search

Ons nieuws van donderdag 2 maart 2023

Serie over bloedbad in Waco krijgt eerste trailer: 'Waco: The Aftermath'
Series / Trailer

Serie over bloedbad in Waco krijgt eerste trailer: 'Waco: The Aftermath'

Een miniserie die de dramatische gebeurtenissen na het Waco-bloedbad onder de loep neemt.

Het succesvolle Waco vertelt het verhaal van de sekte van David Koresh. De opvolger Waco: The Aftermath vervolgt de traumatische nasleep van dit bloedbad.

De trailer van deze nieuwe miniserie is nu online te zien. Michael Shannon keert terug als FBI-onderhandelaar Gary Noesner. Hij kampt met PTSD na de eerdere gebeurtenissen. Wel is hij bewust van de onrust die Waco heeft veroorzaakt bij de bevolking en de consequenties hiervan.

Wantrouwen jegens de overheid


David Koresh's Branch Davidian-sekte had een commune in Waco. Het kwam tot een confrontatie met de overheid waarbij de zaken verschrikkelijk uit de hand liepen. Het eindigde in een bloedbad, en de overlevende sekteleden werden hard aangepakt. Sommige burgers vonden dat de overheid te hard optrad. Hierdoor leefde er wantrouwen en woede bij de bevolking.

Burgermilitia


De miniserie laat zien welke weerslag dit drama uit 1993 had op de Amerikaanse maatschappij. Het idee van burgermilitia kreeg aanhang binnen de bevolking, met alle gevolgen van dien.

Waco: The Aftermath start op 14 april op het Amerikaanse Paramount+. Of en zo ja wanneer de miniserie naar SkyShowtime komt is momenteel nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'All-in: Team Jumbo-Visma'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'All-in: Team Jumbo-Visma'

Deze terugblik op een veelbewogen wielerseizoen is door de persoonlijke benadering ook interessant voor kijkers die de sport niet volgen.

Regie: Job van der Zon | Afleveringen: 6 | Speelduur: 46-57 minuten | Jaar: 2023

Het is alsof de leiders van de professionele wielerploeg Team Jumbo-Visma op voorhand al wisten dat 2022 een bijzonder jaar ging worden. In het bewogen seizoen waarin de Nederlandse equipe de Tour de France won, maar veel andere grote koersen verloor, legde een crew onder aanvoering van Job van der Zon vanaf het begin vast hoe het er achter de schermen aan toe ging. Het resultaat is verplicht kijkvoer voor wielerliefhebbers, dat door de persoonlijke benadering ook toegankelijk genoeg is voor degenen die de sport normaal niet volgen.

Liefhebbers van de wielersport weten precies welke taferelen ze in deze documentaireserie kunnen verwachten, en wie zich niet tot die liefhebbers rekent wordt snel ingewijd. De voorjaarsklassiekers, de drie grote wielerrondes en het wereldkampioenschap passeren in All-in: Team Jumbo-Visma stuk voor stuk de revue, maar de wedstrijdbeelden trekken voor de verandering niet de meeste aandacht: in de ploegleidersauto's wordt gezweet en gescholden, in de teambus verwerken de renners winst en verlies. De afleveringen zijn telkens weer op hun sterkst als de kijkjes achter de schermen de regie volledig overnemen.

Het is daarom jammer dat de afleveringen af en toe worden opgebroken door lyrische voice-overs van sportauteur Frank Heinen. Deze teksten zouden niet misstaan in zijn volgende literaire wielerpublicatie, maar in deze documentaire werken ze eerder afleidend. Ook de aanvullende bijdrages van verschillende wielerjournalisten, die de belangrijkste ontwikkelingen binnen de koersen en de ploeg van (op zichzelf) gedegen commentaar voorzien, voegen niet altijd evenveel toe.

Het is begrijpelijk dat de makers de belangrijkste koersen en ontwikkelingen in de serie van extra context en duiding willen voorzien, maar de documentaire is in die zin al gestructureerd genoeg: los van een aantal tijdsprongen tussen de voorbereiding en de koers zelf volgen de zes afleveringen de chronologische loop van het wielerseizoen. De afzonderlijke wedstrijddagen van de grote rondes worden daarbij ook nog eens ingeluid door heldere tussentitels.

De beelden vanachter de schermen ontstijgen zonder uitzondering het gelikte voorkomen van de talrijke interviews met renners, ploegleiders en journalisten. Als de hoofdrolspelers voor een greenscreen zitten zijn ze bedachtzaam en hebben ze hun emoties onder controle. Hoe anders zijn de opnames vanuit de ploegleidersauto of de teambus. De renners en ploegleiders wéten wel dat de camera's draaien, maar als we de montage even wegdenken, is alles 'live'. Er is geen tijd voor zelfbeheersing; alle emoties worden direct geregistreerd.

De mooiste aflevering is dan ook de tweede, die onverbloemd laat zien hoe de wielercarrière van Tom Dumoulin vorig jaar tot een einde kwam. Dumoulin bracht Nederlandse wielerliefhebbers in 2017 in vervoering toen hij als tijdrijder van wereldklasse ook een grote ronde bleek te kunnen winnen. Vijf jaar na de eindwinst in de Ronde van Italië rijdt Dumoulin diezelfde ronde (voor het laatst, zou blijken), maar de druk van het absolute kopmanschap heeft de bescheiden renner geen goed gedaan. "Ik ben qua karakter en qua persoon gewoon geen kopman, maar qua benen en qua talent wel," stelt hij eerlijk.

Dumoulins mentale worsteling met het bedrijven van topsport is geen primeur. In 2021 hing hij zijn fiets al een aantal maanden aan de wilgen en vorige zomer sprak hij openbaar en openhartig over zijn besluit om definitief te stoppen. Toch brengt de documentaire iets extra's. In de teambus en op de hotelkamer worden de pijn en de teleurstelling van Dumoulin tastbaar. Pas op het allerlaatst vraagt hij of de camera alsjeblieft even uit kan.

Enkele dagen voor zijn vertrek uit de Giro weet Dumoulin nog wel een bevriende ploeggenoot aan de mooiste overwinning van zijn carrière te helpen. "Dit vind ik nog tien keer mooier dan zelf te winnen," drukt hij hem voorbij de eindstreep op het hart. Is de kopman die op kop rijdt uiteindelijk niet de échte topsporter?

All-in rijgt de verhalen uit de koers aaneen, want als Dumoulin heeft afgezwaaid moet de legendarische Tour de France van afgelopen zomer nog volgen. Zelfopoffering blijkt een rode draad: het was de Tour waarin titelfavoriet Primož RogliÄ viel, zijn eigen kansen in rook zag opgaan maar zich nog wel volledig leegreed voor zijn ploeggenoot Jonas Vingegaard. Het was ook de Tour waarin de Vlaamse toprenner Wout van Aert bijna dagelijks de sterkste van het peloton was, maar in de bergetappes toch in dienst koerste van diezelfde Vingegaard.

In de straffe openingsbeelden van de documentaire kijkt de 26-jarige Deen na zijn eerste Tourwinst beduusd uit het raampje van een privévliegtuig, dat een vrijgeleide krijgt van twee F16's. "Ik ben maar een normale jongen," zie je hem denken. Misschien is het precies dat gebrek aan haantjesgedrag dat deze serie onderscheidt van andere sportdocumentaires (Formule 1: Drive to Survive, Break Point) die momenteel in de mode zijn. Team Jumbo-Visma wordt geregeerd door de ijzeren wil om overal en altijd de beste te zijn, en toch zijn de hoofdrolspelers breekbaar en menselijk.

All-in: Team Jumbo-Visma is te zien bij Prime Video.

★★★☆☆

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klaar met 'Formula 1: Drive to Survive'? Check dan deze 4 vette raceseries op Netflix!
Series / Featured

Klaar met 'Formula 1: Drive to Survive'? Check dan deze 4 vette raceseries op Netflix!

Deze 4 boeiende series gaan aan kop wat betreft razendsnelle wagens op Netflix.

Fan van snelle auto's en Netflix-series? Gas dan snel door naar Netflix en check hieronder 4 razendsnelle raceseries met meer dan voldoende snelheid en loeiende motoren.

Hyperdrive | Netflix | 10 afleveringenIn deze realityshow strijden coureurs van over de hele aardbol om de felbegeerde eerste prijs. Dat wordt ze echter niet makkelijk gemaakt op een van de grootste en lastigste racebanen ter wereld.RACE, Bubba Wallace | Netflix | 6 afleveringenDe eerste coureur zwarte coureur Bubba Wallace binnen NASCAR zet de hele sport op zijn kop. In de documentaireserie laat hij zijn stem horen én zijn motor behoorlijk ronken.Fastest Car | Netflix | 2 seizoenenIn een dragrace nemen in deze realityshow professionele bestuurders van exotische supercars het op tegen 'sleeper cars', die zelf zijn gepimpt door grote autofanaten.Fast & Furious: Spy Racers | Netflix | 6 seizoenenBekende figuren uit de filmreeks gaan in deze animatiereeks voor kinderen undercover in het lokale straatracecircuit om de leden van de onderwereld flink in het stof te laten bijten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Shadow and Bone' onthult nieuwe alliantie
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Shadow and Bone' onthult nieuwe alliantie

Het tweede seizoen van de langverwachte Netflix-serie Shadow and Bone heeft een nieuwe alliantie onthuld.

Op 16 maart gaat het tweede seizoen van Shadow and Bone van start op Netflix. Om fans lekker te maken deelt de streamingdienst zo nu en dan alvast een clip van de serie.

Tot nu toe heeft Netflix posters, afbeeldingen, korte clips en trailers gedeeld. Kortom, de fanbase is er bijna klaar voor om het avontuur van het tweede seizoen aan te gaan.

Shadow and Bone seizoen 2


In de nieuwe clip van Shadow and Bone zien we een plan dat gesmeden wordt om de snode plannen van de Darkling ten einde te brengen. De teaser toont Alina, de mapmaker die de machtige Sun Summoner bleek te zijn, en haar beste vriendin en liefdesinteresse, Mal.

Ze overleggen met Sturmhond, die zijn eigen vloot met schepen leidt. De twee dames hebben zijn hulp nodig om met het vinden van een personage dat Alina sterk genoeg moet maken om de Fold neer te halen.

Het tweede seizoen van Shadow and Bone gaat 16 maart in première op Netflix. Check de nieuwe teaser hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ vindt hoofdrolspeler voor volgende grote film
Films / Nieuws

Disney+ vindt hoofdrolspeler voor volgende grote film

Net als de jonge Alexander denkt dat hij niet dieper kan zinken, gaat hij met zijn familie rondtrekken in Californië.

De nieuwe hoofdrolspeler voor Disney's nieuwste, grote film is bekend. De hoofdrol in de heruitgave van Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day wordt vertolkt door niemand minder dan Jesse Garcia.

Jesse Garcia, die we kennen van Ambulance, The Avengers en From Dusk Till Dawn, speelt in de aankomende film samen met actrice Eva Longoria en acteur en talkshowhost George Lopez.

Heruitgave aangepast


De film Alexander and the Terrible heeft dezelfde titel als de eerdere uitgave in 2014, met Steve Carell en Jennifer Garner, en het gelijknamige boek. De nieuwe heruitgave wordt wel flink aangepast, meldt de website Deadline.Staat niet op het menu


In de nieuwe film wilt Frank, Garcia's personage, het Mexicaanse, vegetarische eten op zijn menu niet aanpassen. Tot onbegrip van zijn familie. Zo lopen ze meer mogelijkheden en inkomsten mis. Frank is tevens de vader van Mia, David en Alexander.

Altijd pech


De jonge Alexander heeft altijd pech. Net als hij denkt dat hij niet dieper kan zinken, gaat hij met zijn familie rondtrekken in Californië. Waar een familiegeheim wordt onthuld. Dit maakt de situatie alleen maar complexer.

Nog niet bekend


Kan je ook niet wachten tot deze film verschijnt op Disney+? Een releasedatum voor Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day op deze streamingdienst is in aantocht, maar is vooralsnog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Trolley'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Trolley'

De personages van deze serie vallen van het ene dilemma in het andere.

Regie: Mun-kyo Kim | Cast: Hyun-joo Kim (Hye-ju Kim), Hee-soon Park (Joong-do Nam), Mu-yeol Kim (Woo-jae Jang), Soo-bin Jung (Soo-bin Kim), Jeong-yeon Seo (Yeo-jin Hyun), e.a. | Afleveringen: 16 | Speelduur: 59-61 minuten | Jaar: 2022

Joong-do is een politicus die zich inzet voor een betere wereld. Zijn vrouw Hye-ju houdt zich liever verre van de politieke arena. Wanneer hun zoon Ji-hoon dood gevonden wordt met meth op zak en er een meisje voor hun deur staat dat zegt zwanger te zijn van hem, wordt hun leven opgeschud. Terwijl Hye-ju door haar verleden ingehaald wordt, is Joong-do in de weer met het erdoorheen krijgen van een wet die het mogelijk maakt om seksueel wangedrag ook na de dood van de dader te blijven vervolgen.

De titel van de serie slaat op het trolleydilemma, dat door de docent van de dochter van Joong-do en Hye-ju wordt aangehaald. Bij dit dilemma draait het om een trein die remproblemen heeft, terwijl op het spoor werklieden bezig zijn. Wanneer er een spoorwissel plaatsvindt, zal de trein nog maar één persoon aanrijden. Kies je ervoor om de wissel om te zetten of laat je de trein zijn weg vervolgen? Dergelijke dilemma's staan centraal in Trolley, maar waar dit theoretische voorbeeld nog relatief rechtlijnig is, blijkt dit in maatschappelijke en politieke context een stuk weerbarstiger.

In de eerste paar afleveringen komt de serie wat traag op gang. De verwikkelingen gaan nog vooral om het redden van een politiek imago en ook de zaak van seksueel misbruik die naar voren komt heeft niet al te veel diepgang. Daarnaast is het duidelijk dat sommige personages, zoals het meisje dat zwanger is van Ji-hoon, dingen verbergen. Het duurt echter lang voordat duidelijk wordt wat er nu echter achter hun gedrag schuilt.

Wanneer dat gebeurt, wint de serie wel aan kracht. Niet alleen wordt nog duidelijker hoe de politiek draait om het maken van de juiste indruk, ook weet de serie een genuanceerd beeld te schetsen over alle verwikkelingen die komen kijken bij seksueel misbruik. De serie laat er geen enkel moment twijfel over bestaan dat seksueel wangedrag verwerpelijk is, maar schetst wel degelijk de grijstinten die te maken hebben met het melden van dergelijk gedrag, of het goedpraten ervan.

Dat de serie er zestien afleveringen over doet om deze thematiek te schetsen zorgt ervoor dat er ruimte is voor karakterontwikkeling. Personages die eerst sympathiek ogen blijken mindere kanten te hebben en andersom. Een zwaktebod van de serie is wel dat daarvoor soms slinks informatie wordt achtergehouden. De personages hebben die informatie wel, maar de kijker moet daarop wachten. Hiervan is met name Hye-ju's verleden een goed voorbeeld.

Als haar verleden zich op begint te dringen krijgt de kijker flashbacks te zien, maar het duurt enkele afleveringen voordat uit de doeken gedaan wordt wat er nu echt is gebeurd. Hoewel Hye-ju getraumatiseerd is, is er niets wat erop wijst dat ze geheugenverlies heeft. De spanningsopbouw is dus geforceerd en frustreert. Daarnaast probeert de serie er met personages uit haar verleden die terugkeren er een nog spannender verhaal van te maken. Deze personages worden pas na een paar afleveringen geïntroduceerd en leiden af van de hoofdverhaallijn zonder dat de kijker te verrassen.

Op sommige vlakken weet Trolley te overtuigen omdat complexe maatschappelijke problemen op een genuanceerde manier worden neergezet. Gedurende de serie groeit de betrokkenheid bij de personages. Het duurt echter even voor de serie op gang komt en bijkomende verhaallijnen zijn soms teleurstellend. Gelukkig weet de serie alles op een goede manier bij elkaar te brengen. Enerzijds met een wat veilige, wellicht idealistische afloop, anderzijds met enkele schaduwkantjes die ervoor zorgen dat er dingen blijven knagen. Bij een serie over problematiek als deze voelt dat als gepast.

★★★☆☆

Trolley is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Robert de Niro krijgt eigen Netflix-serie 'Zero Day' in handen
Series / Nieuws

Robert de Niro krijgt eigen Netflix-serie 'Zero Day' in handen

Dit zal de eerste televisieserie gaan worden waar De Niro zich aan waagt.

Netflix heeft officieel naar buiten gebracht dat Robert de Niro is binnengehengeld als de ster en uitvoerend producent voor de aankomende thrillerserie Zero Day. De logline belooft dat dit een heel ander soort verhaal gaat worden dan we van de oude (gangster)baas gewend zijn.

Hiermee is De Niro aan boord gekomen van zijn eerste televisieserie ooit. De regie ligt in handen van Lesli Glatter, die tevens zal optreden als producent. Verder zijn ook Pulitzer Prize-winnaar Michael S. Schmidt, Eric Newman onder Grand Electric Productions en Noah Oppenheim van de partij in het productieteam.

Hiermee zijn er een paar sterke namen samengebracht om een intens verhaal te vertellen. Een pittige rol, die De Niro mag gaan waarmaken.

De mening van Netflix


Peter Friedlander, de vice-president van Scripted Series op Netflix, heeft er alle vertrouwen in. Hij deelde over de serie: "'Zero Day' is een gewiekste, hartverscheurende samenzweringsthriller die het publiek op het puntje van hun stoel zal houden."

Zijn verklaring gaat verder: "Wat een eer om dit A-list kaliber van talent bij elkaar te hebben, aangevoerd door de iconische Robert De Niro en tot leven gebracht door de ongeëvenaarde talenten van Eric Newman, Noah Oppenheim, Lesli Linka Glatter en Michael S. Schmidt."

Waar gaat Zero Day over?


De logline luidt:"Zero Day' stelt de vraag die iedereen bezighoudt - hoe ontdekken we de waarheid in een wereld in crisis, een wereld die schijnbaar wordt verscheurd door krachten buiten onze controle? En in een tijdperk dat bol staat van complottheorieën, hoeveel van die krachten zijn producten van ons eigen handelen, misschien zelfs van onze eigen verbeelding?"

De logline verklapt nog niet veel, en helaas is er qua releasedatum ook nog maar weinig bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'The Mandalorian' is een "hoogtepunt" van de 'Star Wars'-plannen
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'The Mandalorian' is een "hoogtepunt" van de 'Star Wars'-plannen

Na jaren hints te hebben gegeven, komen de Star Wars plannen nu eindelijk tot een hoogtepunt.

Star Wars is al jarenlang ongelofelijk populair en de nieuwe series doen de franchise alleen maar ten goede. Alle Star Wars verhalen zitten heel goed in elkaar en in seizoen 3 van The Mandalorian komen deze plannen tot een "hoogtepunt".

The Mandalorian begon toen Din Djarin (Pedro Pascal) en Grogu, Baby Yoda, elkaar ontmoetten. In het nieuwste seizoen komt volgens regisseur-producer Rick Famuyiwa hun reis op een hoogtepunt.

En dit hoogtepunt is al een aantal jaar in de maak. Dit onthulde Famuyiwa tijdens de première van The Mandalorian seizoen 3. De eerste "zaden" voor dit hoogtepunt zijn namelijk al in 2019 gelegd.

Een lang proces


Zo'n hoogtepunt plannen gaat natuurlijk niet zomaar en daarom zijn de eerste stappen al zo vroeg gezet. Dit is van Famuyiwa er nog meer over zei:

"De verhalen die Jon Favreau vanaf het allereerste begin heeft geleid, hebben ons langzaamaan, elk seizoen, elk project, naar dit geleid. Het heeft ons naar het derde seizoen geleid. Er zijn er veel zaden geplant die groeien en een hoogtepunt bereiken in dit seizoen."

Bekijk hieronder het interview en stream Star Wars: The Mandalorian op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe spokenfilm op Netflix trekt enorm veel kijkers
Films / Nieuws

Nieuwe spokenfilm op Netflix trekt enorm veel kijkers

Zodra geest Ernest buiten de lijntjes kleurt om zijn geschiedenis te ontrafelen, trekt hij de aandacht van de CIA.

Voor veel mensen is het hun grootste nachtmerrie: een spook in huis. Toch doet We Have a Ghost het bijzonder goed op Netflix. De film is momenteel als beste bekeken in Nederland.

De insteek van de film is ook eerder komisch dan griezelig. Met rollen van onder meer Jennifer Coolidge, die we kennen van American Pie en Shotgun Wedding, en Anthony Mackie, bekend van 8 Mile en Captain America.

Snel viral


Een filmpje van de geest Ernest gaat al snel viral op social media. De mensen die overigens denken te kunnen profiteren van dit fenomeen, komen van een koude kermis thuis.Geest terug in de fles


Zodra Ernest en zijn ontdekker buiten de lijntjes kleuren om zijn geschiedenis te ontrafelen, trekken ze de aandacht van de CIA. Het agentschap doet er alles aan om de geest in de doofpot te stoppen.Ook benieuwd?


Ben je benieuwd hoe het is om een geest in huis te hebben? Of wil je weten hoe dit allemaal afloopt? We Have a Ghost is nu te bekijken via Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Baby Yoda steelt harten in nieuw seizoen 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Baby Yoda steelt harten in nieuw seizoen 'The Mandalorian'

Deze scène uit The Mandalorian zal ervoor zorgen dat je helemaal fan wordt van Baby Yoda als je dat nog niet was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans zijn dolenthousiast over het derde seizoen van Star Wars: The Mandalorian. Grogu, oftewel: Baby Yoda, is namelijk weer terug! En fans hebben hem ongelofelijk gemist.

Baby Yoda is al snel heel erg populair geworden en op dit moment is alles wat hij doet iconisch. Zo dus ook al zijn momenten in Star Wars: The Mandalorian seizoen 3.

In seizoen 3 is Baby Yoda terug op planeet Nevarro samen met Din Djarin, gespeeld door Pedro Pascal uit The Last of us. Dit is een mooie cirkel, want dit is de plaats waar de serie ooit is begonnen.

Niet alles is nog hetzelfde
Mando en Baby Yoda ontdekken al snel dat heel veel veranderd is op planeet Nevarro sinds ze daar voor het laatst zijn geweest.

Veel van deze veranderingen komen door Greef Karga (Carl Weathers), Mando's oude vriend. Karga heeft nu een groot kantoor en Grogu gebruikte zijn Force-krachten om de stoel rondjes te laten draaien.

Bekijk hieronder hoe fans reageerden op Baby Yoda en stream Star Wars: The Mandalorian op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Fleishman Is in Trouble'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Fleishman Is in Trouble'

Het bewijs dat ook volwassenen niet altijd weten waar ze mee bezig zijn

Regie: Shari Springer Berman, Robert Pulcini, Jonathan Dayton, e,a. | Cast: Jesse Eisenberg (Toby Fleishman), Claire Danes (Rachel Fleishman), Lizzy Caplan (Libby Epstein), Adam Brody (Seth Morris), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 42-68 minuten | Jaar: 2022

Toby Fleishman is een pas gescheiden vader die als vrijgezel opnieuw het leven in The Big Apple verkent, maar ineens een nieuwe balans moet zien te vinden wanneer zijn ex midden in de nacht de kinderen bij hem aflevert en vervolgens met de noorderzon vertrekt. De ontdekkingsreis die volgt zit vol ongemakkelijke, verdrietige en mooie momenten met vrienden en familie. Wanneer de aftiteling voor de laatste keer over het scherm rolt, zal er bij menig kijker ook een traan over de wang rollen.

Jesse Eisenberg kennen we van films als Now You See Me, Zombieland en The Social Network. Naar die laatste titel worden een aantal speelse verwijzingen gemaakt in zijn nieuwste project, de miniserie Fleishman Is in Trouble. Eisenberg is een alom geprezen acteur en ook als de pas gescheiden vader en arts Toby Fleishman maakt hij indruk.

Fleishman Is in Trouble gaat over Toby, maar het verhaal wordt verteld door zijn schoolvriendin Libby, waardoor we gaandeweg ook steeds meer te weten komen over haar leven als verveelde huismoeder. Door de constante aanwezigheid van Libby voelt het alsof je een boek aan het lezen bent, waarbij je in de derde persoon meer over Toby en zijn leven leert. Gedurende de eerste afleveringen is het wel lastig in te schatten waar Libby precies in het verhaal van Toby past, maar langzaam wordt duidelijk dat Toby's verhaal ook Libby's verhaal is, en dat van Rachel en Seth.

Deze serie is het bewijs dat ook volwassenen niet altijd weten waar ze mee bezig zijn. Gedurende je leven kan je jezelf eindeloos opnieuw uitvinden, en soms zullen omstandigheden je daar zelfs toe dwingen. Helaas kan dit ook betekenen dat je oude vrienden achter moet laten en nieuwe mensen toe moet laten.

Wat al snel duidelijk wordt in Fleishman Is in Trouble, is dat niet alles is wat het lijkt. Dit gegeven wordt visueel ondersteund door de ronddraaiende camera's en onconventionele invalshoeken. Als we Toby mogen geloven is zijn ex Rachel een steenkoude vrouw die gedreven door ambitie haar kinderen consequent op de tweede plaats zet, maar volgens het journalistieke principe moeten we beide kanten van het verhaal meenemen en als Rachel eindelijk haar zegje mag doen zien we dat de werkelijkheid een stuk genuanceerder en verdrietiger is dan het op het eerste oog leek. Het gaat allemaal om perspectief.

★★★★☆

Fleishman Is in Trouble is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speciale 'Stranger Things' aangekondigd: 'The First Shadow'
Series / Nieuws

Speciale 'Stranger Things' aangekondigd: 'The First Shadow'

Na de serie te presenteren op de streamingdienst is het nu tijd voor de ouderwetse planken.

Na vier seizoenen heeft de hitserie Stranger Things een ongekende populariteit gecreëerd. Een van de meest bekeken series op Netflix keert nog één keer terug voor een vijfde seizoen. Maar nu komt er ook een bijzonder project naar een een opmerkelijke plaats.

Stranger Things komt namelijk naar het toneel. Onder de titel Stranger Things: The First Shadow zal dit speciale project gebaseerd op een origineel verhaal van de Duffer Brothers in première gaan in het Londense West End. Het toneelstuk geschreven door Kate Trefry zal voor het eerst verschijnen in het Phoenix Theatre ergens aan het einde van 2023.

Schaduwen over Hawkins in 1959


In het toneelstuk wordt het publiek wat verder terug in de tijd genomen. De officiële beschrijving van het toneelstuk luidt: "Hawkins, 1959: een alledaags stadje met alledaagse zorgen. Een jonge Jim Hopper's auto wil niet starten, Bob Newby's zus neemt zijn radioshow niet serieus en Joyce Maldonado wil gewoon afstuderen en zo snel mogelijk vertrekken…

…Als de nieuwe student Henry Creel arriveert blijkt dat zijn familie een nieuw begin helemaal nog niet zo makkelijk vindt. En de schaduwen uit het verleden hebben een erg groot bereik.
De geschiedenis van Hawkins in het toneelstuk Stranger Things: The First Shadow zal worden geregisseerd door Stephen Daldry met ondersteuning van Justin Martin.

Tot die tijd kun je op de 'ouderwetse' manier alle afleveringen van Stranger Things kijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende serie 'Agent Elvis' krijgt trailer van Netflix
Series / Trailer

Opvallende serie 'Agent Elvis' krijgt trailer van Netflix

Netflix komt met een uitzonderlijk aparte animatieserie, namelijk de rockster Elvis Presley als superheld.

Na de goed ontvangen biografische film Elvis van regisseur Baz Luhrmann, zien we nu een gegarandeerd fictieve serie over de King of Rock 'n Roll. Elvis wordt namelijk geheim agent annex superheld.

Niemand minder dan Matthew McConaughey (True Detective) spreekt de stem van Elvis in. Elvis' ex-vrouw Priscilla Presley heeft de serie mede ontwikkeld, en de trailer is nu te zien.

Zingen en de wereld redden


Hoewel de serie zeker apart te noemen is, zijn er door de jaren heen wel vaker fictieve 'Elvissen' geweest. Een voorbeeld hiervan is de horrorkomedie Bubba Ho-Tep uit 2002. In de Sookie Stackhouse-boeken van Charlene Harris duikt Elvis ook op. The King is onsterfelijk gemaakt door vampiers en gaat door het leven als Bubba.

De plot van Agent Elvis is momenteel nog niet bekend. The King heeft tussen de toernees door nog een baan bij een spionage-organisatie, waarvoor hij de nodige geheime missies uitvoert. Elvis' hits zullen blijkens de trailer ook te horen zijn.

Agent Elvis lijkt een curieuze mengelmoes van animatie, muziek en avontuur te zijn. Vanaf 17 maart aanstaande kun je deze streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Arnold Schwarzenegger in trailer 'FUBAR' van Netflix
Series / Trailer

Arnold Schwarzenegger in trailer 'FUBAR' van Netflix

Arnie is terug in zijn eerste tv-rol ooit in de spionageserie 'FUBAR'.

Kampioen bodybuilden, filmster en ex-gouverneur Arnold Schwarzenegger is weer op het scherm te zien! De spionagekomedie FUBAR is door Netflix binnengehaald, en binnenkort kunnen we seizoen 1 bekijken.

Op de rijpe leeftijd van 75 jaar gaat Schwarzenegger een nieuwe uitdaging aan. Zijn allereerste rol in een tv-serie lijkt een antwoord te zijn op de recente remake van True Lies.

Zo vader, zo dochter


De trailer kun je onderaan bekijken. Schwarzenegger speelt Luke Brunner, een voormalig CIA-medewerker. Zijn dochter Emma (Monica Barbaro) heeft hij nooit op de hoogte gesteld van zijn beroep. Op een bepaald moment blijkt echter dat Emma op haar beurt hetzelfde geheim heeft gehouden voor Luke.

Vader en dochter hebben met andere woorden jarenlang langs elkaar heen geleefd, wat mede de titel zou kunnen verklaren. Immers, de afkorting 'F.U.B.A.R.' staat voor 'Fucked Up Beyond Any Recognition'.

Naast het bekende "I'm back" steekt 'Arnie' ook nog eens een dikke sigaar op. Het publiek kan binnenkort weer smullen van actie en humor zoals ze die uit Schwarzenegger's films al kenden.

FUBAR gaat in première op 25 mei op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Sex/Life' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Sex/Life' seizoen 2

Veel seks, weinig inhoud. Ook dit seizoen heeft deze serie niet veel meer te bieden.

Regie: Sheree Folkson, Sheree Folkson, Rachel Raimist | Cast: Sarah Shahi (Billie Connelly), Mike Vogel (Cooper Connelly), Adam Demos (Brad Simon), Margaret Odette (Sasha Snow), Darius Homayoun (Majid), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 48-56 minuten | Jaar: 2023

Met het tweede seizoen van Sex/Life nemen we weer een kijkje in het leven van Billie, die eerder al worstelde met haar seksuele verlangens en herinneringen aan haar ex Brad, terwijl zij en haar man Cooper alles hebben wat hun hartje begeert: goede banen, een mooi huis en twee gezonde kinderen. Kortom, het perfecte plaatje. Maar toch ontbreekt er iets in haar leven. Wanneer de bom tussen haar en Cooper barst, gaat Billie op zoek naar wat ze nu eindelijk mist.

Wederom staan in Sex/Life vrouwelijke seksuele verlangens centraal, waarmee de serie laat zien dat vrouwen dergelijke verlangens mogen hebben en zich hier niet voor hoeven te schamen. De makers lijken hiermee een bepaald taboe te willen doorbreken, maar vallen daarmee na het eerste seizoen vooral in herhaling. Wat dat betreft is er niets vernieuwends aan seizoen twee. Wederom bevat de serie veel stomende seksscènes en een gigantisch aantal terugblikken naar het verleden. Vooral meer van hetzelfde dus.

Dit seizoen kent overigens nauwelijks een introductie. Je zit direct middenin het verhaal. Het is echter niet noodzakelijk het eerste seizoen te hebben gezien. Dit tweede seizoen zou ook prima op zichzelf kunnen staan en zonder de voorkennis van het eerste seizoen blijft de boodschap (dat ook vrouwen seksuele verlangens hebben) hetzelfde.

Niet alleen Billie heeft dit keer moeite de erotische escapades met haar ex uit haar hoofd te zetten; ook haar vriendin Sasha fantaseert er lustig op los. Als haar grote liefde van zeventien jaar geleden plotseling voor haar neus staat, brengt dit veel spannende herinneringen boven. Deze worden duidelijk aangegeven door een verschil in lichtgebruik en een duidelijk geluidseffect, waarmee de personages na een spannende afdwaling in hun gedachten weer met beide benen op de grond worden gezet. Dit onderscheid is nodig, want aan de vertolkers is het grote leeftijdsverschil nauwelijks te zien.

Hoewel de personages redelijk ingewikkeld in elkaar zitten en met een hoop uitdagingen te maken krijgen, blijft de serie qua verhaal nogal aan de oppervlakte hangen. De personages worstelen met dezelfde soort uitdagingen en er wordt vooral voortgeborduurd op het lopende verhaal. Op deze manier lijkt dit verhaal oneindig voort te kunnen kabbelen.

Het ontbreekt in Sex/Life aan dan ook aan interessante zijlijntjes en spannende wendingen. Sterker nog, de serie is ontzettend voorspelbaar. Er gebeurt precies dat wat je zou verwachten. Veel seks en drama, weinig diepgang. Voor het verhaal hoef je deze serie niet te kijken. Er gebeurt echter wel veel en de gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op, dus saai is de serie evenmin.

★★★☆☆

Sex/Life is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.