search
Review Disney+ - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review Disney+ - aanbod, prijzen, series en meer

Haal in één pakket Disney, Star Wars, Marvel, National Geographic en meer in huis.

"‹"‹Het beroemde Huis van de Muis kon natuurlijk niet missen in het Nederlandse VOD-landschap. Sinds 2019 biedt Disney via Disney+ haar aanzienlijke catalogus van klassiekers en nieuwe aanwinsten uit de universa van Marvel en Star Wars aan. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!


Opgericht in: 2019
Hoofdkantoor in: Burbank, Californië
Focus: Familievriendelijke films en series
Betalingsvorm: Abonnement
Prijs: €9,99 per maand of €99,90 per jaar

In 2015 bewees DisneyLive in het Verenigd Koninkrijk de waarde van een eigen VOD-platform voor The Walt Disney Company. Direct na het aflopen van hun distributiedeal met Netflix lanceerde Disney in 2019 dan ook Disney+ binnen de VS, Canada en Nederland. In 2020 volgden landen uit Europa, Azië en Latijns-Amerika (en uiteindelijk ook het VK).

Met Disney+ heeft het entertainmentbedrijf flink ingezet op streaming. Steeds meer shows en films van Disney komen direct uit via VOD en slaan geheel de bioscoop of de reguliere televisie over. Het leverde het bedrijf in 2023 meer dan 161 miljoen abonnees op wereldwijd.

AanbodUiteraard zijn veel Disney-filmklassiekers (zoals The Lion King) en televisieshows (zoals DuckTales) te vinden op Disney+, maar enkele daarvan blijven nog veilig opgeborgen in de 'Disney Vault'. Daarnaast heeft Disney de laatste jaren grote franchises en zenders opgekocht om hun aanbod, dat voornamelijk bestaat uit kinderfilms, te diversifiëren.

Op het Nederlandse platform zijn er 6 content hubs te vinden voor de verschillende merken: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, and National Geographic en Star. Ook komt een deel van het aanbod van streamingdienst Hulu, dat grotendeels in handen is van Disney, in Nederland exclusief uit bij Disney+ (zoals Only Murders in the Building).

Disney heeft er werk van gemaakt veel Originals uit te brengen, die bestaande filmwerelden uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan The Mandalorian en The Book of Bobba Fett voor Star Wars, en aan WandaVision en Loki voor Marvel. Maar ook de film Night at the Museum heeft een eigen spin-off gekregen in de vorm van de serie.

Vijf van de bekendste series op Disney+ zijn:
1. American Horror Stories
2. Star Wars: The Bad Batch
3. Reservation Dogs
4. Limitless
5. The Old ManBeschikbaarheidIn Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en delen van Afrika en Azië is Disney+ te zien. In sommige landen wordt de dienst echter aangeboden als Disney+ Hotstar, bijvoorbeeld in India en Indonesië.

De applicatie van Disney+ is te downloaden via de webwinkels van Android en Apple, maar de dienst is ook te openen in de gangbare webbrowsers. Verder is op het merendeel van de Smart TV's en consoles de applicatie te vinden.

Prijzen en abonnementenPer maand kost Disney+ €9,99. Het is ook mogelijk om met een fikse korting het jaarabonnement af te sluiten. Daarvoor betaalt men slechts €99,90, wat neerkomt op ongeveer 15% korting.Onze tipVoor fanaten van Disney, Marvel of Star Wars is Disney+ een absolute must-have. Veel exclusieve films, series en specials worden op het platform geplaatst en zorgen voor een constante stroom aan nieuwe content. Ook voor kinderen is er een schat aan leuke films en programma's te vergaren, wat wederom bewijst dat Disney+ een uitmuntend familievriendelijk platform is.

Als je echter niet zoveel hebt met de bovenstaande filmuniversa, valt het aanbod nogal tegen met het oog op de relatief hoge prijs. Veel mooie films vinden gelukkig ook hun weg naar het platform (zoals Avatar), maar qua serieuze series voor volwassenen kan Disney nog wel wat slagen halen.


Ga zelf naar Disney+


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen