search
Tv-serie 'God of War' staat flink onder druk
Series / Nieuws

Tv-serie 'God of War' staat flink onder druk

Een succesvolle voorganger legt de lat wel heel hoog voor de serie.

Na het grote succes van de HBO Max serie The Last of Us ligt de lat erg hoog voor zowel al bestaande als nog komende series. Zo lijkt er nu ook ontzettend veel druk te staan op de serie God of War.

Het verhaal van de originele game is gebaseerd op oude mythologieën en volgt Kratos, een Spartaanse krijger en later de Griekse God van de Oorlog, die door zijn vroegere meester, de oorspronkelijke Griekse God van de Oorlog Ares, werd misleid om zijn familie te doden. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die leiden tot oorlogen met de verschillende mythologische pantheons.

Hoge verwachtingen


Die druk wordt vooral gevoeld door degenen achter Amazon Prime's aankomende God of War serie die momenteel in ontwikkeling is. Naast Naughty Dog's The Last of Us en Uncharted is Santa Monica Studios' God of War waarschijnlijk Sony PlayStation's kroonjuweel.

Net als bij The Last of Us haalt de Amazon God of War show de schrijver/regisseur van het spel, Cory Barlog, binnen om betrokken te zijn bij de creatie van de serie.

Op Twitter deelt Barlog onlangs zijn reactie op The Last of Us door te zeggen dat het "echt verbazingwekkend, vernederend en inspirerend werk is dat me vervult met vreugde + geluk voor iedereen die het gemaakt heeft."

Vervolgens zegt hij dat het "geen kleine hoeveelheid druk, frustratie en een klein beetje jaloezie heeft opgeleverd omdat het ZO GOED is. Serieus, wat ze bereiken is godverdomme MONUMENTAAL. Zo trots op ze."

Wanneer de serie precies zal uitkomen is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen