search

Ons nieuws van donderdag 23 februari 2023

Recensie Prime Video-serie 'The Consultant'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Consultant'

De nare Amerikaanse kantoorcultuur onder een te klein loepje genomen.

Regie: Daniel Attias, Charlotte Brändström, Alexis Ostrander, e.a. | Cast: Christoph Waltz (Regus Patoff), Brittany O'Grady (Elaine), Nat Wolff (Craig), Aimee Carrero (Patti), Brian Yoon (Sang), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 29-34 minuten | Jaar: 2023

Er is momenteel geen tekort aan boekverfilmingen op streamingsdiensten. Ook op Prime Video, waar nu met The Consultant de verfilming van Bentley Littles gelijknamige boek is toegevoegd. Maar in plaats van dat de serie zo meesterlijk is dat deze inspireert het boek te gaan lezen, doet ze eerder afvragen hoe dat boek in godsnaam boeiend leesmateriaal kan zijn in plaats van een paar honderd pagina's 'wat heeft die rare man nu weer gedaan?'

De eigenaar van een game-ontwikkelingbedrijf wordt vermoord en nog dezelfde avond staat zijn tijdelijke vervanger al voor de deur: Regus Patoff, een vreemde man die papieren heeft die bewijzen dat hij het de komende periode voor het zeggen heeft. Twee medewerkers pogen uit te pluizen wie deze vent is en leren al gauw dat daar geen simpel antwoord voor te vinden is. Maar de nieuwe baas heeft wel een sterke invloed op de werkvloer, voornamelijk een negatieve.

Als je een rare slechterik wil hebben, dan huur je Christoph Waltz in. Hij was al een nare nazi in Inglourious Basterds en James Bonds gestoorde aartsvijand in recente 007-films. Stripexpert Mr. Glass legde in Unbreakable uit dat je een antagonist herkent aan lichamelijke kenmerken die afwijken van de norm. Acteur Waltz heeft dan ook een aparte kaak en een exotisch accent, waarmee hij gemaakt is om de schurk te spelen. Dat doet hij ook hier weer feilloos.

De rest van de cast kiest voor meer voor de hand liggende manieren om personages te vertolken. Niet slecht, maar ook niet bijzonder. Dat had wel gemogen, want de aanwezigheid van Patoff op de werkvloer maakt heel wat los bij de werknemers. Zo ontwikkelt hoofdpersonage Elaine zich onder invloed van Patoff tot een manipulatieve en overassertieve collega. De impact van haar metamorfose was groter geweest als haar vertolkster Brittany O'Grady (bekend uit het eerste seizoen van The White Lotus) het niet zo mild had gebracht.

De algemene ontwikkeling van het plot gaat ook niet bijzonder hard vooruit. Door Lost hebben makers geleerd dat ze afleveringen kunnen vullen met de verschillende manieren waarop iets of iemand mysterieus is, waardoor kijkers het gevoel hebben steeds dichterbij de waarheid te komen en er dus vooruitgang is. Dat is niet zo en in The Consultant krijg je ook geen antwoorden.

Echter, niet alles voorschotelen voor een domme kijker mag een pluspunt worden genoemd. Er worden namelijk aanwijzingen gegeven waarmee kan worden geconcludeerd wie die Patoff nou precies is. Daar komt bij dat het verhaal niet zozeer om dit personage draait, maar dat hij slechts een katalysator is voor het thema: de Amerikaanse werkcultuur. Nederlandse werknemers leven in luxe in vergelijking met de VS, waar de regels wat strenger zijn, de hiërarchie meer aanwezig is en heel wat collega's bereid zijn om over anderen heen te stappen om sneller hogerop te komen.

Patoffs aanwezigheid onthult de ware aard van een deel van de collega's, die bereid blijken zichzelf te vernederen om niet te worden ontslagen. Alleen wordt het aanboren van dit thema een beetje ondergesneeuwd door het plot rondom Patoff. Hij is een raadsel dat twee werknemers willen oplossen en totdat daar een beetje vaart in zit bestaan de afleveringen voornamelijk uit laten zien op welke verschillende manieren Patoff een vreemde vent is.

Het mysterie en de aanwezigheid van Christoph Waltz maken van The Consultant een vermakelijke serie, maar niet meer dan dat. Meerdere punten hadden een stuk scherper moeten zijn, maar wellicht waren de makers bang hun baan kwijt te raken als ze te ver waren gegaan.

★★★☆☆

The Consultant is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie SkyShowtime-serie 'Funny Woman'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Funny Woman'

Deze serie zelf is best charmant, maar de woman is niet zo funny.

Regie: Oliver Parker | Cast: Gemma Arterton (Barbara Parker), Arsher Ali (Dennis), Tom Bateman (Clive), Rupert Everett (Brian Debenham), Clare-Hope Ashitey (Diane), Morwenna Banks (Patsy), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 46-47 minuten | Jaar: 2023

Barbara verruilt het seksistische Blackpool voor Londen aan het begin van de 'swinging sixties', waar ze al gauw wordt ontdekt door een impresario die voor haar een rolletje in een sitcom regelt. Het team waarmee ze werkt ziet haar talent, maar de omroepbaas heeft zijn twijfels bij deze onbekende naam met een dom klinkend accent. De eerste aflevering geeft de doorslag: het publiek valt voor haar. Nu ze beroemd wordt krijgt ze er de nodige problemen bij, maar waar Barbara zich het meest aan stoort is hoe mannen over vrouwen heen walsen.

Funny Woman is de verfilming van het boek Funny Girl van Nick Hornsby, een luchtig komediedrama-romannetje. In de titel is van een meisje een vrouw gemaakt, want de titelrol is voor Gemma Arterton die richting de veertig gaat. Natuurlijk is er geen regel dat het woord 'meisje' na een bepaalde leeftijd niet meer mag worden toegepast, maar op deze manier is voorkomen dat er op sociale media flauwe grappen worden gemaakt.

Het woord 'funny' is echter een stuk ironischer hier. Gemma Arterton is een goede actrice, maar grappig is ze niet. Ze heeft nergens de lach hangen, zeker niet aan haar kont. De momenten waarop ze op rustige wijze een grapje maakt wekt dat al geen lach op en wanneer ze krampachtig lollig probeert te zijn veroorzaakt dat plaatsvervangende schaamte.

Pas wanneer ze in de studio staat en de camera's draaien valt alles op zijn plek. In de zwart-witbeelden van een oude Britse sitcom bruist haar personage. De humor is in de stijl van Carry On-films: altijd flauw en nooit niet leuk. En zodra dat stopt is het weer weg, als een Assepoester die na twaalf uur haar komische muiltje verliest. Wat Arterton wel heeft is 'screen presence', maar in een serie met deze titel is dat niet voldoende.

Dat schuurt ook een beetje met het doel van het boek en deze verfilming: het personage is het meer dan zat om als knap (en dus leeg) koppie te worden gezien. Desalniettemin wordt er een hoop tijd en moeite gestopt in het uiterlijk van Arterton "“ zelfs de openingstitels tonen plaatjes van uitsluitend haar. Funny Woman lijkt voor haar een beetje ijdeltuiterij te zijn.

De sfeer is ontzettend schattig. Er wordt af en toe archiefmateriaal van Londen gebruikt waar Barbara met de computer in is gestopt, zodat je haar blonde lokken altijd wel ergens in beeld ziet. De art department laat met de sets een goed oog voor detail zien, waarmee de geloofwaardigheid dat dit verhaal zich zestig jaar geleden afspeelt nooit wordt doorbroken. De cinematografie is wel hedendaags, maar dat stoort niet; er zijn geen zooms of snelle pans nodig om de nostalgie een opstapje te geven.

Emancipatie loopt vrij losjes als thema door de serie en komt pas in de laatste aflevering echt naar voren in een onsubtiele monoloog. Maar eigenlijk wordt al het drama heel losjes aangepakt zonder al te veel poespas. Barbara heeft een zwarte vriendin die kortstondig kampt met racisme, een van de schrijvers van haar sitcom worstelt met zijn seksualiteit en Barbara voelt nog altijd de gevolgen van dat haar moeder het gezin verliet toen ze nog jong was. Allemaal meer opvulling dan belichting.

Ergens is dat verkeerd, want in een bepaald opzicht wil Funny Woman meer zijn dan een doldwaas komische film over de jaren zestig. De serie heeft duidelijk wat mogen kosten en probeert een boodschap over te brengen. Maar dit is wat je krijgt wanneer je chicklit gebruikt als bronmateriaal. De emancipatie gaat ook overboord als het aankomt op romantiek.

Daar staat tegenover dat de luchtige toon van Funny Woman wel een bingeserie maakt. Het ontstaan en de ontwikkeling van de sitcom wekt de nieuwsgierigheid om te zien hoe dit verhaal verder verloopt en het hoge gehalte aan grapjes, zelfs al zijn die niet om hardop om te lachen, creëert een prettig sfeertje. Met deze zes afleveringen is het boek in zijn geheel gefilmd, dus ondanks een einde met een kleine opening zal het hier waarschijnlijk bij blijven.

★★★☆☆

Funny Woman is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video lanceert trailer voor grote fantasyserie 'The Power'
Series / Nieuws

Prime Video lanceert trailer voor grote fantasyserie 'The Power'

Intrigerende fantasyserie 'The Power' komt eraan op Prime Video.

De nieuwste serie van Prime Video is gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman. De serie speelt zich af in de moderne tijd, met één verschil: wereldwijd zijn jonge meisjes in staat om mensen te electrocuteren.

De trailer is nu online te bekijken. Het betreft een indrukwekkende cast met bekende acteurs zoals Toni Collette (Hereditary) en John Leguizamo (John Wick).

Schakel omgezet


Van de ene op de andere dag kunnen pubermeisjes electriciteit geleiden vanuit hun vingertoppen. Het is geen geïsoleerd geval, zoals bij de dochter van Margot en Rob (Collette en Leguizamo), maar gebeurt letterlijk over de hele wereld.

Dit vermogen blijkt niet teruggedraaid te kunnen worden. Sterker nog, de gave kan opgewekt worden bij reeds volwassen vrouwen. Het is maar de vraag of en hoe de maatschappij hiermee om wil gaan. Immers, de helft van de populatie is in een potentieel wapen veranderd.

Het eerste seizoen bestaat uit negen afleveringen, en The Power gaat op 31 maart aanstaande van start op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Upshaws' seizoen 3
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Upshaws' seizoen 3

Voorspelbare, doch geestige serie over het leven van een typisch Amerikaans arbeidersgezin.

Regie: Sheldon Epps, Robbie Countryman, Kim Fields, e.a. | Cast: Mike Epps (Bennie), Kim Fields (Regina), Wanda Sykes (Lucretia), Michael Estime (Tony), Khali Sprggings (Aaliya), Diamond Lyons (Kelvin), Page Kennedy (Duck), Dayna Dooley (Sheila), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 22-28 minuten| Jaar: 2023

Men neme een Afro-Amerikaans gezin dat worstelt met werk, inkomen, zorgen om de kinderen en de vraag of men niet meer uit hun leven zou moeten halen, gooi daar een sausje van heel veel flauwe humor overheen en maak het af met decors van slechte kwaliteit en je hebt de typische Amerikaanse sitcom. The Upshaws bevat al deze ingrediënten, maar is daarom niet minder grappig.

Ook in het derde seizoen heeft de familie Upshaw het op de een of andere manier nooit echt makkelijk. De familieleden worstelen met alledaagse problemen waar veel gezinnen zich in zullen herkennen. Zo begint Bennie dit seizoen aan een nieuwe baan, is Regina de huishoudelijke sleur helemaal zat en blijkt Regina's gezondheid brozer dan verwacht.

The Upshaws zit bomvol humor. Flauwe humor wel te verstaan. De grappen volgen elkaar in rap tempo op en komen niet bepaald uit onverwachte hoek. Een groot gehalte aan voorspelbaarheid dus, met typische Amerikaanse sitcomhumor: de personages doen stomme dingen en maken elkaar belachelijk. Daar is niets mis mee, maar het blijft allemaal erg aan de oppervlakte. Verwacht geen dieperliggende boodschap of spannende wendingen. The Upshaws zit boordevol clichés en kent maar één doel: het publiek entertainen.

De serie speelt zich hoofdzakelijk af in de huiskamer en keuken van de familie Upshaw. Een decor dat waarschijnlijk al dertig jaar meegaat, want in al die tijd is er aan de setting van dit soort series helemaal niets veranderd. Om nog maar te zwijgen van de scènes die zich overduidelijk afspelen in een overdekte achtertuin zonder daglicht

Gelukkig is er Wanda Sykes, die met haar acteertalent en spontane humor nog iets van kwaliteit aan de serie toevoegt en haar personage Lucretia op een geloofwaardige manier weet neer te zetten. Zonder Lucretia zou de familie dit seizoen nergens zijn. De rest van de cast springt er niet bepaald uit, maar lijkt goed op elkaar ingespeeld, wat na meerdere seizoenen ook wel mag worden verwacht. Het samenspel voelt als een echte familieband, waar geen speld tussen te krijgen is.

Zo af en toe valt er met enige goede wil toch een moraal in het verhaal te vinden. Bijvoorbeeld wanneer Bennie onterecht vast komt te zitten en dit te maken lijkt te hebben met zijn huidskleur, of wanneer Regina zich dermate druk maakt dat ze in het ziekenhuis belandt.

Het overgrote deel van het verhaal dient echter puur ter vermaak. En gek genoeg blijkt het allemaal nog steeds zeer vermakelijk als het niet bepaald meezit in het leven. Ook in het derde seizoen blijft The Upshaws een luchtige komedieserie van gemiddeld niveau, waar je zonder er al te veel nadenken prima een uurtje naar kunt kijken en de echte liefhebber waarschijnlijk zelfs een hele avond.

★★★☆☆

The Upshaws is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO geeft reden achter verwijderen grote scifi-serie 'Westworld' van HBO Max
Series / Nieuws

HBO geeft reden achter verwijderen grote scifi-serie 'Westworld' van HBO Max

'Westworld' is een echte fanfavoriet, maar de serie is nu van HBO Max gehaald.

HBO heeft ervoor gekozen om de populaire serie Westworld niet te verlengen voor een vijfde seizoen. Daarnaast hebben ze ook nog eens alle vier bestaande seizoenen van de streamingdienst gehaald.

Casey Bloys, het hoofd van de contentafdeling binnen HBO en HBO Max, legt uit waarom ze deze keuze hebben gemaakt. Helaas is het geen verrassing dat het wederom om een geldkwestie gaat.

Geldkwestie


''We hebben gepraat over het juiste bedrag voor streamen. Voor ons betekent dat dus: wat is een goede prijs voor Max Originals? Daarnaast hebben we het over ons aanbod gehad. Moet elke serie die ooit op HBO Max is verschenen alleen maar op HBO Max beschikbaar zijn? Ik vind van niet,'' aldus Bloys.

''Mensen vergeten dat televisie ooit is begonnen met DVD's. Het kost enorm veel geld om deze series te maken,'' vervolgt hij. ''Mensen verwachten dat ze voor altijd op onze dienst beschikbaar zijn voor $15 per maand, maar dat is simpelweg niet hoe tv werkt.''

Niet het einde


Er was meteen een groot aanbod aan populaire titels op HBO beschikbaar toen de streamingdienst van start ging. Ook kwamen ze snel met veel HBO Original series en films.

Sommige van deze Originals zijn niet meer te streamen op HBO Max en ze komen waarschijnlijk ook niet meer terug. Veel van deze series kun je echter wel bekijken op andere streamingdiensten.

Zo komt ook Westworld op andere platformen terecht, zoals Tubi en The Roku Channel. Deze platformen zijn gratis te gebruiken, maar in ruil daarvoor kom je regelmatig reclames en advertenties tegen.



Nieuwe mogelijkheden


Casey vervolgt: ''Ik denk dat mensen vaak vergeten dat de meerderheid niet wil betalen voor een streamingdienst, niet alleen in Amerika, maar overal''.

''Netflix was ooit gloednieuw en ze boden om de haverklap nieuwe series aan om te kijken hoe die het zouden doen,'' gaat hij verder. ''Ik denk dat je af en toe nieuwe dingen moet proberen om te zien wat er allemaal mogelijk is''.

En: ''Ik heb geen idee of deze andere streamingdiensten een succes gaan worden, maar ik weet wel dat sommige mensen niet willen betalen voor een abonnement en het niet erg vinden om advertenties te krijgen. Het kan potentieel leiden tot een groot nieuw publiek van de serie, dus dat is iets wat we nu proberen''.

Bekijk de recap van de eerste 3 seizoenen van Westworld hieronder.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gruwelijk sterfscène haalde 'Game of Thrones' uiteindelijk niet
Series / Nieuws

Deze gruwelijk sterfscène haalde 'Game of Thrones' uiteindelijk niet

De ingetogen sterfscène van Myrcella Baratheon was in het oorspronkelijke script veel gruwelijker

Misschien wel de beste serie ooit: Game of Thrones, zat vol met gruwelijke beelden. Sterfgevallen werden vaak vrij gedetailleerd in beeld gebracht. Er was echter één moord die de showrunners uiteindelijk niet gruwelijk in beeld wilden brengen.

In de serie zitten de nodige pittige moordscènes, denk aan ogen die worden uitgestoken, een zwangere vrouw die wordt neergestoken en vele mensen die op gruwelijke wijze om het leven komen door een zwaard.

Sterfscène Myrcella


In seizoen 5 werd Myrcella Baratheon vergiftigd, zij kreeg vervolgens een bloedneus en stortte in de armen van haar eigenlijke vader Jaime Lannister in elkaar. Myrcella werd gespeeld door Nell Tiger Free en zij onthulde dat deze dood eigenlijk veel bruter in het script stond.


Quote


"Ik weet niet of ik dit moet zeggen, maar volgens het oorspronkelijke script, zouden mijn hersens zo ongeveer uit elkaar spatten. Ik zou geprakte bananen krijgen met nepbloed, en mijn hersens zouden overal op het schip zitten en zo."

Uiteindelijk kozen de showrunners ervoor om haar dood niet te gruwelijk te maken. Ze wilden dat haar dood haar leven zou weerspiegelen. "Ze wilden dat het zoet was, wat zeldzaam is voor Game of Thrones, aldus Free.

De showrunners kozen met deze scène er uiteindelijk niet voor om de kijker te schockeren maar maakten er vooral een emotionele scène van.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe lang nog wachten op 'Masters of the Air', de langverwachte opvolger van 'Band of Brothers'?
Series / Nieuws

Hoe lang nog wachten op 'Masters of the Air', de langverwachte opvolger van 'Band of Brothers'?

Het verhaal van 'Masters of the Air' nader uitgelicht.

Het langverwachte vervolg op Band of Brothers en The Pacific is aanstaande. Apple TV+ zal deze serie ergens dit jaar gaan uitzenden. Zoals de meesten mensen wel zullen weten, wordt deze serie geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks.

Plot


De serie vertelt het persoonlijke verhaal van de Amerikaanse bomber boys die al lang voordat geallieerde grondtroepen in Duitsland arriveerden, de Duitsers door de lucht aanvielen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller en gaat over 'The Mighty Eighth'.

Het boek en 'The Mighty Eighth'


De Achtste Luchtmachtbrigade, beter bekend als 'The Mighty Eighth' begon in het midden van 1942 aan een luchtoffensief boven Duitsland. De bemanning van de bommenwerpers werd daarbij geconfronteerd met bizarre omstandigheden die een groot beroep deden op hun fysieke, maar ook hun geestelijke gesteldheid.

Er werden tijdens deze gevechten ontzettend veel verliezen geleden aan geallieerde kant, maar uiteindelijk werpte dit wel zijn vruchten af aangezien de Duitse Luftwaffe uiteindelijk nog meer verliezen leed. Om aan te geven hoe groot de verliezen waren: de geallieerde luchtmacht verloor tijdens de oorlog uiteindelijk meer mensen dan het korps mariniers.

Apple Tv+


Apple Tv+ zal de serie binnenkort gaan uitzenden. Momenteel is helaas nog altijd niet bekend wanneer precies.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-acteur Jansen Panettiere overleden op 28- jarige leeftijd
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-acteur Jansen Panettiere overleden op 28- jarige leeftijd

Volkomen onverwacht is Jansen Panettiere uit 'The Walking Dead' overleden.

Het treurige nieuws is bekendgemaakt dat de jonge acteur en schilder Jansen Panettiere (The Walking Dead) is overleden. TMZ berichtte dat hij op zondagmiddag 19 februari thuis dood werd aangetroffen. Panettiere werd slechts 28 jaar.

Panettiere is de jongere broer van actrice Hayden Panattiere (Heroes). Beiden begonnen al jong in het showbizzvak. In twee films waren zij samen te zien, namelijk Tiger Cruise en The Forger.

Film-, tv-, en stemacteur


Panattiere werd geboren op 25 september 1994 in New York. Hij speelde voornamelijk in films, en werkte daarnaast als stemacteur. Dit was onder andere in Ice Age: Meltdown en de Nickelodeon-specials over Holly Hobbie.

Tevens was hij te zien in series zoals Everybody Hates Chris en The Walking Dead. Hierin speelde hij de rol van Casper, één van de bewoners van de Hilltop-kolonie.

Talent voor schilderen


Naast zijn acteerwerk was Panettiere een niet onverdienstelijk schilder. De schilder Michael Delaney leerde Panettiere een aantal jaren geleden kennen, en zag hem als iemand met talent. "Hij vertelde me toen dat schilderen voor hem een manier was om met depressie om te gaan," aldus de kunstenaar.

Zijn partner Catherine Michie, die meer dan eens model zat, plaatste een bericht op haar Instagram. Hierin gaf zij aan: "Het doet ontzettend veel pijn dat ik je lach nooit meer zal horen. Het spijt me dat ik er niet was toen je me nodig had en ik hoop dat je vrede hebt gevonden".

Panettiere's doodsoorzaak wordt momenteel nog onderzocht.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
AI slaat weer toe, 'Friends' en het alternatieve einde waarbij je iets sterkers wilt dan koffie
Series / Nieuws

AI slaat weer toe, 'Friends' en het alternatieve einde waarbij je iets sterkers wilt dan koffie

Een Redditor kwam middels AI tot een alternatief einde voor de komedieserie 'Friends'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Meerdere mensen gebruiken AI om met grappige bewerkingen van films en series te komen. ChatGPT is een gratis online chatbot waarin AI verwerkt is. Je kunt er vragen aan stellen, en opdrachten aan geven. Dit wil wel eens tot verrassende resultaten leiden.

Redditor /u/mikeyypeng vroeg de chatbot om creatief te zijn en een ander einde voor Friends te schrijven. Zo gezegd, zo gedaan, maar het was een behoorlijk deprimerend einde.

Allesbehalve positief


Toen Friends in 2004 eindigde, waren de personages ronduit gelukkig. Er werd getrouwd, er kwamen kinderen, dan wel waren er mooie vooruitzichten wat carrière betreft. De chatbot kwam met iets totaal anders op de proppen.

Vriendengroep valt uit elkaar


In het alternatieve einde verwatert het contact en zien de vrienden elkaar nauwelijks nog. Joeys (Matt LeBlanc) acteercarrière komt nooit van de grond. Hij worstelt om de eindjes aan elkaar te knopen en voelt zich depressief.

Chandler (Matthew Perry) ervaart de nodige werkstress bij het reclamebureau. Dit legt uiteraard druk op zijn gezinsleven. Iets soortgelijks speelt bij Ross (David Schwimmer) en Rachel (Jennifer Aniston), die na een tijdje scheiden. Phoebe (Lisa Kudrow) raakt gedesillusioneerd door de muziekindustrie en begint als gevolg hiervan drugs te gebruiken.

De eindtune speelt op de achtergrond, zij het in mineur. Dit terwijl een sippe Joey in zijn lege koffiekopje tuurt.

Humoristische Redditors


Het grauwe scenario van de chatbot sloeg de Redditors niet uit het veld. Zij hadden namelijk nodige humoristische commentaren.

ParticularArachnid35 merkte op: "Ik kan wel een drankje gebruiken," en diegene doelde daarmee niet op een cappuccino bij Central Perk.



/u/extraxx22 gaf aan: "Ik zal er voor je zijn. Maar waarschijnlijk niet".



/u/WeelsUpIn30 voegt hier aan toe: "Alleen als het mij uitkomt".



Blijkens de reacties is AI weliswaar in staat om opdrachten te begrijpen, maar niet bepaald geschikt om leuke verhalen te schrijven.

Wie Friends wil zien in de gebruikelijke komische vorm, de serie is in zijn geheel te bekijken op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max cancelt alweer een serie na 3 seizoenen
Series / Nieuws

HBO Max cancelt alweer een serie na 3 seizoenen

Ook voor 'South Side' ligt er geen vierde seizoen in het verschiet.

Alweer kan er een nieuwe titel toegevoegd worden aan het lijstje van door HBO Max gecancelde series. Dit keer is het de serie South Side dat geen vervolg meer krijgt.

South Side is een Amerikaanse sitcom van Bashir Salahuddin en Diallo Riddle. De film speelt zich af in de wijk Englewood in Chicago en volgt twee vrienden (vertolkt door Sultan Salahuddin en Kareme Young) die onlangs zijn afgestudeerd aan de community college en op zoek zijn naar zakelijk succes terwijl ze in een rent-to-own winkel werken.

Een trots afscheid


HBO heeft aangekondigd dat de serie na drie succesvolle seizoenen zal eindigen. "Hoewel HBO Max niet verder gaat met een vierde seizoen van South Side, zijn we zo trots op de rijke wereld die Bashir Salahuddin, Diallo Riddle en Sultan Salahuddin hebben gecreëerd," zei een niet nader genoemde woordvoerder van HBO Max in een verklaring.

"We bedanken hen en Michael Blieden, Tony Hernandez, de uiterst getalenteerde cast en crew, en onze partners bij MTV Entertainment Studios. Drie seizoenen lang balanceerde deze geliefde serie scherpe, hyperlokale sociale commentaren over het leven aan de South Side van Chicago met maffe, soms gekke humor. Het resultaat was een geheel unieke, ambitieuze en onbevreesde komedie die iedereen aanspreekt die de Amerikaanse droom wil leven."

Hoewel er dus geen vierde seizoen zal zijn zullen de voorgaande seizoenen wel gewoon nog op HBO Max te streamen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier gaat 'The Walking Dead: Daryl Dixon' over
Series / Nieuws

Hier gaat 'The Walking Dead: Daryl Dixon' over

Er zijn al heel wat spannende details over Daryl zijn volgende avonturen bekend.

Dat The Walking Dead franchise nog lang niet aan zijn einde is wisten we al door spinoffs als The Walking Dead: Dead City. Maar dit is niet de enige aangezien Daryl binnenkort ook zijn eigen serie zal krijgen, genaamd The Walking Dead: Daryl Dixon. Hier zijn al een aantal veelbelovende details over bekend gemaakt.

Vooral de locatie waar de serie zich afspeelt is heel anders dan we gewend zijn. Dit zorgt er ook weer voor dat we kennis maken met een flinke boel niet Amerikaanse acteurs. Deze afwisseling belooft de franchise dus een heel nieuw leven in te blazen.

De oceaan over


Waar de andere personages zich nog in Amerika bevinden blijkt Daryl aan de andere kant van de oceaan gestrand te zijn. Echter is hij niet al te blij in het Franse landschap en zal hij door de serie heen proberen zijn we terug naar huis te vinden.

Natuurlijk zal dit allemaal niet op rolletjes lopen aangezien er complicaties zijn die het verhaal spannend zullen maken. Dit wordt vooral beïnvloed door een aantal personages die in de serie geïntroduceerd zullen worden.

Enkele van die connecties zijn de buitenlandse gezichten die Daryl op zijn reis tegenkomt. Onder de eerder aangekondigde castleden zijn Clémence Poésy (Harry Potter) als Isabelle - een lid van een progressieve religieuze groepering die in Parijs geconfronteerd wordt met haar duistere verleden - en Adam Nagaitis (Tsjernobyl) als Quinn, een ontheemde Brit die in het post-apocalyptische Parijs machtig is geworden als zwarthandelaar en eigenaar van een ondergrondse nachtclub.



Deze Franse sferen lijken een interessante twist aan de franchise te gaan geven. De precieze releasedatum is nog niet bekend, alleen dat het waarschijnlijk aan het einde van 2023 zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' is de start van een grote Marvel-achtige aanpak voor 'Star Wars'
Series / Nieuws

'The Mandalorian' is de start van een grote Marvel-achtige aanpak voor 'Star Wars'

Maker Jon Favreau vertelt over zijn grootse plannen voor de 'Star Wars'-franchise.

Onderhand is het wel duidelijk dat Lucasfilm en Disney een visie hebben voor de wereld van 'Star Wars'. Het verhaal van Star Wars: Rebels wordt bijvoorbeeld opgepakt in Ahsoka. Deze kant wil men in de toekomst op gaan.

In een interview met het Franse BFM TV vertelt Jon Favreau dat Star Wars de kant op gaat van een zogeheten 'cinematic universe'. Dit is te vergelijken met de Marvel-aanpak. Personages uit comics, films en series zijn te zien in verschillende verhalen binnen een groter geheel.

Vooropgezette structuur


Favreau werkt samen met Dave Filone, met wie hij Ahsoka produceert. Favreau vertelt: "Dave en ik hebben samen de structuur opgezet zowel voor 'The Mandalorian' als 'Ahsoka'. Je moet van tevoren weten wat er in welke serie gaat gebeuren. Dat zijn we toen per serie, per aflevering gaan uitwerken".

Voor de filmmakers is het belangrijk dat verschillende series een mooi geheel vormen. "Je moet helder hebben welke verhalen er allemaal spelen".

Bestaande en nieuwe fans


Tijdens het Star Wars Celebration 2022-panel voegde Favreau nog toe dat The Mandalorian een soort lanceringsplatform is voor zowel oude als nieuwe fans. "Naast de bestaande personages hebben we nieuwe figuren geïntroduceerd. Daarnaast kunnen nieuwe kijkers, dankzij Disney+, ook de eerdere producties bekijken," aldus Favreau.

De verschillende series vinden plaats in de tijd van de Nieuwe Republiek, een aantal jaren na The Return of the Jedi. Men houdt de originele films met andere woorden aan als baken. Van een sterrenstelsel is 'Star Wars' de kant opgegaan van een 'Star Wars Universe',wellicht wordt dit een SWU in de toekomst.

Seizoen 3 van The Mandalorian start op 1 maart op Disney+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megahit 'Succession' van HBO Max heeft weinig toekomst op de streamer
Series / Nieuws

Megahit 'Succession' van HBO Max heeft weinig toekomst op de streamer

Ondanks dat Succession een populaire HBO-serie is, kent de serie waarschijnlijk weinig toekomst op het gebied van mogelijke spin-offs.

Sinds de release van Succession op HBO heeft de serie een aardige fanbase opgebouwd, die met smacht uitkijken naar het aankomende vierde seizoen van de serie.

Maar hoeveel we ook van de serie houden, de kans is klein dat de wereld van Succession in de toekomst uitgebouwd zal worden met spin-off series. Dat geeft Casey Bloys, de CEO van content voor HBO en HBO Max, aan in een recent artikel.

Succession op HBO Max


In gesprek met Variety werd Bloys gevraagd of Succession dezelfde behandeling zou krijgen als Game of Thrones. Hij antwoordde als volgt:

"Ik denk het niet. Ik zeg altijd, 'zeg nooit nooit'. Toen we begonnen te praten over een Thrones-prequel, toen was dat iets dat HBO traditioneel gezien nooit gedaan had. Intern zeiden een aantal mensen 'dit is gekkenwerk, wat ga je doen?'"

"Dat gezegd hebbende, ik denk dat er iets is aan het universum van George [R.R. Martin] dat zichzelf goed uitleent aan de creatie van spin-offs. Er is een grote geschiedenis, heel veel verschillende families, een hoop oorlogen en veldslagen. Dat lijkt me niet iets voor Succession, 'laten we simpelweg dit persoon volgen', of zoiets. Het lijkt me onnatuurlijk. Maar als [maker Jesse Armstrong] zegt, 'ik wil dit doen,' dan volg ik Jesse."

Kortom, de deur staat altijd open voor een goede spin-off, mocht het idee ervoor op tafel liggen. Vooralsnog lijkt dat echter niet het geval te zijn, maar dat hoeft natuurlijk ook nog niet. Succession is een lopende serie, waarvan het volgende seizoen volgende maand verschijnt.

Om precies te zijn op 26 maart op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Outer Banks'-acteur is keihard afgewezen voor Steve Harrington in 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Deze 'Outer Banks'-acteur is keihard afgewezen voor Steve Harrington in 'Stranger Things'

Deze bekende Outer Banks-acteur verpestte zijn auditie voor Steve Harrington in Stranger Things.

Er zijn natuurlijk ongelofelijk veel mensen die auditie gedaan hebben voor Steve Harrington in Stranger Things. Zo ook deze bekende Outer Banks-acteur, maar zijn auditie verliep niet helemaal soepel.

Hij heeft het haar, hij heeft het talent, maar uiteindelijk niet de rol. Het gaat over niemand minder dan Chase Stokes. Stokes speelt nu John B in Outer Banks, maar hij had dus heel graag de rol van Steve Harrington willen hebben.

In een interview met Access Hollywoord vertelde de acteur dat zijn auditie niet helemaal goed ging. Hij "vergat alle regels en was helemaal weg". Op de terugweg had hij natuurlijk ongelofelijk veel spijt daarvan.

Toch nog een rol in Stranger Things


Hoewel Stokes geen grote rol heeft gekregen, kan hij wel voor altijd zeggen dat hij in Stranger Things zit. Hij kreeg namelijk een kleine rol waarbij hij geen tekst had en de acteur baalt dat hij niet "ten minste twee woorden" mocht zeggen.

Hij speelt namelijk Reed in aflevering "Chapter 6: The Monster". Zijn personage is kort te zien wanneer hij wegrijdt van Jonathan Byers (Charlie Heaton).

Stokes heeft ook gezegd dat Joe Keery wel echt heel goed is als Steve. Dit is wat hij zei: "Joe Keery is een absolute legende die zo goed is als Steve Harrington. Ik ben supertrots op hem."

Bekijk hieronder het interview en de trailer van Outer Banks seizoen 3 en stream Outer Banks en Stranger Things op Netflix.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO heeft minder haast met 'Game of Thrones' en 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

HBO heeft minder haast met 'Game of Thrones' en 'House of the Dragon'

Er wordt nog steeds aan nieuwe Game of Thrones-content gewerkt, maar HBO heeft er zeker geen haast mee.

HBO geeft aan geen haast te hebben met het produceren van nieuwe Game of Thrones-series, zoals het tweede seizoen van House of the Dragon of een andere spin-off.

Na het succesvolle Game of Thrones is HBO niet van plan het universum langzaam te laten sterven. Maar ze hebben ook geen haast met het creëren van spin-off series, en kiezen kwaliteit boven kwantiteit.

Game of Thrones spin-offs


Casey Bloys, de content CEO van HBO en HBO Max, heeft een update gedeeld over het tweede seizoen van de Game of Thrones spin-off House of the Dragon. De productie van het volgende seizoen is schijnbaar net van start gegaan.

Vooralsnog is de verwachting dat House of the Dragon seizoen twee ergens in de tweede helft van 2024 verschijnt, hoewel Bloys dit niet bevestigt. Of er verder nog aan Game of Thrones-content gewerkt wordt geeft Bloys ook niet weg, maar hij geeft wel aan dat ze er hoe dan ook rustig de tijd voor zullen nemen.

"Vergeet niet om 'House of the Dragon' te krijgen als vervolg op 'Game of Thrones', we hebben veel shows ontwikkeld, een pilot opgenomen, een aantal scripts ontwikkeld en we hebben 'House of the Dragon'."

"Om dat opnieuw te doen, zal evenveel moeite kosten. Je moet veel dingen ontwikkelen, dingen proberen. Je weet nooit wat er gaat werken. Dus dat doen we momenteel. Ik ben niet tegen een aantal shows."

"Er is waarschijnlijk een natuurlijke limiet aan het aantal series dat de fans willen, maar ik sta open voor alles zolang we ons echt goed voelen over de scripts en de toekomst van een serie."

"Het duurt een tijdje om er een te vinden die het doel raakt. Ik weet dat George [R.R. Martin] hetzelfde denkt. Je wilt er een doen waar iedereen heel trots op en enthousiast over is."

Er wordt dus hard gewerkt aan de Game of Thrones-franchise, maar kwaliteit staat boven kwantiteit. Dat zagen we met House of the Dragon, waar de kwaliteit vanaf straalt. Laten we hopen dat het zo zal blijven voor de franchise.

Game of Thrones en House of the Dragon zijn nu te checken op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Originele 'The Good Doctor'-acteur maakt spectaculaire terugkeer in seizoen 6
Series / Nieuws

Originele 'The Good Doctor'-acteur maakt spectaculaire terugkeer in seizoen 6

Dr. Jared Kalu komt voor een paar afleveringen weer terug, maar wat is de reden hiervoor?

Het komt wel vaker voor dat een acteur stopt met een serie en dan enkele seizoen later weer terugkomt. Ook in The Good Doctor komt één van de beste acteurs weer terug na een tijdje afstand te hebben genomen van de serie.

Het gaat om niemand minder dan Dr. Jared Kalu (Chuku Modu). Hij verliet na seizoen 2 de serie en was één van de acteurs uit de originele cast.

Het verhaal van Modu's personage veranderde helemaal toen hij beschuldigd werd van het mishandelen van een werknemer die Dr. Brown seksueel lastig viel. Uiteindelijk mocht hij weer terugkomen bij het ziekenhuis, maar hij besloot om een nieuwe baan te accepteren.

Waarom komt hij terug?


Modu zal in aflevering 15 terugkomen en in 7 afleveringen te zien zijn. Maar waarom komt hij nu weer terug? Er is geen echte reden gegeven waarom Kalu nu weer terugkomt. Het lijkt er echter wel op dat hij een trend volgt.

The Good Doctor is namelijk heel erg gegroeid vanaf seizoen 1 en door af en toe acteurs van de originele cast terug te brengen, kan de serie een hulde brengen aan de sterren die de serie als eerste tot leven hebben gebracht.

Bekijk hieronder de top 10 beste momenten en stream The Good Doctor op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoeveel Kang kunnen we nu verwachten in 'Loki' seizoen 2?
Series / Nieuws

Hoeveel Kang kunnen we nu verwachten in 'Loki' seizoen 2?

Marvel heeft al heel veel hints verstopt in andere projecten, maar nog niet alles is bekend.

Als er aan Marvel-fans gevraagd wordt wie de beste slechterik is, roepen ze waarschijnlijk in koor: Loki! De serie Loki is dan ook ongelofelijk populair en nu lijkt het erop alsof seizoen 2 de enige serie is van Marvel die dit jaar op Disney+ komt te staan.

Loki is de meest bekeken serie van alle Marvel-series en nu komt er een tweede seizoen. Marvel staat bekend om hints over nieuwe projecten te geven aan het einde van een andere film. Dit gebeurde ook met Loki en Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Op het einde van Ant-Man and the Wasp: Quantumania was een van de stingers een clip van de nieuwe Loki in plaats van een speciaal gemaakt stuk.

Hoeveel Kang in Loki?


Het is best veilig om te zeggen dat Kang (Jonathon Majors) in het tweede seizoen van Loki zal verschijnen. Hoeveel versies dat zullen zijn, is nog niet bekend.

Bekijk hieronder de teaser voor seizoen 2 en stream Loki op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ijzersterke politieseries op Netflix wil je gezien hebben
Series / Technologie

Deze 4 ijzersterke politieseries op Netflix wil je gezien hebben

Over de hele wereld vinden er misdaden plaats, die in deze series hard worden aangepakt.

Deze spannende series nemen je mee naar de verschillende onderwerelden, verspreid over de hele wereld (en daar een beetje voorbij). Bekijk hieronder een selectie van de beste 4 politieseries op Netflix.

The Victim's Game | Netflix | 8 afleveringen



In deze Taiwanese politieserie moeten een onderzoeksjournalist en een forensisch onderzoeker met het syndroom van Asperger samenwerken. Bij een zaak is namelijk de dochter van de onderzoeker betrokken.



Good Morning, Verônica | Netflix | 2 seizoenen



De Braziliaanse serie toont verhaal van Verônica Torres, een politieagent en moeder van twee kinderen. Haar routine wordt bruut onderbroken wanneer ze getuige is van de schokkende zelfmoord van een jonge vrouw in dezelfde week dat ze een anoniem telefoontje krijgt van een vrouw die wanhopig om hulp vraagt.



The Defeated | Netflix | 8 afleveringen



Berlijn gedurende de zomer van 1946 is een stad in chaos. In de wetteloze omgeving arriveert de Amerikaase agent Max McLaughlin om orde op zaken te stellen. Hij richt een politiemacht op en gaat de strijd aan met de Al Capone van Berlijn, Dr Werner 'Englemacher' Gladow.



Gotham | Netflix | 5 seizoenen



Jaren voor de eerste verschijning van Batman is het aan luitenant Jim Gordon om de straten van Gotham schoon te houden. Terwijl de agent vecht tegen corruptie en criminelen, bereidt Bruce Wayne zich voor om de redder van de stad te worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede 'Through My Window' van Netflix krijgt eerste beelden
Films / Trailer

Tweede 'Through My Window' van Netflix krijgt eerste beelden

Het is de vraag of hun langeafstandsrelatie sterk genoeg is met alle mooie, blonde, Zweedse kapers op de kust.

Het eerste deel van Through My Window krijgt een vervolg. En we kunnen nu al de eerste beelden laten zien.

Door raam begluren


In het eerste deel krijgt Raquel gevoelens voor haar buurman Ares. Ze kan hem in eerste instantie enkel door haar raam bekijken. Na enige tijd komt ze toch tot een gesprek met hem. Ze komt er al snel achter dat de gevoelens wederzijds zijn.

Zweedse kapers op de kust


In deel twee getiteld Across the Sea lijken de twee hun liefde verder te hebben bezegeld. Ares studeert nu wel in Stockholm. Het is de vraag of hun langeafstandsrelatie sterk genoeg is met alle mooie, blonde, Zweedse kapers op de kust.

Het tweede deel


Het eerste deel van Through My Window is nu al te zien op Netflix. De film is ook bekend onder de titel a Través De Mi Ventana. Het tweede deel Across the Sea komt uit op 23 juni.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor erotisch getinte actiefilm 'Perfect Addiction' van Prime Video
Films / Trailer

Trailer voor erotisch getinte actiefilm 'Perfect Addiction' van Prime Video

Sienna, een vrouwelijke UFC-trainer, pikt het niet en zint op wraak.

Een ondergrondse UFC-kampioen en zijn vrouwelijke trainer zijn niet alleen maar succesvol in de ring. In de erotische actiefilm Perfect Addiction zijn ze smoorverliefd op elkaar en laten dat ook graag zien.

Vreemdgaan met jongere zus


Ze hebben de wind in de zeilen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Totdat Jax, de regerend kampioen, vreemd gaat met de jongere zus van Sienna, zijn geliefde. De laatste komt hierachter.

Alles kwijt


Plotseling is Sienna alles kwijt: haar vriend, haar thuis en haar familie. Ze pikt dit niet en zint op wraak.



Ultieme vernedering


Sienna gaat Kayden, Jax' aartsvijand, trainen om haar ex-vriend te onttronen als kampioen. Ze hoopt hem ultiem te kunnen vernederen. Zowel binnen als buiten de ring.

Liefde en actie


Het is te hopen dat de gevoelens voor haar nieuwe vechtersbaas het drukke trainingsschema niet in de war gaan gooien. De film Perfect Addiction is vanaf 24 maart te zien via Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duidelijkheid over wanneer 'House of the Dragon' seizoen 2 op HBO Max verschijnt
Series / Featured

Duidelijkheid over wanneer 'House of the Dragon' seizoen 2 op HBO Max verschijnt

'House of the Dragon' is de prequel van de hitserie 'Game of Thrones' en dit is wanneer we het tweede seizoen kunnen verwachten.

Het is bekend wanneer we het tweede seizoen van House of the Dragon ongeveer kunnen verwachten. Het is de eerste opvolger van de mega populaire fantasyserie Game of Thrones.

Beide series zijn gebaseerd op het werk van de Amerikaanse schrijver George R. R. Martin. Zo volgt Game of Thrones de verhaallijn van het boek Song of Ice and Fire, en House of the Dragon is gebaseerd op Fire & Blood.

200 jaar voor Thrones


House of the Dragon speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen van Game of Thrones. In de serie volgen we de afgang van House Targaryen en dit leidt tot een oorlog die bekendstaat als Dance of the Dragons.



Nog even geduld


HBO heeft nog geen specifieke releasedatum voor het tweede seizoen bekendgemaakt, maar Casey Bloys, het hoofd van de contentafdeling binnen HBO en HBO Max, heeft laten weten wanneer we seizoen 2 ongeveer kunnen verwachten.

De serie is momenteel nog in productie, maar volgens Bloys kunnen we House of the Dragon hoogstwaarschijnlijk in 2024 streamen. Hij liet ook doorschemeren dat de serie niet in aanmerking komt voor de Emmy Awards van dat jaar.

Zomer 2024


Dit betekent dat we seizoen 2 zeker niet voor 31 mei kunnen zien, maar er is een grote kans dat het nieuwe seizoen in de zomer van 2024 zal uitkomen.



Bekijk alle afleveringen van seizoen 1 van House of the Dragon op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is dit belangrijke personage in 'The Last of Us' nu echt dood?
Series / Nieuws

Is dit belangrijke personage in 'The Last of Us' nu echt dood?

De laatste aflevering sloot namelijk af met een behoorlijk nijpende situatie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het was weer een aflevering vol spannende momenten en dit keer ook vooral veel personage-ontwikkeling. Kijkers kregen meer diepgang van de personages mee en vooral die van hoofdpersoon Joel. Maar wat kunnen we concluderen na het hartverscheurende einde?

Het was de opzet vanaf eigenlijk het eerste moment. Ellie is immuun en Joel moet haar naar de Fireflies zien te krijgen zodat haar bloed gebruikt kan worden als vaccin. Al een aantal afleveringen is die reis bezig en uiteindelijk zijn ze dan aangekomen op de plaats waar de Fireflies hun kampement hebben. Echter blijkt de locatie verlaten, op een paar apen na.

Zien we Joel terug?


Helaas stuit het duo op een groepje bendeleden en wordt Joel in zijn buik gestoken. Ze weten ter paard te ontsnappen en een eindje verderop bezwijkt Joel aan zijn verwonding en valt van het paard. Waarop een wanhopige Ellie hem smeekt wakker te worden. De vraag of Joel het overleeft kan ook niet aan de preview van de volgende aflevering worden ontleend omdat dit een terugblik-aflevering wordt van Ellie tijdens haar opleiding aan de FEDRA school.

Mocht dit zo zijn wijkt het verhaal in de serie in ieder geval sterk af van die uit de videogame. Hierin weet Joel het grotendeels ongedeerd te redden tot het einde. Het zal in ieder geval nog een kleine twee weken duren voordat hier meer duidelijk over is.

Kijk alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijzonder goed nieuws voor alle fans van 'NCIS'!
Series / Nieuws

Bijzonder goed nieuws voor alle fans van 'NCIS'!

De inmiddels aanzienlijke wereld van NCIS wordt nu nog een schaaltje groter!

CBS komt na enig zwaar weer eindelijk weer met goed nieuws over NCIS. De primaire serie zal namelijk worden verlengd met seizoen 21, terwijl de spin-off NCIS: Hawaii een derde seizoen beloofd is.

Eerder maakte CBS nog bekend dat één van de spin-offs, NCIS: Los Angeles, geschrapt was na veertien seizoenen. De spin-off NCIS: New Orleans is al enige jaren terug ermee opgehouden, terwijl de spin-off NCIS: Red ook een vroegtijdige dood stierf.

Maar met dit goede nieuws lijkt de toekomst van de politieserie weer even veiliggesteld. De serie over Naval Criminal Investigative Service, die zelf ooit begon als een spin-off van de juridische dramareeks JAG, heeft nu zelf voldoende aanhang kunnen verzamelen om nog even door te kunnen.



Lovende woorden van CBS zelf


Amy Reisenbach, de directeur van CBS Entertainment kondigde de verlenging aan met de volgende woorden: "Dit seizoen zet CBS zijn winnende traditie voort, met een ongeëvenaarde combinatie van terugkerende topseries en nieuwe hitseries die een enorm publiek vermaken op zowel uitzending als streaming."

Ze vervolgde: "Het is een bewijs van het goede werk van ons beste talenten, voor en achter de camera, dat we weer een uitzonderlijk seizoen hebben gehad. En ik weet dat we alleen maar verder zullen bouwen op dit fundament van uitstekende programmering als we vooruitkijken naar het volgende najaar."

Op SkyShowTime zijn in Nederland enkele seizoenen van NCIS te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rosario Dawson hint op het tijdsbestek waarin 'Star Wars: Ahsoka' op Disney+ verschijnt
Series / Nieuws

Rosario Dawson hint op het tijdsbestek waarin 'Star Wars: Ahsoka' op Disney+ verschijnt

In een tv-interview noemt hoofdrolspeelster Rosario Dawson wanneer ongeveer 'Ahsoka' zou kunnen starten.

Er komt een heleboel moois aan wat 'Star Wars' betreft. Ahsoka is één van de (mini)series waar menigeen naar uitkijkt. Verder gaat The Mandalorian al over minder dan week weer van start.

Dawson was te gast bij TODAY with Hoda & Jenna. Hierin heeft zij het onder andere over haar projecten bij Disney. In dit gesprek gaf Dawson tevens een indicatie met betrekking tot Ahsoka's start.

Disney-prinses?


De actrice is te zien in de Disney-film Haunted Mansion, een horror-komedie. Hierover zegt Dawson: "'Haunted Mansion' gaat in augustus in première". Dit is echter niet haar enige connectie met Disney. "Ik heb ook net een aantal reclamespots voor Disney ingesproken. Ik vraag me af of ik niet in een Disney-prinses verander," grapte de actrice.

Insider of inschatting?


De vraag is of Dawson dit wel officieel van Disney te horen heeft gekregen. Immers, de première van Haunted Mansion is onlangs officieel naar juli verplaatst. Anderzijds is het zo dat The Mandalorian al in de eerste helft van dit jaar te zien is. Het zou dus logisch zijn om later in 2023 met Ahsoka te starten.

Hoewel de precieze datum dus nog niet bekend is, kunnen we stellen dat 2023 genoeg te bieden heeft voor alle liefhebbers van 'Star Wars'.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur gecancelde Netflix-serie bedankt fans en deelt onbekende scène online
Series / Nieuws

Regisseur gecancelde Netflix-serie bedankt fans en deelt onbekende scène online

\'Warrior Nun\'-fans blijken superfans, maker Simon Barry deelt een nooit opgenomen scène als gevolg.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen Warrior Nun in december vorig jaar gecanceld werd, liet het fandom het er niet bij zitten. Niet alleen op Twitter, maar ook middels een crowdfunding voor grote reclameborden waren zij erg duidelijk.

Men wilde een voortzetting van de serie. Dit kon door Netflix zelf, maar ook door een tv-zender of een ander streaming-platform. Maker Simon Barry heeft als gevolg een bijzondere scène tussen Ava (Alba Baptista) en Beatrice (Kristina Tonteri-Young) op Twitter gezet.

10 miljoen retweets


De hashtag #SaveWarriorNun verspreidde zich razendsnel door het Twitterversum. Na 10 miljoen retweets wilde Barry zijn dankbaarheid tonen aan de toegewijde fans. Hij plaatste het scenario voor een scène die nooit opgenomen werd.

Deze vindt plaats in de eerste aflevering van seizoen 2. Ava en Beatrice maken een praatje voor het ontbijt, en hierin wordt de aanzet tot hun latere relatie geschetst. Het is een ogenschijnlijk alledaags gesprekje vlak voor Ava aan haar training begint. Ook is er het begin van een dieper contact en later in het seizoen krijgen de twee een relatie.

De fans zijn zo te zien van plan om hun hartstochtelijke pleidooi voort te zetten. Het zou dus zomaar kunnen dat Warrior Nun onverwachts een vervolg krijgt door de 'warrior fans'.

Je kunt Warrior Nun streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Christian Slater wil dolgraag terugkeren voor seizoen 2 van fantasyserie 'Willow' van Disney+
Series / Nieuws

Christian Slater wil dolgraag terugkeren voor seizoen 2 van fantasyserie 'Willow' van Disney+

Christian Slater ziet een terugkeer in een tweede seizoen van 'Willow' helemaal zitten.

Het vervolg in serievorm op de fantasy-film Willow heeft zijn publiek gevonden. Op Rotten Tomatoes is een score van 85% te zien, en cast en crew zijn helemaal klaar voor een vervolg. Dit geldt ook voor Christian Slater, die een gastrol had in seizoen 1.

Slater is een Hollywood-oudgediende. Hij was ondermeer te zien in de cultfilm Heathers. Recentelijk speelde hij in Mr. Robot met Rami Malek, en in Willow speelde hij Allagash.

Oude bekende


Wat de serie goed heeft aangepakt is dat oude personages terugkeren zonder teveel te willen voortborduren op de film. Slater's rol is hiervan een goed voorbeeld. Allagash is een oude vriend van Madmartigan (Val Kilmer), en zij vochten zij aan zij in hun tijd als ridders. Allagash is in aflevering 6 te zien, en de kijker weet vooralsnog niet of en zo ja hij weer zijn opwachting maakt.

Ideeën gedeeld


"Ik zou dolgraag wat dieper in het personage duiken," vertelt Slater in een interview met Lucasfilm. De acteur vervolgt: "Ik heb al de nodige ideeën voorgelegd aan Jon (Jonathan Kasdan, de showrunner) over mogelijke verhaallijnen voor Allagash en zijn verdere avonturen".

Ondanks het risico op "twee blauwe ogen" is de acteur erg enthousiast over Willow. De fysiek vrij intense rol zal hem er dus niet van weerhouden verder te gaan waar het eerste seizoen ophield.

Bijzondere tijden


In een interview met Radio Times gaf showrunner Jonathan Kasdan te kennen dat hogerhand zeker openstaat voor meer Willow Ufgood. "Wel zijn het rare, onvoorspelbare tijden in Hollywood," zegt Kasdan. Er is momenteel dus geen nieuws bekend.

Aan de makers en het publiek zal het zeker niet liggen: de goed gemaakte serie met een nostalgisch tintje wordt door velen een vervolg gegund.

Kijk Willow op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.