search
Hoe HBO Max de nieuwe 'The Last of Us'-aflevering veranderde
Series / Nieuws

Hoe HBO Max de nieuwe 'The Last of Us'-aflevering veranderde

Lees hier wat aflevering 7 van The Last of Us anders deed dan een eerdere versie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De adaptatie van The Last of Us is behoorlijk trouw, maar hier en daar hebben de makers toch wat aangepast. Lees hier de veranderingen in aflevering zeven, "Left Behind".

Het grootste deel van aflevering zeven, die ongeveer een uur duurt, wordt besteed aan een flashback met Ellie en Riley. We beginnen en eindigen echter met Ellie en een zwaargewonde Joel.

The Last of Us aflevering 7


"Left Behind" is geschreven door co-showrunner Neil Druckmann, die ook de game en de dlc schreef waar deze aflevering op gebaseerd is. Joel zagen we hier en daar dus, op sterven na dood, in de aflevering verschijnen. Maar dat was origineel niet het plan.

In de op de nieuwste aflevering aansluitende podcast van The Last of Us heeft Druckmann het over een alternatieve versie van aflevering zeven die overwogen werd, maar waar ze uiteindelijk toch niet voor gekozen hebben.

"HBO stelde ons op een heel slimme manier voor - dit was oorspronkelijk niet het plan. Oorspronkelijk zou deze aflevering volledig spelen als Ellie's verhaal met Riley. En een van de dingen die HBO sterk suggereerde, en ze hadden volkomen gelijk, was om het meer terug te koppelen aan het verhaal dat voorhanden was, en dat is hoe het was in [de Left Behind DLC]."

Eigenlijk zouden we Joel dus helemaal niet zien. Dan wisten kijkers die het spel nooit gespeeld hadden, nu nog steeds niet of Joel uberhaupt wel leefde. Gelukkig heeft HBO daar een stokje voor gestoken, en kregen we het verhaal dat we uiteindelijk gekregen hebben.

The Last of Us is nu te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen