Dit is waarom we nog langer moeten wachten op seizoen 3 van 'Euphoria'

Fans kunnen niet wachten op het derde seizoen van 'Euphoria', maar de opnames zijn nog niet eens begonnen.

Nienke Sterken, 24-02-2023 19:23

De opnames van het derde seizoen van Euphoria zullen later beginnen dan veel fans hadden gehoopt. Er zijn verschillende redenen, maar het voornaamste is het drukke schema van alle castleden.
De serie wordt sinds het debuut op HBO geprezen, vooral omdat drugsverslaving wordt aangekaart vanuit het perspectief van tieners op de middelbare school.

Het tweede seizoen kwam ongeveer een jaar geleden uit en de serie werd daarna meteen vernieuwd voor een derde seizoen. De opnames zijn echter nog niet begonnen, we zullen dus nog een hele tijd moeten wachten voordat we Euphoria weer kunnen streamen.

Waarom vertraging?

Eerder werd verwacht dat seizoen 3 in februari zou beginnen met filmen, maar de opnames zijn uitgesteld tot de tweede helft van dit jaar. Maude Apatow (Lexi Howard) liet de reden hiervoor weten.

Apatow kreeg de kans aangeboden om mee te spelen in de theaterproductie Little Shop of Horrors. Ze heeft hierdoor geen tijd gehad voor Euphoria en daardoor moesten de opnames weer worden uitgesteld.

Er werd eerder al verwacht dat de serie niet voor 2024 zou uitkomen, maar met deze nieuwe vertraging moeten we hoogstwaarschijnlijk tot het einde van 2024 wachten.Zendaya

De verlate opnames zijn echter niet alleen te wijten aan Apatow. In de laatste jaren is ook de carrière van Zendaya heel snel gegaan. De actrice was vorig jaar aan het filmen voor de film Dune: Part Two, waardoor de opnames van Euphoria niet voor december konden starten.

Daarnaast is haar film Challengers momenteel nog in post-productie. Dit neemt ook veel tijd van haar in beslag omdat ze een van de producers is.

Drukke schema's

Daarnaast heeft het succes van Euphoria ervoor gezorgd dat de carrière van andere castleden snel groeide. Zo kregen onder andere Apatow, Sydney Sweeney, Jacob Elordi en Hunter Schafer andere grote rollen aangeboden. Met de drukke agenda van iedereen is het moeilijk om te beginnen met filmen.

Hoge verwachtingen

Maar de drukke schema's zijn niet de enige reden voor de vertraging. Apatow heeft laten weten dat de cast nog geen scripts heeft ontvangen voor het derde seizoen. Dit komt waarschijnlijk omdat de schrijvers wat extra tijd nemen om ervoor te zorgen dat seizoen 3 aan al onze verwachtingen zal voldoen.

We zullen dus nog even moeten wachten op seizoen 3 van Euphoria, maar geniet hieronder alvast van de bloopers uit seizoen 2.


Bekijk de eerste twee seizoenen van Euphoria op HBO Max.Lees meer over: Euphoria, HBO, HBO Max, Zendaya, Maude Apatow, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Hunter Schafer

Populair nieuws