search

Ons nieuws van dinsdag 14 maart 2023

Een 'Scream' tv-serie? Hoe groot is de kans?
Films / Nieuws

Een 'Scream' tv-serie? Hoe groot is de kans?

Er zijn meerdere personages die het masker zouden kunnen dragen.

Na de recente successen van Scream 5 en 6 rijst er eigenlijk maar één vraag. Is er ook een nieuwe serie over de succesvolle filmreeks in de maak?

Scream goed ontvangen


Scream 6 is goed ontvangen met een 7,6 op IMDB en met 76 procent op Rotten Tomatoes. Er is eerder een Scream-serie gemaakt door MTV. Deze is na drie seizoenen stopgezet. De fans hunkeren naar een goede Scream-serie.

Voordeel in huis


'Als we de mogelijkheid krijgen, zouden we dat geweldig vinden', zegt producent William Sherak tegen de website Deadline. 'Het voordeel dat de andere producer en ik hebben, en veel andere mensen niet hebben, is een geniale partner die goed kan schrijven.' Aldus producent Sherak.

Oranje licht


Hiermee doelt de producent op de schrijvers van Scream 5, beter bekend onder de titel Scream, en Scream 6. Het talent hoeft niet meer van buiten worden aangetrokken, wat kan schelen in de productiekosten en de keuze om het licht op groen te zetten voor een serie.

Meerdere personages


Plus er zijn meerdere personages die het masker zouden kunnen dragen. Dit kan een serie aantrekkelijk maken gezien de continuïteit.

Nog geen groen licht


Vooralsnog is de laatste dominosteen nog niet gevallen. Tot die tijd kunnen we griezelig genieten van Scream, te koop via Prime Video en Scream 6 in de bioscoop.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' verslaat 'House of the Dragon' op HBO Max
Series / Nieuws

'The Last of Us' verslaat 'House of the Dragon' op HBO Max

De serie is al sinds de première razend populair en verbreekt record na record, en daar komt er nu nóg eentje bij.

De seizoensfinale van The Last of Us seizoen 1 heeft ondanks de concurrentie van de Oscars opnieuw een hoogtepunt aan kijkcijfers behaald.

Hierdoor heeft de serie nu meer kijkers dan House of the Dragon. Sinds de première in januari is The Last of Us steeds populairder geworden en de serie blijft een van de meest bekeken series op televisie.

De finale


De laatste aflevering van seizoen 1 van The Last of Us "Look for the Light" werd op zondagavond door gemiddeld 8,2 miljoen kijkers bekeken op alle HBO-platforms. Dit is meer dan het vorige record van 8,1 miljoen kijkers voor aflevering 8.

In de eerste zes afleveringen van seizoen 1 keken gemiddeld 30,4 miljoen mensen per aflevering, wat meer is dan het gemiddelde van 29 miljoen kijkers per aflevering van House of the Dragon.



Record na record


Het is best indrukwekkend dat de finale van The Last of Us opnieuw een kijkcijferrecord heeft verbroken, omdat het tegelijkertijd werd uitgezonden met de Oscars op ABC.

Eerder werd er al een kijkersrecord met 7,5 miljoen kijkers verbroken toen aflevering 4 werd uitgezonden tijdens de Grammy Awards op CBS.

Strijd om kijkers


Sinds de première van The Last of Us wordt de serie al vergeleken met House of the Dragon omdat het allebei series zijn van hoge kwaliteit en ze veel kijkers trekken.

Voor lange tijd werd House of the Dragon net iets meer bekeken dan The Last of Us, maar de rollen zijn nu omgedraaid. The Last of Us heeft momenteel meer kijkers en is ook de meest bekeken serie op HBO sinds het laatste seizoen van Game of Thrones, die gemiddeld 44 miljoen kijkers per aflevering had.

Daarnaast heeft HBO al aangekondigd dat er een tweede seizoen van The Last of Us zal komen. De serie krijgt hierdoor de kans om in seizoen 2 ook het aantal kijkers van Game of Thrones te overtreffen.

Bekijk seizoen 1 van The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Young Sheldon' onthult hoe seizoen 13 van 'The Big Bang Theory' had kunnen zijn
Series / Nieuws

'Young Sheldon' onthult hoe seizoen 13 van 'The Big Bang Theory' had kunnen zijn

Sheldon blijkt een verborgen kwaliteit te hebben, die je misschien niet meteen bij hem zou verwachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het nieuwe seizoen van Young Sheldon blijkt Sheldon een kwaliteit te hebben die we nog niet eerder bij hem hadden gezien. En niet zomaar een, want deze kwalitieit had heel goed verder onderzocht kunnen worden in het 13e seizoen van The Big Bang Theory dat er nooit is gekomen.

Vier jaar nadat The Big Bang Theory eindigde, zette de wereld zich voort via prequel Young Sheldon. De prequel heeft veel plotgaten gecreëerd, maar biedt ook verklaringen voor een paar van Sheldons vreemdste eigenaardigheden. Soms geeft Young Sheldon ook een idee van hoe zijn toekomst eruit zou hebben gezien als The Big Bang Theory na seizoen 12 was doorgegaan.

Sheldon als vader


Dankzij de volwassen verteller in Young Sheldon weten we dat Sheldon kinderen heeft met Amy. Het feit dat hij vader werd had een verhaallijn kunnen zijn in The Big Bang Theory seizoen 12. Hoewel dat niet gebeurde, bevestigt Young Sheldon seizoen 6 dat hij een geweldige vader zou zijn geweest.

In de aflevering "Teen Angst and a Smart-Boy Walk of Shame" zien we hoe de Coopers omgaan met het hebben van een pasgeboren baby. Dit is een hele opgave, maar wanneer Sheldon tijd doorbrengt met zijn nichtje kan hij haar makkelijk kalmeren. Dit bewijst dat Sheldon, ondanks zijn beruchte sociale onbekwaamheid, goed met kinderen kan omgaan.

Aangezien Sheldon een aantal slechte eigenschappen van zijn moeder, Mary, heeft geërfd, zou het goed kunnen dat hij deze goede kwaliteit ook van haar heeft. Waarom Sheldon zo gemakkelijk met kinderen omgaat, had verder kunnen worden onderzocht in seizoen 13 van The Big Bang Theory.

Young Sheldon is te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'La Course'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'La Course'

Degelijke, betrokken wielerdocumentaire biedt een aardig inkijkje in de eerste Tour de France voor vrouwelijke profs.

Regie: Jeroen de Greef, Dries Tolleneer | Aantal afleveringen: 4 | Speelduur: 40-49 minuten | Jaar: 2023

De Tour de France is een begrip in de wielersport, maar tot 2022 stond de grote ronde nog niet op de kalender van de vrouwelijke profs. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, besefte de organisatie zich. La Course volgt de Nederlandse wielerploeg SD Worx tijdens de veelbewogen achtdaagse en biedt daarmee een aardig inkijkje in de manier waarop de deelnemende vrouwen hun sport benaderen en beleven.

Het was niet meer dan terecht dat de NOS afgelopen zomer na de 'reguliere' Tour de France ook de eerste editie voor vrouwen uitzond. Waar er bij het vrouwenvoetbal, om een voorbeeld te geven, nog wel eens lacherig wordt gedaan over het niveauverschil met de mannelijke profs, lijdt het geen twijfel dat menig mannelijke renner aan het zuurstof zou moeten na een klimwedstrijdje met Annemiek van Vleuten, de vrouw die de eerste Tour uiteindelijk ook op haar naam schreef.

Als je La Course zij aan zij bekijkt met All-In: Team Jumbo-Visma, een andere recente Prime Video-wielerdocumentaire, valt op hoe snel de sport is geprofessionaliseerd. Uit niets blijkt dat we pas naar de eerste vrouwentour kijken en de vier afleveringen bieden een blik achter de schermen die kijkers van de Jumbo-Visma-documentaire qua vorm bekend voor zal komen: van de ploegleidersauto gaat het naar de situatie in de koers, naar de teambus en (in flashback) naar de vele uren voorbereiding die de vrouwen in de wedstrijd hebben gestoken.

De serie volgt de loop van de etappekoers, die voor de verandering begon op de Champs-Élysées (standaard het slotdecor van de mannentour) en eindigde met een loodzware klim in de Vogezen. Het risico is bij zo'n benadering al snel dat de afleveringen veredelde samenvattingen worden van de beelden die liefhebbers van de sport in juli ook op televisie hebben kunnen zien, waarbij de rensters op een (na verloop van tijd) wat eentonige wijze terugblikken op hun prestaties.

Op momenten blijft de serie inderdaad een beetje hangen in sportieve evaluaties. Boeiend genoeg voor wielerliefhebbers, maar minder voor kijkers met een meer algemene interesse. Gelukkig hebben de makers in de maanden naar aanloop van de Tour een aantal rensters bezocht en gevolgd in hun woon-of trainingsomgeving, waarvan de beelden optimaal in de montage zijn verwerkt; tijdens verschillende etappes staan de achtergrondverhalen van verschillende vrouwen centraal. Een logische keuze, maar wel precies wat de afleveringen nodig hebben. Het maakt de documentaire persoonlijk en betrokken.

Af en toe lijkt de koers zich voor de gelegenheid zelfs op maat te ontvouwen. Zo soleert Marlen Reusser, een renster die normaal vaak relatief anoniem in dienst van de ploeg rijdt, op dag vier ineens naar de overwinning. Het meest prikkelend zijn de situaties waarin individuele ambities botsen met het teambelang. Tijdens etappe drie wordt de oudste en meest ervaren vrouw van SD Worx door haar ploegleider gesommeerd om te wachten op Demi Vollering, het Nederlandse toptalent dat de Tour in de toekomst zou kunnen winnen. Is ze tevreden met de teamprestatie of voelt ze zich stiekem bestolen?

Als Vollering na een volledig misgelopen etappe voorzichtig oppert dat de ploeg misschien te veel energie aan de belangen van een andere renster heeft verspild, rijst (niet voor het laatst) de vraag of de rensters elkaar wel altijd de waarheid vertellen. In hun onderlinge interacties zit meer ambiguïteit dan in de soms wat platte benadering van hun (mannelijke) ploegleider. Die vertelt de vrouwen na de betreffende rampdag minstens vijf keer wat ze verkeerd hebben gedaan, terwijl ze er zelf net zo goed kapot van zijn.

Op zijn beste momenten wordt La Course zo een karakterstudie van de onderlinge verhoudingen tussen profs en van de autoritaire verhoudingen binnen een ploeg. Het genderelement maakt die karakterstudie nog interessanter; sportief manager Danny Stam en ploegleidster (en ex-toprenster) Anna van der Breggen zitten naast elkaar in de auto en verdelen de werkzaamheden. Toch lijkt van der Breggen in haar begeleidende functie gemakkelijker en natuurlijker tot de vrouwen door te dringen.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de vrouwelijke tak van de wielersport zich de komende jaren alleen maar zal blijven doorontwikkelen en in dat licht is La Course een waardevolle momentopname die een aantal van de beste rensters van het huidige peloton aan het woord laat. Aanbevolen voor de liefhebber en voor wie nog geen kennis heeft gemaakt met de sport: aankomende zomer is er weer een Tour.

★★★☆☆

La Course is te zien bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Killing Eve'-actrice mogelijk in serie 'Blade Runner 2099'
Series / Nieuws

'Killing Eve'-actrice mogelijk in serie 'Blade Runner 2099'

De serie wordt een vervolg op de films Blade Runner en Blade Runner 2049.

Killing Eve-actrice Jodie Comer is naar verluidt in gesprek om de hoofdrol te spelen in de serie Blade Runner 2099 voor Amazon.

Het project betreft het derde grote deel in de franchise, in navolging op Ridley Scotts klassieker Blade Runner uit 1982 en Denis Villeneuve's vervolg Blade Runner 2049[/i[ uit 2017.

Scott is uitvoerend producent van de serie. Silka Luisa ([i]Shining Girls
) zal het scenario schrijven en produceren voor Scott Free Productions, Amazon Studios en Alcon Entertainment.

Epische sci-fi
Blade Runner 2099 werd ruim een jaar geleden aangekondigd en geldt als hoge prioriteit voor Amazon Studios. Scott zou naar verluidt zelf een aantal afleveringen willen regisseren.

Tijdens podcast The Hot Mic liet journalist Jeff Sneider weten dat Comer na The Last Duel dolgraag opnieuw met Scott wilde werken. Eigenlijk zouden ze al opnieuw samenwerken aan Napoleon, maar dat ging uiteindelijk niet door. Blade Runner 2099 zou dus de perfecte aangelegenheid zijn om dit recht te zetten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Was die giraf in 'The Last of Us'-seizoenfinale echt?
Series / Foto's

Was die giraf in 'The Last of Us'-seizoenfinale echt?

Het antwoord is ingewikkelder dan je in eerste instantie zou denken.

Sinds gisteren is de finale van The Last of Us seizoen 1 te streamen via HBO Max. Met als een van de belangrijkste momenten een scène met een giraf, die zo uit de game is geplukt.

In de Jurassic Park-achtige scène hebben Joel en Ellie een zeldzaam gelukkig moment wanneer ze een giraf voeden na Salt Lake City te hebben bereikt. Maar is deze giraf nu echt? Of gemaakt met CGI?

Het antwoord is niet zo eenvoudig als je zou denken. Er is namelijk gebruikgemaakt van echter giraffes, maar ook blauwe schermen en CGI-effecten.

Een lastig proces
Productie-ontwerpen John Paino heeft weken erover gedaan om blauwe panelen rondom echte giraffen in een dierentuin te plaatsen om ervoor te zorgen dat de dieren zo comfortabel mogelijk waren.

Het zou volgens Paino een van de meest ingewikkelde scènes zijn geweest om te maken. Hieronder zie je een aantal foto's van de opnames, waarop we ook hoofdrolspelers Pedro Pascal en Bella Ramsey zien.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix pakt een van de grote Oscars met succesvolle film
Films / Nieuws

Netflix pakt een van de grote Oscars met succesvolle film

In 'Pinokkio' mengt de filmmaker magische filmbeelden met aspecten van horror.

De Netflix-film Pinokkio pakt een grote prijs tijdens de Oscars. Filmmaker Guillermo del Toro gaat ervandoor met de Oscar voor de beste animatiefilm.

Tweede Oscar


Het is de derde keer dat de filmmaker een Oscar mee naar huis neemt. Zijn eerste beeldjes won hij in 2018 voor de film Shape of Water.

Musicalachtige film


De musicalachtige film stamt volgens Reuters af van het boek 'De avonturen van Pinokkio' uit 1883. In Pinokkio mengt de filmmaker magische filmbeelden met aspecten van horror. De uitgave duurde duizend dagen om te filmen, met meer dan 40 medewerkers.

Volwassen worden


Was vader Geppetto in de eerdere films vooral blij met zijn tot leven gewekte metgezel, in deze film draait het vooral om eigen keuzes maken en het grensverleggende karakter van Pinokkio. De film speelt zich af in het fascistische Italië net voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.



Waar te zien


Ben je benieuwd geworden naar het eindresultaat? Guillermo del Toro's Pinokkio is exclusief te zien bij Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Taboe doorbrekende serie over seksuele verlangens scoort sterk op Netflix
Series / Nieuws

Taboe doorbrekende serie over seksuele verlangens scoort sterk op Netflix

Het nieuwe seizoen 'Sex/Life' wordt ontzettend goed bekeken op Netflix.

Het tweede seizoen van Sex/Life wordt ontzettend goed bekeken op Netflix. In de eerste week na het verschijnen behoort de serie tot de top 10 van de meest bekeken series.

Plot


In het tweede seizoen van de serie volgen we wederom het leven van Billie. Billie worstelt nog altijd met haar seksuele verlangens en herinneringen aan haar ex Brad, terwijl zij en man Cooper alles hebben wat hun hartje begeert. De relatie tussen Cooper en Billie loopt mis en zij gaat op zaak naar wat ze nu eigenlijk mist.

Uitbreiding van Billie naar Sasha


Net als in het eerste seizoen is de taboe doorbrekende boodschap in het nieuwe seizoen opnieuw dat ook vrouwen seksuele verlangens hebben. Naast de verlangens van Billie wordt er nu ook meer ingezoomd op de verlangens van haar vriendin Sasha.

Kritiek in recensie


Voor de liefhebbers van het genre opnieuw een interessant seizoen van Sex/Life. Puntje van kritiek wat in een review op onze site recentelijk al aan de orde kwam, is dat het tweede seizoen wel veel van hetzelfde is en dat het allemaal redelijk voorspelbaar is.

Bekijk op instagram


Kijk de serie hierop Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plothole in 'Game of Thrones'? Complete familie wordt afgeslacht en niemand geeft erom
Series / Nieuws

Plothole in 'Game of Thrones'? Complete familie wordt afgeslacht en niemand geeft erom

Arya Stark wreekt haar familie en niemand geeft blijk van enige reactie?

Er zitten de nodige heftige scènes in Game of Thrones. Eén van de meest heftige en voor de Stark-fans de meest bevredigende scène is die waarin het gehele huis 'Frey' wordt afgeslacht door Arya Stark.

Freys weggevaagd


Arya nam hiermee natuurlijk wraak op 'The Red Wedding' waarbij een groot deel van haar familie Stark werd vermoord. Er wordt een hele familie weggevaagd in Westeros van een huis dat nauw verbonden is met de Lannister en dat een cruciale strategische locatie bezit.

Niemand geeft erom?


Waar 'The Red Wedding' nogal wat gevolgen heeft voor de rest van het verhaal, is het bijzondere dat de massamoord op de familie 'Frey' nauwelijks gevolgen lijkt te hebben. Er is geen enkel effect, geen van de huizen onderneemt enige actie. Zelfs Arya doet alsof er niets gebeurd is en informeert de mensen in Winterfell niet eens dat zij wraak heeft genomen.

kort gesprekje


Om precies te zijn wordt de afslachting van huis Frey één keer genoemd. Dit gebeurt in een gesprek tussen Cersei en Jamie Lannister. Ze lijken niet te weten wie er achter het bloedbad zit en ondernemen verder geen actie.

Plothole?


Best gek; het lijkt de Starks niet te kunnen schelen dat er wraak is genomen, het lijkt de Lannister nauwelijks te boeien dat ze deze bondgenoot kwijt zijn, het lijkt de andere huizen niet te schelen nog is er iemand die deze strategische plek vervolgens snel inneemt.

In de serie gebeurt er zoveel dat natuurlijk niet alles kan worden uitgelicht. De wraak op de familie Frey had wat ons betreft echter nog wel iets nadrukkelijker mogen worden opgevolgd.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige kritiek op 'The Last of Us' maakte makers juist blij
Series / Nieuws

Heftige kritiek op 'The Last of Us' maakte makers juist blij

De makers van The Last of Us zijn om deze speciale reden heel erg trots op de heftige kritiek die de serie heeft gekregen.

Over het algemeen zijn fans ontzettend enthousiast over The Last of Us. Toch hebben ze ook heel wat kritiek op een paar afleveringen, maar de makers zijn hier juist heel erg blij mee. Ze gaan zelfs zo ver om te zeggen dat ze er trots op zijn.

Showrunner Craig Mazin vertelde laatst aan GQ de reden dat ze zo trots zijn op de kritiek. Over het algemeen is de serie heel goed ontvangen, maar een deel van de reacties is toch negatief.

Op IMDb hebben aflevering 3 en 7 namelijk de laagste scores van het hele seizoen. De twee afleveringen zijn namelijk beoordeeld met een 8,0 en een 7,4, wat eigenlijk nog steeds best hoog is.

Trots op de kritiek


Hoe komt het dan dat de showrunners trots zijn op de kritiek? Mazin vertelde dat hij liever een serie heeft die extreme emotionele reacties oproept, dan een serie waar mensen onverschillig over zijn.

Dit is wat hij nog meer zei: "De verhaallijnen zetten mensen aan tot woede, verwarring, teleurstelling of boosheid. Dat is, denk ik, beter dan de slechtste uitkomst, namelijk onverschilligheid.

Er is veel geschreven over de derde aflevering van dit seizoen, en het is een aflevering waar we erg trots op zijn, en het heeft veel mensen geraakt. Veel mensen gaven het een 1/10. Niet 5/10. En dat komt omdat er ongelooflijk sterke meningen zijn. Maar ik heb veel liever een serie die leeft van 10en en 1en, dan een serie die leeft van 5en."


Bekijk hieronder de trailers voor aflevering 3 en 7 en stream The Last of Us op HBO Max.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit overkomt Joel en Ellie aan het einde van 'The Last of Us' seizoen 1
Series / Nieuws

Dit overkomt Joel en Ellie aan het einde van 'The Last of Us' seizoen 1

Wat is er nu precies gebeurd met Ellie en Joel in de laatste aflevering van The Last of Us?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De allerlaatste aflevering van The Last of Us eindigde een beetje op een dubbelzinnige toon. Wat is er nou precies gebeurd met ons favoriete duo, Joel en Ellie?

Het seizoen eindigt op een redelijk twijfelachtige manier, dus deze recap is speciaal om dit iets duidelijker te maken. Ook roept het einde de vraag op wat er nu gaat gebeuren met het duo.

Joel en Ellie bereikten eindelijk de Fireflies en het zag er eerst allemaal redelijk positief uit. Totdat Marlene bekende dat Ellie zou moeten sterven voor de remedie.

De eerste wending


Dit zorgde voor de eerste grote wending in de aflevering, want Joel liet Ellie, die een tweede dochter is geworden voor hem, niet zomaar sterven. Hij vermoordde alle Fireflies in het ziekenhuis om Ellie te redden.

In de auto vraagt Ellie, die tot dan toe bewusteloos was, wat er precies gebeurd is. Joel besluit om Ellie niet de waarheid te vertellen en hij liegt dat er geen kans meer is op een remedie voor het virus.

Ellie laat doorschemeren dat ze zijn leugen niet helemaal gelooft en wanneer ze er nog een keer naar vraagt, blijft Joel bij zijn eerdere antwoord.

Wat nu?


De laatste scène vindt plaats op een heuvel met uitzicht over Jackson. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat Joel en Ellie terug zullen keren naar Tommy.

Bekijk hieronder de trailer voor aflevering 9 en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De jonge acteurs in 'Stranger Things' zijn stiekem minder belangrijk dan de oudjes
Series / Nieuws

De jonge acteurs in 'Stranger Things' zijn stiekem minder belangrijk dan de oudjes

De oudere personages zijn veel meer veranderd dan de jonge vrienden.

Wie aan Stranger Things denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan de groep jonge vrienden. Toch is de oudere cast stiekem een stuk belangrijker en dit is waarom.

Sinds het eerste seizoen staan de jongere personages van Stranger Things centraal. Zij hebben het verhaal op gang gebracht en de oudere personages bij hun avonturen gebracht.

Toch zijn het de volwassen personages die de serie echt het meest gedragen hebben en het meest zijn geëvolueerd. Hierdoor hebben zij meer toegevoegd aan het verloop van de serie.

Waarom de oudere personages belangrijker zijn


Het klopt dat de kinderen heel erg veranderd zijn, al is het alleen maar in uiterlijk doordat de serie al jaren aan de gang is. Toch hebben de oudere personages zichzelf veel meer ontwikkeld.

Neem bijvoorbeeld Nancy en Steve. Nancy vindt school helemaal niet zo belangrijk meer als eerst. Steve is misschien wel het meest veranderd van iedereen. Hij is niet meer de verwende tiener die hij eerst was, maar een echt vaderfiguur voor de kinderen, vooral voor Dustin.

De kinderen zijn ongetwijfeld ook gegroeid in wie ze zijn. Het zijn echter wel de volwassenen die hun innerlijke demonen overwonnen hebben en betere mensen zijn geworden.

Bekijk hieronder de meest iconische scène uit seizoen 4 en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 5 draken komen mogelijk naar seizoen 2 van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Deze 5 draken komen mogelijk naar seizoen 2 van 'House of the Dragon'

Wij zetten alvast op een rijtje welke vijf draken je mogelijk tegen gaat komen volgend seizoen.

Zowel de oorspronkelijke serie Game of Thrones als het nieuwe succesvolle House of the Dragon zijn vehikels met enorm veel spektakel en visuele effecten. Nu de 'Dance of the Dragons' gaat beginnen kan dat niet zonder een aantal nieuwe draken te introduceren.

De burgeroorlog tussen de families genaamd 'Dance of the Dragons' kan natuurlijk niet zonder een toevoeging van meer magische beesten. Hieronder een opsomming van de draken uit Fire & Blood die misschien wel te zien zijn in seizoen twee:


1 - Tessarion


Het personage dat in House of the Dragon nog niet geïntroduceerd is, is die van prins Daeron Targaryen. De jongste zoon van koning Viserys en Alicent Hightower was opvallend afwezig in het eerste seizoen. Als hij zijn opwachting maakt in het tweede seizoen zal hij vergezeld worden door zijn Tessarion. Een relatief kleine draak, ongeveer 1 derde van Vhagar. Met donkerblauwe vleugels en een lichaam van koper wordt hij beschouwd als de mooiste draken in het koninkrijk.


2 - Silverwing


In seizoen 1 zong Daemon al tegen Vermithor de draak. Aangezien Vermithor een koppel vormt met Silverwing is de kans groot dat laatstgenoemde in seizoen twee verschijnt. Het is een grote 100-jarige draak, zilver gekleurd en een behoorlijk krachtig exemplaar.


3 - Sheepstealer


Als één van de drie wilde draken die in Dragonstone leven kan er van uit worden gegaan dat Sheepstealer zijn opwachting gaat maken. Het is een grote en agressieve draak die een band vormt met Nettles, een bastaard meisje uit Driftmark.


4 - The Cannibal


Eén van die andere wilde draken is The Cannibal. Veruit de grootste, oudste en meest gemene draak dankt zijn naam aan wat hij eet. Waar Sheepstealer het doet voor een schaapje elke dag, jaagt The Cannibal voornamelijk op kleinere draken of eet de restanten van dode draken.


5 - Grey Ghost of Moondancer


Als de voorgaande twee wilde draken hun opwachting gaan maken is het ook te verwachten dat de derde, Grey Ghost, te zien zal zijn. Hij is de kleinste wilde draak op Dragonstone, en is in het algemeen wat minder actief. Mocht die niet in het tweede seizoen voorkomen is er nog de draak Moondancer. Deze heeft een band met Baela Targaryen en leeft ook op Dragonstone.

Welke draken uiteindelijk echt te zien zijn is nog even wachten. Kijk tot die tijd alle afleveringen van het eerste seizoen House of the Dragon op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bella Ramsey hint naar gruwelijk detail in seizoen 2 van 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Bella Ramsey hint naar gruwelijk detail in seizoen 2 van 'The Last of Us'

Seizoen 1 van The Last of Us zit erop, maar we blikken nu al vooruit op wat er komen gaat.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu het eerste seizoen van The Last of Us erop zit, kijken we meteen uit naar het vervolg. Wanneer dat verschijnt is nog onduidelijk, maar actrice Bella Ramsey hint al naar gebeurtenissen uit de sequel.

Bella Ramsey speelt Ellie in The Last of Us op HBO. Ze geeft aan nog niet te weten wat er gaat gebeuren, maar iedereen die de twee games gespeeld heeft zal een goed idee hebben.

The Last of Us seizoen 2


Enkele spoilers voor The Last of Us: Part 2 volgen. Wat spelers van die game zullen weten, is dat het een vrij depressief verhaal kan zijn. De personages krijgen het in ieder geval zwaar te voortduren, met grote gevolgen voor enkele hoofdpersonages.

In een interview blikt Ramsey alvast vooruit op het tweede seizoen. Maar eerst heeft ze het kort nog even over het einde van seizoen 1, over de leugen die Joel Ellie vertelt:

"Ik denk niet dat Ellie hem gelooft. In wezen denk ik niet dat ze dat doet, maar ze moet zichzelf dwingen hem genoeg te geloven, want de gedachte dat het niet waar is, is te pijnlijk. Dus ik denk dat ze zichzelf dwingt hem te geloven omdat ze dat moet voor haar eigen gezond verstand. Maar ik denk dat ze diep van binnen altijd een ander gevoel heeft gehad."

Bella Ramsey over The Last of Us seizoen 2


En over seizoen 2:

"Wie weet wat er gaat gebeuren in seizoen 2? Ik weet het eigenlijk niet. Dat gezegd hebbende, ik heb in enkele schrijverskamers gezeten, maar ik weet nog steeds niet wat ze uitbroeden."

Daarna heeft ze het over haar relatie met Joel, en wat de toekomst van de serie voor de twee te bieden heeft:

"Het zou raar zijn om het voor een groot deel zonder Pedro [Pascal] te doen. Het zou triest zijn, maar ik denk dat dat ook werkt. Ja, ik bedoel, we zullen zien. We zullen zien. We zullen zien. Maar het zal zeker raar zijn, want zoals ik al zei, mijn ervaring is zo gebonden aan hem."

Maar een toekomst zonder Joel is niet ondenkbaar, want voor Ellie zullen er meer mensen in het leven verschijnen:

"Ik kijk erg uit naar de relatie met Dina. Ik denk dat dat cool gaat worden. Ik denk dat het heel lief gaat worden en ik ben blij dat Ellie dat begrijpt vanwege wat er met Riley is gebeurd en ik ben blij dat ze een goede relatie kan hebben en dat er voorlopig geen tragisch einde aan komt. Proberen na te denken over wat er gebeurt in de tweede game. Maar ja, ik weet dat het niet goed afloopt, toch? Maar ze kan het tenminste langer ervaren."

Het eerste seizoen van The Last of Us is nu te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe seizoen 2 van 'The Last of Us' wordt opgezet
Series / Nieuws

Hoe seizoen 2 van 'The Last of Us' wordt opgezet

Dit is hoe de laatste aflevering van The Last of Us seizoen 1 het volgende seizoen opzet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van The Last of Us zit erop, maar het einde van het verhaal is nog niet bereikt. Seizoen 2 gaat later dit jaar in productie, en er werd in de seizoensfinale alvast naar gehint.

Dat deed The Last of Us aflevering 9 door een personage te tonen dat een rol gaat spelen in het tweede seizoen. Spoilers volgen voor zowel de seizoensfinale van The Last of Us als enkele details uit The Last of Us: Part 2!

The Last of Us seizoen 2-hint


Joels moordlustige tocht door het Firefly-ziekenhuis eindigt in de operatiekamer, waar hij een dokter vermoordt voordat hij met Ellie vlucht. Die dokter zegt ons nu nog niets, maar in The Last of Us: Part 2 gaat hij een rol spelen.

Maar hoe kan dat als hij dood is? Door middel van zijn dochter Abby, die een cruciale rol gaat spelen in The Last of Us seizoen 2. Abby is in The Last of Us: Part 2 namelijk op zoek naar wraak voor wat Joel haar vader aan heeft gedaan.

Ook zien we Abby's vader een aantal keer voorbijkomen in flashbacks, die we ongetwijfeld ook in seizoen 2 gaan zien. Hoewel hij het loodje legde in de eerste scène waarin hij verscheen, gaan we de dokter dus nog vaker terugzien!

The Last of Us is nu zien op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 'hidden gems' op Netflix hebben welverdiende Emmy op hun naam staan
Series / Featured

Deze 4 'hidden gems' op Netflix hebben welverdiende Emmy op hun naam staan

Ondanks de prestigieuze oorkonde zijn de series wereldwijd nooit erg bekend geworden.

Soms kunnen ijzersterke series op Netflix voor altijd onder de radar blijven vliegen. Hieronder zijn 4 tips te vinden voor steengoede Netflix-series, die zijn beloond met een Emmy maar desalniettemin een verborgen pareltje zijn gebleven.

When They See Us | Netflix | 8 afleveringen



De dramaserie toont het waargebeurde verhaal van de Central Park Five, vijf zwarte en Latino-tieners die in 1989 werden beschuldigd van de verkrachting van een blanke vrouw in Central Park te New York. De serie volgt hun arrestatie, onrechtmatige veroordeling en de impact die het had op hun leven en dat van hun families.

De serie werd genomineerd voor zestien Emmy Awards en won in twee categorieën: Outstanding Casting for a Limited Series, Movie, or Special en Outstanding Lead Actor in a Limited Series or Movie voor Jharrel Jerome.



Bloodline | Netflix | 3 seizoenen



In de dramaserie volgt de kijker het verhaal van de Rayburn-familie in Florida Keys, waar ze een familiehotel runnen. Wanneer hun oudste zoon Danny terugkeert, brengt hij geheimen uit het verleden naar boven die de familie dreigen te verscheuren.

Kyle Chandler won in 2016 de Emmy voor Best Actor in a Drama Series voor zijn rol als John Rayburn.



Russian Doll | Netflix | 2 seizoenen



Nadia is een New Yorkse vrouw die gevangen zit in een tijdlus. Elke keer als ze sterft, wordt ze teruggebracht naar dezelfde dag op hetzelfde moment. Ze moet proberen uit te zoeken waarom dit gebeurt en hoe ze kan ontsnappen aan deze nachtmerrie.

De serie won 3 Emmy Awards in 2019, waaronder Outstanding Cinematography for a Single-Camera Series (Half-Hour), Outstanding Production Design for a Narrative Program (Half-Hour) en Outstanding Sound Editing for a Comedy or Drama Series (Half-Hour) and Animation.



Godless | Netflix | 7 afleveringen



In het Wilde Westen verlaat crimineel Roy Goode zijn bende en vlucht hij naar New Mexico. In een mijnstadje, bevolkt door enkel vrouwen, wordt hij overvallen door zijn voormalige mentor en diens handlangers, die vastbesloten zijn om wraak te nemen op Roy voor zijn verraad.

De serie won in totaal 7 Emmy Awards, waaronder Outstanding Supporting Actor in a Limited Series or Movie, Outstanding Cinematography, Outstanding Production Design, Outstanding Music Composition, Outstanding Sound Editing, Outstanding Single-Camera Picture Editing en Outstanding Special Visual Effects.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De keuze van Joel aan het einde van 'The Last of Us' uitgelegd
Series / Nieuws

De keuze van Joel aan het einde van 'The Last of Us' uitgelegd

Showrunner Craig Mazin van The Last of Us legt de controversiële keuze van Joel aan het einde van het seizoen uit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van The Last of Us zit erop. Het verhaal eindigde op dramatische wijze, met een heftige keuze die Joel maakt. De showrunner legt uit wat er gebeurde.

Onderweg naar het ziekenhuis waar de Fireflies verborgen zitten, worden Joel en Ellie aangevallen door een groep Fireflies. Dat zorgt ervoor dat ze precies op de plek terecht komen waar ze heen wilden, maar niet op de manier die ze in gedachten hadden...

Joels keuze in The Last of Us


Wanneer Joel wakker wordt, ligt hij op een bed en staat Marlene naast hem. Ze vertelt hem dat Ellie klaar wordt gemaakt voor een operatie die haar het leven zal kosten, maar wat een mogelijk vaccin als gevolg heeft.

Joel stemt hier niet mee in, maar hij krijgt geen keuze. Hij moet het gebouw verlaten en nooit meer terugkomen. Dat doet hij echter niet. Hij vermoordt de wachters en baant zich een weg naar de operatiekamer. Hier bevrijdt hij Ellie en vlucht hij met haar.

Wanneer Ellie wakker wordt en vraagt wat er gebeurd is, liegt Joel. Hij zegt dat de er meer mensen immuun zijn en dat het maken van een vaccin volgens de Fireflies onmogelijk is gebleken. Ellie lijkt het niet te geloven, maar ze zegt dat ze dat wel doet. Einde aflevering.

Waarom deed Joel het?


Dus, wat zette Joel ertoe om te doen wat hij deed? Showrunner Craig Mazin legde het uit:

"Die onvoorwaardelijke liefde, daar geven we veel te veel eer aan, het is de hoogste vorm van liefde. Onvoorwaardelijk betekent letterlijk geen voorwaarden, exclusief voorwaarden waardoor je echt iets zou moeten doen dat niet in het beste belang is van de persoon van wie je houdt, althans volgens een soort morele code of een ethische norm."

"Ik suggereer niet dat ik een harde mening heb over hoe de dingen uiteindelijk gaan, dat heb ik niet, ik ben er moreel verward over, ik vind het een moeilijke keuze, ik ga heen en weer, en ik denk veel van de mensen zal erop heen en weer gaan."

Het volledige eerste seizoen van The Last of Us is nu te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe films scoren bijzonder goed op Netflix en Disney+
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films scoren bijzonder goed op Netflix en Disney+

De terugkeer van John Luther, een basketbaldroom en Juliette Binoche in een onverwachte rol.

Netflix en Disney+ hebben weer nieuwe batches aan sterke films binnengehaald de afgelopen week. Lees hieronder gauw wat de recensenten van FilmTotaal erover te zeggen hebben.

Luther: The Fallen Sun | Netflix



Idris Elba is terug als rechercheur John Luther om een psychopathische seriemoordenaar op te sporen. Veel geloofwaardigheid is er niet in de speelfilm te vinden, maar volgens recensent Stefanie Kok kijkt de film even lekker weg als de originele serie. De zit was een prima 3 sterren waard.

Ze deelde:"De sfeer houdt je op het puntje van je stoel en het acteerwerk is weer sterk. Niet alleen Elba blinkt uit, ook Andy Serkis doet het goed als de gestoorde antagonist. Helaas laat zijn personage de kijker na afloop met veel vragen achter over zijn daadwerkelijke motieven en eigenaardigheden."

Lees de rest van de recensie.

Chang Can Dunk | Disney+



In deze coming-of-age zetten de makers een raak verhaal neer over opgroeien als een Chinees-Amerikaanse jongen met een grote droom. Changs gedrevenheid op de basketbalveld krijgt ruim baan en leidt volgens Jacoline Maes tot een fijn en subtiel verhaal. Hierdoor kon de film rekenen op 3.5 sterren.

Ze vertelde: "Met 'Chang Can Dunk' heeft Disney een goede coming-of-age film in huis die fijn wegkijkt en daarnaast representatie van minderheden biedt. De frisse uitstraling, persoonlijke toon en leuke esthetiek maken benieuwd naar wat debuterend regisseur Yingji Shao verder nog te bieden heeft en ook de cast heeft hopelijk nog meer goeds in petto."

Lees de rest van de recensie.

Paradise Highway | Netflix



Een vrouwelijke trucker heeft geen andere keuze dan meewerken aan de prostitutie van een minderjarig meisje om haar eigen broer te redden. Het levert een intens verhaal op, maar niet de beloofde thriller volgens Richard Korpel. De film verdiende alsnog een mooie 3.5 sterren.

Hij beargumenteerde: "'Paradise Highway' werkt alleen goed als drama. Een portret van verschillende kwetsbare leden van de onderlaag van Amerika, die proberen om te gaan met de strubbelingen die anderen hen hebben toegeworpen. Juliette Binoche speelt trucker Sally met een vanzelfsprekendheid die je niet zou verwachten van een actrice die normaal heel andere rollen speelt."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer je 'The Last of Us' seizoen 2 kan verwachten
Series / Nieuws

Dit is wanneer je 'The Last of Us' seizoen 2 kan verwachten

Na het eerste denderende seizoen staan de fans te popelen voor nummer 2.

Het eerste seizoen van de hitserie The Last of Us is tot zijn einde gekomen, en de eerste vraag die opkomt is natuurlijk wanneer seizoen 2 zal uitkomen. Al gauw na de lancering van seizoen 1 kondigde HBO aan een tweede seizoen uit te brengen, maar dat gebeurde helaas zonder releasedatum. Er circuleren al echter wel enkele speculaties over deze datum.

Voor enkele weken hielden Joel en Ellie HBO-kijkers aan hun schermen gekluisterd wanneer er eindelijk een nieuwe aflevering uit was gekomen van The Last of Us. De bewerking van de gelijknamige videogame was een groot succes en kon rekenen op fans wereldwijd.

Veel informatie over het tweede seizoen, behalve de bevestiging ervan, is helaas niet gedeeld door HBO. Ook over de opnameperiode is nog niks bekend. Met dit in gedachten is een release in 2023 bijzonder onwaarschijnlijk.



Op z'n vroegst in 2024


Het jaar 2024 lijkt al een stuk waarschijnlijker voor de release van seizoen 2, zeker na enkele onthullende woorden van hoofdrolspeler Pedro Pascal. Tijdens een recent interview leek Pascal namelijk te hinten naar het feit dat het filmen van seizoen 2 zou kunnen beginnen voordat 2023 ten einde loopt.

Op basis van de huidige stand van zaken lijkt een release begin 2025 het meest waarschijnlijk, hoewel dit natuurlijk slechts een speculatie is. Nu is het een kwestie van wachten op nieuws van de cast of crew over wanneer ze hun agenda's mogen gaan blokken voor de opnames van The Last of Us seizoen 2.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Staat Pokémon hetzelfde lot te wachten bij Netflix als gekortwiekte Roald Dahl-verhalen?
Series / Trailer

Staat Pokémon hetzelfde lot te wachten bij Netflix als gekortwiekte Roald Dahl-verhalen?

Met een stopmotionserie in aantocht is het de vraag hoe Pokémon Netflix zal overleven.

Al enige tijd geleden heeft Netflix een grote deal gesloten met The Pokémon Company om nieuwe content te maken over de geliefde kinderwereld. Nu is er met een teaser een eerste glimp weggegeven over de stopmotionserie, die in de maak is bij Netflix. Check de video gauw hieronder.

Netflix kent al een langere trend van het opkopen van auteursrechten om nieuwe content uit te krijgen. Zo maakte de streamingdienst al meerdere liveactionseries, gebaseerd op bekende animeseries, en kocht het bedrijf de Roald Dahl Story Company op in 2021.

Met het overnemen van de Roald Dahl Story Company kreeg Netflix tevens alle rechten in handen van de boeken, waardoor ze een nieuwe remake konden maken van de klassieker Mathilda. Tevens is de nieuwe uitgave van de boeken aan Netflix te danken, waar 'sensitieve onderwerpen' uit zijn verwijderd.

Wat staat Pokémon te wachten bij Netflix?


Het is nu de grote vraag hoe de geliefde animatieserie van Pokémon Netflix zal overleven. De serie kent een lange geschidenis van 27 jaar met de nodige controverese, bijvoorbeeld over de Pokémon Jynx met racistische trekjes.

De nieuwe animatieserie zal Pokémon Concierge komen te heten en introduceert een nieuw verhaal. In welke mate er flinke veranderingen zijn aangebracht is nog niet duidelijk te zien in de trailer. Gelukkig is wel Psyduck onschuldig genoeg om mee te nemen naar een nieuwe serie.

Is het verhaal al bekend van Pokémon Concierge?


Naar verluidt zal de animatieserie gaan over Haru, een conciërge in het Pokémon Resort en haar interacties met de Pokémon en hun eigenaren die als gasten langskomen. De serie is gemaakt door Dwarf Studios en krijgt een volledig nieuwe stijl, die volstrekt verschilt van wat we gewend zijn van de originele serie.

Minyoung Kim, Vice President van Netflix Content in Azië, zei over de serie: "Netflix kijkt ernaar uit om fans in Japan en de rest van de wereld te verblijden met 'Pokémon Concierge', een geheel nieuwe visuele en verhalende ervaring met baanbrekende stopmotionanimatie die zich afspeelt in de wereld van Pokémon in nauwe samenwerking met The Pokémon Company."

Een exacte releasedatum heeft Netflix helaas nog niet gedeeld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote fantasyserie 'American Born Chinese' van Disney+ krijgt trailer
Series / Trailer

Grote fantasyserie 'American Born Chinese' van Disney+ krijgt trailer

Disney lanceerde de trailer haast tegelijkertijd met de regen aan Oscars voor de cast.

In de gloednieuwe trailer van de aankomende Disney-serie American Born Chinese stralen meerdere sterren uit de gevierde film Everything Everywhere All At Once om wederom een verhaal te delen over de Chinese gemeenschap in de VS. Check de intense trailer gauw hieronder.

Rondom de Oscars, waarin Michelle Yeoh en Ke Huy Quan behoorlijk in de prijzen vielen, komt Disney+ met de eerste trailer voor de nieuwe serie over ABC's, oftewel American Born Chinese. Figuren uit de Chinese mythologie verschijnen in de Verenigde Staten met een hoop drama en martial arts tot gevolg.



Grote namen


De serie is gemaakt door Kelvin Yu en wordt geregisseerd door Destin Daniel Cretton, die tevens Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings schreef en regisseerde. Het verhaal is gebaseerd op de bizarre graphic novel van Gene Luen Yang. En naast Cretton werken er nog veel andere Chinese sterren mee aan de show, die grotendeels geboren zijn in de VS.

Michelle Yeoh speelt bijvoorbeeld de godin Guanyin, Daniel Wu de Apenkoning Sun Wukong en Stephanie Hsu is de godin Shiji Niangniang. Ke Huy Quan is ook van de partij en speelt Freddy Wong (zonder een voorgeschiedenis in een eeuwenoud Chinees verhaal).

Waar gaat American Born Chinese over?


De officiële synopsis van de serie luidt:"Jin Wang, die worstelt met zijn leven thuis en op school, ontmoet de nieuwe buitenlandse uitwisselingsstudent op zijn school, waardoor hij betrokken raakt bij een epische strijd tussen goden uit de Chinese mythologie."

Vanaf 24 mei is de serie American Born Chinese te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.