search

Ons nieuws van donderdag 9 maart 2023

Recensie Apple TV+-serie 'Real Madrid: Until the End'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Real Madrid: Until the End'

Te lange documentaireserie over hoe Real Madrid in 2022 de Champions League voor de veertiende keer won.

Regie: Jesús Marcos, Pablo Posada | Cast: David Beckham, Carlo Ancelotti, Florentino Perez, Karim Benzema, Luka Modric, Thibaut Courteois, Viní­cius Júnior, e.a. | Aantal afleveringen: 3 | Speelduur: 48-62 minuten | Jaar: 2023

Real Madrid won vorig jaar de Champions League. Vroeger bracht men daar een goedkope video over uit van zestig tot negentig minuten, voor de fans die dat nog eens wilden herbeleven. Nu is dat een driedelige serie op een streamingdienst met bijna de dubbele lengte. Dat is te lang. Daarnaast blijft het lastig om heel erg mee te leven met het zoveelste succes van de succesvolste club aller tijden, hoezeer de makers van Real Madrid: Until the End ook proberen er een underdog van te maken.

Real Madrid won namelijk al voor de veertiende keer de Champions League, twee keer zoveel als welk ander team dan ook. Hoewel de eerste vijf keer daarvan in de jaren vijftig waren, is deze keer ook de vijfde keer in acht jaar. Sommige van de spelers in het team dat vorig jaar won, waren er in 2014 ook al bij, toen ze voor de tiende keer wonnen. Anderen zijn nieuw. Vier van de sterren (Benzema, Modric, Courtois en Vini Jr.) en coach Carlo Ancelotti krijgen een eigen segment tussendoor en hun verhaal is voor de liefhebber redelijk vermakelijk.

Heel inspirerend zijn die verhalen echter niet. Het gaat hier niet om de amateurclub SV Spakenburg die tot ieders verbazing de halve finale van de beker halen (overigens staat er over hun dorpsgenoten IJsselmeervogels een prima docu van een halfuur online bij NPO Start) of Leicester City dat in 2016 de Premier League won. Maar over een van de rijkste, zo niet dé rijkste voetbalclub van de wereld. Die dan zogenaamd een underdog zou zijn tegenover clubs als Paris Saint Germain, Chelsea en Manchester City.

Nu is het zo dat het seizoen even desastreus lijkt te beginnen en dat in elk van de afvalrondes van de Champions League een moment komt waarop het lijkt alsof Real Madrid uitgeschakeld is. De haast miraculeuze comebacks, soms in de blessuretijd of extra tijd, lijken gemaakt voor een film en daarmee prima voer voor een documentaire.

Maar dat de uitkomst van dat alles een driewerf onmogelijke opgave zou zijn voor een team als Real Madrid, die telkens weer wordt neergezet als een underdog die boven zichzelf uitstijgt, is belachelijk. En wie, behalve de fans, zal onder de indruk zijn van hoe de club wordt gepresenteerd als in enorme crisis verkerend, omdat enkele jaren niet de Champions League is gewonnen?

De spanning van die wedstrijden en die onwaarschijnlijke comebacks wordem ietwat ondermijnd door alle intermezzo's. Die zijn bedoeld om het verhaal te versterken, maar daarvoor is de opbouw niet goed genoeg. Het blijven meer anekdotes van niet altijd even sympathieke figuren. De monoloogjes van David Beckham aan het begin van elke aflevering zijn vooral vermakelijk vanwege hoe hij 'Real' uitspreekt. Soms wordt daarnaast heel geforceerd geprobeerd om extra spanning te creëren, door het einde van een aflevering als een cliffhanger te presenteren.

Zo eindigt de eerste aflevering met het verlies in Parijs, voor de return in Madrid, met de vraag of de club dit ooit nog te boven kan komen. Maar wie van de beoogde doelgroep voor een docuserie als deze weet het antwoord daar nog niet op? Real Madrid: Until the End is alleen voor de echte fans die voor de televisie meezingen als het clublied voorbijkomt. De docuserie is ook een nauwelijks verhulde promotie voor de club als merk, maar duurt daarvoor toch echt te lang.

★★☆☆☆

Real Madrid: Until the End is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk nu de surrealistische trailer van 'Yellowjackets' seizoen 2
Series / Trailer

Kijk nu de surrealistische trailer van 'Yellowjackets' seizoen 2

De nieuwste trailer belooft de nodige bizarre en lugubere ontwikkelingen in 'Yellowjackets'.

Direct aan het begin van de surrealistische trailer is, heel passend, gehuil van wolven te horen. Aan het einde van seizoen 1 stond de winter op het punt te beginnen, in het nieuwste seizoen wordt getoond wat er in de wintermaanden gebeurde.

Yellowjackets is een hit in de VS, en vanaf 10 maart is de serie via Ziggo ook in Nederland te zien. De trailer, die je onderaan kunt bekijken, toont onder andere de volwassen Van en Lottie.

Begin van de sekte


Vanaf het allereerste begin was reeds duidelijk dat er dingen in het verleden gebeurd zijn die het daglicht niet kunnen verdragen. Van (Lauren Ambrose) en Lottie (Simone Kessell) hebben de beproeving destijds duidelijk overleefd, zij het dat volwassen Lottie in een psychiatrisch ziekenhuis verblijft.

Courtney Eaton, die de jongere Lottie speelt, is een vast castlid geworden. Ongetwijfeld zien we in seizoen 2 hoe de Antler Queen de macht greep en wat zij en haar volgelingen uitgespookt hebben.

Dat het weinig goeds geweest kan zijn staat vast. Gezien de duistere kanten van sommige personages kun je je afvragen of je het wel wilt weten.

Vanaf 10 maart is Yellowjackets in Nederland te zien, en wel op Ziggo Movies & Series XL. Seizoen 2 start op 24 maart.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijke scène in 'The Last of Us' werd weggelachen en dit is waarom
Series / Nieuws

Gruwelijke scène in 'The Last of Us' werd weggelachen en dit is waarom

Eén van de meest afgrijselijke scènes in \'The Last of Us\' was reden tot vermaak.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tijdens het 'Creator to Creator'-gesprek hebben de makers van The Last of Us gepraat over het maken van deze hitserie. Hoofdrolspelers Pedro Pascal en Bella Ramsey spraken met Craig Mazin, Neil Druckmann en PlayStation-topman Asad Qizilbash over het maken van de serie.

Je kunt een game natuurlijk niet letterlijk 'vertalen', iets waar Mazin en Druckmann zich bewust van zijn. In het ronde tafel-gesprek deden zij hun visie uit de doeken. Tevens kwam het spelen van emotioneel zware scènes aan bod, in het bijzonder Ellie's wraak op David.

De rol van geweld


Mazin vertelt hoe zij geweld in The Last of Us zagen: "Geweld in een game maakt het spannend, maar in een serie stompt het alleen maar af. Daarom kozen we een bepaalde invalshoek voor de serie. We portretteren Joel als iemand die een gewelddadige kant heeft. Deze kant komt echter pas boven door de apocalypse. Ellie heeft dit trekje ook, waardoor ze elkaar begrijpen op dat vlak".

Vertraagde opnames


Pascal merkt op dat hijzelf en Ramsey alle ruimte kregen om deze ingewikkelde mentaliteit goed te spelen. "We hadden een humaan schema, zogezegd," aldus de acteur. Ook maakten de acteurs behoorlijk wat grappen onder elkaar tijdens de opnames. Dit gebeurde vooral wanneer er emotioneel zware stukken gefilmd moesten worden, wat de pittige scènes uiteindelijk alleen maar ten goede kwam. "Er werd veel gelachen, in die mate dat het de opnames vertraagde," merkt Mazin droog op.

Contrast game en serie


De scène waarin Ellie de griezelige David (Scott Shepherd) in zelfverdediging doodt is een sterk voorbeeld van het overbrengen van extreme en ingewikkelde emoties. In de game rent Joel het brandende restaurant binnen en treft Ellie daar aan. In de serie werd dit echter op een andere manier gebracht. Een praktische reden is natuurlijk dat emotionele scènes filmen in een vuurzee gevaarlijk is, maar het was duidelijk niet het enige.

"Het is ons gelukt"


Nadat Ellie weet te ontkomen aan de enge sekteleider, loopt ze verdwaasd en in shock naar buiten, de sneeuw in. Joel vindt haar daar, en pakt Ellie van achteren vast. Het duurt even voordat het tot de angstige Ellie doordringt dat ze niet langer in gevaar is. Het weerzien is dus opgebouwd en de emotie komt hierdoor beter over op de kijker. Druckmann: Toen ik het uiteindelijke resultaat zag, pauzeerde ik de scène. Ik stuurde Craig een bericht met 'het is ons gelukt'".

Het is duidelijk dat het verhaal met zorg en inzicht in de personages is overgebracht op het scherm. Het is nu nog even wachten op de laatste aflevering en wat deze de kijkers gaat brengen.

Kijk The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Originele Ellie uit 'The Last of Us' game is nu haar moeder
Series / Nieuws

Originele Ellie uit 'The Last of Us' game is nu haar moeder

Oude beelden van The Last of Us geven nieuwe details.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van de hitserie The Last of Us komt langzaam ten einde, maar niet voordat we nog een paar bekende gezichten zien. Of ja, eigenlijk meer voordat we nog een bekende stem horen.

De hitserie is gebaseerd op de gelijknamige game van Naughty Dog, waarin stemacteur Ashley Johnson de jonge, maar stoere Ellie speelt.

Johnson moest haar rol afstaan aan Bella Ramsey voor de serie. De reden hiervoor was niet dat Johnson niet goed was, ze won namelijk zelfs twee British Academy Film Awards voor haar rol als Ellie, maar de actrice zou Ellie's moeder kunnen zijn.

Een bekende stem


The Last of Us heeft al eerder een stemacteur van de originele game een andere rol gegeven in de serie. En nu heeft Johnson ook andere rol in de serie.

Johnson speelt namelijk Ellie's moeder. In één van de originele trailers is Johnson voor een kleine seconde te zien als Anna. Ze wordt voordat Ellie geboren is gebeten door een Infected en er zijn veel theorieën dat dat de reden is voor Ellie's immuniteit.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Last of Us op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ onthult trailer voor Marvel-serie 'MPower'
Series / Trailer

Disney+ onthult trailer voor Marvel-serie 'MPower'

Deze vierdelige docuserie richt zich op een aantal vrouwelijke personages in het MCU.

Disney+ komt met een vierdelige docureeks waarin vrouwelijke personages uit het MCU aan bod komen. In iedere aflevering ligt de focus op een bepaalde film, dan wel serie.

Belangrijke vrouwelijke MCU-personages uit een aantal filmreeksen, dan wel series, komen aan de orde in deze docureeks. Dit hoeven niet per sé hoofdpersonen te zijn, ook hun belangrijke vriendschappen komen aan bod.

Van comic tot het scherm


In de eerste aflevering wordt gefocust op Okoye (Danai Gurira), Nakia (Lupita Nyong'o), Ayo (Florence Kasumba), en Shuri (Letitia Wright). Aflevering 2 toont het verhaal van Captain Marvel (Brie Larson), gevolgd door Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), en de reeks sluit af met Gamora (Zoë Saldaña) en haar ingewikkelde relatie met haar zus Nebula (Karen Gillan).

De reeks linkt terug naar de comics en bespreekt vervolgens hoe de acteurs en de makers deze personages hebben vormgegeven. De fictieve levensverhalen van de MC-figuren komen wat dieper aan bod, tevens zien we de nodige interviews en nog niet eerder vertoonde beelden.

Voor fans van MCU zullen er ongetwijfeld leuke dingen tussen zitten, twijfelaars kunnen alvast de trailer hieronder bekijken.

Mpower is te streamen op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt zowaar een film over de hitserie 'Lost'
Films / Nieuws

Er komt zowaar een film over de hitserie 'Lost'

Regisseur van 'The Last Blockbuster' is momenteel druk bezig met de productie van 'Getting LOST'.

Taylor Morden, bekend van de populaire documentaire The Last Blockbuster is bezig met de productie van de documentaire na het wereldwijde fenomeen Lost.

'Lost'


Lost is ook wel een van de meest geliefde series en meest onderzochte series aller tijden. De documentaire zal bijvoorbeeld terugkomen op het controversiële einde van de serie en een terugblik geven op de legioenen aan fans die van de show hielden en nog steeds houden.

Mordon


Mordon zei zelf het volgende over het project Getting LOST waar hij aan begonnen is:

"Ik wil een film maken die de impact viert die de show had op het popcultuurlandschap, de misstappen onderzoekt en misschien de ware betekenis van 'Lost' onthult. Love it or hate it, 'Lost' was een cruciale show en maakte de weg vrij voor het nieuwe gouden televisietijdperk dat we vandaag allemaal kennen en waar we van houden."

De serie


Lost liep van 2004 tot en met 2010. In totaal konden we genieten van zes seizoenen welke in totaal 121 afleveringen bevatten. De serie stond bekend om de levendigheid en de bizarre wendingen.

De serie was één van de eerste waarin internet een hele grote rol speelde en waar fans centraal bij elkaar kwamen voor het bespreken van alles wat ook maar betrekking had tot de serie.

'Getting LOST'


De film gaat geregisseerd worden door Ralph D. Apel en door Mordon. De release staat gepland voor 2024, ter herdenking van de 20e verjaardag van de crash van vlucht 815.

De film / documentaire wordt onder andere een verzameling van interviews met de cast, crew en fans. Ook is er een enorme hoeveelheid aan archiefmateriaal en beeldmateriaal van een onvoltooide documentaire.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'You' is zoveel beter wanneer Joe degene is die is gevaar is
Series / Nieuws

'You' is zoveel beter wanneer Joe degene is die is gevaar is

Joe heeft eindelijk zijn gelijke gevonden en hierdoor zit hij al meteen in de problemen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
You is altijd al een goede serie geweest, maar in seizoen 4 is alles anders. En hierdoor is de serie nog veel beter geworden.

Vanaf seizoen 1 was er al een goede formule bedacht die, tot nu toe, in elk seizoen gevolgd werd. Normaal gesproken is Joe namelijk de gevaarlijke factor die andere mensen achterna zit.

Dit seizoen zijn de rollen omgedraaid en is Joe degene die in gevaar is. Bovendien is de identiteit van degene die achter Joe aan zit heel lang geheim gehouden.

Waarom dit zo veel beter is


Voor het allereerst sinds seizoen 1 is Joe nu degene die in de problemen zit en hij heeft geen idee wat de oorzaak hiervan is. Het enige wat hij kan doen is afwachten en alles om hem heen observeren.

Degene die achter Joe aan zit is op een bepaalde manier Joes gelijke. Zijn niveau van bedrog komt namelijk overeen met Joes niveau van bedrog.

Bekijk hieronder de trailer van pasrt 2 en stream You op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze films zijn nu het best bekeken op Netflix
Films / Netflix Kijktip

Deze films zijn nu het best bekeken op Netflix

Je moeder zei het niet voor niks: 'Ga nooit mee met een vreemde'.

Ook binnen een top 10 moet er verschil zijn. Dit is de huidige top vijf van de best bekeken Netflix-films in Nederland.

Harriet


Eenmaal vrij toch je eigen leven riskeren om andere slaven te redden? Zo veel moed is weinig mensen gegeven. Harriet Tubman heeft naar verluidt via ondergrondse netwerken 300 slaven weten te redden.

Into the Deep


'Ga nooit mee met een vreemde.' Je moeder zei het niet voor niks. Een jonge vrouw slaat dit advies in de wind. Hopend op een wervelende liefdesverhaal gaat ze de zee op met een charmante toerist.

Fall


Twee vriendinnen zitten vast in een radiotoren van 600 meter hoog na deze te hebben beklommen. De toren staat bovendien midden in een woestijn.Paradise Highway


Een trucker moet tegen haar wil in een meisje vervoeren die opgejaagd wordt en gevaarlijk loopt. Morgan Freeman speelt de goede politieagent. Een recensie over de film is hier te lezen.

Soof 3


Soofs dochter gaat trouwen. Na slecht nieuws kan Sophie wel wat afleiding gebruiken. Ze stort zich volledig op de trouwerij van haar dochter, maar ze ontkomt er niet aan dat ze zelf ook wel eens hulp nodig heeft. Soof 3 is de best bekeken Nederlandse bioscoopfilm in 2022 met bijna 500 duizend bezoekers.Netflix


De bovenstaande films zijn, net als veel andere films, te bekijken via Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Way of Water' krijgt digitale releasedatum
Films / Nieuws

'Avatar: The Way of Water' krijgt digitale releasedatum

De film is vanaf afgelopen december in de bioscopen te zien en scoort daar erg goed. Men is laaiend enthousiast over de film en nu lijkt een release op verschillende diensten weer een stuk dichterbij.

Avatar: The Way of Water doet het ontzettend goed in de bioscopen. Nu is er een datum bekend geworden over de digitale release.

In eerste instantie geldt deze digitale release alleen voor de VS. Maar niet getreurt, vaak volgt een verdere release snel. De datum voor de release in de VS is gezet op 28 maart, dan is hij onder andere beschikbaar op Apple TV+ en Prime Video.

Het verhaal van 'Avatar: The Way of Water'


In Avatar: The Way of Water hebben Jake en Ney'tiri een gezin gevormd en proberen ze er samen het beste van te maken. Ze hebben hun huis achter moeten laten en nu verkennen ze Pandora. Wanneer een oude dreiging de kop opsteekt moet Jake een moeilijke strijd voeren.

Release


Niet alleen de film wordt gereleased, ook zullen er een hoop bonus features vrijgegeven worden. Deze zijn op een rij:
- Building the World of Pandora
- Capturing Pandora
- The Undersea World of Pandora
- The Challenges of Pandora's Waters
- Pandora's Returning Characters
- Pandora's Next Generation
- Spider's Web
- Becoming Na'vi
- The Reef People of Pandora
- Bringing Pandora to Life
- The RDA Returns to Pandora
- The New Characters of Pandora
- The Sounds of Pandora
- New Zealand "“ Pandora's Home
- Casting
- Stunts
- The Lab
- The Troupe
- 'Nothing Is Lost (You Give Me Strength)' Music Video
- Theatrical Trailers 1 & 2

Kortom, er is een hele hoop om naar uit te kijken de komende tijd.

Disney+


Voordat deze release in Nederland komt, zal eerst Disney+ de film op de streamingsdienst zetten, dit is onderdeel van het abonnement van Disney+. De verwachting is dat dit eind maart, begin april ergens zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Erg treurig nieuws voor fans van 'Ted Lasso'
Series / Nieuws

Erg treurig nieuws voor fans van 'Ted Lasso'

Zou dit dan echt het laatste seizoen gaan worden voor 'Ted Lasso'?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is nog maar even wachten tot het derde seizoen van de Apple-serie Ted Lasso, maar nu al komen vele betrokkenen met treurig nieuws. Het ziet er volgens hen naar uit dat dit tevens het laatste seizoen zal zijn voor de komedieserie.

De voetbalserie werd ooit opgezet als een serie van drie seizoenen en ondervond vervolgens enorme successen, waaronder het winnen van meerdere Emmy Awards. Ondanks de sterke receptie zal het hoogstwaarschijnlijk bij deze drie seizoenen blijven.Acteurs maken een transfer
Phil Dunster, die Jamie Tartt speelt in de serie, heeft bekend gemaakt dat hij de overstap gaat maken naar een andere serie op Apple TV+. Hij zal een belangrijke rol krijgen in het tweede seizoen van Surface.

Hannah Waddingham, die clubeigenaar Rebecca Welton speelt, heeft in een gesprek met Deadline meer verteld over het einde van de serie: "Het is zeker het einde van dit verhaal. En als je het ziet, zul je zien dat het niet verder kon dan dit stukje. Wie weet wat er daarna komt? Ik heb echt geen idee. En ik denk dat het goed is dat ze het me niet vertellen."Slotwoord van de makers
Jason Sudeikis maakte de show in samenwerking met Bill Lawrence, Brendan Hunt en Joe Kelly. Ook hij sprak zich uit tegenover Deadline over het slot van de serie: "Dit is het einde van dit verhaal dat we wilden vertellen, dat we hoopten te vertellen, dat we graag vertelden."

Hij ging verder:" Het feit dat mensen meer willen en nieuwsgierig zijn naar meer dan wat ze nog niet eens weten - dat is seizoen 3 - is vleiend. Misschien op 31 mei, als alle twaalf afleveringen van het seizoen zijn uitgebracht, hebben ze zoiets van: 'Man, weet je wat, we snappen het, het gaat goed. We hebben niet meer nodig, we hebben het.'"

Op 15 maart zal de eerste aflevering van het derde seizoen van Ted Lasso uitkomen op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Demo Man in 'Shadow and Bone' onthuld
Series / Nieuws

Nieuwe Demo Man in 'Shadow and Bone' onthuld

Er bloeit een nieuwe liefde op in het nieuwe seizoen van Shadow and Bone.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van de hitserie Shadow and Bone was een enorm succes. Het tweede seizoen werd ook al snel aangekondigd, met een paar nieuwe gezichten.

In het eerste seizoen werden we voorgesteld aan de wereld die Leigh Bardugo in haar boeken bedacht heeft. De geliefde Crows kregen meteen al een grotere rol in het eerste seizoen.

De crows waren namelijk op een missie die niet in het boek zit. Ook konden we de liefde tussen Nina en Matthias zien bloeien. En in het tweede seizoen krijgen we de kans om een nieuwe liefde te zien bloeien.

Bekende nieuwe gezichten


In het tweede seizoen komen er een paar nieuwe personages bij, waaronder fan favoriet Wylan van Eck. Hij is een jonge explosievenexpert en trekt de aandacht van scherpschutter en Crow Jesper.

In de nieuwe clip zien we de allereerste ontmoeting tussen de twee en de spanning en nieuwsgierigheid die al meteen te voelen is tussen deze twee. Hopelijk krijgen de twee en hun relatie gedurende het tweede seizoen de aandacht die ze verdienen.

Bekijk hieronder de clip en stream vanaf 16 maart Shadow and Bone op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'The Mandalorian' hint naar mogelijke versie op het grote scherm
Series / Nieuws

Maker 'The Mandalorian' hint naar mogelijke versie op het grote scherm

De serie is blijkbaar goed genoeg voor het kleine scherm dat het ook prima werkt in de bioscoop.

De hitserie voor Disney+ uit het Star Wars universum The Mandalorian is inmiddels aan het derde seizoen bezig en scoort ontzettend goed. Regisseur Rick Famuyiwa vindt de serie zodanig goed dat hij het niet vreemd vindt als er binnenkort een filmversie verschijnt.

Het koppel Din Djarin oftewel The Mandalorian is al een aantal seizoenen een onafscheidelijk koppel met Baby Yoda, oftewel Grogu. Fans van alles wat met Star Wars te maken heeft vroegen zich al af of ze het koppel ook eens in een film zouden kunnen zien. Een film met hoofdrolspeler Pedro Pascal zal volgens Famuyiwa maar een kwestie van tijd zijn.

Lijn tussen TV en film vervaagt


Hij vertelt hierover: "Er zijn overduidelijk zoveel verhalen die gemaakt worden in Star Wars. Er zijn series en enorm veel is gebeurd in films. Maar dat betekent dat de lijnen tussen hoe we alles maken en voor welk medium beginnen te vervagen. Het zal me niks verbazen, niet dat ik inside informatie heb maar het kan zomaar gebeuren met alle films die naar voren komen."

Maker van de serie Jon Favreau stelt ook dat er goed gekeken moet worden naar de doelgroep. In de tijd dat de eerste films uitkwamen was Favreau nog maar 10 en had heeft er diepe gevoelens aan. Maar in de tijden van Millennials en Gen-Z's moet er goed gekeken worden naar welk medium geschikt is en hoe The Mandalorian daartussen gaat passen.

In ieder geval kan je gewoon alle afleveringen van de serie The Mandalorian kijken op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze misdaadserie 'Who Were We Running From?' van Netflix krijgt trailer
Series / Nieuws

Mysterieuze misdaadserie 'Who Were We Running From?' van Netflix krijgt trailer

De bijzonder spannende psychologische thriller over een mysterieuze moeder en dochter krijgt een trailer.

Het boek van de bekende Turkse schrijfster Perihan MaÄŸden is nu verfilmd en binnenkort op Netflix te zien. De beklemmende roman Who Were We Running From? is destijds ook in het Engels vertaald.

De mysterieuze trailer is nu door Netflix online gezet, en toont een sterke band tussen moeder en dochter. Zij leiden een nomadisch bestaan, waarbij ze uitsluitend in hotels verblijven. Hun thuis is niet aan een bepaalde plek gebonden, zolang ze maar samen zijn.

Duister sprookje


Het verhaal volgt dat van het boek, waarin de hoofdpersonen geen naam hebben. In de trailer horen we de dochter (Eylül Tumbar) in de voice-over, haar eigen naam noemt ze niet, en haar moeder is 'Moeder' (Melisa Sözen). De twee zijn constant op de vlucht, maar het wordt niet duidelijk waarvoor. Het boek Bambi is een soort bijbel voor ze, daar Moeder hier constant uit voorleest.

De kijker bekruipt langzaam maar zeker het beklemmende gevoel dat de werkelijkheid anders in elkaar steekt dan Moeder beweeert.

Who Were We Running From? is vanaf 24 april te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bizarre scifi-series op Netflix weten behoorlijk te verbazen
Series / Featured

Deze 4 bizarre scifi-series op Netflix weten behoorlijk te verbazen

Deze 4 excentrieke series ontsluiten werelden waar je steil van achterover slaat.

Met deze 4 bizarre scifi-series slaagt Netflix er bijzonder goed in om verbijsterende werelden te schetsen, die soms het genre zelfs weten te ontstijgen. Check ze zelf direct hieronder.

Dirk Gently's Holistic Detective Agency | Netflix | 2 seizoenenVolg de verbijsterende zoektocht van Elijah Wood en Samuel Barnett terwijl ze als detectiveduo absurde en vaak gevaarlijke zaken moeten oplossen.Mob Psycho 100 | Netflix | 12 afleveringenEen scholier met paranormale krachten probeert een normaal leventje te leiden, maar dat is lastiger dan verwacht. Deze miniserie, gebaseerd op de gelijknamige manga en anime, volgt zijn worstelingen om uit de problemen te blijven in de gevaarlijke jungle van een middelbare school.Spectros | Netflix | 7 afleveringenEen groep Braziliaanse tieners ontdekt een eeuwenoud boek vol spreuken, wat tot genoeg ellende leidt wanneer ze per ongeluk gevaarlijke bovennatuurlijke krachten ontketenen. Bijgestaan door geestenjagers moeten ze achter de duistere geheimen zien te komen, die hun hele buurt bedreigt.Mystic Pop-Up Bar | Netflix | 12 afleveringenDeze Zuid-Koreaanse serie toont het komen en gaan van klanten in een pop-up bar, die hun hart luchten bij de eigenaresse over hun uiteenlopende levens. Wat ze niet weten is dat de eigenaresse hun nachtelijke dromen betreedt om hen vervolgens te helpen met hun problemen van de dag.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar kijk en stream ik de 10 films die de Oscar kunnen winnen?
Films / Nieuws

Waar kijk en stream ik de 10 films die de Oscar kunnen winnen?

Deze film is de absolute verrassing van 2022 met een opbrengst van 1,5 miljard dollar.

De Oscaruitreiking staat weer voor de deur. Op 12 maart kunnen veel filmmakers een felbegeerd beeldje verdienen. De onderstaande films zijn genomineerd voor Beste Film en de meeste zijn direct te zien.

Everything Everywhere All at Once (Prime Video)


Michelle Yeoh runt een wasserette, met een lastige dochter en problemen met de Belastingdienst. Net op het moment dat het allemaal te veel wordt, krijgt ze toegang tot meerdere universums waarin ze telkens een andere rol speelt.

Elvis (HBO Max)


Denk je aan rock 'n' roll, dan kom je automatisch uit bij Elvis. Deze biografie geeft het leven van de rocklegende dramatisch weer.

Women Talking (Te zien in de bioscoop)


'Hoop voor het onbekende is beter dan haat voor alles dat we kennen.' Een religieuze groep vrouwen probeert zichzelf te sterken door middel van steun aan elkaar en het geloof na te zijn aangerand.

The Banshees of Inisherin (Te zien in de bioscoop)


Het personage van Colin Farrell is met stomheid geslagen als zijn beste vriend hem nooit meer wilt zien. De laatste neemt drastische maatregelen om dit te realiseren. De film spiegelt de Ierse Burgeroorlog.

Triangle of Sadness (Te zien in de bioscoop)


Rijkdom en schoonheid zeggen lang niet alles. In deze komedie gaan 'influencers' en rijke, losgeslagen ondernemers samen aan boord op een cruiseschip. Een zware storm toont ieders ware karakter.The Fabelmans (Te zien in de bioscoop)


Sammy Fabelman ontdekt op jonge leeftijd de kracht van het vastleggen van beeld. Met een nieuwe camera probeert hij een eerste film te maken. Het camerawerk spreekt al snel tot de verbeelding en onthult geheimen.

Avatar: The Way of Water (Te zien in de bioscoop)


In The Way of Water moet Jake Sully samenwerken met zijn familie en alle wezens op Pandora om een nieuwe dreiging af te slaan.

Tár (Te zien in de bioscoop)


Lydia Tár is chef-dirigent van een van de meest gerespecteerde orkesten in de wereld. Maar ze draagt ook een verleden met zich mee dat ze maar al te graag achter haar wilt laten.All Quiet on the Western Front (Netflix)


Een soldaat gaat met zijn vrienden vechten aan het front in Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij komt er al snel achter dat de realiteit anders is dan de propaganda.

Top Gun: Maverick (Te koop via Prime Video)


Top Gun: Maverick was de absolute verrassing van 2022. De film bracht 1,5 miljard dollar wereldwijd op. In dit tweede deel van Top Gun speelt Tom Cruise de leidinggevende van een ambitieuze groep piloten voor wie falen geen optie is.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maika Monroe in een onheilspellende trailer van thriller 'Watcher'
Films / Trailer

Maika Monroe in een onheilspellende trailer van thriller 'Watcher'

De eerste trailer is vrijgegeven door Hulu. Vanaf vrijdag 10 maart kan je deze mysterieuze thriller bekijken bij Hulu / Disney+.

Deze onheilspellende trailer geeft goed weer wat ons te wachten staat. Monroe is vanaf 10 maart te zien in Watcher.

Synopsis


Nadat ze met haar man voor zijn werk naar Boekarest is verhuisd, brengt voormalige actrice Julia veel tijd door in hun appartement. Al snel merkt ze dat ze vanuit een appartement aan de overkant continu wordt bekeken door een man. Omdat er een seriemoordenaar rondwaart welke het op jonge vrouwen voorzien heeft, probeert ze te achterhalen wie deze man is en hoopt ze een einde te maken aan zijn nare gedrag.

Cast


Julia wordt gespeeld door Maike Monroe, zij is ook wel bekend van The Stranger en It Follows. Haar man wordt gespeeld door Karl Glusman welke eerder te zien was in The Neon Demon en Greyhound. Andere rollen zijn weggelegd voor Burn Gorman, Tudor Petrut, Madalina Anea en Daniel Nuta.

Hoe scoort de film


Watcher pakt op IMDB een score van 6.3/10. Rotten Tomatoes laat zien dat de recensenten met 87% een mooie score geven. Het publiek scoort de film echter lager met 67%.

"Het basisverhaal is zeker niet origineel, maar het zijn de zorgvuldig ontworpen scènes en het stille gevoel van dreiging dat in de lucht hangt waardoor 'Watcher' een mooie horrorthriller is."

Trailer


De film is bijna te streamen bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer Netflix' lugubere true crime-thriller 'The Nurse' nu te zien
Series / Trailer

Trailer Netflix' lugubere true crime-thriller 'The Nurse' nu te zien

De langverwachte Deense thriller over een geruchtmakende moordzaak is nu te bekijken!

The Nurse is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over verpleegster Christina Aistrup Hansen. Zij is in Denemarken schuldig bevonden aan poging tot moord op vier patiënten.

De journalist Kristian Corfixen schreef een boek over deze geruchtmakende kwestie. Netflix heeft nu de sfeervolle, maar ook lugubere trailer online gezet.

Nachtdienst


Beginnend verpleegkundige Pernille (Fanny Louise Bernth) heeft samen met collega Christina (Josephine Park) nachtdienst. De onervaren Pernille krijgt van Christina te horen dat dit soort diensten saai kunnen zijn.

Pernille gaat maar een rondje door de gangen lopen, en de doodse stilte van de gangen geeft de kijker het gevoel dat er iets te gebeuren staat. Inderdaad wordt Pernille's nachtdienst opeens stukken minder saai. Zij wordt opgepiept aangezien een patiënt een hartstilstand heeft. De zelfverzekerde Christina weet Pernille goed op haar gemak te stellen wanneer de laatstgenoemde op een klungelige manier assistentie verleent bij het redden van de patiënt.

Hoe het verder gaat in The Nurse is vanaf 27 april te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Luther: The Fallen Sun'
Films / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Luther: The Fallen Sun'

Vrijdag 10 maart is het dan zover. Netflix brengt ons dan het langverwachte 'Luther: The Fallen Sun'.

Idris Elba is terug als John Luther in de knaller Luther: The Fallen Sun. Vanaf vrijdag 10 maart kan je eindelijk gaan genieten van deze film op Netflix.

Na vijf seizoenen, in totaal twintig afleveringen, wordt het verhaal afgesloten met deze film. De film heeft even op zich laten wachten maar nu is het dan zover.

Synopsis


Een gruwelijke seriemoordenaar maakt de straten van Londen onveilig. Rechercheur John Luther zit in de gevangenis en baalt ervan dat hij de psychopaat nooit heeft kunnen vangen. Hij besluit te ontsnappen uit de gevangenis en alsnog achter deze psychopaat aan te gaan.

Ontvangst zover


Er zijn al wat mensen die de film gezien hebben. IMDB weergeeft een score van 7/10. Op Rotten Tomatoes pakt de film onder de recensenten 69% en onder het publiek 85%. Een aardig groot verschil. De meningen zijn tot zover dan ook echt verdeeld.

"Hoewel de film op zichzelf kan staan "‹"‹als een apart stuk werk, kan een nieuw publiek zich afvragen waar het allemaal om draait."

"Een grotere, gewaagdere en helaas een meer over-the-top versie van de show."

"Elba, altijd leuk om te bekijken, zorgt voor een mooi tegenstrijdige antiheld."

Cast


Naast Elba zien we ook Cynthia Erivo, Andy Serkis, Dermot Crowley en Thomas Coombes.
De film is geregisseerd door Jamie Payne welke ook vier afleveringen van Luther geregisseerd heeft en ook zes afleveringen van Outlander.

Trailer


Men verschilt nogal over wat ze nu van de film vinden. Nog even wachten tot vrijdag en dan kan je de film streamen op Netflix en zelf een mening vormen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer nieuwste seizoen 'American Dad!' nu te bekijken
Series / Trailer

Trailer nieuwste seizoen 'American Dad!' nu te bekijken

Binnenkort kunnen we weer genieten van deze bijzondere familie in 'American Dad!'

De animatieserie American Dad! van Seth MacFarlane start binnenkort met het allernieuwste seizoen. De serie parodieert bepaalde normen die als 'typisch Amerikaans' worden gezien en dit levert een huishouden op dat allesbehalve doorsnee is.

Stan Smith werkt bij de CIA, en hij runt zijn huishouden door zijn gezinsleden zo te benaderen als zijn werk. We hoeven dus niet gek te kijken wanneer er anti-terroristische apparatuur in huis hangt. Hetzelfde geldt voor de buitenaardse Roger die al sinds jaar en dag bij de Smiths woont.

Welk seizoen is het ook alweer?


De nummeringen van de seizoenen in de VS ten opzichte van Nederland kunnen verwarring zaaien. Door de diverse fusies van tv-zenders en streamingsplatformen zijn bepaalde seizoenen van de serie als het ware 'in elkaar geschoven'.

In eerste instantie zou het nieuwste seizoen in de VS seizoen 20 worden. Door het eerder genoemde 'in elkaar schuiven' van seizoenen wordt dit nu als het achttiende seizoen gepromoot.

Op Disney+, waarop je American Dad! in Nederland kunt streamen, staan op het moment van schrijven achttien seizoenen vermeld in de omschrijving. Het is redelijk om aan te nemen dat dit nog de 'oude nummering' betreft. Je moet dan twee seizoenen 'terug' gaan tellen om de 'nieuwe nummering' te krijgen. Wanneer je deze 'nieuwe nummering' toepast, dan biedt de streamer in Nederland dus zestien seizoenen aan.

De afwijkende nummering ten opzichte van de VS mag echter de pret niet drukken. Het nieuwste seizoen gaat op 27 maart aanstaande van start op de tv-zender TBS.

In Nederland kun je American Dad bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Succession'-ster teleurgesteld dat serie ten einde loopt
Series / Nieuws

'Succession'-ster teleurgesteld dat serie ten einde loopt

De cast van Succession op HBO Max schijnt teleurgesteld te zijn in het feit dat de serie ten einde loopt.

Het einde van de HBO Max-hitserie Succession is nabij. Het vierde en laatste seizoen verschijnt later deze maand. Dat vinden niet alleen fans jammer, maar ook de castleden.

Tenminste, dat is wat Greg-acteur Nicholas Braun zegt in gesprek met The Hollywood Reporter. "We waren allemaal behoorlijk teleurgesteld."

Succession seizoen 4


Onlangs maakte HBO bekend dat Succession ten einde zou lopen na het aanstaande vierde seizoen. Dat vinden fans jammer, want de serie werd met ieder seizoen populairder. Maar ook de crewleden vinden het dus geen geweldig nieuws.

Dit zei Braun over het einde van Succession:

"Dat was nogal een grote. We verwachtten het terwijl we de show aan het maken waren, maar je gelooft het pas als Jesse het zegt. We zijn allemaal behoorlijk teleurgesteld. Ik was zo verdrietig op mijn laatste dag. Ik ben al een paar weken klaar, en de laatste dag was echt een zware dag. Weet je, afscheid nemen van iedereen. Het was de beste werkervaring van mijn leven. Dus afscheid nemen van die mensen was erg zwaar."

Wel geeft Braun aan dat het einde van Succession er een is om te onthouden. Dat gaan we ervaren, 26 maart op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-maker hint naar einde seizoen 4 met nieuwe foto
Series / Nieuws

'The Boys'-maker hint naar einde seizoen 4 met nieuwe foto

De maker van de serie The Boys heeft een afbeelding gedeeld uit de finale van het aankomende seizoen.

Een van de eerste beelden uit The Boys seizoen 4 is er een van de seizoensfinale. Kijk, dat zie je niet vaak. Maar helaas (of gelukkig) geeft het plaatje ook niet veel weg.

Het filmen van de seizoensfinale van The Boys seizoen 4 is nu bezig. Showrunner Eric Kripke heeft een foto gedeeld om de fans alvast lekker te maken.

The Boys seizoen 4


De foto toont een blik met vlees, van de maker Vought. Het schijnt het eten te zijn "dat iedere Supe nodig heeft."


Enkele weken geleden, op 12 februari, deelde Kripke dat ze begonnen waren met de voorbereiding van de seizoensfinale. Niet de seriefinale, gaf hij meteen aan, want er zit nog veel meer aan te komen.

Wanneer The Boys seizoen 4 verschijnt, is nog niet duidelijk. Wel moet het seizoen dit jaar nog verschijnen, hoogstwaarschijnlijk in de na zomer of herfst.

The Boys is te zien op Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega kaart nog meer problemen aan bij opnames 'Wednesday'
Series / Nieuws

Jenna Ortega kaart nog meer problemen aan bij opnames 'Wednesday'

De actrice moest voet bij stuk houden om haar personage trouw te blijven.

Jenna Ortega moest soms haar professionaliteit laten vallen om haar personage trouw te blijven, zo vertelde de actrice tijdens een podcast. Dit gebeurde wel soms tegen de intentie van de schrijvers in, maar leverde uiteindelijk een serie die wereldwijd de harten van duizenden heeft veroverd.

Dit is niet de eerste onthulling die Ortega heeft gedaan over de opnames van de Netflix-serie Wednesday, die is gebaseerd op de griezelige The Addams Family. Eerder vertelde ze dat ze onder onmenselijke druk stond om zich zo goed mogelijk in te leven in haar rol, waartoe cellolessen tot diep in de avond behoorden.

Nu komt ze met een ander nieuwtje, dat laat zien dat ze soms ook voor haar rol als Wednesday heeft moeten vechten. Er waren momenten, dat ze zich genoodzaakt voelde om enkele regels dialoog te veranderen, die volgens haarzelf dichter bij haar personage lagen.Voet bij stuk gehouden op de set


De actrice, die al eerder te zien was in horrorfilms als Scream IV, deelde tijdens de podcast Armchair Expert: "Ik denk niet dat ik ooit mijn voet op een set heb moeten zetten op de manier waarop ik dat bij 'Wednesday' moest doen, want het is zo makkelijk om in die categorie te vallen, vooral bij dit soort shows."

Ze vervolgde: "Er waren momenten op die set waarop ik zelfs onprofessioneel werd in de zin dat ik gewoon lijnen begon te veranderen. De scriptbegeleider dacht dat ik met iets aparts bezig was, en dan moest ik met de schrijvers gaan zitten en dan hadden ze zoiets van: 'Wacht, wat is er met de scène gebeurd?' En dan moest ik gaan uitleggen waarom ik bepaalde dingen niet kon doen."Beschermend over het personage


Ze vertelde verder: "Alles wat [Wednesday] doet, alles wat ik moest spelen, was helemaal niet logisch voor haar personage. Dat ze in een driehoeksverhouding zat, sloeg nergens op. Er was een zin over een jurk die ze moet dragen voor een schoolfeest en ze zegt: 'Oh mijn god, ik vind hem prachtig! Ik kan niet geloven dat ik dat zei. Ik haatte mezelf letterlijk. En ik moest zeggen: 'Nee, dat kan niet.'"

Ze stelde:"Ik werd heel, heel beschermend over haar. Je kunt niet een verhaal leiden en geen emotionele boog hebben, want dan is het saai en vindt niemand je leuk. En Wednesday is een tiener," zei ze. "Als je klein bent en je zegt morbide, beledigende dingen, is het grappig en vertederend en 'Aww, je weet niet beter'. Maar als je een tiener wordt, is het: 'Nu ben je vervelend en je weet het.' Er is minder excuus."

Een tweede seizoen van Wednesday werd in januari 2023 aangekondigd met onderstaande video, maar een releasedatum is er helaas nog niet.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer'-acteur sluit aan bij nieuwe 'The Walking Dead'-serie
Series / Nieuws

'Lucifer'-acteur sluit aan bij nieuwe 'The Walking Dead'-serie

De miniserie over Rick en Michonne is in productie, en deze 'Lucifer'-acteur heeft aangesloten.

Het is al geruime tijd bekend dat Rick (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira) een eigen spin-off krijgen. 'Lucifer'-acteur Lesley-Ann Brandt is gecast in Rick en Michonne's spin-off.

Het filmen is vorige maand van start gegaan, met Scott Gimple als showrunner. Gimple was eerder al showrunner bij The Walking Dead. De miniserie over Rick en Michonne telt zes afleveringen.

Goed voorbereid


Brandt's personage heet Pearl Thorne. Buiten de naam is momenteel nog niet bekend welke rol Pearl zal spelen in het verhaal. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse Brandt heeft haar sporen al verdiend als de demon Mazikeen ("Maze") in Lucifer, waar ook het nodige niet-menselijke gespuis rondwandelde.

Women's Health


Fitness-liefhebber Brandt kon zich helemaal uitleven in haar rol als Maze, die het nodige afknokte. Tevens stond de actrice op de cover van Women's Health. In een interview met Shape vertelde Brandt destijds dat ze het overgrote deel van haar stunts zelf doet. "Ongeveer 90% van mijn stunts in 'Lucifer' doe ik zelf. Ik ben altijd al atletisch geweest. Maze's persoonlijkheid is voor een groot deel bepaald door het feit dat ze zo fysiek is ingesteld," legde de actrice uit.

Gezien deze instelling zal Brandt meer dan genoeg voldoening vinden in deze nieuwe 'Walking Dead'-serie.

Bekijk op instagram
Kijk The Walking Dead op Netflix.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk zelf: Joe's volgende doelwit in de preview van 'You' seizoen 4 tweede helft
Series / Trailer

Kijk zelf: Joe's volgende doelwit in de preview van 'You' seizoen 4 tweede helft

Op 9 maart is het zover, maar Netflix heeft alvast een preview online gezet van 'You'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 4 van You gaat eindelijk verder. Joe (Penn Badgley) blijft ons verrassen. Hij is namelijk behoorlijk verontwaardigd over het lelijke karakter van de Eat the Rich-moordenaar. Dit blijkt uit de preview die Netflix online heeft gezet.

Netflix heeft bij wijze van cadeautje aan de fans de eerste vier minuten van de tweede helft van het seizoen online gezet. Deze kun je hier bekijken.

Nieuwste doelwit


Joe beseft dat hij Rhys Montrose (Ed Speleers) moet tegenhouden. Nog los van het feit dat Rhys een gevaar is voor Joe zelf, ook is hij druk bezig zijn politieke ambities waar te maken. Dit is een bijna perfecte dekmantel voor datgene waar Rhys mee bezig is, en zou hem vrijwel onaantastbaar maken. Ook al heeft Joe zelf het nodige op zijn kerfstok, hij is stellig van mening dat Rhys een "wrede man in zijn eigen immorele wereld" is.

Het kat-en-muis-spel tussen Joe en de Eat the Rich-moordenaar zal ongetwijfeld voor de nodige nieuwe verwikkelingen zorgen. Immers, deze twee zijn aan elkaar gewaagd op een manier die we tot nu toe nog niet gezien hebben in de serie.

Kijk You op Netflix.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.