Seizoen 2 van 'Carnival Row' met Orlando Bloom deze week te zien op Prime Video

Na ruim drie jaar zien we eindelijk hoe het afloopt in het slotseizoen van 'Carnival Row'.

Valeria Milić, 14-02-2023 15:06

Carnival Row viel vooral op doordat de serie diverse genres mixte. Qua decor lijkt de fictieve stad The Burge op het Victoriaanse Engeland. Daarnaast zien we elementen van fantasy, een vleugje film noir en niet te vergeten steampunk in de visuele uitwerking.
Het verhaal speelt zich af in de wijk Carnival Row. Rycroft 'Philo' Philostrate (Orlando Bloom) is de speurneus die tegen de nodige duistere zaken aanloopt. Dit alles in op een plek waar mensen, fae, kobolden en fauns naast elkaar bestaan.

Grote oversteek

De bovennatuurlijke wezens komen uit Tirnanoc. Hun thuisland werd destijds onder de voet gelopen, en zij waagden de grote oversteek. De meesten kwamen terecht in Carnival Row. Zo ook Vignette (Cara Delevigne), de fae die ook Philo's ex-vriendin is.

Wie is wie

De kleurrijke buurt zal ook nu weer een flinke dosis mysterie, spanning en verwikkelingen bieden. De trailer, die je hieronder kunt zien, biedt de nodige spectaculaire beelden. Het slotseizoen lijkt allesbehalve saai te worden. De vraag wie nu eigenlijk wie is in Carnival Row dringt zich op de voorgrond.

Fans spreken hun teleurstelling uit dat de wereld niet verder verkend gaat worden. "Jammer dat de kijkcijfers niet in de pas liepen met het budget," merkt Militant Marker op. Hoewel deze serie dus eindigt, is deze volgens de liefhebbers wel degelijk de moeite van het bekijken waard.

Seizoen 2 van Carnival Row gaat op 17 februari in première op Prime Video.
Lees meer over: Carnival Row, Orlando Bloom, Cara Delevigne, Simon McBurney

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix