search
Waar kijk en stream ik de 10 films die de Oscar kunnen winnen?
Films / Nieuws

Waar kijk en stream ik de 10 films die de Oscar kunnen winnen?

Deze film is de absolute verrassing van 2022 met een opbrengst van 1,5 miljard dollar.

De Oscaruitreiking staat weer voor de deur. Op 12 maart kunnen veel filmmakers een felbegeerd beeldje verdienen. De onderstaande films zijn genomineerd voor Beste Film en de meeste zijn direct te zien.

Everything Everywhere All at Once (Prime Video)


Michelle Yeoh runt een wasserette, met een lastige dochter en problemen met de Belastingdienst. Net op het moment dat het allemaal te veel wordt, krijgt ze toegang tot meerdere universums waarin ze telkens een andere rol speelt.

Elvis (HBO Max)


Denk je aan rock 'n' roll, dan kom je automatisch uit bij Elvis. Deze biografie geeft het leven van de rocklegende dramatisch weer.

Women Talking (Te zien in de bioscoop)


'Hoop voor het onbekende is beter dan haat voor alles dat we kennen.' Een religieuze groep vrouwen probeert zichzelf te sterken door middel van steun aan elkaar en het geloof na te zijn aangerand.

The Banshees of Inisherin (Te zien in de bioscoop)


Het personage van Colin Farrell is met stomheid geslagen als zijn beste vriend hem nooit meer wilt zien. De laatste neemt drastische maatregelen om dit te realiseren. De film spiegelt de Ierse Burgeroorlog.

Triangle of Sadness (Te zien in de bioscoop)


Rijkdom en schoonheid zeggen lang niet alles. In deze komedie gaan 'influencers' en rijke, losgeslagen ondernemers samen aan boord op een cruiseschip. Een zware storm toont ieders ware karakter.



The Fabelmans (Te zien in de bioscoop)


Sammy Fabelman ontdekt op jonge leeftijd de kracht van het vastleggen van beeld. Met een nieuwe camera probeert hij een eerste film te maken. Het camerawerk spreekt al snel tot de verbeelding en onthult geheimen.

Avatar: The Way of Water (Te zien in de bioscoop)


In The Way of Water moet Jake Sully samenwerken met zijn familie en alle wezens op Pandora om een nieuwe dreiging af te slaan.

Tár (Te zien in de bioscoop)


Lydia Tár is chef-dirigent van een van de meest gerespecteerde orkesten in de wereld. Maar ze draagt ook een verleden met zich mee dat ze maar al te graag achter haar wilt laten.



All Quiet on the Western Front (Netflix)


Een soldaat gaat met zijn vrienden vechten aan het front in Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij komt er al snel achter dat de realiteit anders is dan de propaganda.

Top Gun: Maverick (Te koop via Prime Video)


Top Gun: Maverick was de absolute verrassing van 2022. De film bracht 1,5 miljard dollar wereldwijd op. In dit tweede deel van Top Gun speelt Tom Cruise de leidinggevende van een ambitieuze groep piloten voor wie falen geen optie is.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen