search
Oorlogsfilm van Netflix pakt meerdere Oscars, 'Blonde' blijft met lege handen achter
Films / Nieuws

Oorlogsfilm van Netflix pakt meerdere Oscars, 'Blonde' blijft met lege handen achter

'All Quiet on the Western Front' pakt een aantal Oscars, deze werden afgelopen nacht uitgereikt.

Blonde wist geen Oscar te verzilveren, Everything Everywhere All at Once werd de grote winnaar en All Quiet on the Western Front van Netflix wist een aantal Oscars in de wacht te slepen.

All Quiet on the Western Front


De film van Netflix was genomineerd in negen categorieën en wist er vier te verzilveren. De film pakte de Oscars voor beste originele scenario, beste buitenlandse film, beste cinematografie en beste productie design.



Verhaal van de film


De zeventienjarige Paul gaat in de Eerste Wereldoorlog naar het westfront, maar zijn enthousiasme maakt al vlug plaats voor de harde realiteit van het leven in de loopgraven.

Bekijk de film op Netflix als je dit nog niet gedaan hebt.

De overige winnaars


Everything Everywhere All at Once pakte de Oscar voor beste film, beste regisseur, beste actrice (Michelle Yeoh), beste acteur in bijrol (Ke Huy Quan), beste actrice in bijrol (Jamie Lee Curtis), beste originele scenario en de beste editing.
The Whale pakte de Oscar voor beste acteur (Brendan Fraser) en beste make up en haar.

Women Talking pakte de Oscar voor beste aangepaste scenario, Guillermo Del Toro's Pinocchio verzilverde de Oscar voor beste animatiefilm, Navalny werd de winnaar bij beste documentaire en Black Panther: Wakanda Forever pakte de Oscar voor beste kostuums.

De Oscar voor het beste geluid ging naar Top Gun: Maverick, RRR verzilverde de Oscar voor het beste liedje, beste korte animatiefilm ging naar The Boy, the Mole, the Fox and the Horse, An Irish Goodbye sleepte de Oscar voor beste kortfilm (live action) binnen en de laatste Oscar voor beste korte documentaire ging naar The Elephant Whisperers.

Blonde


Helaas wist Blonde geen Oscar te bemachtigen. Wel kreeg de film twee Razzies toebedeeld voor worst picture en worst screenplay.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen