search
De sufste verhaallijn in 'Game of Thrones' is ní­et die van Dany

De sufste verhaallijn in 'Game of Thrones' is ní­et die van Dany

Deze lijn leek erg spectaculair maar ging uit als een nachtkaars.

Valeria Milić
George R.R. Martin heeft aangekondigd dat hij het grootste deel van The Winds of Winter heeft afgerond. Voor de kritische kijkers van Game of Thrones is het in elk geval iets. De anti-climactische afronding van Daenerys' verhaal was een behoorlijke domper.

De dood en wederopstanding van Jon Snow is zo mogelijk nog erger. Jon sterft een gewelddadige dood, wat ingrijpend is. Hij wordt weer tot leven gewekt, maar het blijft allemaal erg flets.

Vermoord en tot leven gewekt


Jon (Kit Harington) is de leider van de Night's Watch. Door zijn band met de Wildlings jaagt Jon zijn broeders tegen zich in het harnas. Een aantal van hen besluit hem te doden. Ze vinden dat hij zijn broeders verraden heeft voor een stelletje plunderaars. Deze heftige scène kun je hieronder bekijken.Melisandre is aanwezig in het Black kasteel. Als priesteres van de vuurgod R'hllor bezit ze bepaalde magische krachten. Deze zet ze in om Jon Snow weer tot leven te wekken, en dit lukt ook.

Geen toegevoegde waarde


Nadat Jon is teruggekeerd in het land der levenden, is hij dezelfde Jon die de kijker al kent. Na zo'n traumatische ervaring zou je verwachten dat dit een wissel op iemand trekt. De omgeving reageert ook niet echt geschokt. De groep die Jon vermoord heeft wordt terechtgesteld en dit is het definitieve einde van deze verhaallijn.

Jon's dood en wederopstanding voegen niets toe aan het verhaal. Hij heeft geen mystieke ervaring gehad, over Melisandre leren we ook niks nieuws. Tot slot wordt niet duidelijk hoe Jon's wederopstanding in het grotere geheel past.

Het is dus afwachten wat er gebeurt in het zesde boek. Hopelijk lukt het Martin om deze spoedig af te ronden.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.


Aanbevolen artikelen