Marvel introduceert gloednieuwe superheld in tweede seizoen 'What If...?'

"Het verhaal zit vol drama, de personages zijn compleet en de actie is adembenemend"

Daan Kusen, 10-03-2023 15:27

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Het tweede seizoen van Marvel's What If...? begint vorm te krijgen. Zeker nu er voor een aflevering een compleet nieuw Marvel personage wordt geïntroduceerd.

Kahhori

In een alternatief universum landt de Tesseract, de blauwe kubus uit Captain America: The First Avenger, in het gebied van zes stammen van oorspronkelijke Amerikanen.

De aflevering zou plaats vinden vóór de Spaanse en Britse kolonisatie van het land. Kahhori, een jonge vrouw van de Mohawk stam, vindt dankzij de Tesseract een weg naar de sterren en naar zichzelf en haar kracht.Wie is Kahhori

Wie Kahhori is weet nog niemand. Wel wordt er genoeg gespeculeerd. Zo zou ze een vrouwelijke variant van de Oorspronkelijk Amerikaanse Captain America Joe Gomez kunnen zijn.

Anderen geloven weer dat ze onderdeel uitmaakt van een adaptatie van de strip 1602.

Hechte samenwerking

Om Kahhori te creëeren werkte Marvel samen met leden van de Mohawk-natie en een Mohawk taalexpert. Dit alles om de aflevering zo verantwoordelijk en authentiek over te laten komen.Uniek en historisch

Mohawk-historicus Doug George is heel enthousiast.

"De aflevering vertelt een opmerkelijk verhaal vanuit een Mohawk-perspectief, wat echt uniek en historisch is," zegt George.

"Het zal de kijker een nieuwe en uitdagende kijk geven op de Eerste Mensen van dit land."

"Het verhaal is vol drama, de personages compleet en de actie scènes zijn adembenemend - en allemaal in samenwerking met de Mohawk stam, van dialoog tot aankleding," aldus George.

Vertraging

Fans van What If...? zullen helaas nog lang moeten wachten. Het tweede seizoen is recentelijk uitgesteld en zal nu in 2024 pas verschijnen.

Het eerste seizoen kun je echter gewoon op Disney+ terug kijken.
Lees meer over: what if, kahhori, mohawk, native americans, oorspronkelijke bewoners, first people, indianen, marvel, disney plus

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Domper voor geliefde
scifi-serie

Domper voor geliefde scifi-serie

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader