search
Dit was de verborgen aanwijzing voor de 'You'-ontknoping op Netflix
Series / Nieuws

Dit was de verborgen aanwijzing voor de 'You'-ontknoping op Netflix

Hoofdrolspeler Penn Badgley onthult de verborgen aanwijzing voor de ontknoping van seizoen 4.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sommige kijkers zaten met open mond naar de ontknoping van seizoen 4 van Netflix-serie You te kijken. Er werd hierin voortgeborduurd op de Eat the Rich-seriemoordenaar, maar op een andere manier dan gedacht werd.

Hoewel Rhys Montrose (Ed Speleers) wel degelijk bestaat en door Joe vermoord wordt, was hij niet de dader. Rhys was een projectie van Joe's (Penn Badgley) verbeelding. In een interview met Entertainment Weekly wijst Badgley op de verborgen aanwijzing in een eerder seizoen.

Verborgen kant


Badgley is meer dan tevreden over de wending in het verhaal. "In dit seizoen zag je Joe voor het eerst door de ogen van anderen. Het leek een luchtspiegeling, een geïdealiseerde versie van het personage zelf. De moordende Rhys is in dit verband een metafoor, de verborgen kant van Joe," vertelt de acteur.


Eerste aanwijzing


Ook vertelt Badgley over de eerste keer dat Joe zich als het ware opsplitste. Badgley: "Het begon in de derde aflevering van seizoen 3. Daarin speelde ik twee Joe's, en wellicht was dit de start voor de verhaallijn die we in dit seizoen te zien hebben gekregen".

De hoofdrolspeler doelt op Joe's koortsdroom. De scène kun je hieronder bekijken. Joe moet wat moorddadige zaken opknappen, maar blijkt de mazelen te hebben. In de hallucinatie die volgt voert hij een gesprek met zichzelf.

Enige hoop op een betere toekomst voor Joe lijkt hiermee vervlogen. Joe's afwijzing van zijn duistere kant bleek namelijk letterlijk een illusie.

Kijk You op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen