search
Zelfs Netflix verbaasd door grote aantal kijkers nieuwe dramaserie
Series / Nieuws

Zelfs Netflix verbaasd door grote aantal kijkers nieuwe dramaserie

De serie 'The Beauty Queen of Jerusalem' wordt ontzettend goed bekeken op Netflix.

De sinds kort op Netflix verschenen serie The Beauty Queen of Jerusalem is in de eerste week gelijk de Netflix top 10 van meest bekeken series in gekomen. In de serie trouwt huishoudster Rosa met Gabriel. Deze Gabriel houdt eigenlijk van een andere vrouw en dat zorgt voor de nodige problemen.

2021


De serie is al in 2021 opgenomen en is zonder al teveel tamtam door Netflix ter beschikking gesteld. Een flinke verrassing dus dat deze serie zo goed scoort. Netflix had niet al te hoge verwachtingen en had dus ook nagenoeg geen promotie voor de serie gemaakt.

Boek en plot


De Israëlische serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Joodse schrijver Sharit Yishai-Levi en gaat over een rijke familie in het Jeruzalem van 1919. Gabriel is verliefd op een dame maar wordt door zijn moeder Merkada gedwongen om met Rosa te trouwen omdat zij van dezelfde geloofsgemeenschap is. Rosa wordt niet erg gelukkig van haar huwelijk met Gabriel maar het stel krijgt wel twee dochters, onder wie Luna, die uitgroeit tot een prachtige dame.

De serie zit vol met romantiek, dramatiek en ook de problemen tussen Joden en Arabieren worden niet ongemoeid gelaten.

Kijk de serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen