search
Deze topacteur zat bijna in 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Deze topacteur zat bijna in 'The Last of Us'

Door de jaren heen zijn er veel verschillende ideeën geweest voor \'The Last of Us\', waaronder een rol voor deze topacteur.

Hoewel de The Last of Us-serie pas tien jaar na de game uitkwam, begon de ontwikkeling voor de serie al kort na de release van de game zelf. Nu blijkt dat deze Oscar-winnende acteur eigenlijk eerst de rol van Joel zou spelen in de serie.

De ontwikkelingen voor The Last of Us begonnen al een erg lange tijd geleden. Er zijn door de jaren heen dan ook veel verschillende visies op het project geweest. Zo was de serie bijvoorbeeld eerst bijna een film geweest.

Mahershala Ali


Acteur Jeffrey Pierce, die soldaat Perry speelde in de HBO-serie en Joels broer Tommy speelde in de originele game, werd in een interview met The Direct gevraagd of hij enige hoop had om zijn rol als Tommy opnieuw te spelen in de HBO-serie.

In zijn antwoord onthulde Pierce dat een Oscarwinnaar eerst de hoofdrol zou gaan spelen, voordat Pedro Pascal hem uiteindelijk op zich nam:

"Ik denk dat ze aanvankelijk met Mahershala Ali hadden gesproken over het spelen van Joel, wat een voor de hand liggend teken is dat ik Tommy niet ga spelen..."

"En toen ze Pedro castten, wist ik van, ja, dat zal zeker niet gebeuren. Hoe dan ook, ik ben ouder dan Pedro Pascal. Dus daar maakte ik me zeker geen illusies over"
.

De rol van Tommy ging uiteindelijk naar Gabriel Luna. Pierce's rol van Perry zat niet in de games, een van de vele veranderingen die de serie maakte en die over het algemeen goed werden ontvangen.

De laatste aflevering van The Last of Us seizoen 1 is vanaf maandag te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen