Jennifer Coolidge emotioneel tijdens awardshow om prijs 'The White Lotus'-rol

Jennifer Coolidge neemt de acteerprijs voor 'The White Lotus' op een grappige manier in ontvangst.

Valeria Milić, 01-03-2023 14:48

De SAG Awards zijn een belangrijke categorie acteerprijs. Deze wordt uitgereikt door het Screen Actors Guild oftewel de acteursvakbond in de VS. De sympathieke karakteractrice Jennifer Coolidge won voor haar rol in The White Lotus.
Coolidge brak door in de rol van 'Stifler's mom' in de American Pie-komediefilms. Ook was zij te bewonderen in Legally Blonde. Nu was haar grappige kant te zien in haar toespraakje toen ze haar prijs in ontvangst nam.

Liefde voor acteren

Je kunt het filmpje onderaan bekijken. Voor haar rol van Tanya McQuoid kreeg Coolidge vorig jaar al een Emmy. Ze was zichtbaar geëmotioneerd en deelde op het podium haar liefde voor acteren.

Coolidge schakelt vervolgens over op een schijnbaar totaal ander onderwerp, namelijk een gebeurtenis uit haar jeugd. Uiteindelijk wordt het duidelijk wat ze wilde zeggen, en hierin ligt een deel van Coolidge's charme. Ze maakt haar punt maar middels wollig taalgebruik en op een manier die je niet verwacht.

In de luwte

In haar carrière heeft Coolidge gestaag gewerkt maar bevond zich om één of andere reden voornamelijk in de luwte. The White Lotus is een rol die geknipt voor haar was. Tanya kan kwetsbaar overkomen maar tegelijkertijd is zij een stevige tante.

Zoals Jon R in de commentaren opmerkt: "Het is leuk te zien dat ze nu door vakgenoten erkend wordt". De prijs is dan ook welverdiend.

Kijk The White Lotus op HBO Max
Lees meer over: The White Lotus, Jennifer Coolidge, SAG Awards, Mike White

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Langverwachte Marvel-serie pas in 2025 te zien

Langverwachte Marvel-serie pas in 2025 te zien

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in