search
'The Mandalorian' onthult gelijk hoe een afgedankt personage wordt vervangen
Series / Nieuws

'The Mandalorian' onthult gelijk hoe een afgedankt personage wordt vervangen

Personage Cara Dune verliet 'The Mandalorian' nadat de actrice werd ontslagen, maar er is een kans dat ze alsnog terugkeert.

Ruim twee jaar geleden werd Gina Carano ontslagen bij The Mandalorian omdat ze beledigende berichten op haar sociale media plaatste, maar dat betekent niet dat haar personage ook de serie gaat verlaten.

Fans vroegen zich meteen af wat er met haar Star Wars personage Cara Dune zou gebeuren. Ze zal voorlopig niet te zien zijn in de serie, maar het creatieve team heeft wel laten weten dat het personage ook niet definitief uit de serie is geschreven omdat ze onderdeel van de wereld blijft.

Reden van ontslag


Kort nadat het tweede seizoen van The Mandalorian uitkwam, postte de actrice verschillende denigrerende berichten op haar sociale media over culturele en religieuze identiteiten. Disney+ was niet blij met deze berichten en besloot haar te ontslaan.

Komt Cara Dune terug?


Er is zeker een mogelijkheid dat Dune terugkeert in de serie, alleen zal Carano niet degene zijn die de rol speelt. Volgens regisseur Dave Filoni is het zelfs mogelijk dat ze eind seizoen 3 alweer opduikt als Lucasfilm haar personage opnieuw heeft gecast.

"Het is een grote wereld met veel personages, veel van hen vechten voor schermtijd. We zullen in de loop van seizoen 3 zien wat er gaat gebeuren. Het is een geweldig personage en ze was van groot belang aan het begin van Din Djarin; we zullen zien of hij verder is gegaan." aldus Filoni.

Minder relevant


Daarnaast zegt schrijver en producer Rick Famuyiwa het volgende over Dune: "Cara was een belangrijk onderdeel van de serie en blijft deel uitmaken van de wereld. Het moest worden aangepakt door het creatieve team en [Jon Favreau] nam de tijd om dat uit te vogelen".

Hij vervolgt: "We hebben het besproken omdat we wisten dat het een impact zou hebben op de serie, maar tegelijkertijd ligt de focus nu vooral op de personages Din Djarin en Grogu. Het voelt uiteindelijk dus meer als onderhoud rond hen en de Madalorianen".



Stream alle afleveringen van The Mandalorian op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen