search
Beleef alle seizoenen van 'Buffy the Vampire Slayer' opnieuw met 'The Rewatcher' podcast

Beleef alle seizoenen van 'Buffy the Vampire Slayer' opnieuw met 'The Rewatcher' podcast

Voor de één is het een nostalgische trip, voor de ander is \'Buffy the Vampire Slayer\' compleet nieuw

Daan Kusen
We hebben er nou al een paar gehad: de terugkijk podcasts, waar elke aflevering van een serie wordt bekeken en bediscussieerd. The Rewatcher: Buffy the Vampire Slayer is toch weer een beetje anders.

Anders dan anderen


In The Rewatcher: Buffy the Vampire Slayer gaan twee hosts, Ash en Alaina, van de true-crime podcast Morbid op avontuur in Sunnydale, Californië.

Alaina kent de serie door en door, Ash heeft de serie nog nooit gezien. Samen kijken ze alle afleveringen, vanaf het begin.Escapisme in zijn puurste vorm


In de eerste aflevering wordt Buffy the Vampire Slayer eigenlijk meteen heel treffend beschreven: escapisme, ontsnapping, in zijn puurste vorm.

Je wil bij de personages horen, lid zijn van de "Scooby Gang", samen met Giles (Anthony Head), Xander (Nicholas Brendon), Willow (Alyson Hannigan) en Buffy (Sarah Michelle Gellar) de vampiers en demonen bevechten.

Angel vs. Spike


De grote vraag in elke Buffy the Vampire Slayer discussie is natuurlijk: wie vind jij het beste bij Buffy passen? Spike (James Marsters) of Angel (David Boreanaz)?

Angel komt het eerst voorbij in de zevende aflevering van de serie (en de podcast). In het tweede seizoen, in de aflevering School Hard worden Ash Alaina en de luisteraar, eindelijk voorgesteld aan Spike, de "bad boy" vampier.Prophecy Girl

De finale van het eerste seizoen van Buffy the Vampire Slayer is belangrijk voor de rest van de show.

De dood van Buffy, hoe kortstondig die ook was, zal in het tweede seizoen al weer terug komen als Kendra geïntroduceerd wordt. Een nieuwe Slayer in Sunnydale.

In What's My Line, Part One komt Kendra, een nieuwe Slayer die qua discipline totaal het tegenovergestelde van Buffy is, naar Sunnydale.Categorieën


The Rewatcher: Buffy the Vampire Slayer heeft door de afleveringen heen ook enkele categorieën.

Zo wordt er gekeken naar het Slayer Moment van de week, naar de mode van de jaren '90 en ook de taal van die tijd (en Joss Whedon's invloed daarop, wordt besprokenTerugkijken en luisteren


De podcast is nog niet zo heel lang bezig. Met What's My Line, Part 2 zijn we net op de helft van het tweede seizoen.

Met 22 afleveringen is The Rewatcher: Buffy the Vampire Slayer nog makkelijk in te halen.

Er staat nog veel te bespreken in de podcast. Als Ash en Alaina alle zeven seizoenen af gaan, zullen er nog veel interessante momenten en discussies volgen.

The Rewatcher: Buffy the Vampire Slayer is terug te vinden in jouw favoriete podcast app en op Spotify


Aanbevolen artikelen