search
Gruwelijke serieverfilming van Cronenberg-klassieker krijgt releasedatum
Series / Nieuws

Gruwelijke serieverfilming van Cronenberg-klassieker krijgt releasedatum

De lugubere film 'Dead Ringers' komt in een nieuwe jasje naar Prime Video.

De film Dead Ringers, gemaakt door de beroemde filmregisseur David Cronenberg in 1988, krijgt een serieverfilming bij Prime Video. Nu heeft Amazon eindelijk een releasedatum naar buiten gebracht: 21 april.

In het origineel voeren twee gynaecologen ethisch bevraagbare procedures uit op onvruchtbare vrouwen. Tegelijkertijd ontwikkelen zij een relatie met dezelfde vrouw, wat het verhaal enkel problematischer maakt.

De rol van Rachel Weisz


In de eerdere film speelde Jeremy Irons de hoofdrol, maar nu zal hij vervangen worden door Rachel Weisz. Hierdoor vindt dus überhaupt al een wisseling van geslacht plaats voor het hoofdpersonage, wat dus ook grotere gevolgen zal hebben voor het plot.

Weisz zal de dubbelrol van Elliot en Beverly Mantle spelen, die in het verhaal een identieke tweeling zijn. Hiermee kan Weisz dus direct de twee rollen van verleidelijke gynaecologen op zich nemen. Zij kwam zelf met het idee voor de serie naar Annapurna Television, die het project produceren samen met Amazon en Morgan Creek.

Waar gaat Dead Ringers over?


Volgens de synopsis deelt de tweeling Elliot en Beverly Mantle alles, waaronder hun geliefdes, een grote hoeveelheid drugs én de drang om de grenzen te verleggen van de medische ethiek. In Manhattan beginnen ze met hun experimenten, die al gauw escaleren.

De zesdelige aflevering zal in één keer online worden gezet bij Prime Video op 21 april 2023. Bekijk hieronder de eerste foto's van de serie.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen