search
Marvel introduceert gloednieuwe superheld in tweede seizoen 'What If...?'
Series / Nieuws

Marvel introduceert gloednieuwe superheld in tweede seizoen 'What If...?'

"Het verhaal zit vol drama, de personages zijn compleet en de actie is adembenemend"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Marvel's What If...? begint vorm te krijgen. Zeker nu er voor een aflevering een compleet nieuw Marvel personage wordt geïntroduceerd.

Kahhori


In een alternatief universum landt de Tesseract, de blauwe kubus uit Captain America: The First Avenger, in het gebied van zes stammen van oorspronkelijke Amerikanen.

De aflevering zou plaats vinden vóór de Spaanse en Britse kolonisatie van het land. Kahhori, een jonge vrouw van de Mohawk stam, vindt dankzij de Tesseract een weg naar de sterren en naar zichzelf en haar kracht.



Wie is Kahhori


Wie Kahhori is weet nog niemand. Wel wordt er genoeg gespeculeerd. Zo zou ze een vrouwelijke variant van de Oorspronkelijk Amerikaanse Captain America Joe Gomez kunnen zijn.

Anderen geloven weer dat ze onderdeel uitmaakt van een adaptatie van de strip 1602.

Hechte samenwerking


Om Kahhori te creëeren werkte Marvel samen met leden van de Mohawk-natie en een Mohawk taalexpert. Dit alles om de aflevering zo verantwoordelijk en authentiek over te laten komen.



Uniek en historisch


Mohawk-historicus Doug George is heel enthousiast.

"De aflevering vertelt een opmerkelijk verhaal vanuit een Mohawk-perspectief, wat echt uniek en historisch is," zegt George.

"Het zal de kijker een nieuwe en uitdagende kijk geven op de Eerste Mensen van dit land."

"Het verhaal is vol drama, de personages compleet en de actie scènes zijn adembenemend - en allemaal in samenwerking met de Mohawk stam, van dialoog tot aankleding," aldus George.

Vertraging


Fans van What If...? zullen helaas nog lang moeten wachten. Het tweede seizoen is recentelijk uitgesteld en zal nu in 2024 pas verschijnen.

Het eerste seizoen kun je echter gewoon op Disney+ terug kijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen