search

Ons nieuws van vrijdag 24 februari 2023

 Pakkende trailer voor de thrillerserie 'Swarm' van Prime Video
Series / Trailer

Pakkende trailer voor de thrillerserie 'Swarm' van Prime Video

Donald Glover maakt een spannende thrillerserie gebaseerd op eigen ervaringen.

Filmmaker Donald Glover is ook bekend als rapper Childish Gambino. Hij kan meepraten over rare fans. Deze worden ook wel 'stans' genoemd, en zijn net iets te fanatiek. De serie Swarm gaat over zo'n stan, genaamd Dre (Dominique Fishback).

De trailer kun je onderaan bekijken. Dre is helemaal weg van popster Ni'jah (Nirine S. Brown). Of haar toewijding wel zo gezond is, is een andere vraag.

Stannen of gestoken worden


Dre ziet Ni'jah als de koninginnebij, en haar fans zijn de kolonie. Hun leven draait om hun idool. De 'swarm', oftewel de zwerm, is erg duidelijk. De regel is dat je moet 'stannen' of je wordt gestoken.

De gelijkenis tussen Ni'jah en popster Beyoncé is in deze geen toeval. De fans van de laatste staan namelijk bekend als de 'beyhive', wat een woordspeling is op 'bijenkorf'.

Blijkens de trailer zit er ook een dosis duistere humor in de serie, dus het belooft een pakkend verhaal te worden.

Swarm gaat op 17 maart aanstaande in première op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom we nog langer moeten wachten op seizoen 3 van 'Euphoria'
Series / Featured

Dit is waarom we nog langer moeten wachten op seizoen 3 van 'Euphoria'

Fans kunnen niet wachten op het derde seizoen van 'Euphoria', maar de opnames zijn nog niet eens begonnen.

De opnames van het derde seizoen van Euphoria zullen later beginnen dan veel fans hadden gehoopt. Er zijn verschillende redenen, maar het voornaamste is het drukke schema van alle castleden.

De serie wordt sinds het debuut op HBO geprezen, vooral omdat drugsverslaving wordt aangekaart vanuit het perspectief van tieners op de middelbare school.

Het tweede seizoen kwam ongeveer een jaar geleden uit en de serie werd daarna meteen vernieuwd voor een derde seizoen. De opnames zijn echter nog niet begonnen, we zullen dus nog een hele tijd moeten wachten voordat we Euphoria weer kunnen streamen.

Waarom vertraging?


Eerder werd verwacht dat seizoen 3 in februari zou beginnen met filmen, maar de opnames zijn uitgesteld tot de tweede helft van dit jaar. Maude Apatow (Lexi Howard) liet de reden hiervoor weten.

Apatow kreeg de kans aangeboden om mee te spelen in de theaterproductie Little Shop of Horrors. Ze heeft hierdoor geen tijd gehad voor Euphoria en daardoor moesten de opnames weer worden uitgesteld.

Er werd eerder al verwacht dat de serie niet voor 2024 zou uitkomen, maar met deze nieuwe vertraging moeten we hoogstwaarschijnlijk tot het einde van 2024 wachten.



Zendaya


De verlate opnames zijn echter niet alleen te wijten aan Apatow. In de laatste jaren is ook de carrière van Zendaya heel snel gegaan. De actrice was vorig jaar aan het filmen voor de film Dune: Part Two, waardoor de opnames van Euphoria niet voor december konden starten.

Daarnaast is haar film Challengers momenteel nog in post-productie. Dit neemt ook veel tijd van haar in beslag omdat ze een van de producers is.

Drukke schema's


Daarnaast heeft het succes van Euphoria ervoor gezorgd dat de carrière van andere castleden snel groeide. Zo kregen onder andere Apatow, Sydney Sweeney, Jacob Elordi en Hunter Schafer andere grote rollen aangeboden. Met de drukke agenda van iedereen is het moeilijk om te beginnen met filmen.

Hoge verwachtingen


Maar de drukke schema's zijn niet de enige reden voor de vertraging. Apatow heeft laten weten dat de cast nog geen scripts heeft ontvangen voor het derde seizoen. Dit komt waarschijnlijk omdat de schrijvers wat extra tijd nemen om ervoor te zorgen dat seizoen 3 aan al onze verwachtingen zal voldoen.

We zullen dus nog even moeten wachten op seizoen 3 van Euphoria, maar geniet hieronder alvast van de bloopers uit seizoen 2.



Bekijk de eerste twee seizoenen van Euphoria op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nostalgische hitserie 'The Goldbergs' eindigt na tien seizoenen
Series / Nieuws

Nostalgische hitserie 'The Goldbergs' eindigt na tien seizoenen

De serie is een semi-autobiografische terugblik op de jeugd van maker Adam Goldberg

Voor de langlopende successerie The Goldbergs zal het tiende seizoen het laatste zijn.



Nostalgie-tijdperk


The Goldbergs, is een semi-autobiografische komedieserie van maker Adam F. Goldberg. De serie vertelt het verhaal van de Goldberg familie, gezien door de lens van de jongste zoon en aspirant filmmaker Adam.

The Goldbergs is niet de eerste serie waarin de jaren '80 centraal staan. Ook Stranger Things gebruikt het nostalgische effect van het verleden als publiekstrekker. De personages en het verhaal moeten de rest doen.

Bekijk op instagram


Problemen


De tien seizoenen van de serie verliepen overigens niet altijd even gemakkelijk. Zo verliet komiek Jeff Garlin, die vader Murray speelde, de serie na een reeks van beschuldigingen van ongewenst gedrag op de set.

Ook verliet maker Adam F. Goldberg (niet te verwarren met het hoofdpersonage) enkele seizoenen eerder de serie om zich op ander werk te richten.

Bekijk op instagram


Niet zeker


Het voortbestaan van de show stond op losse schroeven. Zeker toen ook George Segal, die de opa, "Pops", speelde, in 2021 stierf. Met het verlies van zowel Segal als Garlin stond de show op losse schroeven.

Castleden Sean Giambrone (Adam), Wendi McLendon-Covey (Beverly Goldberg), Hayley Orrantia (Erica Goldberg) en Troy Gentile (Barry Goldberg) maakten echter een nieuwe deal met ABC, zodat de show een tiende kreeg.



Het tiende en laatste seizoen van The Goldbergs is nu te zien op ABC en Hulu.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De top 3 Guy Ritchie-films en waar ze te bekijken
Films / Netflix Kijktip

De top 3 Guy Ritchie-films en waar ze te bekijken

Zoals wel vaker bij Guy Ritchie gaan de verhaallijnen door elkaar heen lopen tot een onverwacht klapstuk.

Denk je aan authentieke komedie en actie, dan kom je al snel uit bij regisseur Guy Ritchie. Wij lichten de drie beste films van de regisseur toe en vertellen je waar je deze kunt bekijken.

Snatch


Snatch gaat over het illegaal verpatsen van een diamant van een grote waarde. De film gaat ook over zigeuner Mickey, gespeeld door Brad Pitt, die als vechter bokswedstrijden moet manipuleren.

Jason Statham speelt de bokspromotor in een film met veel ludieke personages. Zoals wel vaker bij Guy Ritchie gaan de verhaallijnen door elkaar heen lopen tot een onverwacht klapstuk.



Lock, Stock


Vier vrienden, waaronder het personage van acteur Jason Statham, willen snel rijk worden. Ze komen al snel voor 500 duizend pond in de schulden bij de grootste crimineel uit Londen. Aangezien ze een week hebben om dit af te betalen, maken ze plannen om het geld bij elkaar te krijgen. Het is maar de vraag of alles gaat zoals verwacht.



Gentlemen


Mickey, gespeeld door Matthew McConaughey, wilt gaan genieten van zijn oude dag en verkoopt zijn softdrugs-imperium. De drugskoning wilt zijn leven beteren, alleen wordt hij witheet van zijn concurrenten en mogelijke kopers.



Waar te zien


Gentlemen en Lock, Stock and the Two Smoking Barrels zijn te zien via Netflix. Gentlemen en Snatch zijn te bekijken via HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Web of Death'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Web of Death'

Standaard misdaaddocumentaire die aantoont dat toetsenbordstrijders soms, heel soms, goed werk leveren.

Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 46-61 minuten | Jaar: 2023

Het is de afgelopen jaren duidelijk geworden dat er veel mensen zijn die menen dat een beetje rondneuzen op het web gelijkstaat aan een universitaire opleiding, en dat deze gedachte de maatschappij niet veel goed doet. Daarom is het een beetje jammer dat de documentaireserie Web of Death is gemaakt, want deze zorgt er alleen maar voor dat dergelijke wappies des te meer geloven dat ze gelijk hebben. Maar gezien de slechts zes afleveringen komt het blijkbaar niet heel vaak voor dat websurfers een steentje bijdragen aan het oplossen van misdaden.

De VS is een enorm land, met vele staten die groter zijn dan heel Nederland. Dat betekent veel meer mensen, wat in combinatie met het Amerikaanse wapenbeleid en de diagnose dat men er gemiddeld genomen vaker een schroefje los heeft zorgt voor heel wat (onopgeloste) moorden. Er is meer speurwerk te doen dan de politie aankan, maar gelukkig zijn er wat burgers die tijd en motivatie hebben om mee te zoeken via het internet. Web of Death toont zes gevallen waarbij de digitale connectie heeft geholpen.

Die motivatie verschilt per persoon. In de meeste afleveringen komen mensen aan het woord die gewoon simpelweg zeeën van tijd hebben om het internet te doorzoeken om aanwijzingen te vinden. Het geeft ze een kick, maar er is ook oprecht de wens om anonieme lijken hun identiteit terug te geven en onschuldige mensen uit de bak te krijgen. Aangezien Web of Death een documentaire is gaat deze om echte mensen, waarmee maar weer eens het verschil wordt aangetoond tussen de glamoureuze weergave van de VS in films en series met hoe het land echt is.

Aan de andere kant komen er mensen aan bod die misschien wel iets prachtigs teweeg hebben gebracht, maar niet heel eerlijk zijn over hun motivatie. Er is bijvoorbeeld een dame die een forum runt waar bijna honderdduizend leden gezamenlijk lopende of stilliggende politiedossiers trachten op te lossen. Natuurlijk verdient ze daar wat aan en de opmerking dat de politie ze soms in de weg zit is wel heel scheef.

Het meest verontrustend is de man met een podcast. Die heeft zich volop ingezet om de onschuld van een veroordeelde man proberen aan te tonen, wat zeker nobel is. Maar ondertussen verdient hij niet slechts aan zijn podcast, maar spreekt hij zijn luisteraars aan alsof het een leger is. Hij zegt dat ze zich door niemand tegen moeten laten houden. De context blijft toch dat men het werk van justitie moet overnemen, dus zo'n speech is best gevaarlijk.

De zaken die aan bod komen verschillen, maar het merendeel ervan betreft 'cold cases', waarbij er al zo lang geen nieuw bewijs is gevonden dat het onderzoek stilligt. Gewone burgers stuiten op zo'n zaak en nemen de taak op zich om er weer schot in te krijgen. In deze zeldzame gevallen zijn ze daar dus in geslaagd. Terwijl de zaak van de betreffende aflevering besproken wordt, wordt er ook een klein kijkje gegund in het leven van deze mensen.

Wat opvalt is dat het hoofdzakelijk vrouwen zijn die huis-tuin-en keukenspeurneuzen spelen. Sommigen daarvan komen een beetje sloom over wanneer ze aan het woord zijn, maar dat betekent niet per se dat ze dom zijn. Er is bijvoorbeeld een vrouw die een simpel doch fijn leventje lijkt te leiden met haar partner; ze maken samen wandelingen en bezoeken af en toe een casino voor de spanning. Maar voor haar onderzoek moet ze veel gebruikmaken van haar eigen geheugen, want ze zit urenlang op honderden websites dat ze moet onthouden welke aanwijzing ze waar is tegengekomen.

De minst interessante afleveringen zijn degene waar je vanaf het begin al weet waar het verhaal naartoe gaat. Iemands tante is vermist en iemand anders houdt zich bezig met een lijk waarvan men nooit de identiteit heeft kunnen vaststellen. Goh, wie zou het zijn? Een pluspunt is dat Web of Death niet eindeloos in herhaling valt om de zendtijd te vullen en wat betreft de boel oprekken kan het erger.

Jammer dat er niet een keer wordt gezegd dat amateurrechercheurs soms ook in de weg kunnen zitten. Aan de andere kant wel pijnlijk om te zien hoe de Amerikaanse politie soms een schop onder de kont nodig heeft om iets aan te pakken. Er is ook een aflevering waarin het pure racisme van een conservatieve regio merkbaar is, waarover men spreekt op een toon die aangeeft dat dat nou eenmaal het dagelijks leven is daar.

Web of Death is gewoon een misdaadserie met als thema het internet en hoe behulpzaam dat soms kan zijn. Liefhebbers van dit soort programma's kunnen hiermee weer even zes uur genieten van spannende verhalen met voor de hand liggende conclusies.

★★★☆☆

Web of Death is te zien bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt met film over gruwelijke seriemoordenaar
Films / Trailer

Disney+ komt met film over gruwelijke seriemoordenaar

De nieuwe misdaad-dramafilm komt vanaf 17 maart naar Disney+. Hulu heeft de trailer voor deze film nu vrijgegeven.

De misdaadfilm met Keira Knightley is gebaseerd op het echte verhaal over de Boston Strangler en is vanaf 17 maart al te streamen.

Boston Strangler


In het verhaal van volgen we Loretta Mclaughlin (gespeelt door Knightley). Loretta is journalist bij de lokale krant. Na diverse moorden op vrouwen is zij degene die de moorden aan elkaar linkt. Zij gaat op zoek naar de waarheid en wordt hierbij geholpen door Jean Cole (gespeeld door Carrie Coon). Terwijl zij proberen de waarheid naar boven te krijgen, hebben ze ook te dealen met seksistische vooroordelen.

Cast


Naast Knightley (Pirates of the Caribbean en Coon (Gone Girl) zien we nog meer grote namen. Chris Cooper bekend van Addaption., Alessandro Nivola ook wel bekend van American Hustle en Rory Cochrane welke we zien in onder andere Antlers.

Het verhaal is geregisseerd en geschreven door Matt Ruskin. Een aantal jaren terug heeft hij onder meer Crown Heights en Booster ook geschreven en geregisseerd.

Trailer


Kijk de film vanaf 17 maart op Disney+.

Bekijk hier de spannende beelden van de trailer van de film Boston Strangler.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Horario Estelar'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Horario Estelar'

In deze gelikte Mexicaanse soap met een thrillerjasje voeren domme keuzes en een voorspelbaar plot de boventoon.

Regie: Luis Orquiza | Cast: Óscar Jaenada (Ramiro del Solar), Dominika Paleta (Bernarda Diaz), Maya Zapata (Julia Torrado), Luis Arrieta (Sami), Ela Velden (Jimena del Solar), Pamela Almanza (Alexia Valle), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 34-45 minuten | Jaar: 2023

Op basis van de trailer verwacht je van Horario Estelar een spannende misdaadthriller over een succesvolle presentator die middels zijn eigen televisieprogramma probeert zijn betrokkenheid bij een schandaal te verdoezelen en zich daarmee steeds verder in de nesten werkt, dit alles tegen het decor van het moderne en corrupte Mexico-Stad. Maar de realiteit blijkt anders. Na amper één aflevering vraag je jezelf af hoe je ineens in een Mexicaanse soap terecht bent gekomen.

Ramiro del Solar heeft het goed voor elkaar. Hij is een charismatische verschijning met een mooie vrouw, een slimme dochter die in zijn voetsporen treedt, een duur appartement en een eigen televisieprogramma. Daarin worden corruptie en misstanden binnen justitie, de zakenwereld en de nationale politiek aan de kaak gesteld, al knijpt de presentator af en toe een oogje toe ten behoeve van zijn carrière als blijkt dat zijn eigen zenderbaas er dubieuze contacten op nahoudt.

Ondanks dat Ramiro alles lijkt te hebben, begint hij een affaire met de jonge Alexia, de beste vriendin (en vlam) van zijn dochter en daardoor kind aan huis bij de familie del Solar. Aangezien de presentator tot het uiterste gaat om zijn reputatie smetteloos te houden moet de relatie geheim blijven, ook wanneer hij verzeild raakt in een ingewikkelde politiezaak. De ironie is dan ook groot dat de man die zegt altijd op zoek te zijn naar "de hele waarheid" voor het publieke oog ineens de ene leugen na de andere opstapelt om zijn hachje te redden.

Op papier lijkt Horario Estelar veelbelovend, maar de serie blijkt vaak tergend om naar te kijken. Het voorspelbare en ongeloofwaardige plot wordt gevuld met verhaallijnen die geen waardevolle bijdrage leveren noch goed zijn uitgewerkt, maar de serie wel twee keer zo lang laten duren als waar het verhaal om vraagt. Daarnaast stapelen niet alleen de leugens, maar ook de domme keuzes zich op. Je zou een intelligente man niet hoeven uit te leggen dat het weggooien van een witte plastic zak in een stroompje van dertig centimeter diep niet de beste manier is om bewijsmateriaal te laten verdwijnen.

Een ander frustratiepunt is de stijl, die voor een Mexicaans publiek misschien goed werkt maar voor de gemiddelde Nederlandse kijker ronduit verwarrend is. Het ene moment denk je naar een thriller te kijken, het volgende moment verandert Ramiro in een Mexicaanse Ludo Sanders. Ieder spannend bedoeld moment gaat gepaard met overdreven aanzwellende muziek, dramatische blikken of een vertraagd beeld. Personages praten hardop tegen zichzelf om duidelijk te maken hoe ze zich voelen. Blijkbaar is dit allemaal nodig om de matige acteerprestaties kracht bij te zetten. Ook de vele niet uitgediepte personages en onderlinge verhoudingen en intriges doen soapachtig aan.

Het lijkt erop dat er een groot budget beschikbaar was, al is dat vermoedelijk niet opgegaan aan het salaris van de schrijvers, maar vooral in de productie zelf gestoken. De sets en acteurs zijn fotogeniek, de belichting is mooi en de afleveringen zien er gelikt uit. Het is best verfrissend om Mexico een keer op een andere manier te zien dan de typische benadering van warme kleuren, arme dorpjes, drukke steden en stoffige straten vol 'narcos'. Horario Estelar gaat over de bovenklasse van Mexico-Stad en dus zien we moderne architectuur en mode, koele kleuren en een ander soort natuur.

Horario Estelar is een vat vol tegenstrijdigheden: van een prachtig decor en een sterke trailer tot de lange lijdensweg naar het onvermijdelijke einde dat ook nog eens als een nachtkaars uitgaat. De serie laat je met een ontevreden gevoel achter. De presentator sluit zijn programma altijd af met de woorden: "Ik ben Ramiro del Solar en dit was de hele waarheid... wie het ook raakt." Alleen raakt deze serie waarschijnlijk helemaal niemand.

★★☆☆☆

Horario Estelar is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bloedstollende thrillerserie zet Netflix in vuur en vlam
Series / Nieuws

Deze bloedstollende thrillerserie zet Netflix in vuur en vlam

'Triada' komt in de eerste week gelijk de Netflix top 10 binnen stormen.

De serie staat nog maar een paar dagen op Netflix, maar is gelijk in de top 10 van de meest bekeken series binnengekomen. Het gaat hier om de Mexicaanse serie Triada.

Plot


De serie gaat over Becca, een forensisch expert, die wordt geconfronteerd met een lijk dat er precies zo uit ziet als zij zelf. Een kloon? Becca heeft altijd al het gevoel gehad dat zij niet alleen was en door deze gebeurtenissen valt er voor haar veel op zijn plaats.

Ze gaat op onderzoek uit: het blijkt dat zij zelfs nog een identieke zus heeft, ze is onderdeel van een een drieling en ze gaat vervolgens op zoek naar haar andere zus. Deze zoektocht is niet zonder gevaar en niet alleen Becca wordt bedreigd, maar ook haar overige twee zussen.

Perroni


De hoofdrol in de serie is voor Maite Perroni die in de serie meerdere rollen voor haar rekening neemt. In zoverre is de serie te vergelijken met het populaire Orphan Black waarin Tatiana Maslany meerdere rollen speelt.

Bekijk op instagram


Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers van 'Dark' komen met nieuwe griezelige Netflix-serie na cancelen '1899'
Series / Nieuws

Makers van 'Dark' komen met nieuwe griezelige Netflix-serie na cancelen '1899'

Mysterieuze wezens en opgegeten kinderen komen tot leven in deze nieuwe serie.

Netflix cancelt de laatste tijd heel veel series, maar ze zijn ook druk bezig met nieuwe projecten. Zo is er nu een nieuwe, geheimzinnige en grimmige serie in de maak.

De serie wordt gemaakt door het creatieve duo Baran Bo Odar en Jantje Friese. Zij maakten eerder in 2017 al Dark en deze serie was met 3 seizoenen een enorm succes.

Daarna brachten zij 1899 tot leven, de serie die al veel te snel weer stopte. Kijkers werden al heel snel fan van deze serie, maar volgens Netflix waren de kijkcijfers te laag voor een tweede seizoen.

Een compleet nieuwe serie


Nu dat 1899 dus gecanceld is, heeft het duo weer genoeg tijd voor een nieuw project: Something is Killing the Children. Deze serie is gebaseerd op de populaire strips van James Tynion IV en Werther Dell'edera.

Something is Killing the Children gaat over een klein stadje waar gevaarlijke monsters de kinderen opeten. Dan gaat een jonge vrouw op pad om de wezens te verslaan en alle kinderen en het stadje te redden.

Bekijk hieronder de trailer voor Dark en 1899 en stream beide series op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hugh Jackman krijgt na Ryan Reynolds' 'Wrexham'-succes het eigenaarschap van rivaal aangeboden
Series / Nieuws

Hugh Jackman krijgt na Ryan Reynolds' 'Wrexham'-succes het eigenaarschap van rivaal aangeboden

Voetbal is een hele competitieve sport en Ryan Reynolds en Hugh Jackman tillen dit naar een nieuw niveau.

Grote sterren hebben niet alleen veel macht in de filmindustrie, maar ook op het voetbalveld. Ryan Reynolds is bijvoorbeeld mede-eigenaar van Wrexham AFC, maar er is hier het een en ander over te doen.

Ryan Reynolds kocht samen met Rob McElhenney de club Wrexham AFC. Zoals ze in hun verklaring schreven toen ze de club kochten, is het hun doel om "het team te laten groeien en terug te keren naar de EFL met meer bezoekers en in een verbeterd stadion."

De twee wilden dus echt een positief verschil maken voor de club. Voetbal zou echter voetbal niet zijn zonder een beetje competitie.

Eigenaarschap van rivalen


Hugh Jackman is een groot voetbalfan en had graag Manchester United willen kopen, maar die club was niet te koop voor hem. Sinds dat Reynolds eigenaar is van de Wrexham AFC, is Jackman wel door rivalen vaak gevraagd om eigenaar te worden van hun club.

Dit is wat hij zei: "Ik moet je toegeven dat toen Ryan dat team kocht, ik meer dan één aanbod van rivalen van dat team kreeg voor £ 1 om als mede-eigenaar binnen te komen. En het bracht me serieus in de verleiding."

Bekijk hieronder hoe Blake Lively reageerde toen Ryan Reynolds de voetbalclub kocht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na schokkend vertrek uit 'Chicago P.D.' keert deze acteur misschien toch terug
Series / Nieuws

Na schokkend vertrek uit 'Chicago P.D.' keert deze acteur misschien toch terug

Het doet de acteur pijn om te stoppen met Chicago P.D., maar toch is hij klaar voor nieuwe uitdagingen.

Veel acteurs besluiten te stoppen met een serie waar ze al heel lang in spelen, omdat ze uitdaging willen. Dit was ook het geval voor Jesse Lee Soffer in Chicago P.D.

Soffer speelde Jay Halstead in elke aflevering van seizoen 1 t/m seizoen 9. Het is dus best te begrijpen dat de rol erg comfortabel was geworden voor hem. Daarom besloot hij ook de serie te verlaten.

Dat betekent echter niet het einde voor een personage. Vaak worden opties opengehouden, zodat de acteur nog terug kan keren als hetzelfde personage.

Het vervolg van rechercheur Jay Halstead


Soffer hoopt dat fans geloven dat Jay op dit moment "gewoon in een ander land is, waar hij doet waar hij goed in is en de wereld veiliger" maakt. Hoewel Jay dus niet meer terugkomt in seizoen 10, is het altijd mogelijk dat we zijn gezicht in een ander seizoen weer zien.

De acteur gaat verder met vertellen dat hij ongelofelijk van de serie en de fans houdt. Dit is wat hij zei: "Ik hou nog steeds van de fans. En ik hou nog steeds van Halstead. Halstead zal altijd in mijn bloed zitten. Dat zal nooit veranderen."

Bekijk hieronder de beste momenten van Jay Halstead en stream Chicago P.D. op Prime Video.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in maart
Series / Nieuws

Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in maart

In maart is er meer dan genoeg te bekijken als je van spanning, documentaires en reality-TV houdt.

Netflix zet in maart weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder een overzicht van de acht grootste of meest opvallende series die jou volop bezig houden komende maand.

Sex/Life (seizoen 2)



Verschijnt op: 2 maart
Genre: Komedie / Drama / Romantiek
Kijk op Netflix

Synopsis: Een moeder uit een voorstad gaat op een fantasievolle terugblik en zorgt ervoor dat haar huidige bestaan als getrouwde vrouw om ramkoers gaat maar haar wilde verleden.






The Flash (seizoen 9 - aflevering 4-5)



Verschijnt op: 3 maart
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Nadat hij wordt getroffen door bliksem ontwaakt Barry Allen uit zijn coma en ontdekt dat hij nu de gave bezit om supersnel te zijn. Zo wordt hij The Flash en gaat het gevecht met de criminaliteit aan in Central City.






MH370: The Plane That Disappeared (seizoen 1)



Verschijnt op: 8 maart
Genre: Documentaire
Kijk op Netflix

Synopsis: Een documentaire over de verloren vlucht 370 van Malaysia Airlines op 8 maart 2014. Plots raakten 239 mensen vermist en begon een wereldwijd onderzoek in een van de meest mysterieuze zaken.






You (seizoen 4 - aflevering 6-10)



Verschijnt op: 9 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Romantiek
Kijk op Netflix

Synopsis: Een gevaarlijk charmante en intensief geobsedeerde jongeman gaat extreem ver in zijn poging om hemzelf in het leven te voegen van degenen waar hij op gefixeerd is.






Keeping Up with the Kardashians (seizoen 11)



Verschijnt op: 15 maart
Genre: Reality-TV
Kijk op Netflix

Synopsis: Een blik in het roemruchte en geprivilegieerde leven van de familie Kardashian-Jenner, waaronder de zussen Kim, Kourtney, Khloé, Kendall en Kylie






Shadow and Bone (seizoen 2)



Verschijnt op: 16 maart
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Donkere krachten zweren samen tegen de wees en cartograaf Alina Starkov als ze een uitzonderlijke kracht loslaat dat het lot van haar door oorlog verscheurde land kan veranderen.






The Night Agent (seizoen 1)



Verschijnt op: 23 maart
Genre: Actie / Drama / Thriller
Kijk op Netflix

Synopsis: Een FBI-agent die laag in de hiërarchie staat en in de kelders van het Witte Huis werkt heeft maar één taak: het bemannen van een speciale telefoonlijn die werkelijk nooit over gaat. Tot nu.






Copycat Killer (seizoen 1)



Verschijnt op: 31 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Thriller
Kijk op Netflix

Synopsis: Een seriemoordenaar maakt gebruikt van de interesse van zijn moorden in de media. Hij manipuleert de slachtoffers, politie en media en maakt van de moorden een waar mediaspektakel.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk de explosieve eerste clip uit 'The Blacklist''s slotseizoen
Series / Video/clip/featurette

Kijk de explosieve eerste clip uit 'The Blacklist''s slotseizoen

De eerste clip uit 'The Blacklist''s laatste seizoen is nu online te bekijken.

Kortgeleden werd aangekondigd dat het komende seizoen van The Blacklist tevens het laatste is. Uit de eerste clip blijkt dat het begint met de nodige vraagtekens.

Entertainment Weekly heeft de eerste beelden en eerste clip online gezet. Deze kun je onderaan bekijken. Aram (Amir Arison) ziet Red (James Spader) onverwacht over straat wandelen, maar anders dan hij van hem gewend is.

Geen contact


Aan het einde van seizoen 9 verhuist Aram naar New York. Onverwacht ziet hij een vermomde Red over straat lopen. Zijn karakteristieke kortgeschoren haar is verdwenen, hij heeft een flinke haardos en een baard. Verder doet hij alsof hij Aram niet hoort wanneer deze hem roept.

Ruim een half jaar verder


Wanneer Aram vervolgens Cooper (Harry Lennix) opbelt om na te vragen hoe het met Red zit, is ook Cooper nogal verbaasd. We leren dat er een ruim een half jaar verstreken is sinds het einde van seizoen 9. Veel wijzer over Red's zaken wordt niemand, totdat op een explosieve manier duidelijk wordt waar Red mee bezig was.

De verwachting is dat het laatste seizoen 22 afleveringen zal tellen, waarin Red's verhaal definitief wordt afgesloten.

Kijk The Blacklist op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Hier vindt 'The Mandalorian' plaats in de 'Star Wars'-tijdlijn
Series / Nieuws

Hier vindt 'The Mandalorian' plaats in de 'Star Wars'-tijdlijn

De vele 'Star Wars'-series staan niet altijd op zichzelf, bij deze de tijdlijn.

De 'Star Wars'-franchise is hard op weg een multimediaal universum te worden. Gezien het rijke achtergrondverhaal van George Lucas' creatie, kan de tijdlijn wel eens onduidelijk worden.

De series Star Wars: Rebels, The Mandalorian, en The Book of Boba Fett spelen zich ongeveer in dezelfde periode af. Dit geldt ook voor de twee nieuwe series Star Wars: Skeleton Crew en Ahsoka. Dit is namelijk ten tijde van de Nieuwe Republiek.

Mando, Boba Fett, Grogu en Ahsoka


Seizoen 1 van The Mandalorian vindt vijf jaar na de The Return of the Jedi plaats. In de wereld van 'Star Wars' is dit acht jaar na de Slag om Yavin, ook wel afgekort to 8 ABY ('After the Battle of Yavin'). De crossovers tussen de series illustreert dat ze allemaal dicht op elkaar zitten qua tijdsverloop.

Verder beslaat ieder seizoen van The Mandalorian ongeveer een jaar. Immers, in seizoen 1 leren we dat Grogu 50 jaar oud is. Schrijver Jon Favreau heeft aangegeven dat Grogu in seizoen 3 ongeveer 53 jaar is.

Tijdsverloop


Wanneer Grogu aan het einde van seizoen 2 vertrekt en vervolgens in The Book of Boba Fett weer opduikt is het inmiddels een jaar later. Dit verklaart uiteraard ook Din's emotie met betrekking tot het weerzien. Verder heeft Baby Yoda in dat jaar in de Jedi Tempel in Ossus getraind. In het nieuwste seizoen zouden we dus zomaar een stuk sterkere Grogu kunnen zien.

Disney heeft de 'Star Wars'-series in de context van de mythologie geplaatst, waarbij ruimte is voor zowel crossovers als op zichzelf staande verhalen.

Seizoen 3 van The Mandalorian start op 1 maart op Disney+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max ziet helemaal geen toekomst in 'Watchmen'
Series / Nieuws

HBO Max ziet helemaal geen toekomst in 'Watchmen'

Je kunt maar beter niet meer rekenen op nieuwe avonturen van Dr. Manhattan & co.

Watchmen, HBO's vervolg op de geliefde graphic novel van Alan Moore en Dave Gibbons, werd uitermate goed ontvangen in 2019. Toch is een tweede seizoen tot nu toe uitgebleven.

Volgens HBO-chef Casey Bloys zijn er nog steeds geen plannen om de wereld van Watchmen verder te verkennen. Tenzij uitvoerend producent Damon Lindelof met een idee komt.

Lindelof, die we vooral kennen van Lost en The Leftovers, is degene die Watchmen naar tv bracht en wordt aangeduid als 'bedenker' van de serie.

De serie was overigens geen verfilming van de graphic novel of comic-sequel Doomsday Clock, maar liet in plaats daarvan zien hoe de wereld van Moore's Watchmen er enkele decennia later uitzag.

Bloys zei het volgende over de toekomst van Watchmen:

"Watchmen is dusdanig Lindelofs creatie dat het me niet de moeite waard lijkt om een nieuw seizoen te maken als hij er niet achter staat. Dat was een zeer speciale miniserie voor ons. Voor mij staat 'ie steevast in het pantheon van de beste HBO-series. En als Damon wél een idee heeft, staat de deur altijd open. Maar ik kan me niet voorstellen dat we er iets mee doen zonder zijn medewerking."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max geeft groen licht voor 'IT'-prequel 'Welcome to Derry'
Series / Nieuws

HBO Max geeft groen licht voor 'IT'-prequel 'Welcome to Derry'

Opnieuw gaan we zien hoe een groep kids het opneemt tegen de boosaardige Pennywise.

Er wordt al maanden gewerkt aan een prequel op Stephen Kings IT in de vorm van een tv-serie. Maar nu is het officieel: Welcome to Derry heeft het groene licht gekregen van HBO Max.

Regisseur Andy Muschietti en producent Barbara Muschietti, die eerder IT en IT: Chapter Two maakten, zijn betrokken bij het project. Zij worden vergezeld door Jason Fucks en Brad Caleb Kane, die beiden fungeren als showrunners.

Andy Muschietti zal enkele afleveringen regisseren, waaronder de pilot-aflevering. Meer details worden binnenkort onthuld.

Derry onderzocht


Gezien de titel van de serie wordt verwacht dat deze zich opnieuw in het kleine dorpje in Main zal afspelen en vooraf aan Kings verhaal afspeelt. Het bronmateriaal wordt daarmee verder uitgebreid.

En hoewel Pennywise the Dancing Clown de grote schurk was in de eerdere films, is het nog niet duidelijk of hij ook op zal komen dagen in de serie.

Welcome to Derry zal waarschijnlijk ergens in 2024 te streamen zijn via HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze twee 'Star Wars'-series krijgen losstaande verhalen
Series / Nieuws

Deze twee 'Star Wars'-series krijgen losstaande verhalen

Deze twee aankomende Star Wars-series krijgen losstaande verhalen, hoewel enkele personages wel over kunnen lappen.

Jon Favreau, die aan het hoofd staat van een aantal van de beste Star Wars-series die momenteel gemaakt worden, heeft nieuwe details gedeeld over twee series nu in ontwikkeling: Ashoka en Skeleton Crew.

Favreau heeft namelijk bevestigd dat beide series een eigen verhaal krijgen dat niet kruist met het verhaal van een andere, momenteel lopende Star Wars-serie.

Ahsoka en Skeleton Crew


Voor sommigen klinkt dat misschien logisch, maar iedereen die The Mandalorian en The Book of Boba Fett heeft gezien, snapt wel waarom hij dit specifiek benoemt.

Het verhaal van The Mandalorian zet zich namelijk gewoon vrolijk voort in The Book of Boba Fett. Die laatst genoemde serie bevat namelijk twee afleveringen die exclusief over The Mandalorian gaan. Als je die niet gezien hebt, begin je zeer verward aan het derde seizoen van The Mandalorian.

Dat gaat dus niet gebeuren met Ahsoka en Skeleton Crew. Het personage Ahsoka maakte haar live-actie debuut weliswaar in The Mandalorian seizoen twee, maar het verhaal van haar eigen serie staat hier los van.

Wel heeft Favreau toegegeven dat we enkele bekende gezichten in die nieuwe series gaan zien. Het zou dus alsnog kunnen dat we Mando in Ahoska voorbij zien komen, maar zonder dat dit het verhaal van The Mandalorian al te veel beïnvloedt.

Ahoska en Skeleton Crew bevinden zich momenteel in post-productie en moeten beide dit jaar nog verschijnen op Disney Plus.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us': meme met Joel gaat los op het internet
Series / Nieuws

'The Last of Us': meme met Joel gaat los op het internet

Memes van Joel uit aflevering 6 van The Last of Us hebben het internet overgenomen.

The Last of Us is misschien wel de populairste serie die momenteel draait, dankzij de hoge productiewaarde, het aangrijpend verhaal en het sterke acteerwerk. Maar er is nog iets waar de serie goed voor is.

Memes! Dat blijkt deze week maar weer, nu een meme van Joel uit aflevering zes het internet overgenomen lijkt te hebben. Check er hieronder een paar.

The Last of Us-memes


Dat een vrij serieuze serie als The Last of Us zoveel memes zou produceren, zou je in eerste instantie misschien niet verwachten. Maar een meme schuilt in een klein hoekje, en daar weet het internet altijd snel gebruik van te maken.











Maar het kan ook nog serieus, hoor. Veel kijkers zijn immers erg onder de indruk van de aflevering zes van The Last of Us.





The Last of Us is nu te checken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt Harry Potter met een 'Hogwarts Legacy'-serie naar HBO Max?
Series / Nieuws

Komt Harry Potter met een 'Hogwarts Legacy'-serie naar HBO Max?

Geruchten zeggen dat een Harry Potter-serie gebaseerd op Hogwarts Legacy in de maak is.

Onlangs verscheen Hogwarts Legacy, een videogame die in het Harry Potter-universum plaatsvindt en goede reviews heeft ontvangen. Nu schijnt er een tv-serie gebaseerd op de game in ontwikkeling te zijn.

Dat blijkt immers uit een nieuw artikel van Giant Freaking Robot. Het is nog niet door een officiële bron bevestigd. Productie schijnt nog in een vroege fase van ontwikkeling te zijn, waardoor het sowieso maar de vraag is of het ooit waarheid wordt.

Hogwarts Legacy-serie op HBO


De Hogwarts Legacy-serie zou in ontwikkeling zijn voor HBO Max. Geruchten over een Harry Potter-serie van HBO deden enkele jaren voor het eerst de ronde, hoewel het al een tijdje stil is rondom een mogelijke terugkeer van deze franchise.

Nu Hogwarts Legacy zo populair is, zou het echter slim zijn om in te haken op de hype door een serie te ontwikkelen. De Fantastic Beasts-films zijn geen groot succes gebleken, dus een nieuwe poging om de Harry Potter-franchise naar live-actie te brengen klinkt zo gek nog niet.

In Hogwarts Legacy verkent de speler kasteel Hogwarts en de omliggende gebieden terwijl mysterieuze, duistere krachten op de loer liggen. De game vindt ver voor het verhaal uit Harry Potter plaats, namelijk aan het begin van de negentiende eeuw.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote veranderingen in 'Star Trek: Discovery' seizoen 5
Series / Nieuws

Grote veranderingen in 'Star Trek: Discovery' seizoen 5

Er staat Gray Tal veel te wachten in het nieuwe seizoen van 'Star Trek: Discovery'.

Het vijfde seizoen van Star Trek: Discovery is alweer in aantocht. Acteur Ian Alexander heeft in een interview onthuld welke veranderingen eraan komen in het nieuwe seizoen.

Alexander speelt in de serie de rol van Gray Tal. Het personage heeft afgelopen seizoen veel meegemaakt en het lijkt erop dat er in het vijfde seizoen opnieuw veel verandering aan gaat komen.

Gray ondergaat veranderingen


Alexander zegt het volgende over aankomend seizoen:

"Gray ondergaat veel grote veranderingen. Hij heeft nu eindelijk een lichaam. Hij zit niet langer vast in Adira. Hij heeft zijn eigen lichaam weer, volledig gevormd en fysiek. Hij kan ontdekken en spelen".

"Daarom zien we hem zijn haar en uiterlijk veranderen, omdat hij vastzat in dezelfde kleren waarin hij stierf. Hij is dat beu, en hij zal die outfit nooit meer aandoen. Hij heeft hem waarschijnlijk in de verbrandingsoven gegooid, of zoiets".

"Sommige mensen vragen me: 'Hoe is Gray veranderd? Hoe heeft hij een matje gekregen?' Ik neem aan dat als je voedsel kunt materialiseren, je ook nieuw haar en nieuwe outfits kunt materialiseren. Ik stel me voor dat hij gewoon een kast binnenliep, op een paar knopen drukte en vervolgens een nieuwe look materialiseerde
".





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-acteur speelde bijna een hoofdrol in 'The White Lotus'
Series / Nieuws

Deze Marvel-acteur speelde bijna een hoofdrol in 'The White Lotus'

De rol van Ethan in 'The White Lotus' werd bijna gespeeld door deze Marvel-acteur.

Eén van de dingen waar HBO-serie The White Lotus om bekend staat is zijn all star-cast, met zowel nieuwe als oude bekende gezichten. Daar had in het afgelopen seizoen ook bijna een bekende Marvel-ster bij gezeten, die we inmiddels ook goed kennen van een heel andere soort rol.

Een van de baanbrekende verhaallijnen van seizoen 2 van The White Lotus was die van het jonge stel Ethan (Will Sharpe) en Harper (Aubrey Plaza), die een diepe, donkere affaire hadden met het machtspaar Cameron (Theo James) en Daphne (Meghann Fahy).

Evan Peters als Ethan


Uitvoerend producent David Bernad heeft nu echter onthuld dat de rol van Ethan oorspronkelijk gespeeld zou worden door niemand minder dan Evan Peters, die we onder andere kennen van American Horror Story, X-Men: Days of Future Past en natuurlijk Dahmer.

Bernad zegt het volgende over het casten van de rol van Ethan:

"Die rol was de laatste die we in dat seizoen hebben gecast, en oorspronkelijk was het de bedoeling dat het Evan Peters zou zijn. Maar om welke reden dan ook - planning of timing - is het niet gelukt".

"We probeerden echt uit te zoeken hoe we die rol moesten casten, zodat het niet aanvoelde als een voorspelbare casting"
.

The White Lotus is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kevin Costner slaat terug na haatberichten over zijn gedrag bij 'Yellowstone'
Series / Nieuws

Kevin Costner slaat terug na haatberichten over zijn gedrag bij 'Yellowstone'

Volgens Costner zijn de geruchten die rondgaan over hem pure leugens.

Yellowstone-ster Kevin Costner heeft gereageerd op het gerucht dat hij moeilijk is om mee te werken. Hij zou onder andere de opnames van de serie vertragen, maar volgens zijn advocaat is dat complete onzin.

Eerder deze maand werd gemeld dat Costner, die patriarch John Dutton speelt in Yellowstone, binnenkort de serie zou gaan verlaten. Dit zou ook gelijk het einde van de serie betekenen.

Een week voor een half seizoen?


Ook werd beweerd dat Costner slechts een week zou willen besteden aan het opnemen van de resterende afleveringen van seizoen 5. Volgens Costners advocaat, Marty Singer, is die bewering echter onzin:

"Het idee dat Kevin maar één week aan de tweede helft van seizoen 5 van Yellowstone wilde werken, is een absolute leugen. Het is belachelijk - en iedereen die het suggereert, moet geen seconde worden geloofd".

"Zoals iedereen die Kevin kent heel goed weet, is hij ongelooflijk gepassioneerd over de serie en heeft hij altijd veel moeite gedaan om het succes ervan te verzekeren"
.

Flinke vertragingen


Matthew Belloni van het tijdschrift Puck beschrijft echter een gecompliceerde situatie tussen Costner en de serie. Er zou deze zomer slechts één week gepland staan om zijn scènes voor acht afleveringen te filmen, met twee extra dagen later dit najaar voor pick-ups.

Volgens het rapport zullen verschillende vertragingen bij de serie ertoe leiden dat Yellowstone seizoen 5B wordt gefilmd en uitgebracht in het venster dat oorspronkelijk gereserveerd was voor het zesde seizoen van de serie.

Yellowstone is te zien op Sky Showtime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor 'Yellowstone' seizoen 5 door ruzie met Kevin Costner
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor 'Yellowstone' seizoen 5 door ruzie met Kevin Costner

Zoals gewoonlijk spelen geld en creatieve meningsverschillen de grootste rollen in de onenigheid achter de schermen.

Het is niet de beste tijd voor de Dutton Ranch. Nadat enkele weken al een en ander naar buiten kwam over gedoe achter de schermen van Yellowstone, wordt daar nu nog een schepje bovenop gedaan.

Volgens Pucks Matthew Belloni zouden Kevin Costner en de makers van de serie al een tijdje ruzie met elkaar hebben. De acteur zou een korter opnameschema willen. Het zou zelfs zo zijn dat hij al zijn scènes voor de tweede helft van Yellowstone seizoen 5 in slechts één week gefilmd zou willen zien.

Een grote rel


Hollywood-advocaat Marty Singer spreekt dit echter tegen:

"Het idee dat Kevin maar één week wil werken aan de tweede helft van seizoen 5 is een grote leugen. Het is belachelijk en moet absoluut niet geloof worden. Kevin heeft enorm veel passie voor de serie en heeft er altijd alles aan gedaan om er een succes van te maken."

De schade lijkt echter al onomkeerbaar, want Yellowstone-bedenker Taylor Sheridan zou furieus zijn over de gang van zaken. Sheridan zou al meerdere malen hebben overwogen John Dutton dood te laten gaan, maar nu lijkt die kans alleen maar groter.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.