'Mindhunter' seizoen 3 is "dood" volgens David Fincher

Netflix ziet er absoluut geen brood in om een derde reeks van de misdaadserie te maken.

Zilko Tarici, 21-02-2023 23:52

Het wordt al een tijdje aangenomen dat er geen derde seizoen komt van David Finchers bejubelde misdaadserie Mindhunter, maar nu heeft de regisseur hier voor eens en altijd duidelijkheid over gegeven.
De serie van Netflix gaat over een groep FBI-agenten die de profileringsmethodes van de instantie ontwikkelen door seriemoordenaars te ondervragen.

Fincher deed dienst als showrunner van de eerste twee seizoenen, en regisseerde uiteindelijk 7 van de 19 afleveringen.

Sinds de release van het tweede seizoen in augustus 2019 is er een 'stop' gezet op de serie, maar er is nooit een echte aankondiging gedaan over het schrappen ervan.

Over en uit
Nu lijkt Fincher voor eens en altijd bevestigd te hebben dat het over en uit is voor Mindhunter. Tijdens een gesprek met de Franse publicatie Le Journal du Dimanche werd Fincher gevraagd naar de toekomst van de serie:

"Ik ben zeer trots op de eerste twee seizoenen, maar het is een peperdure serie om te maken. Netflix vindt dat de serie niet een groot genoeg publiek aantrekt om een derde seizoen te kunnen verantwoorden. Maar ik neem het ze niet kwalijk, want ze namen de nodige risico's om de vorige seizoenen te maken."
Lees meer over: Mindhunter, David Fincher, Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix