search

Ons nieuws van woensdag 22 februari 2023

Recensie Netflix-serie 'Todas las Veces Que Nos Enamoramos'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Todas las Veces Que Nos Enamoramos'

Clichématig doch sfeervol Spaans liefdesverhaal over een stel hitsige filmstudenten heeft dringend relatietherapie nodig.

Regie: Ginesta Guindal, Bí rbara Farré, Mateo Gil, e.a. | Cast: Georgina Amorós (Irene), Franco Masini (Julio), Carlos González (Da), Blanca Martí­nez (Jimena), Albert Salazar (Fer), Roser Vilajosana (Adri), Jorge Suquet (Romano), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 40-54 minuten | Jaar: 2023

Men neme het eeuwenoude verhaal van een meisje, een jongen en een onmogelijke liefde, gooit dat in de blender met het Spaanse leven in de grote stad, filmstudenten, queer-relaties, Nokia's 3310 en heel veel seks en je krijgt Todas las Veces Que Nos Enamoramos. Letterlijk vertaald 'alle keren dat we verliefd worden' en die titel vat het plot van deze serie eigenlijk al volledig samen. De jongen en het meisje worden keer op keer verliefd, maar verprutsen het ook steeds weer. En dat proces is zowel vermakelijk als vermoeiend om naar te kijken.

Irene verhuist naar Madrid om filmregisseur te worden en ontmoet op school haar nieuwe huisgenoten en beste vrienden. De serie volgt de leden van deze vriendengroep terwijl ze samen lachen, huilen, uitgaan, seksen, studeren en filmreferenties maken. Onder hen bevindt zich de knappe, charismatische Julio, die Irene vraagt als hoofdrolspeler voor haar korte film, terwijl ze beiden als een blok voor elkaar vallen.

Hoewel de aantrekkingskracht tussen Irene en Julio onmiskenbaar is, wil het toch maar niet tot een echte relatie komen. Hun timing is ronduit belabberd en hoe langer ze om elkaar heen draaien en in herhaling vallen, hoe irritanter het voor de kijker wordt. Irene speelt de vermoorde onschuld, maar gaat vreemd, geeft anderen de schuld, doet lullig en weet niet wat ze wil. Julio ontpopt zich steeds meer als de getroebleerde acteur die van alles voelt, maar er vooral niet over praat en vlucht in drank, drugs en seks. De twee kunnen niet met en niet zonder elkaar.

Terwijl de clichés zich opstapelen doen de hoofdrolspelers soms zulke onbegrijpelijke dingen dat het frustreert. Gelukkig zijn er dan de ondersteunende rollen die de boel redden, met in het bijzonder Irenes huisgenoten Da en Jimena. Zij zorgen voor een komische noot, relativeren en zijn een stuk menselijker en misschien zelfs gelaagder dan het 'sprookjesduo'.

Het is niet de eerste keer dat Netflix zijn kijkers een serie voorschotelt over het wel en wee van een groep Spaanse twintigers op een school. Carlos Montero, maker en schrijver van Todas las Veces Que Nos Enamoramos, is een van de mensen achter het succesvolle Élite en ook hoofdrolspeelster Georgina Amorós kennen we uit deze productie.

Maar waar Élite gaat over rijke, oppervlakkige tieners die de meest onrealistische levens leiden op een kostschool die eruitziet als een chronisch Instagramfilter, is Todas las Veces Que Nos Enamoramos een stuk gewoner, toegankelijker en veel minder gestileerd. Vanaf het eerste moment heeft de serie iets aandoenlijks. De makers creëren een warme, kleurrijke sfeer via de Spaanse cultuur in het leven van alledag.

Misschien komt dat doordat de serie zich grotendeels afspeelt in 2004. Voor degenen die zelf twintig waren in die tijd zal de serie een feest der herkenning zijn: chatten via MSN, sms'en op een Nokia en daten tijdens het uitgaan in plaats van via een app. Ook de terroristische aanslagen in Madrid van dat jaar spelen een rol, al wordt die verhaallijn minder goed uitgewerkt dan je op basis van de eerste opzet zou verwachten.

Op korte momenten maken we een sprong in de tijd naar 2022. Een leuk uitgangspunt, want doordat het verhaal zich ontvouwt in beide tijdlijnen wordt het minder plat. Er is voor de scènes in 2022 gekozen voor een andere belichting, maar de personages zien er nagenoeg hetzelfde uit en gedragen zich ook nog eens hetzelfde als in 2004. Dat maakt het soms lastig om te duiden in welke tijd ze zitten en het roept de vraag op of ze in al die jaren dan helemaal niets hebben geleerd. Van enige karakterontwikkeling lijkt nauwelijks sprake.

Door de warme momenten en omdat er op de acteerprestaties weinig aan te merken valt, zou je het de makers van Todas las Veces Que Nos Enamoramos bijna vergeven dat het liefdesverhaal van de hoofdpersonen zich zo langdradig voortsleept. Bijna dan, want om écht boeiend te worden is er voor een eventueel tweede seizoen na dit open einde dringend relatietherapie nodig.

★★★☆☆

Todas las Veces Que Nos Enamoramos is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' als kneuterige jaren 80-komedieserie, AI laat het je zien
Series / Nieuws

'The Last of Us' als kneuterige jaren 80-komedieserie, AI laat het je zien

Youtuber maakt een bijzonder AI-filmpje waarin 'The Last of Us' een vrolijke familieserie is.

De jaren 80 kenden meerdere langlopende komedieseries die het goed deden. Zo was daar The Cosby Show, Family Ties, en Growing Pains. Middels AI is er nu een nep-intro van The Last of Us te zien.

Youtuber Dan Taveras heeft een grappige bewerking van de HBO-hitserie online gezet. Alle bekende gezichten komen hierin langs, maar iets is anders. Stuk voor stuk staat iedereen te stralen.

Ter vergelijking, dit was de intro van Growing Pains:



Taveras' filmpje kun je onderaan bekijken.

Kleding en kapsel perfect


De intro start met een gebouw, wat in dit type serie het ouderlijk huis voorstelde. Joel, Ellie, Bill, Frank, Tess en Sarah komen allemaal langs. En ze zijn uiteraard goed gekapt en met een brede lach op hun gezicht. Dit geldt ook voor Fedra, die stralende witte tanden laten zien en gepoetste helmen dragen.

Zelf gecomponeerde muziek


Taveras' filmpje mag namaak zijn, het vrolijke deuntje is dit allesbehalve. Zoals hij aangeeft heeft hij deze muziek zelf gecomponeerd. Sommige commentatoren vragen of er een volledige versie van beschikbaar is.

Taveras heeft de stijl en vorm van de jaren 80 goed na weten te bootsen. Zoals Benjamin Koops opmerkt: "Ik lag in een deuk om de post-apocalyptische lach die ze allemaal hadden".

Wie de vertrouwde The Last of Us wil zien, deze kun je bekijken op op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom de Titan-captain in 'Star Trek: Picard' een irritant figuur is
Series / Nieuws

Dit is waarom de Titan-captain in 'Star Trek: Picard' een irritant figuur is

Captain Liam Shaw blijkt een irritant en onsympathiek personage in aflevering 1 van 'Picard'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de eerste aflevering van Star Trek: Picard gaan Picard (Patrick Stewart) en Riker (Jonathan Frakes) op pad om Dr. Beverley Crusher (Gates MacFadden) te vinden. Geheel in stijl komen ze met een plan om captain Shaw (Todd Stashwick) van de Titan om de tuin te leiden.

De Titan is het schip waarvan Riker in het verleden de captain was. Aan boord treffen ze Seven of Nine (Jeri Ryan), die Shaw's eerste officier is. Helaas is de kennismaking met Shaw niet bepaald aangenaam.

Man van de regels


De scène kun je hieronder bekijken. Picard en Riker zijn natuurlijk niet eerlijk, want ze komen helemaal niet voor een inspectie. Shaw voelt dit ergens aan, en maakt dit ook meer dan duidelijk.

Stashwick zegt in een interview met Screen Rant het volgende: "Starfleet officieren kunnen het onderling prima met elkaar vinden, zolang iedereen zich maar 'op zijn Starfleets' gedraagt".

De acteur voegt hier aan toe: "Picard en Riker hebben een geschiedenis van regels overtreden. Voor iemand als Shaw, die erg aan regels hecht, is dit nogal wat. Zij zijn hoger in rang dan hij maar hebben totaal maling aan het protocol".

Irritant en horkerig


Niet alleen maakt Shaw duidelijk waar hij staat, hij doet er ook nog eens een schepje bovenop. In de goed geacteerde scène maakt hij meerdere ongepaste opmerkingen. Zo is daar een sneer over de Borg-periode van zowel Seven als Picard.

De sfeer is om te snijden, waarbij we als kijker verzekerd zijn van een goed begin van dit seizoen. Stashwick maakt dat je Shaw achter het behang wilt plakken in zijn vertolking van irritante captain.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'Incognito'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'Incognito'

De cast doet zijn best, maar deze serie is te makkelijk bedacht en voelt als een gehaaste productie.

Regie: Thomas Korthals Altes | Cast: Dragan Bakema (Felix), Melody Klaver (Lize), Juliette van Ardenne (Simone), Jaap Spijkers (David), Oli Bigalke (Riebeck), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 35-41 minuten | Jaar: 2023

Een sterke openingszin van een boek geeft hoop dat de rest ook goed zal zijn. Het kan omslaan maar er is in ieder geval een kans, terwijl een slappe binnenkomer al een teken is voor dat dit niks bijzonders gaat worden. Dat geldt ook voor films en series, met het eerste shot. Incognito opent met twee vrouwen die een kamer verlaten, een gemartelde man op de grond, daarna een man die naar de doucheruimte in een zwembad loopt. Willekeurige plaatjes, geen goede start. Maar ze vertellen je in ieder geval direct dat je geen topserie hoeft te verwachten.

Felix is weer aan het werk als undercoveragent nadat hij zijn post-traumatische stresssyndroom van een vorige heftige operatie heeft overwonnen. Er is een accountant, een alleenstaande moeder, die mogelijk de boekhouder voor een topcrimineel is. Felix voert zijn opdracht uit als een ongeleid projectiel, iets dat zijn leidinggevenden nerveus maakt. Maar is hij gewoon zo rebels of zit er meer achter?

In de eerste paar minuten van de serie krijgt hij in dat zwembad een hartaanval, verdrinkt, laat zich redden door de dame die het doelwit is en beweert dat hij dit opzettelijk te hebben gedaan om een opening te hebben bij haar. Het is mogelijk niet waar, want een paar jaar geleden is hij met water gemarteld dus misschien was het wel een echte hartaanval. Maar zijn meerdere gelooft in ieder geval oprecht dat hij op eigen kracht een hartstilstand teweeg heeft gebracht.

Hij zegt kort daarna ook "Staat me wel, die car", over een huurauto die voor hem is geregeld. Ah, dus it wordt weer one of those Nederlandse series waar de characters op belachelijke en onnatuurlijke way Engelse woorden er tussen pushen. Ja, soms doen we dat, maar nooit in dezelfde mate als dat in Nederlandse films en series gebeurt. Hou daar toch eens mee op.

Incognito heeft hier en daar ook wat grote technische fouten die waarschijnlijk niet zijn gecorrigeerd vanwege een krap budget en een korte deadline. Een kort shot van iemand onder een douche die niet aanstaat of een personage dat tijdens een telefoongesprek antwoord geeft door zijn hoofd te schudden. Daar had een producent of regisseur toch even lak moeten hebben aan de portemonnee en het shot gewoon over mogen doen.

Op den duur trekt het verhaal je wel aan. Is die vrouw echt wie ze vermoeden, en zo ja, gaat het Felix lukken om haar vertrouwen te winnen? De dialogen zijn knullig, maar de acteurs krijgen het voor elkaar deze naturel uit te spreken, wat ervoor zorgt dat het plot interesse opwekt. Maar de serie slaagt er niet in om die vast te houden. In de laatste paar afleveringen is het duidelijk dat Felix niet een personage is waar je voor juicht, waardoor het behalen van zijn doel hem niet gegund is. En wat maakt het kijken dan nog de moeite waard?

Andere missers zijn scènes die zich af spelen in Servië maar overduidelijk gewoon in Nederland zijn opgenomen en het bedrijf waar Felix' undercoverpersonage zogenaamd de eigenaar van is: speciaal voor de zaak is er een etage van een kantoorpand afgehuurd, een bedrijfslogo ontworpen, een website gemaakt, een volledig fictieve administratie in elkaar gezet en het leukste is dat wanneer Felix en de vrouw onverwachts binnenlopen er evengoed gewoon mensen aan het werk zijn.

De opening was niet sterk, maar de afsluiter is ronduit verwarrend. Zonder iets te verklappen, de laatste paar beelden roepen ontzettend veel vragen op "“ op een negatieve manier. Wat is er allemaal aan de hand? Wat is de nieuwe status quo? Hoe is dit überhaupt mogelijk na alles wat er is voorgevallen? Halverwege het seizoen lijkt de serie redelijk oké, maar uiteindelijk blijkt deze toch erg makkelijk te zijn geschreven en de laatste paar minuten zijn een trap na. Zoals de personages uit Incognito zouden zeggen: lazy writing.

★★☆☆☆

Incognito is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steven Spielberg maakt van 'de beste film die nooit gemaakt werd' een serie op HBO Max
Series / Nieuws

Steven Spielberg maakt van 'de beste film die nooit gemaakt werd' een serie op HBO Max

Een verloren project van Stanley Kubrick gaat omgebogen worden naar een zevendelige serie voor HBO Max.

Steven Spielberg heeft het over een grote productie van Stanley Kubrick's Napoleon project. Het idee is nu om er een zevendelige serie ervan te maken.

Grootschalige biopic


Het verloren project van Kubrick is de laatste zeven jaar in de maak geweest voor HBO Max. Spielberg zegt dat hij al meer dan tien jaar betrokken is en geeft aan dat hij nu een grote productie aan het opzetten is. Tijdens het Filmfestival van Berlijn zei Spielberg het volgende:

"Met de medewerking van Christiane Kubrick en Jan Harlan zijn we een grote productie voor HBO aan het opzetten. Het is gebaseerd op Stanley's originele script van 'Napoleon'. We werken aan 'Napoleon' als een zevendelige gelimiteerde serie."

Oorspronkelijke idee


Kubrick had de film oorspronkelijk gepland na 2001 en deed uitgebreid onderzoek naar de Franse Revolutionaire leider. Hij was van plan om de film in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Roemenië te filmen met ongeveer 40.000 soldaten.

In verschillende stadia zouden David Hemmings en Jack Nicholson de hoofdrol spelen als de leider, die regeerde tussen de jaren 1804 en 1814.

Waar ging het mis?


Als gevolg van de kosten van het filmen van de release van War and Peace en de commerciële mislukking van Waterloo, werd de film stopgezet en ging veel van Kubrick's werk naar zijn film Barry Lyndon uit 1975.

Spielberg neemt het over


Het is niet de eerste keer dat Spielberg de touwtjes in handen neemt van een project dat oorspronkelijk door Kubrick is ontwikkeld. Kubrick werkte meer dan 20 jaar aan de film Supertoys Last All Summer Long maar droeg dit toen over aan Spielberg. Hij regisseerde uiteindelijk de film onder de naam A.I. Artificial Intelligence, die in 2001 werd uitgebracht. Spielberg droeg het project op aan Kubrick.

De aankondiging van dit grootse project komt terwijl Ridley Scott's spraakmakende biopic over Napoleon met Joaquin Phoenix voor Apple TV+ al aan de gang is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote fout ontdekt in 'The Last of Us' van HBO Max
Series / Nieuws

Grote fout ontdekt in 'The Last of Us' van HBO Max

Zelfs topseries als 'The Last of Us' bevatten nog wel eens een fout.

HBO-series staan bekend om het feit dat ze nog wel eens een foutje bevatten. Denk bijvoorbeeld aan de catastrofische Starbucks-beker in Game of Thrones. Ook The Last of Us weet hier niet aan te ontsnappen, want in de meest recente aflevering hebben kijkers een vrij duidelijke fout ontdekt.

De nieuwste aflevering van HBO's The Last of Us lijkt een grote fout te bevatten die tijdens het montageproces over het hoofd is gezien. Hoewel de fout lang niet zo extreem is als de Starbucks-beker, is hij toch goed te zien als je eenmaal weet waar je op moet letten.

Filmcrew in beeld


Veel kijkers van The Last of Us wezen er op sociale media op dat aflevering 6 van de serie per ongeluk een shot met een deel van de filmploeg laat zien.

In een overhead shot dat aan het begin van de aflevering verschijnt, zijn een aantal crewleden te zien die aan de rand van de scène staan. Het is duidelijk dat deze tijdens de montage over het hoofd zijn gezien.

Naar alle waarschijnlijkheid zal HBO nu de fout ontdekt is proberen dit gedeelte van de aflevering opnieuw te bewerken en zo snel mogelijk een herziene versie ervan op HBO Max te uploaden. HBO heeft nog niet op de fout gereageerd.

The Last of Us is iedere maandag te zien op HBO Max. Hieronder kun je de fout zelf bekijken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender' zet volgende belangrijke stap
Series / Nieuws

Grote Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender' zet volgende belangrijke stap

De componist van de nieuwe Netflix live-action van 'Avatar The Last Airbender' is bekend gemaakt.

Netflix werkt al enige tijd aan hun Avatar: The Last Airbender live-action serie. Hoewel er tot nu toe nog weinig informatie bekend is gemaakt over de serie, is er nu een erg grote stap gezet achter de schermen.

Hoewel fans nog geen releasedatum of beeldmateriaal van de aankomende serie hebben kunnen zien, blijft Netflix achter de schermen stappen zetten. Nu is aangekondigd dat Takeshi Furukawa aan boord komt van het project om de muziek van het universum tot leven te brengen.

Originele soundtrack wordt geëerd


De oorspronkelijke componist van de originele Avatar: The Last Airbender was Jeremy Zuckerman. Hij maakte zelfs niet alleen de score voor de originele serie, maar ook voor de vervolgreeks The Legend of Korra. Zuckerman had in het verleden ook aan andere grote projecten gewerkt, waaronder Scream: The TV Series en Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness.

De nieuwe componist Furukawa is ook geen nieuweling in de wereld van componeren. Hij heeft namelijk gewerkt aan Star Wars: The Clone Wars, Star Trek: Enterprise en de videogame The Last Guardian, om er maar een paar te noemen.

Furukawa deelde het nieuws via Twitter en onthulde hierbij ook alvast dat hij van plan is de originele animatieserie te eren door rentmeesterschap te verwerven over de originele soundtrack en deze op te nemen in de nieuwe serie.

Avatar: The Last Airbender zal waarschijnlijk ergens aankomende zomer verschijnen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Love to Hate You'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Love to Hate You'

Humor, feminisme en actie gaan heerlijk samen in dit romantische K-drama.

Regie: Jeong-kwon Kim | Cast: Ok-bin Kim (Mi-ran Yeo), Teo Yoo (Kang-ho Nam), Ji-hoon Kim (Won-joon Do), Won-hee Go (Na-eun Shin), Sung-ryung Kim (Soo-jin Choi) e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 44-63 minuten | Jaar: 2023

Love to Hate You zet het cliché van vijanden die geliefden worden op een aanstekelijke manier in. De serie kijkt fijn weg, maar bevat ook kritische noten over genderverhoudingen en fancultuur. Deze worden gelukkig gebracht met een vleugje humor, zij het zonder de standpunten en integriteit van de personages uit het oog te verliezen. Het zorgt voor een heerlijke serie om mee op de bank te kruipen, met personages die je direct in je hart sluit, waardoor het moeilijk wordt tussendoor iets anders te gaan doen.

Het verhaal draait om advocate Mi-ran en steracteur Kang-ho. Op het eerste gezicht vindt Mi-ran Kang-ho een seksistische klootzak, maar al snel blijkt dat haar eigen vooroordelen haar hebben verblind. Kang-ho daarentegen vindt haar maar raar en houdt niet van vrouwelijke advocaten, maar moet ook zijn oordeel bijstellen wanneer hij haar tegen het lijf blijft lopen.

De kijker wordt aan Mi-ran voorgesteld wanneer ze bij een onenightstand in een hotel haar vriend tegenkomt, ook met een date. Direct wordt helder dat Mi-ran weinig vertrouwen heeft in mannen en het slechtste in hen ziet. Wanneer ze later bij toeval opvangt hoe Kang-ho een mede-actrice gemeen behandelt, bevestigt hij dat beeld en is ze vastbesloten hem ten val te brengen als ze de kans krijgt.

Mi-ran is een sympathiek personage omdat ze zich niet zomaar op de kop laat zitten en met haar grote scala aan vaardigheden op het gebied van vechtsporten, dj'en en autorijden is ze een vrouw die niet onderdoet voor de mannen om haar heen. De serie legt met gemak bloot hoe ze overal ondergewaardeerd wordt en hoe de maatschappij vrouwen vaak afschrijft zonder hen een kans te geven, maar vertelt niet simpelweg een moralistisch verhaaltje over genderongelijkheid. Mi-ran heeft namelijk ook onzekerheden, vooroordelen en zwakke punten, waarmee ze een driedimensionaal personage is.

Hetzelfde geldt voor Kang-ho. Hoewel hij duidelijk seksistische opvattingen heeft, staat zijn personage open voor verandering. Aan het einde is hij niet miraculeus veranderd en Mi-ran evenmin, maar zijn de twee wel dichter naar elkaar gegroeid zonder dat de serie de personages en hun opvattingen verloochent. Dit had wel makkelijk kunnen gebeuren wanneer de makers graag met een grootse bruiloft hadden willen eindigen.

Dat betekent niet dat het verhaal onvoorspelbaar is; vanaf het begin weet je waar het heen gaat en wie met wie gaat eindigen. De weg daarnaartoe is gelukkig zeer vermakelijk, met humoristische geluidseffecten, kleine animaties en het gebruik van splitscreen. Het is misschien even wennen, maar deze humoristisch bedoelde elementen zijn niet té aanwezig en overstemmen gelukkig niet het spel van de acteurs.

De acteurs zorgen namelijk voor een groot deel van het succes van de serie. Mi-ran wordt gespeeld door Ok-bin Kim, bekend van veel duisterdere rollen in Chan-wook Parks Thirst en Byung-gil Jungs The Villainess. Ze brengt zowel de stoerheid en het chagrijn van haar personage als het op seksisme aankomt als humor en onschuldig enthousiasme heel goed. Die veelzijdigheid maakt haar het sprankelende middelpunt van Love to Hate You.

Teo Yoo heeft ook een behoorlijk resumé met internationale rollen, zoals in de Russische rockbandbiopic Leto en de al veelgeprezen Sundance-hit Past Lives, en weet ook met een relatief 'ondankbaardere' rol iets goeds te doen. Hij heeft weliswaar wat minder om mee te werken, omdat zijn personage wat rechtlijniger is dan dat van Kim, maar zet desondanks een charmante romantische tegenspeler neer. Ook de bijpersonages brengen elk hun eigen verwikkelingen mee en omdat ook zij zich door de serie heen ontwikkelen, wil je als kijker dat het met allemaal gewoon goedkomt.

★★★★☆

Love to Hate You is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur van dood personage uit 'Stranger Things' hint naar verrassende terugkeer
Series / Nieuws

Acteur van dood personage uit 'Stranger Things' hint naar verrassende terugkeer

Keert Dr. Brenner in het laatste seizoen van 'Stranger Things' toch nog terug uit de dood?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het afgelopen seizoen van Stranger Things kreeg van sommige mensen kritiek omdat er te weinig belangrijke personages stierven. Toch keert dit personage dat in seizoen 4 doodging gewoon terug, als het acteur Matthew Modine ligt…

Modine zou best willen terugkeren in seizoen 5 van Stranger Things, ondanks het feit dat zijn personage in seizoen 4 werd vermoord. Modine was voor het eerst in zijn rol van Dr. Martin Brenner te zien in het eerste seizoen. In dat seizoen werd hij aangevallen door een Demogorgon, maar in het afgelopen seizoen bleek hij dit overleefd te hebben.

Terugkeer uit de dood?


Modine keerde als een belangrijke antagonist terug in seizoen 4, voordat hij ten prooi viel aan de kogels van een sluipschutter in de op één na laatste aflevering. In een interview met RadioTimes.com sprak Modine over zijn mogelijke terugkeer in het laatste seizoen:

"Ik hoop dat er een manier is om Dr. Brenner te reanimeren en hem in seizoen 5 te plaatsen, want het zou geweldig zijn om deel uit te maken van het laatste seizoen".

"Nou, we hebben hem niet echt dood gezien "“ hij lag daar gewoon in de modder. Hij heeft de Demogorgon overleefd, hij heeft Vecna overleefd in aflevering 1 van seizoen 4…"

Hoewel het waar is dat Dr. Brenner al een aantal keer ternauwernood is ontsnapt aan de dood, lijkt het onwaarschijnlijk dat hij in seizoen 4 van Stranger Things de kogel heeft overleefd. Ook hebben showrunners Matt en Ross Duffer eerder laten doorschemeren dat Brenners dood deze keer echt is.

Stranger Things is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wow, Johnny Knoxville in derde seizoen 'The White Lotus'?
Series / Nieuws

Wow, Johnny Knoxville in derde seizoen 'The White Lotus'?

Johhny Knoxville is goed bevriend met Mike White en verraadde onlangs locatie derde seizoen.

De serie The White Lotus is een groot succes op HBO en we kunnen iedereen alleen maar aanraden om deze serie te gaan kijken! Er zijn inmiddels twee seizoen verschenen en gelukkig wordt er inmiddels aan een derde seizoen gewerkt.

Geruchten


Mike White is de bedenker van de serie en is inmiddels bezig om het verhaal voor het derde seizoen af te ronden. Wanneer de opnames beginnen en waar die zullen plaatsvinden, is nog niet helemaal duidelijk. Eerder waren er wel al geruchten dat het derde seizoen (na het eerste seizoen in Hawaï en het tweede seizoen in Italië) in Azië zou worden opgenomen.

Jackass


Jackass-ster Johnny Knoxville is goed bevriend met Mike White en vertelde in een interview met Vulture dat hij wat meer informatie had over de serie. "Mike en ik zijn samen al in Tokio geweest. Ik denk dat dat is waar het volgende……oh, nee ik kan niets zeggen".

De kans dat het derde seizoen van The White Lotus zich in Azië gaat afspelen wordt dus alleen maar groter. Wellicht dat ook Johnny Knoxville een rol krijgt? Wij kunnen niet wachten!

Kijk The White Lotus op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Productie van 'The Walking Dead'-spin-off gaat van start en toont eerst beelden
Series / Nieuws

Productie van 'The Walking Dead'-spin-off gaat van start en toont eerst beelden

Een van de vele spin-offs gaat van start met twee enorme publiekslievelingen.

Een van de grootste zombieseries The Walking Dead blijft maar doorgaan met het uitbreiden van haar universum. De spin-off over twee van de hoofdpersonages is eindelijk van start gegaan en AMC geeft alvast een blikje achter de schermen.

De nog titelloze serie zal draaien om de personages van Rick Grimes en Michonne, gespeeld door respectievelijk de Britse acteur Andrew Lincoln en Amerikaanse actrice Danai Gurira. Zij speelden in het overgrote merendeel van The Walking Dead een van de hoofdrollen. De zes afleveringen durende serie staat gepland om uit te komen in 2024.

Terugkeer van twee oude bekenden


Veel wordt er nog door AMC geheim gehouden over de serie. Eerder werd al wel bekend dat er een aantal onopgeloste vragen in de nieuwe serie beantwoord zouden worden. Daarnaast werd het tijdens Comic Con in San Diego aangekondigd als een 'episch liefdesverhaal'.

De enige bekende synopsis beschrijft de serie als volgt: "Deze serie presenteert een episch liefdesverhaal van twee personages die zijn veranderd door een veranderde wereld. Apart gebleven van elkaar door afstand. Door een onstopbare kracht. Door de geesten van het verleden en van wie ze waren."

Bekijk de nieuwe foto's achter de schermen hieronder. Alle afleveringen van The Walking Dead stream je op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze manier sluit Ant-Man 3 aan op de Marvel-serie 'Secret Invasion'
Films / Video/clip/featurette

Op deze manier sluit Ant-Man 3 aan op de Marvel-serie 'Secret Invasion'

'Ant-Man and The Wasp: Quantumania' is nu te zien in de bioscoop. Hoe zal deze eventueel aansluiten bij de komende Marvel-serie 'Secret Invasion'?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ant-Man and The Wasp: Quantumania gaat goed in de bioscoop. De film lijkt geen last te hebben van de slechte scores op bijvoorbeeld Rotten Tomatoes en lijkt in het openingsweekend $100 miljoen binnen te halen.

Connectie naar 'Secret Invasion'


Na de film, tijdens de bonusscene zien we de Raad van Kangs. Hierin zien we dat de Raad alles behalve blij is dat de variant van Kang die ze hadden verbannen naar de Quantum Realm vermoord is. Onder deze Raad van Kangs zien we ook een Skrull-versie van Kang. Deze Skrull lijkt aan te sluiten bij het plot van Secret Invasion. In deze serie wordt het voornamelijk opgenomen tegen Skrulls.

Het is echter niet bevestigd of bekend dat deze Skrull versie ook daadwerkelijk iets te maken heeft Secret Invasion. Zo niet, dan zou het wel een groot toeval zijn. Maar je weet het maar nooit.

Secret Invasion


We weten van deze serie dat we hem ergens in 2023 gaan zien. Er is tot op heden nog geen datum bekend. Wel weten we dat we een aantal bekenden terug gaan zien zoals Samuel L. Jackson als Nick Fury, Cobie Smulders als Maria Hill en Don Cheadle als James Rhodes.

Een aantal nieuwe gezichten zijn er ook. We zien o.a. Emilia Clarke, Carmen Ejogo en Christopher McDonalds.



Ant-Man and The Wasp: Quantumania


De film, geregisseerd door Peyton Reed welke ook de eerdere Ant-Man films heeft geregisseerd, lijkt het tot op heden dus goed te doen aan de kassa's bij de bioscopen. Mocht je nog naar de bioscoop gaan, blijf dan wel even wachten op de bonnusscene om een goede blik te werpen op de Skrull versie van Kang, wie weet zien we die nog terug.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'The Mandalorian' al goed op weg met seizoen 4
Series / Nieuws

Makers 'The Mandalorian' al goed op weg met seizoen 4

Nog voor het uitkomen van seizoen 3 is men al druk bezig met seizoen 4.

Met nog maar een week voor de boeg voor de première van het derde seizoen van The Mandalorian komt showrunner Jon Favreau met fantastisch nieuws: het script voor seizoen 4 is al helemaal af.

Hiermee lijkt het zeker te zijn dat het verhaal van The Mandalorian nog lang niet af is. In een nieuw interview met het Franse entertainmentbureau BFMTV INSIDE vertelde Jon Favreau meer over het derde seizoen en de plannen voor de toekomst.

Jon Favreau is een man met een flink portfolio. Zo regisseerde hij hiervoor al Jungle Book en Iron Man, en werkt hij nu samen met Dave Filoni aan The Mandalorian. Maar, zoals hij vertelt, heeft hij ook een vinger in de pap bij de andere Star Wars-series.



Wat weten we al van het vierde seizoen van The Mandalorian?


Tijdens het interview deelde Favreau dat het vierde seizoen al geschreven was tijdens de postproductie van seizoen 3. Hierdoor konden ze bij het monteren het grotere verhaal in het oog houden, evenals de connecties met de aankomende shows Ahsoka en Skeleton Crew.

Dit zou kunnen betekenen dat na dit derde seizoen er meer cross-overs aan zitten te komen tussen alle aangekondigde Star Wars-series, die zich allemaal in ongeveer dezelfde tijdsperiode afspelen.

Het derde seizoen van The Mandalorian zal op 1 maart in première gaan op Disney+. De eerdere seizoenen zijn daar al te bekijken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt de serie 'Maestro in Blue' een volgende grote hit voor Netflix?
Series / Trailer

Wordt de serie 'Maestro in Blue' een volgende grote hit voor Netflix?

Na een succesvolle ronde op de Griekse televisie dient de serie zich nu aan bij Netflix.

Netflix heeft van erg veel landen al een serietje of twee kunnen lospeuteren, maar Griekenland heeft tot nu toe op zich laten wachten. Met de gedegen serie Maestro in Blue belooft het land nu een grootse entree te maken. Bekijk de trailer hieronder.

In de dramaserie Maestro in Blue reist de muzikant Orestis naar het bloedmooie eiland Paxos om een muziekfestival te organiseren en direct een negentienjarig meisje aan de haak te slaan. Het is slechts het begin van een heleboel familiedrama, hartstochtige liefde en zelfs moord.

Op de Griekse televisie kwam de serie al uit in oktober 2022 en kon daar rekenen op een goede ontvangst. Daardoor heeft Netflix waarschijnlijk de kans gegrepen om buiten de Griekse grenzen te testen of de dramaserie aan zal slaan. Direct konden de makers van de serie ook al rekenen op een tweede seizoen bij Netflix.

Waar gaat Maestro in Blue over?


Het romantische leven van Orestis gaat niet langer over enkel liefde en muziek wanneer er een moord plaatsvindt op het Griekse eiland Paxos. Elke aflevering onthult steeds meer informatie over de moord, en de serie neemt de kijker mee in de zoektocht van Orestis naar de dader.

Vanaf 17 maart zal de Griekse serie Maestro in Blue te zien zijn bij Netflix. Neem vast een kijkje op Paxos met de trailer hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Psychologische thriller 'Noise' uit Nederland krijgt enge trailer van Netflix
Films / Trailer

Psychologische thriller 'Noise' uit Nederland krijgt enge trailer van Netflix

Griezelige familiegeheimen komen in de spannende trailer van de Netflix-film bovendrijven.

Een nieuwe Nederlands-Vlaamse coproductie is weer onderweg naar Netfix: de psychologische thriller Noise. Matt komt in de film achter een zwarte pagina in zijn familiegeschiedenis, dat zijn vader in een erg slecht daglicht zet. Bekijk de trailer hieronder.

De hoofdrol van Matt is weggelegd voor de Vlaamse Ward Kerremans, die in de film een succesvolle influencer speelt. Hij gaat dichter bij zijn dementerende vader wonen, maar komt gedurende dat proces achter duistere geheimen.

In de film zijn verder Sallie Harmsen als Live, de echtgenote van Matt, en Johan Leysen als Matts vader te zien. Ook Jesse Mensah en Lize Feryn hebben een rolletje te pakken.

Waar gaat Noise over?


De synopsis van de Netflix-film luidt: "Nadat een man zijn ouderlijk huis betrekt, start hij een onderzoek naar een mysterieus voorval in de nabijgelegen fabriek. Het ongeval lijkt direct gelinkt te zijn aan zijn vader en zo komen er duistere familiegeheimen boven water."

Vanaf 17 maart zal Noise wereldwijd te zien zijn via Netflix. Bekijk gauw de trailer hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 verontrustende series verschijnen begin maart bij de NPO
Series / Nieuws

Deze 2 verontrustende series verschijnen begin maart bij de NPO

Op totaal verschillende manieren rakelen deze 2 series verborgen waarheden op.

Over twee weken verschijnen er enkele verontrustende series bij de NPO, die elk op hun eigen manier schimmige zaken aan het licht brengen. In The Dark Heart graaft een Zweedse onderzoeker in een duistere zaak, en in Langs de nieuwe zijderoute zoeken journalisten Jelle Brandt Corstius en Ruben Terlou naar de wortelen van de Russisch-Oekraïense oorlog in Centraal-Azië.

The Dark Heart | KRO-NCRV | Vanaf 2 maart te bingen op NPO Plus, vanaf 4 maart op NPO3



De Zweedse Tanja van de vrijwilligersorganisatie Missing People onderzoekt de schimmige vermissing van de bosbouwer en grootgrondbezitter Bengt. Maar de duistere zaak vraagt op den duur meer van haar dan de bedoeling was.



Langs de nieuwe zijderoute | VPRO | Vanaf 4 maart op NPO2 en NPO Start, vooruit kijken via NPO Plus



Door Oezbekistan, Tadzjikistan, Kazachstan, Kirgistan en Pakistan reizen Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius, op zoek naar schrijnende verhalen over wie de macht nu heeft in Centraal-Azië en welke geschiedenis daaraan vooraf is gegaan.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met 8e Harlan Coben-verfilming: 'Fool Me Once'
Series / Nieuws

Netflix komt met 8e Harlan Coben-verfilming: 'Fool Me Once'

Een nieuwe Harlan Coben-verfilming is aangekondigd door Netfllix en de cast bestaat uit topacteurs.

Fool Me Once wordt de volgende grote samenwerking tussen Netflix en de auteur Harlan Coben. Het is de achtste verfilming van de auteur en dit is wat we kunnen verwachten.

De thrillerserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Coben uit 2016. De serie bestaat uit acht afleveringen en elke aflevering duurt ongeveer een uur.

Anders dan in het boek zijn de opnames in het Verenigd Koninkrijk in plaats van de Verenigde Staten. Het filmen van de nieuwe serie is al begonnen in Manchester.

Harlan Coben & Netflix


Netflix verfilmt al sinds 2018 het werk van Coben. Eerdere verfilmingen zoals The Stranger, Stay Close en Safe scoorden hoge kijkcijfers op Netflix. Ook heeft Netflix al toekomstige projecten aangekondigd, het gaat dan over Myron Bolitar, Six Years en Run Away.

Waar gaat Fool Me Once over?


In de serie volgen we het verhaal van Maya Stern die haar leven weer op de rit probeert te krijgen na de brute moord op haar man Joe. Ze is echter geschokt wanneer ze een bekende man ziet op de nanny-cam die ze gebruikt om haar dochtertje in de gaten te houden. Het is haar man, van wie ze dacht dat hij dood was.

Rechercheur Sami Kierce leidt het moordonderzoek naar Joe's dood terwijl hij zelf met zijn eigen geheimen worstelt. Ondertussen proberen Maya's neefje en nichtje de waarheid te achterhalen over de moord op hun moeder, die enkele maanden eerder is gebeurd. Zijn de twee zaken met elkaar verbonden?

In Fool Me Once volgen we de personages terwijl ze hopeloos op zoek zijn naar de waarheid en hun levens zullen voorgoed veranderen.

Castleden


Michelle Keegan (Brassic, Our Girl) gaat de hoofdrol spelen van Maya Stern, Adeel Akhtar (Sweet Tooth, Ali & Ava) speelt de rechercheur en Richard Armitage (Stay Close, The Stranger) heeft de rol van Joe.

Daarnaast kunnen we Joanna Lumley (Absolutely Fabulous, Finding Alice), Emmett J. Scanlan (Kin, Peaky Blinders) en Dino Fetscher (Years and Years, Foundation) zien in de nieuwe Netflix Original-serie.



De opnames van Fool Me Once zijn pas net begonnen, we zullen dus helaas nog een tijdje moeten wachten voordat deze op Netflix verschijnt.

Bekijk eerdere Harlan Coben-verfilmingen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Review Disney+ - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review Disney+ - aanbod, prijzen, series en meer

Haal in één pakket Disney, Star Wars, Marvel, National Geographic en meer in huis.

"‹"‹Het beroemde Huis van de Muis kon natuurlijk niet missen in het Nederlandse VOD-landschap. Sinds 2019 biedt Disney via Disney+ haar aanzienlijke catalogus van klassiekers en nieuwe aanwinsten uit de universa van Marvel en Star Wars aan. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2019
Hoofdkantoor in: Burbank, Californië
Focus: Familievriendelijke films en series
Betalingsvorm: Abonnement
Prijs: €9,99 per maand of €99,90 per jaar

In 2015 bewees DisneyLive in het Verenigd Koninkrijk de waarde van een eigen VOD-platform voor The Walt Disney Company. Direct na het aflopen van hun distributiedeal met Netflix lanceerde Disney in 2019 dan ook Disney+ binnen de VS, Canada en Nederland. In 2020 volgden landen uit Europa, Azië en Latijns-Amerika (en uiteindelijk ook het VK).

Met Disney+ heeft het entertainmentbedrijf flink ingezet op streaming. Steeds meer shows en films van Disney komen direct uit via VOD en slaan geheel de bioscoop of de reguliere televisie over. Het leverde het bedrijf in 2023 meer dan 161 miljoen abonnees op wereldwijd.

Aanbod



Uiteraard zijn veel Disney-filmklassiekers (zoals The Lion King) en televisieshows (zoals DuckTales) te vinden op Disney+, maar enkele daarvan blijven nog veilig opgeborgen in de 'Disney Vault'. Daarnaast heeft Disney de laatste jaren grote franchises en zenders opgekocht om hun aanbod, dat voornamelijk bestaat uit kinderfilms, te diversifiëren.

Op het Nederlandse platform zijn er 6 content hubs te vinden voor de verschillende merken: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, and National Geographic en Star. Ook komt een deel van het aanbod van streamingdienst Hulu, dat grotendeels in handen is van Disney, in Nederland exclusief uit bij Disney+ (zoals Only Murders in the Building).

Disney heeft er werk van gemaakt veel Originals uit te brengen, die bestaande filmwerelden uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan The Mandalorian en The Book of Bobba Fett voor Star Wars, en aan WandaVision en Loki voor Marvel. Maar ook de film Night at the Museum heeft een eigen spin-off gekregen in de vorm van de serie.

Vijf van de bekendste series op Disney+ zijn:
1. American Horror Stories
2. Star Wars: The Bad Batch
3. Reservation Dogs
4. Limitless
5. The Old Man



Beschikbaarheid



In Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en delen van Afrika en Azië is Disney+ te zien. In sommige landen wordt de dienst echter aangeboden als Disney+ Hotstar, bijvoorbeeld in India en Indonesië.

De applicatie van Disney+ is te downloaden via de webwinkels van Android en Apple, maar de dienst is ook te openen in de gangbare webbrowsers. Verder is op het merendeel van de Smart TV's en consoles de applicatie te vinden.

Prijzen en abonnementen



Per maand kost Disney+ €9,99. Het is ook mogelijk om met een fikse korting het jaarabonnement af te sluiten. Daarvoor betaalt men slechts €99,90, wat neerkomt op ongeveer 15% korting.



Onze tip



Voor fanaten van Disney, Marvel of Star Wars is Disney+ een absolute must-have. Veel exclusieve films, series en specials worden op het platform geplaatst en zorgen voor een constante stroom aan nieuwe content. Ook voor kinderen is er een schat aan leuke films en programma's te vergaren, wat wederom bewijst dat Disney+ een uitmuntend familievriendelijk platform is.

Als je echter niet zoveel hebt met de bovenstaande filmuniversa, valt het aanbod nogal tegen met het oog op de relatief hoge prijs. Veel mooie films vinden gelukkig ook hun weg naar het platform (zoals Avatar), maar qua serieuze series voor volwassenen kan Disney nog wel wat slagen halen.


Ga zelf naar Disney+


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-acteur is helemaal klaar met de serie
Series / Featured

'Stranger Things'-acteur is helemaal klaar met de serie

Het laatste seizoen van 'Stranger Things' komt binnenkort op Netflix en topacteur David Harbour is klaar om te stoppen.

Binnenkort komt het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things op Netflix. Veel fans balen enorm omdat de serie tot een einde komt, maar acteur David Harbour is klaar om te gaan.

De acteur zegt dat hij van de serie houdt en ook van alles wat erbij komt kijken, maar het is tijd om iets anders te gaan doen. Het voelt een beetje als opgroeien.

David Harbour


''Het is eigenlijk wel grappig, want toen ik aan de serie begon, wilde ik dat deze nooit meer zou stoppen. Dat is waarom ik van de serie hou. Het is een fantastische serie, zelfs als ik er zelf niet in zou spelen,'' aldus Harbour.

''We begonnen bijna negen jaar geleden met het filmen van het eerste seizoen, maar ik denk dat het nu tijd is om te stoppen. Natuurlijk is het ook heel dubbel, er is ook veel verdriet," vervolgt de acteur. "Maar we zijn allemaal gegroeid, het is tijd voor ons om het nest te verlaten en andere dingen en projecten te proberen.''

''Ook moeten we de Duffer broers de kans geven om iets anders te doen, ze zijn zo getalenteerd. Ik wil graag zien waar ze de volgende keer mee komen. Het is dus heel dubbel, maar het is zeker tijd,'' rondt Harbour af.

Het einde van Stranger Things


Het is bevestigd dat het vijfde seizoen van Stranger Things de laatste zal zijn. De Duffer broers hebben eerder gesproken over hoe ze het einde van de serie al voor ogen hadden.

''Het is ons proces, maar we proberen ons echt te concentreren op één seizoen tegelijk. We hebben een opzet van seizoen 5 en die hebben we aan Netflix voorgelegd, en daar reageerden ze heel goed op. Natuurlijk was het moeilijk, het is het einde van het verhaal,'' aldus de broers.

En: ''We schreven de opzet van seizoen 5 tijdens de lockdown, en daarna heb ik er eerlijk gezegd niet eens meer naar gekeken omdat het te overweldigend is. Maar we komen er wel weer in.''



Hint uit seizoen 2


De broers geven aan dat ze het succes van seizoen 1 niet hadden verwacht. Ze wisten dat ze het hierbij niet konden laten en een veel grotere wereld moesten creëren. In de voorbereiding van seizoen 2 hebben ze elk idee dat te binnen schoot op een whiteboard gezet.

Uiteindelijk hadden ze veel te veel ideeën, meer dan ze nodig hadden voor het tweede seizoen. In seizoen 5 gaan ze veel van deze overgebleven ideeën gebruiken en ook de grote finale bestaat voor een groot deel uit de whiteboard krabbels van seizoen 2.



Stream alle seizoenen van Stranger Things op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.