search
'Stranger Things'-acteur is helemaal klaar met de serie
Series / Featured

'Stranger Things'-acteur is helemaal klaar met de serie

Het laatste seizoen van 'Stranger Things' komt binnenkort op Netflix en topacteur David Harbour is klaar om te stoppen.

Binnenkort komt het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things op Netflix. Veel fans balen enorm omdat de serie tot een einde komt, maar acteur David Harbour is klaar om te gaan.

De acteur zegt dat hij van de serie houdt en ook van alles wat erbij komt kijken, maar het is tijd om iets anders te gaan doen. Het voelt een beetje als opgroeien.

David Harbour


''Het is eigenlijk wel grappig, want toen ik aan de serie begon, wilde ik dat deze nooit meer zou stoppen. Dat is waarom ik van de serie hou. Het is een fantastische serie, zelfs als ik er zelf niet in zou spelen,'' aldus Harbour.

''We begonnen bijna negen jaar geleden met het filmen van het eerste seizoen, maar ik denk dat het nu tijd is om te stoppen. Natuurlijk is het ook heel dubbel, er is ook veel verdriet," vervolgt de acteur. "Maar we zijn allemaal gegroeid, het is tijd voor ons om het nest te verlaten en andere dingen en projecten te proberen.''

''Ook moeten we de Duffer broers de kans geven om iets anders te doen, ze zijn zo getalenteerd. Ik wil graag zien waar ze de volgende keer mee komen. Het is dus heel dubbel, maar het is zeker tijd,'' rondt Harbour af.

Het einde van Stranger Things


Het is bevestigd dat het vijfde seizoen van Stranger Things de laatste zal zijn. De Duffer broers hebben eerder gesproken over hoe ze het einde van de serie al voor ogen hadden.

''Het is ons proces, maar we proberen ons echt te concentreren op één seizoen tegelijk. We hebben een opzet van seizoen 5 en die hebben we aan Netflix voorgelegd, en daar reageerden ze heel goed op. Natuurlijk was het moeilijk, het is het einde van het verhaal,'' aldus de broers.

En: ''We schreven de opzet van seizoen 5 tijdens de lockdown, en daarna heb ik er eerlijk gezegd niet eens meer naar gekeken omdat het te overweldigend is. Maar we komen er wel weer in.''



Hint uit seizoen 2


De broers geven aan dat ze het succes van seizoen 1 niet hadden verwacht. Ze wisten dat ze het hierbij niet konden laten en een veel grotere wereld moesten creëren. In de voorbereiding van seizoen 2 hebben ze elk idee dat te binnen schoot op een whiteboard gezet.

Uiteindelijk hadden ze veel te veel ideeën, meer dan ze nodig hadden voor het tweede seizoen. In seizoen 5 gaan ze veel van deze overgebleven ideeën gebruiken en ook de grote finale bestaat voor een groot deel uit de whiteboard krabbels van seizoen 2.



Stream alle seizoenen van Stranger Things op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen