search
 'You'-acteur was bijna Jesse Pinkman in 'Breaking Bad'
Series / Nieuws

'You'-acteur was bijna Jesse Pinkman in 'Breaking Bad'

Penn Badgley onthult welke grote rol in 'Breaking Bad' hij destijds is misgelopen.

You is onlangs aan het vierde seizoen begonnen. Ter ere daarvan werd Penn Badgley uitgenodigd voor BuzzFeed's bekende Puppy Interview. De hoofdrolspeler beantwoordde kijkersvragen, en dit leverde een verrassend nieuwtje op.

Tijdens het interview is de gast omringd door puppy's. Het is luchthartig van toon, met in het verleden gasten als Keanu Reeves (John Wick) en Tessa Thompson (Thor: Ragnarok). Badgley deelde dat hij in het verleden tot de laatste twee kandidaten behoorde voor de rol van Jesse in Breaking Bad.

Beste tv-scenario


Badgley werd gevraagd of hij auditie had gedaan voor bekende rollen. Hierop antwoordde hij: "Een hele bups. Ik kwam erg dichtbij voor 'Breaking Bad'. Het ging alleen nog tussen mij en Aaron Paul". Paul kreeg uiteindelijk de rol.

"We deden allebei een screentest. Toendertijd was het het beste scenario dat ik was tegengekomen. Die rol is net aan mijn neus voorbijgegaan," besluit de acteur.

Ander type


Het idee dat Badgley de rol van Jesse zou spelen is intrigerend. Dit blijkt ook uit de commentaren. Het overheersende sentiment is echter dat Paul de beste keuze was voor Jesse. Donatedpizza: "Interessant idee. Maar ik ben uiteindelijk blij dat we Aaron Paul als Jesse kregen en Penn Badgley als Joe Goldberg".

De twee acteurs hebben nu eenmaal een verschillende uitstraling. Paul brengt Jesse's onbevangenheid goed over. Ook is Jesse ietwat impulsief en denkt niet altijd even goed na. Badgley is juist sterk als de beheerste en altijd calculerende Joe. Hij zet een charmeur neer die een reden heeft voor alles wat hij doet en zegt.

Het interview met Badgley kun je hieronder bekijken, en You is te zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen