Review Apple TV+ - aanbod, prijzen, series en meer

Apple staat bekend om zijn hoge kwaliteit, en dat geldt zeker voor de Apple Originals.

Mitchell van Vuren, 08-03-2023 06:00

De afgelopen tijd is Apple's eigen streamingdienst Apple TV+ steeds vaker de bron van sterke series. In tegenstelling tot de enorme bibliotheken van enkele concurrenten lijkt Apple meer in te zetten op kwaliteit en exclusiviteit - een zegen voor kijkers met keuzestress. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!
Opgericht in: 2019
Hoofdkantoor in: Los Angeles
Focus: Exclusieve Amerikaanse films en series
Betalingsvorm: abonnement
Prijs: €6,99 per maand

Apple was tot voor kort vooral bekend voor zijn smartphones van hoge kwaliteit, maar onder andere met Apple TV+ probeert het bedrijf zich breder in te zetten dan enkel de hardware. In 2019 werd dan ook de streamingdienst Apple TV+ uitgerold als een extensie van de bestaande Apple TV-app.

Waar op de Apple TV-app kijkers films en series kunnen huren of kopen, worden er enkele exclusieve Apple Originals aangeboden via Apple TV+. Meerdere kwalitatief sterke series zijn al via de dienst verschenen, waardoor ze sinds 2022 kunnen rekenen op circa 75 miljoen abonnees wereldwijd.

Aanbod


Het hoogwaardige aanbod op Apple TV+ is klein, maar fijn. In plaats op kwantiteit lijkt de dienst te focussen op kwaliteit met meerdere topfilms en -series, waaronder CODA en Greyhound. Veel van deze werken zijn gemaakt met hoge budgetten en een sterrencast, wat de kans op teleurstelling moet minimaliseren bij kijkers die lukraak iets opzetten.

Apple TV+ stapt ook af van het bekende bingemodel, dat is gepopulariseerd door Netflix. Bij nieuwe series moeten abonnees steeds een week wachten tot de volgende aflevering uitkomt. Hierdoor zouden abonnees langer betrokken blijven bij Apple Originals, die zouden kunnen worden beschouwd als een onderdeel van het grotere plaatje aan apps en diensten van Apple.

Vijf van de bekendste series op Apple TV+ zijn:
1. Ted Lasso
2. Panchinko
3. For All Mankind
4. Severance
5. ShrinkingBeschikbaarheid


Apple TV+ is beschikbaar in alle landen met toegang tot de Apple TV-app. Dat zijn er wereldwijd 107. Het is dus aan te raden om te checken als je op reis gaat of de dienst beschikbaar is. Anders kan men op Apple-apparaten films of series offline downloaden.

In eerste instantie is de Apple TV-app beschikbaar op alle apparaten van Apple, maar op veel andere Smart TV's en consoles is deze app ook te downloaden. Zo niet, dan kan men Apple TV via een browser openen of soms streamen met een Apple-apparaat.

Ook is het noemenswaardig dat veel van de series en films van Apple TV+ beschikken over Dolby Surround Sound. Ideaal voor abonnees die helemaal willen gaan voor de thuisbioscoopervaring, wat wederom compleet past bij de kwalitatief hoge kijkervaring die Apple TV+ wil bieden.

Prijzen en abonnementen


De gangbare kosten voor een abonnement op Apple TV+ is €6,99 per maand. Dit houdt toegang tot zes schermen in. Maar er zijn ook meerdere interessante aanbiedingen om daaraan te ontlopen. Zo is bij de aankoop van een Apple-apparaat vaak een gratis abonnement van enkele maanden inbegrepen.

Ook kunnen Apple-fanaten overwegen om Apple One aan te schaffen. Hierbij krijgt men voor €16,95 per maand toegang tot een bundel van vier Apple-apps: Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en iCloud+.


Onze tip


De Apple-fanboys zouden niet hoeven te twijfelen om Apple TV+ te nemen. Aan de kwaliteit van de films en series valt niet te twijfelen, en voor de relatief lage prijs haalt men een gecureerd aanbod in huis dat allemaal de moeite van het kijken waard is.

Gebruikers met de behoefte aan een ruim en divers aanbod kunnen beter doorzoeken naar een streamingdienst met een grotere catalogus. Maar wie in is voor af en toe 'gewoon een goede serie', kan erop vertrouwen dat Apple dat allemaal voor je geregeld heeft. Samen met je cloudopslag, je beveiliging, je muziek, je games, en ga zo maar door"


Ga zelf naar Apple TV+Lees meer over: apple, apple tv plus, streamingdienst, beste, review, beoordeling, prijzen, aanbod, catalogus, bibliotheek, ted lasso, severance, coda, tarieven, kosten, abonnement

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Langverwachte Marvel-serie pas in 2025 te zien

Langverwachte Marvel-serie pas in 2025 te zien

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in