search
Meer over het wonderlijke verhaal achter het spelletje en de film 'Tetris'
Films / Nieuws

Meer over het wonderlijke verhaal achter het spelletje en de film 'Tetris'

Het prachtige verhaal achter de lancering van 'Tetris' in de hele wereld.

Binnenkort is de film Tetris te streamen op Apple TV+. De streamingsdienst heeft inmiddels de trailer van de film gedeeld. De film gaat over het wonderlijke verhaal hoe het spel 'Tetris' is ontstaan.

Koude Oorlog


Tetris is een thriller die de kijker meeneemt naar de Sovjet-Unie ten tijde van de Koude Oorlog. De film gaat dus niet over het spel zelf, maar verhaalt over hoe het spel is bedacht en uiteindelijk als videogame is uitgekomen.

Henk Rogers


Het eenvoudige maar redelijke geniale spelletje heeft nogal een bijzonder onstaansgeschiedenis. 'Tetris' is in 1984 uitgebracht door Alexey Pajitnov uit de Sovjet-Unie.

De Koude Oorlog was toen in volle gang waardoor het niet zo makkelijk was het spelletje te delen met het Westen. De Nederlandse gameontwikkelaar Henk Rogers ontdekte Tetris vervolgens in 1988 en was vastberaden om de game ook met de rest van de wereld te delen.

Taron Egerton


Rogers (gespeeld door Taron Egerton) moet een gevaarlijke reis maken door de Sovjet-Unie in een poging het spel in het westen op de Game Boy te kunnen uitbrengen.

Tijdens zijn reis krijgt hij te maken met spionage, verraad en nog veel meer gevaar.

Trailer


Bekijk hier de trailer van Tetris:



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen