search
Serie over bloedbad in Waco krijgt eerste trailer: 'Waco: The Aftermath'
Series / Trailer

Serie over bloedbad in Waco krijgt eerste trailer: 'Waco: The Aftermath'

Een miniserie die de dramatische gebeurtenissen na het Waco-bloedbad onder de loep neemt.

Het succesvolle Waco vertelt het verhaal van de sekte van David Koresh. De opvolger Waco: The Aftermath vervolgt de traumatische nasleep van dit bloedbad.

De trailer van deze nieuwe miniserie is nu online te zien. Michael Shannon keert terug als FBI-onderhandelaar Gary Noesner. Hij kampt met PTSD na de eerdere gebeurtenissen. Wel is hij bewust van de onrust die Waco heeft veroorzaakt bij de bevolking en de consequenties hiervan.

Wantrouwen jegens de overheid


David Koresh's Branch Davidian-sekte had een commune in Waco. Het kwam tot een confrontatie met de overheid waarbij de zaken verschrikkelijk uit de hand liepen. Het eindigde in een bloedbad, en de overlevende sekteleden werden hard aangepakt. Sommige burgers vonden dat de overheid te hard optrad. Hierdoor leefde er wantrouwen en woede bij de bevolking.

Burgermilitia


De miniserie laat zien welke weerslag dit drama uit 1993 had op de Amerikaanse maatschappij. Het idee van burgermilitia kreeg aanhang binnen de bevolking, met alle gevolgen van dien.

Waco: The Aftermath start op 14 april op het Amerikaanse Paramount+. Of en zo ja wanneer de miniserie naar SkyShowtime komt is momenteel nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen