search
Grote fantasyserie 'American Born Chinese' van Disney+ krijgt trailer
Series / Trailer

Grote fantasyserie 'American Born Chinese' van Disney+ krijgt trailer

Disney lanceerde de trailer haast tegelijkertijd met de regen aan Oscars voor de cast.

In de gloednieuwe trailer van de aankomende Disney-serie American Born Chinese stralen meerdere sterren uit de gevierde film Everything Everywhere All At Once om wederom een verhaal te delen over de Chinese gemeenschap in de VS. Check de intense trailer gauw hieronder.

Rondom de Oscars, waarin Michelle Yeoh en Ke Huy Quan behoorlijk in de prijzen vielen, komt Disney+ met de eerste trailer voor de nieuwe serie over ABC's, oftewel American Born Chinese. Figuren uit de Chinese mythologie verschijnen in de Verenigde Staten met een hoop drama en martial arts tot gevolg.



Grote namen


De serie is gemaakt door Kelvin Yu en wordt geregisseerd door Destin Daniel Cretton, die tevens Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings schreef en regisseerde. Het verhaal is gebaseerd op de bizarre graphic novel van Gene Luen Yang. En naast Cretton werken er nog veel andere Chinese sterren mee aan de show, die grotendeels geboren zijn in de VS.

Michelle Yeoh speelt bijvoorbeeld de godin Guanyin, Daniel Wu de Apenkoning Sun Wukong en Stephanie Hsu is de godin Shiji Niangniang. Ke Huy Quan is ook van de partij en speelt Freddy Wong (zonder een voorgeschiedenis in een eeuwenoud Chinees verhaal).

Waar gaat American Born Chinese over?


De officiële synopsis van de serie luidt:"Jin Wang, die worstelt met zijn leven thuis en op school, ontmoet de nieuwe buitenlandse uitwisselingsstudent op zijn school, waardoor hij betrokken raakt bij een epische strijd tussen goden uit de Chinese mythologie."

Vanaf 24 mei is de serie American Born Chinese te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen