search
Nostalgische hitserie 'The Goldbergs' eindigt na tien seizoenen
Series / Nieuws

Nostalgische hitserie 'The Goldbergs' eindigt na tien seizoenen

De serie is een semi-autobiografische terugblik op de jeugd van maker Adam Goldberg

Voor de langlopende successerie The Goldbergs zal het tiende seizoen het laatste zijn.



Nostalgie-tijdperk


The Goldbergs, is een semi-autobiografische komedieserie van maker Adam F. Goldberg. De serie vertelt het verhaal van de Goldberg familie, gezien door de lens van de jongste zoon en aspirant filmmaker Adam.

The Goldbergs is niet de eerste serie waarin de jaren '80 centraal staan. Ook Stranger Things gebruikt het nostalgische effect van het verleden als publiekstrekker. De personages en het verhaal moeten de rest doen.

Bekijk op instagram


Problemen


De tien seizoenen van de serie verliepen overigens niet altijd even gemakkelijk. Zo verliet komiek Jeff Garlin, die vader Murray speelde, de serie na een reeks van beschuldigingen van ongewenst gedrag op de set.

Ook verliet maker Adam F. Goldberg (niet te verwarren met het hoofdpersonage) enkele seizoenen eerder de serie om zich op ander werk te richten.

Bekijk op instagram


Niet zeker


Het voortbestaan van de show stond op losse schroeven. Zeker toen ook George Segal, die de opa, "Pops", speelde, in 2021 stierf. Met het verlies van zowel Segal als Garlin stond de show op losse schroeven.

Castleden Sean Giambrone (Adam), Wendi McLendon-Covey (Beverly Goldberg), Hayley Orrantia (Erica Goldberg) en Troy Gentile (Barry Goldberg) maakten echter een nieuwe deal met ABC, zodat de show een tiende kreeg.



Het tiende en laatste seizoen van The Goldbergs is nu te zien op ABC en Hulu.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen