search
Het cancelen van series door Netflix en HBO Max leidt tot forse kritiek

Het cancelen van series door Netflix en HBO Max leidt tot forse kritiek

Bekende filmmakers leveren kritiek op de manier waarop streamingdiensten hun series cancellen.

Niels Arts
Steeds meer streamingdiensten zijn de laatste tijd bezig met het opschonen van hun bibliotheek. Series verdwijnen links en rechts van de online platformen, tot ongenoegen van zowel kijkers als de makers.

Dat de abonnees van services als Netflix en HBO Max niet blij zijn met het verdwijnen en annuleren van hun favoriete content, spreekt voor zich. Maar ook enkele bekende filmmakers hebben zich over deze ontwikkeling uitgelaten.

Forse kritiek


Projecten als Batgirl, Snowpiercer, Scoob!: Holiday Haunt en Westworld; ze zijn er allemaal de dupe van geworden. The Hollywood Reporter heeft de tijd genomen om een beetje rond te vragen, en ze horen dat slechts weinigen blij zijn met het nieuwe beleid in de industrie.

Rian Johnson, bekend van vele projecten, waaronder Knives Out, Star Wars: The Last Jedi, Breaking Bad en onlangs ook Poker Face, deelde zijn ongenoegen:

"Het was afschuwelijk. Het feit dat het normaal begint te worden, is verschrikkelijk en draagt "‹"‹bij aan de verschrikkelijkheid. In de geschiedenis van de industrie is er een constante evolutie van vreselijke dingen geweest."

Jerry Bruckheimer is het met Johnson eens. De producent van onder andere Top Gun: Maverick zei het volgende:

"It's always about the work, and if the work's good, it'll be on the air. That's how it works. We all have had movies that don't quite work sometimes, and hopefully the movies that they pull will get out there somewhere, on some platform, in the future."

Maar uiteindelijk is Johnson toch vooral positief gestemd:

"Het enige wat je kunt doen als iemand die dingen maakt, is uiteindelijk je vertrouwen stellen in het idee dat als je iets maakt, het zijn publiek zal vinden."

Of er iets gaat veranderen de komende tijd, blijft natuurlijk de vraag.

Bekijk op instagram

Aanbevolen artikelen