search
Verwacht voorlopig niet meer 'Game of Thrones'-series
Series / Nieuws

Verwacht voorlopig niet meer 'Game of Thrones'-series

Voor meer 'Game of Thrones'-series zullen we nog even geduld moeten hebben.

Er zullen voorlopig geen Game of Thrones-spin-offs meer verschijnen, ondanks het feit dat er verschillende in ontwikkeling zijn. Dat klinkt misschien als slecht nieuws, maar eigenlijk is dat juist een goede zaak voor de franchise.

Zelfs voordat Game of Thrones eindigde, had HBO grote toekomstplannen voor meerdere potentiële spin-offs. Tot nu toe is er echter maar één daadwerkelijk op het scherm verschenen: House of the Dragon. De spin-off Bloodmoon filmde wel een pilotaflevering, maar werd geannuleerd.

Spin-off over Jon Snow?


Er zijn momenteel wel vijf spin-offs in ontwikkeling, waaronder een vervolgserie voor Jon Snow (waarin Kit Harington al gecast is). Daardoor zou je denken dat er in de toekomst veel aankomt, maar niets is minder waar. Zelfs House of the Dragon seizoen 2 zal pas in 2024 verschijnen.

Het zal hoogstwaarschijnlijk nog lang na seizoen 2 van House of the Dragon duren voordat een van de andere series arriveert. Hoewel er dus veel ideeën voor series ontwikkeld zijn, heeft HBO er nog geen enkele van besteld. Er zijn geen castings en niets wijst erop dat ze binnenkort gemaakt zullen worden.

Die series zullen dus niet eerder dan 2025 uitkomen. De verwatering van kwaliteit is waarschijnlijk de reden dat HBO erg kieskeurig is binnen de franchise. Het platform wil graag kwaliteit boven kwantiteit als het om de franchise gaat, wat uiteindelijk natuurlijk alleen maar positief is.

Game of Thrones en House of the Dragon zijn te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen