search

Ons nieuws van woensdag 8 maart 2023

Recensie Netflix-serie 'You' seizoen 4
Recensie

Recensie Netflix-serie 'You' seizoen 4

Het vierde seizoen van de hitserie brengt broodnodige variatie, maar weet het uiteindelijk te verpesten.

Regie: Harry Jierjian, John Scott, Rachel Leiterman, e.a. | Cast: Penn Badgley (Joe Goldberg/Jonathan Moore), Charlotte Ridtchie (Kate Galvin), Tilly Keeper (Lady Phoebe), Amy-Leugh Hickman (Nadia), Ed Speleers (Rhys Montrose), Lukas Gage (Adam), Tati Gabrielle (Marienne Bellamy), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 42-50 minuten | Jaar: 2023

Het is altijd te prijzen wanneer makers van filmreeksen en televisieseries er wat variatie ingooien en niet keer op keer hetzelfde stramien volgen. Want laten we eerlijk zijn: hoe goed Dexter ook was, het draaide vrijwel elk seizoen toch om een nieuwkomer die de handelswijze van de 'ethische seriemoordenaar' Dexter Morgan dreigde te onthullen. De Netflix-serie You bevatte eenzelfde gevaar, al dreigde deze serie sneller sleets te worden dan Dexter.

Het is dan ook verfrissend dat er voor het vierde seizoen uit een compleet ander vaatje wordt getapt. Niet alleen omdat het strijdtoneel zich heeft verplaatst van de Verenigde Staten naar de Londense upperclass, maar ook omdat het nu eens hoofdpersoon Joe zelf is die moet vrezen voor zijn veiligheid. Hij wordt namelijk op de hielen gezeten door een idioot die hem moorden in de schoenen probeert te schuiven. De plotwijziging zorgt voor een nieuwe dynamiek, al moet Joe het zien te rooien te midden van een groep zeer vervelende snobs.

Na het vorige seizoen, waarin Joe zijn 'partner in crime' en grote liefde Love Quinn om zeep hielp, heeft hij zich een andere identiteit aangemeten in Londen. Hij heeft nu Jonathan Moore en heeft de tondeuse links laten liggen. Hij heeft de boel zo weten te draaien dat Love het kwaadaardige brein achter de gebeurtenissen was en Joe het zelf niet heeft overleefd. Als literatuurprofessor korte Amerikaanse verhalen (waar je kennelijk geen enkele kwalificaties voor nodig hebt) leidt Joe onder zijn valse naam een redelijk eenvoudig leven.

Joe mengt zich onder de highsociety van verwende influencers, omhooggevallen kunstenaars, bloedirritante rijkeluiskindjes, net iets te zelfverzekerde auteurs en snobistische galeriehouders. Met al deze leegte is het even flink doorbijten voor de kijker, want er is eigenlijk niemand sympathiek. Slim gedaan door de makers maar ook een beetje doorzichtig, want hierdoor ligt de empathie volledig bij Joe, vooral als blijkt dat hem na een avondje uit een moord in de schoenen wordt geschoven.

Met sms'jes wordt de voormalige boekverkoper en nieuwbakken docent afgeperst: de dader kent zijn ware identiteit en kennelijk is hij niet de enige die meer van Joe afweet. Er wordt nog een metafactor toegevoegd als Joe in aanraking komt met een razend slimme studente die een expert is in de betere Britse pageturners van bijvoorbeeld Agatha Christie. Deze Nadia lijkt hem op weg te willen helpen met het vinden van de chanteur. Ze praten heel wat af over de situatie waarin ze zichzelf bevinden.

Voor het eerst is een seizoen van You opgedeeld in twee hoofdstukken die in porties met een maand tussentijd op Netflix zijn gedropt. De schrijvers hebben deze nieuwe strategie wel heel letterlijk genomen. Er zit een duidelijk knip in plot en aanpak tussen de eerste vijf en de tweede vijf afleveringen, compleet met een soort tussentijdse afronding. Het productieteam had prima het hele seizoen kunnen vullen met alleen de vraag wie Joe zo onder druk zet en vooral wat de motieven daarvoor zijn.

Maar in de tweede reeks, die vanaf 9 maart te zien is, wordt het perspectief compleet overboord gegooid en de koers resoluut gewijzigd. Op een enkeling na hebben de vele irritante bijfiguren nauwelijks nog een functie. Bovendien gooien de schrijvers het volledig op de psychische toestand van Joe, wat in schril contrast staat met de man die seizoenenlang werd neergezet als weliswaar behoorlijk gestoord, maar ook als berekenend, gehaaid en opportunistisch. Het hoofdpersonage wordt aan het wankelen gebracht en het komt eigenlijk niet meer goed.

Meer dan voorheen wordt er bovendien teruggegrepen op personages uit andere seizoenen. Dan dringt het besef door dat ondanks de verandering van milieu en toon You toch formulewerk begint te worden. De vergelijkingen met Dexter worden nog sterker, al is het maar vanwege de overdaad aan voice-overs van hoofdrolspeler Penn Badgley die vrijwel al zijn zinnen langzaam begint maar ratelend afrondt.

Seizoen vier van deze succesvolle Netflix-serie is wat Engelstaligen een 'mixed bag' zouden noemen. Het begint sterk, maar verliest zichzelf in gekunstelde plotwendingen en vergeefse pogingen om het over een andere boeg te gooien. En iemand moet de kijker toch eens uitleggen hoe Joe het klaarspeelt zich telkens te omringen met mensen die makkelijk hun schouders ophalen om uiteindelijk prima mee kunnen gaan in zijn tamelijk lugubere geest.

★★★☆☆

You is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last Kingdom'-film van Netflix krijgt gave trailer
Films / Trailer

'The Last Kingdom'-film van Netflix krijgt gave trailer

Vanaf 14 april is 'Seven Kings Must Die' te zien bij Netflix. Nu een ruime maand voor deze datum krijgen we van Netflix een erg gave eerste trailer.

Het vijfde en laatste seizoen van The Last Kingdom konden we vanaf maart 2022 zien op Netflix. Na ruim een jaar is het bijna zover voor de film Seven Kings Must Die.

Deze film gaat de grandioze afsluiting zijn van het gehele verhaal. Netflix deed het al erg goed met de serie. Naar deze film wordt dan ook door velen echt uitgekeken.

Het verhaal 'Seven Kings Must Die'


Na de dood van koning Edward ontstaat er een strijd om de kroon, waarbij rivaliserende erfgenamen en indringers om de macht strijden. Wanneer een alliantie Uhtreds hulp vraagt bij hun plannen, staat Uhtred voor een keuze tussen degenen om wie hij het meest geeft en de droom om een verenigd Engeland te vormen.

Wie zien we in de film?


We komen een hoop bekenden tegen in deze film welke we al zagen in de serie. We zien in de film onder andere Alexander Dreymon, Emily Cox, Ian Hart, Joseph Millson, Mark Rowley, Toby Regbo, Millie Brady, James Northcote, Adrian Bouchet, Ewan Mitchell, Timothy Innes en Magnus Bruun.



Een aantal weken terug werden we al verrast met bovenstaande beelden.

De trailer


Deze foto's waren al gaaf, maar deze trailer geeft natuurlijk een veel betere impressie van de film die vanaf 14 april te streamen is bij Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is dit wanneer de 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' verschijnt?
Series / Nieuws

Is dit wanneer de 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' verschijnt?

We weten mogelijk de releaseperiode voor de aankomende Star Wars-serie Ahsoka.

Aan Star Wars-series op Disney Plus geen gebrek. Maar een gloednieuwe serie waar veel fans momenteel naar uitkijken, is Ahsoka. We weten mogelijk wanneer dit avontuur van start gaat.

Natuurlijk, het avontuur van Ahsoka is jaren geleden al van start gegaan. Het personage speelt een prominente rol in de animatieserie Star Wars: The Clone Wars en maakte haar live-actie debuut in The Mandalorian.

Ahsoka op Disney Plus


Maar we zagen Ahsoka voor het laatst in The Book of Boba Fett, hoewel die aflevering vooral focuste op Mando en zijn groene sidekick Grogu. Na haar twee eerste optredens in live-actie krijgt ze nu dus haar eigen serie, die later dit jaar van start moet gaan.

Dat was al een tijdje bekend. Maar wanneer de serie precies van start gaat, heeft Disney nog niet onthuld. Een nieuw artikel van Variety, dat de toekomst van Star Wars uitlicht, geeft ons echter de periode laat in de zomer, oftewel augustus of september.

Ahoska wordt geschreven en geproduceerd door Dave Filoni. The Mandalorian-maker Jon Favreau is ook aan de serie verbonden.

Ahoska is later dit jaar te zien op Disney Plus.





Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Butcher liegt over Temp-V in verwijderde clip 'The Boys'
Series / Video/clip/featurette

Butcher liegt over Temp-V in verwijderde clip 'The Boys'

Een verwijderde scène uit seizoen 3 na Butcher\'s diagnose is nu online te zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tegen het einde van seizoen 3 zagen we dat Butcher een grimmige diagnose krijgt. Het directe vervolg hierop is nu online te bekijken, en werpt een ander licht op de zaak.

De scène is te bekijken op de The Boys-dvd en Blue Ray, tevens kun je deze hier bekijken. Hughie (Jack Quaid) maakt hierin een praatje met Butcher.

Diagnose achterhouden


Hieronder kun je de uiteindelijke scène bekijken ter opfrissing. In het vervolg geeft Hughie aan dat alles in orde is met hem. Billy antwoordt dat hetzelfde voor hem geldt. Hij besluit ter plekke om het slechte nieuws voor zich te houden.

De sombere diagnose zal ongewijfeld een belangrijke rol spelen in het komende seizoen van The Boys. Het verwijderen van het gesprekje tussen Hughie en Billy betekent wellicht dat de makers het verhaal meer geleidelijk willen opbouwen.

De plot van seizoen 4 is vooralsnog niet bekendgemaakt, en het verwijderde materiaal licht een tipje van de sluier op met betrekking tot de richting die het verhaal in zal slaan.

Kijk The Boys op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Colin Farrell is terug als The Penguin op setfoto's van de 'The Batman' spin-off
Series / Nieuws

Colin Farrell is terug als The Penguin op setfoto's van de 'The Batman' spin-off

Een onherkenbare Colin Farrell is als The Penguin te zien op setfoto's in New York.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Batman is een grimmige en tevens succesvolle reboot van de franchise gebleken. Aan het einde van de eerste film is Gotham in chaos ondergedompeld.

Oswald "Oz" Cobblepot krijgt een miniserie voordat de tweede Batman-film er komt. Dit tot vreugde van Farrell, die het betreurde dat hij relatief weinig te zien was in de film. Blijkens de setfoto's krijgt hij meer dan genoeg ruimte om het personage verder uit te diepen.

Paars en goud


Op de foto's, die je hier kunt bekijken, is Farrell uiteraard volledig geschminkt. Verder draagt hij een paarse blazer. met hier overheen een leren jas. De acteur stapt tot slot in een paarse sportwagen met vergulde wielen.

Serie tussen twee Batman-films


In een podcast voor Variety vertelde Farrell hoe regisseur Matt Reeves het voor nu voor zich ziet. Farrell: "Matt is druk bezig met schrijven voor de tweede film. De miniserie over The Penguin heeft acht afleveringen en gaat door waar de eerste film eindigt. We zien hoe Oz de macht gaat grijpen in Gotham na Carmine Falcone's dood. Als alles goed gaat, dan zou de tweede film vervolgens weer doorgaan waar de serie eindigt".

Eén rol, twee spelers


Verder was de Ierse acteur vol lof over make up artiest Mike Marino. "Toen ik eenmaal volledig geschminkt was en zag hoe fantastisch Oz was ontwikkeld door hem, zat ik er helemaal in. Dit is een rol die minimaal fifty-fifty is wat betreft het vormgeven van het personage," aldus Farrell.

Het filmen van The Penguin gaat in elk geval door tot halverwege 2023. Het vervolg op The Batman wordt in 2025 verwacht, wat impliceert dat we de miniserie over Oz in 2024 kunnen verwachten.

Bekijk op instagram



[more=1192ykchmt0e]Lees ook: Iconische acteur te zien in 'The Batman'-spinoff 'The Penguin'[/more
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde alien in 'The Mandalorian' is niet dezelfde als in 'The Rise of Skywalker'
Series / Nieuws

Geliefde alien in 'The Mandalorian' is niet dezelfde als in 'The Rise of Skywalker'

Nieuwe posters van 'The Mandalorian' hebben hoogstwaarschijnlijk een bekende fan-theorie ontkracht...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Mandalorian heeft op Twitter twee nieuwe personage-posters voor het nieuwe seizoen van de serie uitgebracht. Nu blijkt dat één van deze posters een populaire fan-theorie over de laatste aflevering van de serie kan ontkrachten.

Op de eerste poster zien we The Armorer, die in de eerste aflevering van seizoen 3 een grote rol speelde. Het lijkt erop dat dat zo zal blijven gedurende het seizoen, wat goed nieuws is. Het personage, gespeeld door Emily Swallow, is namelijk een grote hit geworden bij de fans.

Babu Frik


Op de andere uitgebrachte personage-poster staan de Anzellan Droidsmiths die we voor het eerst zagen in 'The Apostate'. Tot nu toe was er een populaire theorie dat de Anzellan met wie Grogu probeerde weg te komen een jongere Babu Frik uit The Rise of Skywalker zou kunnen zijn.

Dat zou een fantastisch voorbeeld van connectiviteit tussen de verschillende films en series zijn geweest, maar het feit dat de officiële social media-accounts van de serie ze simpelweg "Anzellan Droidsmiths" noemen, ontkracht het idee. Je zou namelijk denken dat als dit de immens populaire Babu Frik was, ze dat toch wel zouden benadrukken?

Wel is het teleurstellend, want de fysieke overeenkomsten zijn opvallend. Maar de Star Wars-tijdlijn is al ingewikkeld genoeg en het team van The Mandalorian probeert misschien te voorkomen dat er teveel naar de originele en sequel-trilogie verwezen wordt.

Iedere woensdag is er een nieuwe aflevering van The Mandalorian te zien op Disney+. Hieronder zie je de posters.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt Grogu uit 'The Mandalorian' een eigen helm?
Series / Nieuws

Krijgt Grogu uit 'The Mandalorian' een eigen helm?

Fans zitten sinds de première van \'The Mandalorian\' seizoen 3 met een brandende vraag: krijgt Grogu ooit zijn eigen helm?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 3 van de geprezen Star Wars-serie The Mandalorian is sinds vorige week bezig. We zagen meteen al dat de persoonlijkheid en vaardigheden van Grogu flink ontwikkeld zijn, wat de vraag oproept of hij ooit zijn eigen Mandalorian-helm zal krijgen.

In de eerste aflevering van het derde seizoen speelde ook The Armorer (Emily Swallow) een grote rol. In feite begint het seizoen met The Armorer die een Beskar-pantser maakt voor een nieuwe Mandalorian Foundling. Hierdoor begonnen kijkers zich het volgende af te vragen: zou Grogu ooit zijn eigen Mandalorian-helm krijgen?

Mines of Mandalore


Zoals het er nu uitziet, staat Djarin op gespannen voet met The Armorer en de rest van de groep, nadat hij zijn helm heeft afgezet aan het einde van seizoen twee. Dankzij spin-off The Book of Boba Fett weten we nu dat Grogu en Djarin herenigd zijn, wat betekent dat hij de Mandalorian-wereld induikt en voor de groep kiest.

Als Djarin in staat is om de Mines of Mandalore te bereiken en in het water te baden, waarmee hij weer op goede voet zou komen te staan met The Armorer, lijkt het waarschijnlijk dat Grogu een uitnodiging zal krijgen om officieel lid te worden van de groep als een foundling.

Iedere woensdag verschijnt er op Disney+ een nieuwe aflevering van The Mandalorian seizoen 3.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde in zicht voor HBO's Emmy winnende komedieserie 'Barry'
Series / Nieuws

Einde in zicht voor HBO's Emmy winnende komedieserie 'Barry'

Het aankomende vierde seizoen van deze komedie-noir zal gelijk het laatste zijn.

De door velen geprezen donkere komedie Barry van Bill Hader zal het verhaal in het vierde seizoen afronden. In een nieuwe teaser is te zien hoe de voormalig marinier vanuit de gevangenis plannen beraamt voor de ultieme wraak.

Het is er één in het rijtje van series die recentelijk of binnenkort komen te eindigen. Sommigen omdat ze simpelweg gecanceld worden door streamingdiensten, anderen omdat het verhaal gewoon klaar is. De hitserie Succesion is bijvoorbeeld niet de enige HBO serie die eindigt. Ook voor de veelgeprezen komedie-noir Barry is het nu afgelopen.

Huurmoordenaar wordt liever acteur


In de serie is Barry Berkman een voormalig marinier die na zijn militaire carrière huurmoordenaar is geworden en naar Los Angeles verhuist. Aldaar raakt hij onverwacht in vervoering voor het vak van acteren. Hij probeert dit na te jagen en zijn criminele verleden achter hem te laten, tot vaak tragische resultaten.

De serie is gemaakt door comedian en acteur Bill Hader en Alec Berg. Volgens Hader was het duidelijk dat het vierde seizoen het laatste zou zijn. Het einde van het verhaal zal voor de kijkers snel duidelijk worden. Het wordt volgens hem wel structureel anders dan de eerdere seizoenen, maar het is voor de personages een logisch gevolg dat alles mooi zal afsluiten.

Kijk hieronder naar de nieuwe teaser. Alle afleveringen van Barry kijk je op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
BBC trok bijna de stekker uit 'Doctor Who' seizoen 13
Series / Nieuws

BBC trok bijna de stekker uit 'Doctor Who' seizoen 13

Showrunner Chris Chibnall heeft alles gedaan wat hij kon om BBC tegen te werken en het seizoen toch te maken.

De serie Doctor Who heeft niet alleen voor het eerst geschiedenis geschreven door een vrouwelijke dokter te hebben. De serie heeft ook een aantal grote evoluties doorstaan de afgelopen jaren.

De eerste vrouwelijke dokter, gespeeld door Jodie Whittaker, nam na een aantal jaar afscheid van Doctor Who. Dit betekende echter niet het einde voor haar, want er zou een miniserie komen: Doctor Who: Flux.

Corona gooide echter roet in het eten, aangezien de hele filmindustrie daardoor plat lag. Alles liep daarna vertraging op en schema's konden niet meer op elkaar aangepast worden. Dit was dan ook bijna de reden dat de serie niet door zou gaan.

Bijna het einde


Showrunner Chris Chibnall vertelde dat er één week was waarin de serie niet gemaakt zou worden. Hij had zelfs al een andere baan aangeboden gekregen.

Chibnall geloofde in de serie en daarom bleef hij hoop houden. Ook Whittaker had ondertussen al duizend vacatures en ze moest dus heel wat opgeven om toch dat seizoen te filmen.

Dit is wat Chibnall zei: "Er zijn bepaalde dingen die ik moest doen om dat seizoen gemaakt te krijgen. Omdat BBC geen manier kon vinden om het te doen. En weet je, er is veel vraag naar Jodie Whittaker, en dus heeft ze veel opgeofferd. Iedereen heeft veel opgeofferd."

Bekijk hier Jodie Whittaker als de 13e Doctor en stream Doctor Who op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vlammende eerste hint 'House of the Dragon' seizoen 2 gedeeld
Series / Nieuws

Vlammende eerste hint 'House of the Dragon' seizoen 2 gedeeld

In het tweede seizoen zal het waarschijnlijk nog vuriger eraan toe gaan.

De eerste hint over het tweede seizoen van HBO-hitserie House of the Dragon gaat, uiteraard, over draken. Showrunner Ryan Condal liet vallen dat er gigantische dingen op de planning staan voor het komende seizoen in de vorm van vijf nieuwe draken.

De rol van de fantasywezens is een van de grote factoren waarin House of the Dragon afwijkt van de originele serie Game of Thrones. In de spin-off stikt het namelijk van de draken, en voor het tweede seizoen zullen dat er enkel meer gaan worden.

Condal liet weten aan Deadline dat de productie voor het nieuwe seizoen "spoedig" zal gaan beginnen. Daarnaast deelde hij dat we ons ook mogen verheugen op vijf nieuwe draken, die vast en zeker een draai zullen gaan geven aan het verhaal.



Wanneer kunnen we het tweede seizoen van House of the Dragon verwachten?


Tot op heden is er nog geen releasedatum aangekondigd voor seizoen 2, maar het zou op zijn vroegst in de zomer van 2024 kunnen worden uitgezonden volgens HBO Chief Content Officer Casey Bloys.

Bloys deelde eerder met Variety: "Mijn filosofie is dat een goed script prioriteit nummer één is.Ik doe het niet op basis van één per jaar, twee per jaar…"


Bekijk het eerste seizoen nu bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heibel rondom Viaplay neemt toe door blunders en technische storingen
Series / Streaming-diensten

Heibel rondom Viaplay neemt toe door blunders en technische storingen

Er wordt flink geblunderd tijdens het eerste F1-weekend, maar niet door de coureurs.

Viaplay heeft afgelopen weekend veel wat kritiek te verduren gehad. Wat een spetterend eerste Formule 1-weekend had moeten worden voor de abonnees van Viaplay, werd een stuk minder spectaculair door technische problemen aan de kant van de Scandinavische streamingdienst.

Een bijzonder groot voordeel van de redelijk nieuwe streamingdienst is dat ze sportevenementen live uitzenden, waaronder de Formule 1. Het zorgde voor vele geïnteresseerde Nederlanders, die een abonnement hebben afgesloten. De uitzendrechten zijn prijzig, en daardoor kan Viaplay aan zijn abonnees een flinke maandprijs vragen om de races live te kunnen kijken.

Om de races te kijken zijn er twee opties mogelijk. Als men via de providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Solcon, Delta of Caiway een Viaplay-abonnement heeft afgesloten, kunnen grote live-evenementen worden bekeken via het lineaire kanaal Viaplay Xtra. Wie via de dienst zelf een abonnement heeft afgesloten, heeft geen toegang tot dit kanaal en moet via het platform de sportevenementen bekijken.

Kuren op het platform


Wat er gebeurde bij de races afgelopen weekend, is dat meerdere kijkers op het platform flinke hinder ondervonden. Ze konden plots niet inloggen of zagen dat de livestream haperde. Een stroom aan klachten op sociale media volgde.


Een soortgelijk probleem deed zich voor tijdens het vorige F1-seizoen, maar veel oplossingen zijn er niet geboden door de klantenservice van Viaplay. Ook waren veel mensen niet te spreken over het commentaar.


Nog meer heibel bij Viaplay


Ook op een geheel ander gebied was het vorige week raak voor Viaplay. Meerdere abonnees konden plots niet meer inloggen na twaalf maanden, terwijl zij dertien maanden beloofd hadden gekregen bij een speciale deal een jaar geleden.


Viaplay heeft aangegeven dat gedupeerden contact kunnen opnemen voor een kleine compensatie. Alleen degenen die zich meldden zullen echter geholpen worden. Samen met recente prijsverhogingen voor abonnees zit het voor de Viaplay-abonnees even niet mee. Hopelijk kan de sensatie van het nieuwe F1-seizoen troost bieden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 5 van 'Stranger Things' gaat de fans mogelijk heel blij maken
Series / Nieuws

Seizoen 5 van 'Stranger Things' gaat de fans mogelijk heel blij maken

'Stranger Things'-acteur David Harbour hint op een huwelijk tussen Joyce en Hopper.

Al sinds het eerste seizoen hopen veel Stranger Things-fans dat Chief Hopper (David Harbour) en Joyce Byers (Winona Ryder) samen zouden komen. Hoewel seizoen 4 de twee al bij elkaar bracht, heeft Harbour onthuld dat er wellicht nog meer aankomt voor de twee.

De relatie tussen Joyce en Hopper zag de kijker al van kilometers ver aankomen, maar dat betekent niet dat fans minder blij waren. En daar houdt het niet op, want volgens Harbour zit er in seizoen 5 van Stranger Things misschien wel een huwelijk in voor Hopper en Joyce.

Geslaagde verhaallijn


Tijdens Middle East Film & Comic-Con werd Harbour gevraagd of de twee personages zouden trouwen, waarop hij het volgende antwoordde:

"Ik bedoel, ze verdienen elkaar min of meer. Ik denk dat het zo zal zijn... Ik weet het niet, we zullen moeten zien waar het heen gaat. Ik bedoel, ik denk dat het een heel leuk seizoen voor de twee zal worden op basis van wat er eerder is gebeurd".

"De Duffers hebben een goede manier om dingen precies te laten gebeuren zoals je wil dat ze gaan gebeuren. De meeste verhaallijnen slagen. Dus ik denk dat ze dat ook zullen doen met deze relatie"
.

De productie van het laatste seizoen gaat pas deze zomer van start, dus het is waarschijnlijk dat dit puur speculatie was van Harbours kant. Maar wie weet denken makers The Duffer Brothers dezelfde richting op.

Stranger Things seizoen 5 verschijnt hoogstwaarschijnlijk in 2025 op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' boekt een record met achtste aflevering
Series / Nieuws

'The Last of Us' boekt een record met achtste aflevering

Het was eigenlijk al te verwachten: 'The Last of Us' aflevering 8 heeft opnieuw een record gebroken.

Het is inmiddels bijna geen verrassing meer, maar toch blijft het indrukwekkend: The Last of Us heeft weer een record gebroken. Aflevering 8 van de serie werd namelijk weer ongelofelijk veel bekeken.

The Last of Us wist bij zijn debuut begin dit jaar onmiddellijk een enorm publiek te trekken. HBO verlengde de serie hierdoor zelfs voor een tweede seizoen, nog voordat het eerste voorbij was. En hoewel het waarschijnlijk leek dat de serie in de loop van de tijd alleen maar meer kijkers zou trekken, zijn deze getallen nog hoger dan ooit gedacht.

Nog een record in aantocht?


HBO heeft in een persbericht aangekondigd dat aflevering 8 van The Last of Us op de avond van release in totaal 8,1 miljoen kijkers trok op HBO en HBO Max. Om maar even te benadrukken hoe indrukwekkend dit aantal is: dat is een toename van 74%, vergeleken met de pilot-aflevering die half januari werd uitgezonden.

Kijkers zitten dus duidelijk iedere week klaar voor een nieuwe aflevering. Gezien dit kijkpatroon zou aflevering 9 zelfs nog hogere getallen moeten bereiken. Afsluitende afleveringen trekken daarbij ook nog meestal de meeste kijkers. Er zit dus hoogstwaarschijnlijk nog een record aan te komen.

De laatste aflevering van The Last of Us seizoen 1 is vanaf maandag te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Leonardo DiCaprio incasseert flinke tegenslag voor ambitieuze televisieserie
Series / Nieuws

Leonardo DiCaprio incasseert flinke tegenslag voor ambitieuze televisieserie

De serie, aangekocht door Leonardo DiCaprio, verliest na Keanu Reeves nu nog een partner.

Alweer een flinke tegenvaller voor het prestigieuze project Devil in the White City. Hulu heeft laten weten niet langer door te gaan met de serie van Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio, en hoopt de serie door te schuiven naar een ander netwerk.

De serie wordt al langer gekweld door ellende. DiCaprio verwierf de rechten op de gelijknamige bestseller in 2010 en was van plan om de hoofdrol te spelen. Hij wist zelfs Martin Scorsese te paaien als regisseur voor een film, die beloofde van flink kaliber te worden.

Maar het project werd helaas omgezet naar een serie. De twee sterren gingen als uitvoerend producenten aan de bak om de serie van de grond te krijgen, maar dat ging niet per se gesmeerd.

Het ongelukkige verloop van de serie


Vele talenten uit Hollywood hebben geflirt met de serie, maar aannemen deed niemand uiteindelijk. Zo kwam Keanu Reeves heel dichtbij om de hoofdrol te spelen, en Todd Fields, de regisseur van TíR, was bijna de regisseur geweest van de volledige serie.

En nu laat ook Hulu het afweten als partner. Naar verwachting zullen DiCaprio en Scorsese trachten de serie te verkopen aan andere netwerken. Het duo heeft grote plannen samen, waaronder het project Killers of the Flower Moon dat later dit jaar wordt verwacht.



Waar gaat Devil in the White City over?


De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Erik Larson, dat zich afspeelt rondom de wereldtentoonstelling van 1893 in Chicago. Het verhaal volgt architect Daniel H. Burnham tijdens zijn beleving van een historisch evenement tegenover de ravage die seriemoordenaar Dr. H. Holmes aanrichtte in de stad.

Wanneer de serie eindelijk zal gaan worden verfilmd is nu zelfs nog minder zeker geworden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Arrowverse' is "verspilling van tijd" volgens eigen bedenker
Series / Nieuws

'Arrowverse' is "verspilling van tijd" volgens eigen bedenker

De bedenker wikkelt er geen doekjes omheen met betrekking tot de bekende serie.

De bedenker van de Arrowverse, Marc Guggenheim, vindt achteraf dat DC Studios hem heeft laten stikken. Zijn imposante werk heeft namelijk niet geleid tot meer klussen, kansen of zelfs maar een gesprek. Zo is de Arrowverse voor hem eigenlijk "verspilling van zijn tijd" geweest.

Guggenheim staat bij velen bekend als de bedenker van de Arrowverse door zijn grote betrokkenheid bij de series, die zich erin afspelen. Zo was hij uitvoerend producent en schrijver van de televisieseries Arrow en Legends of Tomorrow.

Nu de Arrowverse op zijn einde loopt, had Guggenheim gehoopt dat zijn loopbaan dat niet zou doen. Nu is dat helaas wel het geval bij DC Studios. Daarmee is het afgelopen voor de maker binnen de wereld van DC Comics, ondanks zijn imposante nalatenschap.



Verbitterde woorden achteraf


In een recente blog onthulde de maker meer over deze sisser. Hij toont zijn dankbaarheid voor de fans en deelde verder: "Hollywood reageerde op alles wat we deden met apathie... James Gunn kondigde aan dat hij een 'writers room' had samengesteld om het nieuwe 'DC Universe' onder zijn leiding en die van James Safran in kaart te brengen. Het volstaat te zeggen dat ik niet bij die groep hoor."

Hij vervolgde: "Ik had graag op zijn minst een ontmoeting gehad. Geen baan, let wel. Een ontmoeting. Een gesprek. Een kleine erkenning van wat ik had geprobeerd bij te dragen aan het grote tapijt dat het DC Universum is. Ik heb tenslotte negen jaar erin gewerkt."

Hij stelde:"Simpel gezegd, de Arrowverse heeft niet geleid tot andere optredens, dus het voelt - tenminste op carrièreniveau - dat ik mijn tijd echt heb verspild."

Arrow is nu in Nederland te streamen bij HBO Max.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Review Apple TV+ - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review Apple TV+ - aanbod, prijzen, series en meer

Apple staat bekend om zijn hoge kwaliteit, en dat geldt zeker voor de Apple Originals.

De afgelopen tijd is Apple's eigen streamingdienst Apple TV+ steeds vaker de bron van sterke series. In tegenstelling tot de enorme bibliotheken van enkele concurrenten lijkt Apple meer in te zetten op kwaliteit en exclusiviteit - een zegen voor kijkers met keuzestress. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2019
Hoofdkantoor in: Los Angeles
Focus: Exclusieve Amerikaanse films en series
Betalingsvorm: abonnement
Prijs: €6,99 per maand

Apple was tot voor kort vooral bekend voor zijn smartphones van hoge kwaliteit, maar onder andere met Apple TV+ probeert het bedrijf zich breder in te zetten dan enkel de hardware. In 2019 werd dan ook de streamingdienst Apple TV+ uitgerold als een extensie van de bestaande Apple TV-app.

Waar op de Apple TV-app kijkers films en series kunnen huren of kopen, worden er enkele exclusieve Apple Originals aangeboden via Apple TV+. Meerdere kwalitatief sterke series zijn al via de dienst verschenen, waardoor ze sinds 2022 kunnen rekenen op circa 75 miljoen abonnees wereldwijd.

Aanbod



Het hoogwaardige aanbod op Apple TV+ is klein, maar fijn. In plaats op kwantiteit lijkt de dienst te focussen op kwaliteit met meerdere topfilms en -series, waaronder CODA en Greyhound. Veel van deze werken zijn gemaakt met hoge budgetten en een sterrencast, wat de kans op teleurstelling moet minimaliseren bij kijkers die lukraak iets opzetten.

Apple TV+ stapt ook af van het bekende bingemodel, dat is gepopulariseerd door Netflix. Bij nieuwe series moeten abonnees steeds een week wachten tot de volgende aflevering uitkomt. Hierdoor zouden abonnees langer betrokken blijven bij Apple Originals, die zouden kunnen worden beschouwd als een onderdeel van het grotere plaatje aan apps en diensten van Apple.

Vijf van de bekendste series op Apple TV+ zijn:
1. Ted Lasso
2. Panchinko
3. For All Mankind
4. Severance
5. Shrinking



Beschikbaarheid



Apple TV+ is beschikbaar in alle landen met toegang tot de Apple TV-app. Dat zijn er wereldwijd 107. Het is dus aan te raden om te checken als je op reis gaat of de dienst beschikbaar is. Anders kan men op Apple-apparaten films of series offline downloaden.

In eerste instantie is de Apple TV-app beschikbaar op alle apparaten van Apple, maar op veel andere Smart TV's en consoles is deze app ook te downloaden. Zo niet, dan kan men Apple TV via een browser openen of soms streamen met een Apple-apparaat.

Ook is het noemenswaardig dat veel van de series en films van Apple TV+ beschikken over Dolby Surround Sound. Ideaal voor abonnees die helemaal willen gaan voor de thuisbioscoopervaring, wat wederom compleet past bij de kwalitatief hoge kijkervaring die Apple TV+ wil bieden.

Prijzen en abonnementen



De gangbare kosten voor een abonnement op Apple TV+ is €6,99 per maand. Dit houdt toegang tot zes schermen in. Maar er zijn ook meerdere interessante aanbiedingen om daaraan te ontlopen. Zo is bij de aankoop van een Apple-apparaat vaak een gratis abonnement van enkele maanden inbegrepen.

Ook kunnen Apple-fanaten overwegen om Apple One aan te schaffen. Hierbij krijgt men voor €16,95 per maand toegang tot een bundel van vier Apple-apps: Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en iCloud+.



Onze tip



De Apple-fanboys zouden niet hoeven te twijfelen om Apple TV+ te nemen. Aan de kwaliteit van de films en series valt niet te twijfelen, en voor de relatief lage prijs haalt men een gecureerd aanbod in huis dat allemaal de moeite van het kijken waard is.

Gebruikers met de behoefte aan een ruim en divers aanbod kunnen beter doorzoeken naar een streamingdienst met een grotere catalogus. Maar wie in is voor af en toe 'gewoon een goede serie', kan erop vertrouwen dat Apple dat allemaal voor je geregeld heeft. Samen met je cloudopslag, je beveiliging, je muziek, je games, en ga zo maar door"


Ga zelf naar Apple TV+


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.