AI slaat weer toe, 'Friends' en het alternatieve einde waarbij je iets sterkers wilt dan koffie

AI komt met een alternatief 'Friends'-einde

Een Redditor kwam middels AI tot een alternatief einde voor de komedieserie 'Friends'.

Valeria Milic, 23 februari 2023 17:25

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Meerdere mensen gebruiken AI om met grappige bewerkingen van films en series te komen. ChatGPT is een gratis online chatbot waarin AI verwerkt is. Je kunt er vragen aan stellen, en opdrachten aan geven. Dit wil wel eens tot verrassende resultaten leiden.
Redditor /u/mikeyypeng vroeg de chatbot om creatief te zijn en een ander einde voor Friends te schrijven. Zo gezegd, zo gedaan, maar het was een behoorlijk deprimerend einde.

Allesbehalve positief

Toen Friends in 2004 eindigde, waren de personages ronduit gelukkig. Er werd getrouwd, er kwamen kinderen, dan wel waren er mooie vooruitzichten wat carrière betreft. De chatbot kwam met iets totaal anders op de proppen.

Vriendengroep valt uit elkaar

In het alternatieve einde verwatert het contact en zien de vrienden elkaar nauwelijks nog. Joey's (Matt LeBlanc) acteercarrière komt nooit van de grond. Hij worstelt om de eindjes aan elkaar te knopen en voelt zich depressief.

Chandler (Matthew Perry) ervaart de nodige werkstress bij het reclamebureau. Dit legt uiteraard druk op zijn gezinsleven. Iets soortgelijks speelt bij Ross (David Schwimmer) en Rachel (Jennifer Aniston), die na een tijdje scheiden. Phoebe (Lisa Kudrow) raakt gedesillusioneerd door de muziekindustrie en begint als gevolg hiervan drugs te gebruiken.

De eindtune speelt op de achtergrond, zij het in mineur. Dit terwijl een sippe Joey in zijn lege koffiekopje tuurt.

Humoristische Redditors

Het grauwe scenario van de chatbot sloeg de Redditors niet uit het veld. Zij hadden namelijk nodige humoristische commentaren.

ParticularArachnid35 merkte op: "Ik kan wel een drankje gebruiken," en diegene doelde daarmee niet op een cappuccino bij Central Perk.


/u/extraxx22 gaf aan: "Ik zal er voor je zijn. Maar waarschijnlijk niet".


/u/WeelsUpIn30 voegt hier aan toe: "Alleen als het mij uitkomt".


Blijkens de reacties is AI weliswaar in staat om opdrachten te begrijpen, maar niet bepaald geschikt om leuke verhalen te schrijven.

Wie Friends wil zien in de gebruikelijke komische vorm, de serie is in zijn geheel te bekijken op HBO Max.Lees meer over: Friends, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, David Schwimmer, Matt LeBlanc, Jennifer Aniston

Informatie over de serie: Friends

Populair nieuws