search

Ons nieuws van vrijdag 3 maart 2023

Is 'The Mandalorian' seizoen 3 weer de moeite waard?
Series / Nieuws

Is 'The Mandalorian' seizoen 3 weer de moeite waard?

Het nieuwe seizoen is gestart, en de eerste scores zijn al te zien op Rotten Tomatoes.

Seizoen 3 van The Mandalorian is vanaf vandaag te streamen op Disney+. De avonturen van Mando, Grogu en de overige personages worden eindelijk voortgezet.

Na zo lang gewacht te hebben is het een redelijke vraag of seizoen 3 de moeite waard is. Als we Rotten Tomatoes mogen geloven, is het antwoord een volmondig 'ja'.

Kijkers en recensenten


Op het moment van schrijven hebben 12 critici en 37 kijkers hun scores gegeven. De scores zijn een ijzersterke 100% en 92%, wat prima 'rapportcijfers' zijn. Het ziet er dus naar uit dat er genoeg te zien en te beleven valt.

Eerste indrukken


The Hollywood Reporter spreekt over de "band tussen de stoïcijnse held en zijn schattige protégé, en de kans om nieuwe werelden met hen te verkennen". Ook al is de serie natuurlijk pas begonnen, "het is opwindend om hen [de hoofdpersonages] weer terug te zien," aldus the Guardian.

The Daily Telegraph is wat kritischer. "Wellicht moet 'The Mandalorian' nog de juiste maat ruimtelaarzen vinden," aldus de recensent. Collider is wat genuanceerder, en merkt op: "De wereld om Din en Grogu heen voelt nog een beetje klein aan, maar wordt met de minuut groter".

Gezien de start valt er ongetwijfeld genoeg spanning, spektakel en vermaak te verwachten in de rest van seizoen 3 van The Mandalorian.

Je kunt The Mandalorian streamen op Disney+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dood 'Star Wars'-personage herrijst in 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Nieuws

Dood 'Star Wars'-personage herrijst in 'The Mandalorian' seizoen 3

Een personage uit het eerste seizoen van The Mandalorian maakte een terugkeer in de seizoen 3 première.

The Mandalorian is officieel weer van start gegaan op Disney Plus. Het derde seizoen betekende echter niet alleen de terugkeer van ieders favoriete Mandalorian en zijn kleine groene sidekick, maar ook van een ander personage...

Spoilers voor The Mandalorian seizoen drie aflevering één! Hierin zagen we namelijk de robot IG-11 terugkeren, die we voor het laatst zagen in de seizoensfinale van het eerste seizoen.

The Mandalorian seizoen 3


IG-11 was een bounty hunter droid die we kennen sinds de allereerste aflevering van de serie. Daarin kreeg hij net als Mando de taak om de bounty uit te schakelen, wat aan het einde van de aflevering een piepklein groen beestje bleek te zijn: Grogu.

De robot, zo emotieloos als hij is, stond op het punt om zijn taak uit te voeren, toen Mando hem neerschoot. Hij wilde Grogu niet om zeep helpen. En zo ging The Mandalorian van start.

Als nursing droid werd IG-11 echter opnieuw geprogrammeerd, om voor de baby te zorgen. Aan het einde van het eerste seizoen gaf de droid zijn 'leven' om de crew te redden.

Maar nu, in de eerste aflevering van The Mandalorian seizoen drie, keert hij terug. Eerst met een standbeeld op de planeet Nevarro, waar Carl Weathers' personage Greeg Karga inmiddels de High Magistrate is geworden.

In de aflevering probeert Mando hem te herstellen tot zijn oude glorie, maar wanneer de robot nieuw leven in geblazen wordt blijkt hij zijn originele doelstelling opnieuw te willen bereiken: het vernietigen van de baby. Hij is weer een hunter, geen nursing droid.

Mando schiet hem opnieuw neer, maar dit is hoogstwaarschijnlijk niet het einde van IG-11 in The Mandalorian seizoen 3. Din Djarin is namelijk vastberaden om een nieuw memory circuit voor de droid te vinden, zodat hij alsnog zijn taak als voorheen kan vervullen.

The Mandalorian is nu te zien op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heel slecht nieuws voor 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Heel slecht nieuws voor 'Star Trek: Discovery'

Na vijf seizoenen komt 'Star Trek: Discovery' tot zijn einde.

Teleurstellend nieuws voor fans van de Star Trek serie Discovery: na het vijfde seizoen zal het sci-fi-drama helaas tot zijn einde komen. Dat heeft Paramount+ onlangs bevestigd.

Het aankomende vijfde seizoen van Star Trek: Discovery zal het laatste seizoen van de serie zijn. De opnames van het nieuwe seizoen zijn grotendeels voltooid, maar door deze aankondiging worden er extra opnames gemaakt om een goede afsluiting van de serie te verzorgen.

Geen verrassing


De beslissing om de serie te annuleren is niet verrassend. Naveen Chopra (CFO van Paramount Global) heeft namelijk eerder deze week op een conferentie verteld dat het bedrijf in 2024 mogelijk minder uitgeeft aan streaming content dan eerder was voorspeld in de nasleep van de samenvoeging van Paramount+ en Showtime.

Naast Discovery, komt ook Star Trek: Picard tot een einde na het huidige derde seizoen. Strange New Worlds blijft hierdoor over als de enige live-action Star Trek-serie. Wel zijn er ook nog de geanimeerde Star Trek: Lower Decks en Star Trek: Prodigy series.

Het is bevestigd dat het laatste seizoen begin 2024 in première gaat. Het is nog niet bekend of dit seizoen ook in Nederland te zien zal zijn.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' breekt krankzinnig hoog record
Series / Nieuws

'The Last of Us' breekt krankzinnig hoog record

Hitserie The Last of Us is ongelofelijk populair en breekt record na record.

De HBO Max hitserie The Last of Us is een enorm succes bij kijkers. Het is dan ook geen verrassing dat de serie hoge records verbroken heeft. Maar dit records is wel echt torenhoog!

Nadat The Last of us uitkwam, was de serie al snel het op één na grootste debuut voor een HBO-serie in de afgelopen 10 jaar! Dit is ook de reden dat de serie meteen is verlengd voor een tweede seizoen.

Ongelooflijk hoge records


Het was al bekend dat The Last of Us vaker is bekeken dan Game of Thrones, de House of the Dragon spin-off.

Nu heeft de hitserie weer een nieuw en ongelofelijk hoog records verbroken. The Last of Us is namelijk na vijf afleveringen de grens van een miljard kijkminuten gepasseerd!

In de laatste week van januari had de serie namelijk 1,2 miljard gestreamde kijkminuten. Met deze cijfers verbak The Last of Us dus het tot dan toe hoogste record.

Bekijk hieronder de trailer van aflevering 8 en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega houdt haar hoofd koel in deze pittige situatie
Series / Nieuws

Jenna Ortega houdt haar hoofd koel in deze pittige situatie

Jenna Ortega laat andere sterren zien hoe je de pittige uitdaging van Hot Ones aan moet gaan.

In een recent interview begaf Jenna Ortega zich in een pittige situatie. En dan bedoelen we ook echt pittig. De jonge actrice deed namelijk mee met Hot Ones, maar hield haar hoofd helemaal koel.

De eet- en interviewserie Hot Ones is een populaire serie waarin gastheer Sean Evans bekende sterren interviewt, terwijl ze samen hot wings met de pittigste sauzen eten.

Deze manier van interviewen heeft al een paar bekende mensen in een ongemakkelijke situatie gebracht. Zo moesten sommigen bekers melk achterover gieten, omdat de wings simpelweg te pittig waren. Anderen gaven voor het einde van het interview op.

Jenna Ortega kon de hitte met gemak aan


Voor Ortega was dit interview helemaal geen probleem. Ze komt namelijk uit een familie die veel kruiden eet en dat is dan ook de reden dat de actrice geen probleem had met de pittige sauzen.

Ze nam het interview zelfs naar een heel ander niveau toen ze door Evans bij de laatste en pittigste hot wing werd uitgedaagd voor een staarwedstrijd.


Bekijk hieronder het interview en de reacties van fans en stream Wednesday op Netflix.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Rake klappen' in eerste beelden 'Monster Factory' van Apple TV+
Series / Nieuws

'Rake klappen' in eerste beelden 'Monster Factory' van Apple TV+

Een nieuwe serie over het Amerikaanse 'professioneel' worstelen komt binnenkort uit.

Apple TV+ breidt binnenkort haar collectie uit met de nieuwe docuserie Monster Factory. De serie over worstelaars die hun weg proberen te vinden en door te breken als professionals komt binnenkort uit en Apple toont alvast de eerst beelden.

Veel mensen zullen het wel kennen van beelden uit de media. Het Amerikaanse professionele worstelen waarbij theater, drama en show meer op de voorgrond staan dan het daadwerkelijke, traditionele worstelen. Bekende 'worstelaars' zijn onder andere Hulk Hogan, The Rock, 'Macho Man' Randy Savage en anderen. En nu is het tijd voor een nieuwe lichting.

Van opleiding tot professional


In de serie volgt een groep aspirant-worstelaars een opleiding aan een worstelschool in New Jersey, waarbij ze met hun coach werken aan hun vaardigheden om zich bij de grote in het vakgebied te meten. De docuserie volgt een aantal personages, waaronder: Bobby Buffet, Danny Cage, Gabby Ortiz en een zekere Goldy, elk met hun eigen achtergrondverhaal.

Zo is er het verhaal van Goldy: De knappe jongen, de mooiboy. Maar achter het knappe koppie en bad-boy uiterlijk schuilt iemand die last heeft van ernstige sociale angsten die het worstelen gebruikt als een manier om zijn paniekaanvallen onder controle te houden. Eenmaal in de ring wordt hij een totaal ander persoon. Maar wordt de druk hem te veel?

Kijk hieronder naar de eerste beelden. Op 17 maart gaat Monster Factory in première op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Unstable' laat zien hoe onstabiel je kunt zijn
Series / Trailer

Netflix-serie 'Unstable' laat zien hoe onstabiel je kunt zijn

De nieuwe Netflix-serie 'Unstable' gaat over een nogal onstabiele vader-zoonrelatie.

Netflix heeft de trailer van de nieuwe comedy-serie Unstable uitgebracht. Hierin speelt Rob Lowe een excentrieke en tikkeltje narcistische wetenschapper, die door zijn verlegen zoon in de toom moet worden gehouden.

De rol van de zoon van de wetenschapper wordt gespeeld door Lowes echte zoon, John Owen Lowe. Het is zijn eerste rol in een serie. Vader en zoon zijn niet alleen betrokken bij de serie als acteurs, maar ook beide als co-creators.

Ontsnappen uit de schaduw


De officiële synopsis van de serie luidt als volgt:

"Ellis Dragon (Rob Lowe) is een alom bewonderde, excentrieke, grenzend aan narcistische biotech-ondernemer die werkt om van de wereld een betere plek te maken. Hij bevindt zich ook in een emotionele vrije val. Zijn zoon Jackson Dragon (John Owen Lowe) is… geen van die dingen".

"Kan Jackson Ellis en zijn bedrijf redden en hun vervreemde relatie heropbouwen, terwijl hij tegelijkertijd doet wat eigenlijk onmogelijk is: ontsnappen uit de schaduw van zijn intens belangrijke en populaire vader? Ze komen er wel uit, misschien".

Unstable is vanaf 30 maart te zien op Netflix. Hieronder kun je de trailer bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix herbeleeft jaren 90 met reünie op cruiseschip
Films / Nieuws

Netflix herbeleeft jaren 90 met reünie op cruiseschip

Verkeerde beslissingen worden genomen, nieuwe vriendschappen worden gesloten en nieuwe vijanden worden gecreëerd.

Netflix werkt momenteel samen met actrices Rebel Wilson en Leslie Mann voor een nieuw project. Er is een nieuwe, veelbelovende komedie in de maak, genaamd Rock the Boat.

Leslie Mann kennen we van de films Knocked up, This is 40 en The Other Woman. Rebel Wilson speelt onder meer in Bridesmaids en Jojo Rabbit.

Reünie op cruiseschip


Een groep van vier vriendinnen besluit aan boord te gaan van een cruiseschip, nadat bekend wordt dat hun favoriete jaren 90 boyband daar een reünieconcert opvoert. Ze proberen te herbeleven wie ze waren als tieners.

Niet volgens plan


Maar niet alles verloopt zoals gepland. Verkeerde beslissingen worden genomen, nieuwe vriendschappen worden gesloten en nieuwe vijanden worden gecreëerd.

Waar en wanneer


De film pakt groots uit met een budget van naar verluidt 30 miljoen. Het project start in april in Malta. Het zal helaas nog even duren voordat we de film te zien krijgen. Een releasedatum van Rock the Boat is nog onbekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloedstollende thriller stormt de Netflix Top 10 binnen
Films / Nieuws

Bloedstollende thriller stormt de Netflix Top 10 binnen

'Fall' scoort enorm bij de Netflix kijkers en blijft alleen steken onder de nummer 1 in de top 10.

De thriller uit 2022 raast de top 10 van Netflix binnen en pakt de tweede positie achter We Have a Ghost.

Verhaal van 'Fall'


Vriendinnen Becky en Hunter zoeken graag de grenzen van hun angsten op. Wanneer Becky's man na een val komt te overlijden, besluiten ze om een verlaten radiotoren op te klimmen om zijn as te verstrooien. Wanneer alles mis gaat en ze vast komen te zitten, moeten ze al hun klimvaardigheden inzetten en worden ze op alle fronten op de proef gesteld.

Hoe doet de film het?


De film doet het aardig op IMDB met 6.4/10. Op Rotten Tomatoes pakt de film zowel bij de recensenten als bij het publiek 79%. Recensenten zeggen onder andere het volgende over de film.

"Als je nog geen hoogtevrees hebt, dan heb je dat zeker na het kijken van 'Fall'. Dit is een intense thriller die je op het grootst mogelijke scherm moet beleven."

"Hartverscheurende intensiteit met degelijke dialogen. 'Fall' geeft ons goede personages en spanning, een paar schrikmomenten en goed acteerwerk."

Regie en cast


Scott Mann heeft de regie van de film op zich genomen, hij is ook wel bekend van Final Score.

De rol van Becky wordt gespeeld door Grace Coroline Currey, zij was ook te zien in de Shazam!. Vriendin Hunter wordt gespeeld door Virginia Gardner welke bekend is van Marvels Runaways. In de film zijn ook rollen weggelegd voor Jeffrey Dean Morgan, Mason Gooding, Jasper Cole en Darrell Dennis.

Nu op Netflix


Heb jij 'Fall' al gezien of al aan je watchlist toegevoegd? Je kan hem nu streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rick Grimes is terug op bloederige foto nieuwe 'The Walking Dead'-serie
Series / Nieuws

Rick Grimes is terug op bloederige foto nieuwe 'The Walking Dead'-serie

Over een tijdje zijn Rick Grimes en Michonne weer te zien in hun eigen spin-off-serie.

De populaire serie The Walking Dead kwam vorig jaar na 11 seizoenen tot zijn einde. Dat betekent gelukkig niet dat we afscheid hoeven te nemen van alle personages. Er komen een hoop spin-offs aan, waaronder een over Rick en Michonne. Hiervan kregen we op Instagram alvast een voorproefje.

Er is nog erg weinig bekend over de spin-off over Rick Grimes (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira). Momenteel heeft de serie zelfs nog geen titel. Op Instagram hebben we nu eindelijk één van de eerste kijkjes in het filmproces gekregen.

Bebloede Rick Grimes


Gurira plaatste op Instagram een foto van Lincoln in zijn rol van Rick Grimes, helemaal in stijl met een bebloed gezicht. Onder de foto schrijft ze als caption: "Heb je deze man gezien? #TheWalkingDead #Richonne Spinoff".

We weten nog niet veel over de verhaallijn van de spin-off, behalve dat de serie Rick Grimes volgt vanaf zijn vertrek uit het laatste seizoen van The Walking Dead. Ook weten we dat Rick en Michonne in de serie herenigd zullen worden.

De spin-off zal uitkomen in 2024. The Walking Dead is te zien op Disney+.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootse aankondiging voor Netflix-hit 'I am Georgina'
Series / Trailer

Grootse aankondiging voor Netflix-hit 'I am Georgina'

Cristiano Ronaldo's echtgenote Georgina is terug met een flitsende trailer voor seizoen 2.

Georgina Rodrí­guez is terug met het tweede seizoen van haar realityserie I Am Georgina. Liefhebbers kunnen weer genieten van Georgina's leven als echtgenote van voetballer Cristiano Ronaldo en hun gezin.

Zoals het een fatsoenlijke influencer betaamt, heeft Georgina haar eigen Instagram-account. Haar serie laat zien hoe het er 'echt' aan toegaat, waarvan de trailer een voorproefje geeft.

Reality met een knipoog?


De Spaans-Argentijnse Rodrí­guez ontmoette Ronaldo destijds in de Gucci-winkel, waar zij toendertijd werkte. Samen hebben ze drie kinderen gekregen, tevens is zij stiefmoeder van de drie kinderen uit Ronaldo's eerdere relaties.

De trailer lijkt zich bewust te zijn van het gebruikelijke beeld van een zogeheten 'W.A.G'. Dit zijn 'wives and girlfriends', zoals de partners van sporters ook wel worden genoemd. Rodrí­guez paradeert er op los maar wel achter een kinderwagen. Als één van haar koffers openbarst blijken daar Spaanse worstjes in te zitten.

Wie meer wil zien van Rodrí­guez, Ronaldo en hun koters , je kunt seizoen 2 van I Am Georgina streamen vanaf 24 maart op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser trailer voor 'The Marvelous Mrs. Maisel' seizoen 5
Series / Nieuws

Teaser trailer voor 'The Marvelous Mrs. Maisel' seizoen 5

Prime Video heeft een teaser gedropt voor seizoen 5 van The Marvelous Mrs. Maisel.

Het vijfde seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel gaat 14 april van start op Prime Video. Check hier alvast de eerste officiële teaser trailer.

De teaser duurt slechts dertig seconden en geeft niet veel weg, maar moet je dat wel willen met het laatste seizoen? Want ja, seizoen vijf van The Marvelous Mrs. Maisel is tevens het laatste seizoen.

The Marvelous Mrs. Maisel seizoen 5-teaser


In seizoen vijf van The Marvelous Mrs. Maisel zien we Midge Maisel dichterbij succes komen dan ooit tevoren, terwijl het ooit nog zo ver weg leek te zijn.

Rachel Brosnahan, Tony Shalhoub, Alex Borstein, Marin Hinkle, Michael Zegen, Kevin Pollak, Caroline Aaron, Reid Scott, Alfie Fuller en Jason Ralph zijn allemaal onderdeel van de cast.

The Marvelous Mrs. Maisel wordt gemaakt door Amy Sherman-Palladino met Daniel Palladino als uitvoerend producent. Het duo schreef en regisseerde de serie ook.

Het vijfde seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel gaat 14 april van start met een première van drie afleveringen. Daarna zullen nieuwe afleveringen wekelijks verschijnen op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ideale familiefilm met mythisch wezen binnenkort te zien op Netflix
Films / Nieuws

Ideale familiefilm met mythisch wezen binnenkort te zien op Netflix

Het personage Richard Quinn heeft hier lak aan en jaagt op het dier om uiteindelijk zijn krachten over te kunnen nemen.

De perfecte familiefilm staat weer voor de deur. Te bekijken via Netflix. En dit keer met een mythisch wezen: een chupacabra.

Een chupacabra wordt vooral gevreesd. Het hondachtige beest zou zich volgens de legendes voeden met levensechte boerderijdieren. Maar het dier heeft ook andere kwaliteiten. In de film wordt een jonge versie van het diertje gevonden.

Bekijk op instagram


Groot fan van E.T.


De regisseur Jonás Cuarón is een groot fan van de enorme impact van films als E.T. Dit komt volgens hem door de verhaallijn waarin kinderen niet begrepen worden door volwassenen.

Geheime familiegeschiedenis


De chupacabra is misschien wel een monster, maar het is in bezit van de geheime geschiedenis van de familie van de hoofdpersoon. Plus het dier is ook de enige die begrijpt waar de onzekere, 13-jarige Alex mee worstelt.

Nieuwe avonturen


Het personage Richard Quinn heeft hier lak aan. De wetenschapper jaagt op het dier en wilt zijn krachten overnemen. Alex probeert Chupa ten koste van alles te beschermen.

Netflix


We hoeven nog maar even te wachten totdat we met de hele familie op de bank kunnen kruipen. Chupa komt uit op Netflix op 7 april.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortego vindt het verschrikkelijk dat ze niet terug kon komen in 'You'
Series / Nieuws

Jenna Ortego vindt het verschrikkelijk dat ze niet terug kon komen in 'You'

Jenna Ortega zit in een grote strijd tussen hitseries You en Wednesday.

De jonge actrice Jenna Ortega heeft met haar laatste projecten een grote naam voor zichzelf gemaakt. Dit betekent helaas ook dat ze moet kiezen tussen verschillende projecten en dat valt de actrice erg zwaar.

Ortega schitterde in de rol van Wednesday in de Netflix adaptatie van The Addams Family. De nieuwe serie Wednesday was al snel een enorm succes en neemt veel van Ortega's tijd in beslag.

Een tijdje geleden speelde Ortega ook in de hitserie You. Iedereen, waaronder ook Ortega, wilde graag dat ze terug kon komen in een later seizoen.

Ortega verdrietig om You


Helaas kon Ortega haar Wednesday schema niet laten samenwerken met het schema van You. Hierdoor kan de actrice dus niet meer terugkomen als Ellie in You.

In een interview met Entertainment Tonight vertelde Ortega dat ze er "kapot" van was dat ze niet terug kon komen. Ze "mist Ellie" en had heel graag gewild dat ze het talent van haar personage verder kon ontdekken.

Bekijk hieronder het interview en stream Wednesday en You op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beleef alle seizoenen van 'Buffy the Vampire Slayer' opnieuw met 'The Rewatcher' podcast
Series / Featured

Beleef alle seizoenen van 'Buffy the Vampire Slayer' opnieuw met 'The Rewatcher' podcast

Voor de één is het een nostalgische trip, voor de ander is \'Buffy the Vampire Slayer\' compleet nieuw

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We hebben er nou al een paar gehad: de terugkijk podcasts, waar elke aflevering van een serie wordt bekeken en bediscussieerd. The Rewatcher: Buffy the Vampire Slayer is toch weer een beetje anders.

Anders dan anderen


In The Rewatcher: Buffy the Vampire Slayer gaan twee hosts, Ash en Alaina, van de true-crime podcast Morbid op avontuur in Sunnydale, Californië.

Alaina kent de serie door en door, Ash heeft de serie nog nooit gezien. Samen kijken ze alle afleveringen, vanaf het begin.



Escapisme in zijn puurste vorm


In de eerste aflevering wordt Buffy the Vampire Slayer eigenlijk meteen heel treffend beschreven: escapisme, ontsnapping, in zijn puurste vorm.

Je wil bij de personages horen, lid zijn van de "Scooby Gang", samen met Giles (Anthony Head), Xander (Nicholas Brendon), Willow (Alyson Hannigan) en Buffy (Sarah Michelle Gellar) de vampiers en demonen bevechten.





Angel vs. Spike


De grote vraag in elke Buffy the Vampire Slayer discussie is natuurlijk: wie vind jij het beste bij Buffy passen? Spike (James Marsters) of Angel (David Boreanaz)?

Angel komt het eerst voorbij in de zevende aflevering van de serie (en de podcast). In het tweede seizoen, in de aflevering School Hard worden Ash Alaina en de luisteraar, eindelijk voorgesteld aan Spike, de "bad boy" vampier.



Prophecy Girl





De finale van het eerste seizoen van Buffy the Vampire Slayer is belangrijk voor de rest van de show.

De dood van Buffy, hoe kortstondig die ook was, zal in het tweede seizoen al weer terug komen als Kendra geïntroduceerd wordt. Een nieuwe Slayer in Sunnydale.

In What's My Line, Part One komt Kendra, een nieuwe Slayer die qua discipline totaal het tegenovergestelde van Buffy is, naar Sunnydale.



Categorieën


The Rewatcher: Buffy the Vampire Slayer heeft door de afleveringen heen ook enkele categorieën.

Zo wordt er gekeken naar het Slayer Moment van de week, naar de mode van de jaren '90 en ook de taal van die tijd (en Joss Whedon's invloed daarop, wordt besproken



Terugkijken en luisteren


De podcast is nog niet zo heel lang bezig. Met What's My Line, Part 2 zijn we net op de helft van het tweede seizoen.

Met 22 afleveringen is The Rewatcher: Buffy the Vampire Slayer nog makkelijk in te halen.

Er staat nog veel te bespreken in de podcast. Als Ash en Alaina alle zeven seizoenen af gaan, zullen er nog veel interessante momenten en discussies volgen.

The Rewatcher: Buffy the Vampire Slayer is terug te vinden in jouw favoriete podcast app en op Spotify






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale' dropt nieuwe trailer voor het laatste seizoen
Series / Trailer

'Riverdale' dropt nieuwe trailer voor het laatste seizoen

Seizoen 6 van 'Riverdale' eindigde met een enorme cliffhanger, maar we hebben nu de eerste beelden van seizoen 7 in de nieuwe trailer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De officiële trailer van seizoen 7 van Riverdale is eindelijk te zien. Seizoen 7 is het laatste seizoen van de populaire serie en zal vanaf 29 maart te streamen zijn op het platform The CW. Op 30 maart verschijnt de eerste aflevering op Netflix.

De serie staat bekend om alle grote plottwists. Zo hebben we al van alles meegemaakt, van de drug jingle jangle, een seriemoordenaar en een cult tot meerdere muzikale afleveringen en Cheryl Blossom (Madelaine Petsch) die bovennatuurlijke krachten ontwikkelt.

Trailer


In de trailer kunnen we zien dat seizoen 7 dieper ingaat op alle chaos die ze achterlieten op het einde van seizoen 6. Jughead (Cole Sprouse) probeert al zijn vrienden te overtuigen dat ze uit de toekomst komen.

We zien dat de personages een compleet ander leven hebben dan in het heden. Zo is Kevin Keller (Casey Cott) aan het daten met Betty (Lili Reinhart) en Archie (KJ Apa) is verloofd met Cheryl. Daarnaast kunnen we zien dat Veronica (Camila Mendes) een Hollywoodster is die net in de stad is aangekomen. Bekijk de trailer hieronder.



Waarom de jaren 50?


De hele groep is terug in de tijd gereisd als gevolg van de finale in seizoen 6. De laatste aflevering van het vorige seizoen begon met een komeet die recht op Riverdale afkwam en eindigde met Cheryl die haar krachten gebruikte om de komeet te stoppen.

Dit zorgde echter voor een verandering in de tijd, waardoor de groep in de jaren 50 belandde. Ook heeft het iedereens geheugen gewist, behalve die van Jughead. In seizoen 7 zullen we waarschijnlijk dieper ingaan op al deze gebeurtenissen en de gevolgen ervan.

Anders dan de strips


Riverdale is onder andere heel populair geworden omdat ze de iconische figuren uit de Archie-strip ondermijnde. We kunnen in de trailer zien dat Kevin zijn seksualiteit verkent en dat Archie wordt vastgebonden door een gewelddadige aanvaller, maar het thema van het nieuwe seizoen zal wederom grotendeels afwijken van de originele strips.

De serie maakt de cirkel zo rond. Het eerste seizoen begon met een eigenzinnig personage en ook het laatste seizoen krijgt een duister randje. Dit staat allemaal recht tegenover de gezinsvriendelijke strips, maar het zorgt wel voor de nodige spanning.



We moeten dus nog even wachten op het nieuwe en laatste seizoen van Riverdale, maar kijk alle andere afleveringen vast terug op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' onthult gelijk hoe een afgedankt personage wordt vervangen
Series / Nieuws

'The Mandalorian' onthult gelijk hoe een afgedankt personage wordt vervangen

Personage Cara Dune verliet 'The Mandalorian' nadat de actrice werd ontslagen, maar er is een kans dat ze alsnog terugkeert.

Ruim twee jaar geleden werd Gina Carano ontslagen bij The Mandalorian omdat ze beledigende berichten op haar sociale media plaatste, maar dat betekent niet dat haar personage ook de serie gaat verlaten.

Fans vroegen zich meteen af wat er met haar Star Wars personage Cara Dune zou gebeuren. Ze zal voorlopig niet te zien zijn in de serie, maar het creatieve team heeft wel laten weten dat het personage ook niet definitief uit de serie is geschreven omdat ze onderdeel van de wereld blijft.

Reden van ontslag


Kort nadat het tweede seizoen van The Mandalorian uitkwam, postte de actrice verschillende denigrerende berichten op haar sociale media over culturele en religieuze identiteiten. Disney+ was niet blij met deze berichten en besloot haar te ontslaan.

Komt Cara Dune terug?


Er is zeker een mogelijkheid dat Dune terugkeert in de serie, alleen zal Carano niet degene zijn die de rol speelt. Volgens regisseur Dave Filoni is het zelfs mogelijk dat ze eind seizoen 3 alweer opduikt als Lucasfilm haar personage opnieuw heeft gecast.

"Het is een grote wereld met veel personages, veel van hen vechten voor schermtijd. We zullen in de loop van seizoen 3 zien wat er gaat gebeuren. Het is een geweldig personage en ze was van groot belang aan het begin van Din Djarin; we zullen zien of hij verder is gegaan." aldus Filoni.

Minder relevant


Daarnaast zegt schrijver en producer Rick Famuyiwa het volgende over Dune: "Cara was een belangrijk onderdeel van de serie en blijft deel uitmaken van de wereld. Het moest worden aangepakt door het creatieve team en [Jon Favreau] nam de tijd om dat uit te vogelen".

Hij vervolgt: "We hebben het besproken omdat we wisten dat het een impact zou hebben op de serie, maar tegelijkertijd ligt de focus nu vooral op de personages Din Djarin en Grogu. Het voelt uiteindelijk dus meer als onderhoud rond hen en de Madalorianen".



Stream alle afleveringen van The Mandalorian op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze verdwijning in tv-serie 'Trom': binnenkort op NPO Plus
Series / Trailer

Mysterieuze verdwijning in tv-serie 'Trom': binnenkort op NPO Plus

Deze sfeervolle Scandinavische crime-serie is binnenkort te zien op NPO Plus.

NPO Plus komt weer over de brug met een spannende thrillerserie van Scandinavische makelij. Trom speelt zich af op de afgelegen Faeröereilanden, waar journalist Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen) naartoe reist na een wel erg onverwacht bericht.

De miniserie bestaat uit zes afleveringen, en je kunt de trailer onderaan bekijken.

Onverwacht bericht


Hannis krijgt een filmpje van een onbekende vrouw genaamd Sonja (Helena Heðinsdóttir). Hierin vertelt zij hem dat ze vreest voor haar leven. Daarnaast hoort Hannis ook dat hij haar vader is. Kort daarna wordt Sonja's lichaam gevonden, en reist Hannis af naar de afgelegen Faeröereilanden.

Deze eilandengroep ligt ongeveer halverwege Noorwegen en IJsland. Hoewel het onderdeel uitmaakt van Denemarken heeft de bevolking een zekere mate van onafhankelijkheid. Walvis eten is daar onderdeel van het menu, iets waar milieu-activiste Sonja verandering in wilde brengen.

Hannis probeert te achterhalen wat er gebeurd is en wie verantwoordelijk is voor Sonja's dood.

Je kunt Trom zien op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grootste angst van de makers bij 'The Last of Us'
Series / Nieuws

De grootste angst van de makers bij 'The Last of Us'

De makers van The Last of Us waren ongelofelijk zenuwachtig tijdens het filmen van de serie en wel om een goede reden.

Iedere serie liefhebber heeft ondertussen van The Last of Us gehoord. Binnen enkele afleveringen was deze serie een enorm succes. Toch waren de makers erg nerveus toen ze aan dit project begonnen.

The Last of Us is een verfilming van de gelijknamige game van Naughty Dog. Het gebeurt wel vaker dat een game verfilmd wordt, maar geen enkele serie heeft het zo goed gedaan als The Last of Us.

De serie zit geweldig in elkaar met een wereld die mooi opgebouwd wordt, personages die groeien gedurende de afleveringen, spannende gevechten en hartverscheurende momenten.

Zenuwen tijdens het maken van de serie


Het is dan ook raar om te bedenken dat makers Craig Mazin en Neil Druckmann in het begin niet zeker wisten of de serie wel goed zou zijn.

In een gesprek met de cast vertelde Mazin waarom ze zo nerveus waren. Lees hieronder zijn quote.

"De gamers hebben het verhaal niet één of twee keer meegemaakt, maar meerdere keren. Ze hebben dus intimiteit opgebouwd met deze personages. Daarom denk ik dat veel fans nerveus waren over de aanpassing van de game, en dat begrijp ik. Ik was ook nerveus."

Bekijk hieronder het gesprek tussen de makers en de cast en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde is in zicht met de trailer van het laatste 'Succession'-seizoen
Series / Nieuws

Het einde is in zicht met de trailer van het laatste 'Succession'-seizoen

Hier is officiële trailer van het vierde en laatste seizoen van Succession op HBO Max.

Deze maand staat voor HBO Max-abonnees niet alleen in het teken van de laatste twee The Last of Us-afleveringen, maar ook van het vierde en laatste seizoen van Succession.

Dat er na seizoen vier geen Succession meer zal komen op HBO Max, maakte het platform vorige week bekend. Het is treurig nieuws, maar we zien natuurlijk beter een goed einde dan een serie die uitgemolken wordt.

Succession seizoen 4-trailer


De nieuwe trailer toont de laatste strijd van de Roy-kinderen tegen hun vader Logan (Brian Cox), die hen volledig telkens een stapje voor was in de voorgaande seizoenen - tot ongenoegen van zijn kinderen.

Logan Roy staat op het punt om het gigantische mediabedrijf Waystar Royco te verkopen aan GoJo, maar de kinderen zijn hier fel op tegen. Hier is de officiële omschrijving van het vierde seizoen:

"De verkoop van mediaconglomeraat Waystar Royco aan tech-visionair Lukas Matsson komt steeds dichterbij. Het vooruitzicht van deze seismische verkoop veroorzaakt existentiële angst en familiale verdeeldheid onder de Roys terwijl ze anticiperen op hoe hun leven eruit zal zien als de deal rond is. Er ontstaat een machtsstrijd terwijl het gezin een toekomst afweegt waarin hun culturele en politieke gewicht ernstig wordt ingeperkt."

Hoe gaat het aflopen voor de Roy-familie? Verliezen ze al hun macht door een deal waar alleen Logan op lijkt te wachten? We gaan het zien in het laatste seizoen van Succession, vanaf 26 maart op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kunnen we deze controverse in het zesde seizoen van 'The Crown' verwachten?
Series / Nieuws

Kunnen we deze controverse in het zesde seizoen van 'The Crown' verwachten?

Het einde van de jaren negentig en het begin van het nieuwe millennium brengt allerlei problemen met zich mee

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zesde seizoen van The Crown is nu al veelbesproken. Dat is ook niet verrassend, met een van de meest besproken gebeurtenissen in het verschiet.



Diana


Er is al veel gezegd en geschreven over de dood van Prinses Diana in The Crown. Is haar dood nu wel of niet verfilmd? Komt het in beeld? De berichten wisselen zich af in tegenstrijdigheid.

Seizoen 5 liet ons het einde van het huwelijk tussen prins Charles en Diana zien, seizoen 6 zal ons het einde van Diana laten zien, op welke manier is dus nog onduidelijk.

Bekijk op instagram


Tony Blair en Irak


Het einde van de jaren negentig en het begin van het nieuwe millennium brengt allerlei problemen met zich mee

Dit kan betekenen dat Diana's dood niet het einde is voor The Crown, maar dat het zesde en laatste seizoen mogelijk in 2003 eindigt.

Tony Blair (Ed McVey) zal vermoedelijk een grote rol gaan spelen als de Irak-oorlog ter sprake komt. En ook de manier waarop Groot-Brittannië aan die oorlog mee gaat doen: door vals bewijs uit het September Dossier van 2002.

Het zesde en laatste seizoen van The Crown zal in het najaar van 2023 op Netflix te zien zijn.

We houden je op de hoogte van de precieze datum.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de reden waarom ziekenhuisserie 'New Amsterdam' geen zesde seizoen krijgt
Series / Nieuws

Dit is de reden waarom ziekenhuisserie 'New Amsterdam' geen zesde seizoen krijgt

"De wereld heeft wat minder fictie nodig en wat meer feiten"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Medische drama's zijn al jaren een vaste prik in televisieland. Of het nou gaat om series als House, M.D., The Good Doctor of Grey's Anatomy, er is altijd ruimte voor de interessante perikelen binnen een ziekenhuis.

New Amsterdam gaat over een oud ziekenhuis in hartje New York. De chef Geneeskunde, dr. Max Goodwin (Ryan Eggold), probeert uit alle macht het beste voor zijn patiënten gedaan te krijgen.

Dit alles in constant gevecht met de Amerikaanse wetten die de gezondheidszorg in Amerika vaak onnodig moeilijk maken.



Waarom gecanceld?


Waarom is New Amsterdam dan gecanceld? Dat heeft te maken met de dalende kijkcijfers. De finale van de show had maar 5.2 miljoen kijkers. In tegenstelling tot de première van de show, waar 14 miljoen mensen naar keken.

In het tussenseizoen van seizoen 4 werd al aangekondigd dat seizoen vijf het laatste seizoen van New Amsterdam zou worden.



Covid


De serie heeft ook een enorme klap gehad van de Corona pandemie. Net als heel het tv-landschap, overigens. New Amsterdam werd op wel twee manieren geraakt.

De eerste klap kwam toen alle productie in maart 2020 werd stilgelegd, zonder uitzicht op hervatting van het draaischema.

Hierdoor kreeg seizoen twee geen 22 afleveringen, maar achttien. En seizoen drie kreeg slechts veertien afleveringen. Dit kwam de show nooit echt te boven.



De verwijderde aflevering


Een andere tegenslag was het verwijderen van een aflevering uit de line-up in maart 2020.

Deze aflevering zou over een griepepidemie gaan, met veel parallellen naar het echte leven. Bedenker van de serie David Schulner zei daarover:

"De wereld heeft wat minder fictie nodig, en wat meer feiten."



Naast Eggold speelt ook Freema Agyeman een grote rol in de serie. Agyeman is onder meer bekend van science fiction serie Sense8 en als Martha Jones in het derde seizoen van Doctor Who, naast Tiende Doctor David Tennant.

Het vijfde en laatste seizoen van New Amsterdam eindigde op 17 januari bij NBC. Wanneer het seizoen op Videoland verschijnt is nog niet zeker.

De eerste vier seizoenen kun je ondertussen op Videoland bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans zwaar teleurgesteld door personage Red Death in nieuwste aflevering 'The Flash'
Series / Nieuws

Fans zwaar teleurgesteld door personage Red Death in nieuwste aflevering 'The Flash'

Ophef over personage Red Death splijt fanbase 'The Flash'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het laatste seizoen van The Flash lijkt alle remmen los te hebben gegooid. Fan-favoriete personages maken hun (her)intrede en alles lijkt naar een zinderende finale toe te lopen.

Red Death


In de derde aflevering van het negende seizoen, Rogues of War, verschijnt het personage Red Death, een boosaardige variant van Batman.

Of, in dit geval, Batwoman; gespeeld door Javicia Leslie.



Negatieve reacties


Dit, en haar verschijning in de nieuwste aflevering The Mask of the Red Death, Part 1, viel niet lekker bij sommige fans.

De boosheid van die kijkers kun je in twee categorieën plaatsen: De eerste groep is eigenlijk vooral boos dat Red Death niet Batman is, zoals in de comics. De tweede groep is boos op het slechte script en de tenenkrommende dialogen.







Positieve reacties


Gelukkig waren er ook fans die blij waren met Javicia Leslie's Batwoman. Van haar kostuum tot de legendarische verwijzingen naar Michael Keaton's Batman, maar ook de Batman van wijlen Kevin Conroy in haar teksten.







Nieuwe afleveringen van The Flash komen elke woensdag online bij CW. Op donderdag staat de nieuwe de aflevering ook op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.