search
Mysterieuze 'Game of Thrones'-prequel van $30 miljoen werd afgekeurd door HBO
Series / Nieuws

Mysterieuze 'Game of Thrones'-prequel van $30 miljoen werd afgekeurd door HBO

Voor 'House of the Dragon' filmde HBO de pilot van de mysterieuze prequel 'Bloodmoon'.

Na het einde van Game of Thrones waren er diverse ideeën voor spin-offs. Zo filmde men destijds een pilot voor een prequelserie. Hierin speelden onder andere Naomi Watts (The Ring) en Denise Gough (Andor).

Jane Goldman (Stardust) was aangesteld als schrijver en showrunner. George R. R. Martin gaf in een New York Times-interview aan weinig inspraak te hebben, de pilot was dus overwegend Goldman's verhaal. Deze eerste aflevering eindigde op de plank, en kostte HBO $30 miljoen.

Bloodmoon


De werktitel was Bloodmoon, ook al had Martin een voorkeur voor The Long Night. Het verhaal speelt zich zo'n 8.000 jaar voor Game of Thrones af. Dit is gedurende de periode dat het Tijdperk der Helden afglijdt naar de Lange Nacht. Dit was de jarenlange duisternis die over Essos en Westeros viel. De Starks zijn één van de weinige families die dan al bestaan.

Stark-bruiloft


De bekende Youtuber David Lightbringer had destijds contact met een figurant op de set. Deze wist Lightbringer te vertellen dat er een grote bruiloftsscène plaatsvond in deze aflevering. Het echtpaar zou uit een Stark-prinses en een lid van de Casterly-familie bestaan.

De setfoto's van een boot met het Stark-embleem lijken dit te bevestigen. De locatie zou wellicht als Casterly Rock gefungeerd kunnen hebben.

Andalosi taal


Ook taalwetenschapper William J. Peterson, die ondermeer de Dothraki-taal heeft ontwikkeld, was betrokken bij de pilot. Hij was niet bekend met het verhaal, maar bevestigt de bruiloftsscène. Hij moest een aantal liederen vertalen in de Andalosi taal. In Martin's mythologie komen de Andalen pas veel later in beeld, dus wellicht had men de tijdslijn in de serie verkort.

Te weinig bronmateriaal


Het filmen gebeurde in 2018. In 2019 werd de serie echter van hogerhand afgekeurd, en House of the Dragon kreeg het groene licht. Volgens HBO-topman Casey Bloys was er te weinig bronmateriaal beschikbaar om een volwaardige serie te ontwikkelen.

In A Song of Ice and Fire is inderdaad weinig bekend over de periode in kwestie. In Game of Thrones hoort Bran een aantal overleveringen van de bediende en oppas Oude Nan.

De prequelserie was een dure grap, maar bleek net zo vaag als de verre geschiedenis van Westeros zelf.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen