search
Staat Pokémon hetzelfde lot te wachten bij Netflix als gekortwiekte Roald Dahl-verhalen?
Series / Trailer

Staat Pokémon hetzelfde lot te wachten bij Netflix als gekortwiekte Roald Dahl-verhalen?

Met een stopmotionserie in aantocht is het de vraag hoe Pokémon Netflix zal overleven.

Al enige tijd geleden heeft Netflix een grote deal gesloten met The Pokémon Company om nieuwe content te maken over de geliefde kinderwereld. Nu is er met een teaser een eerste glimp weggegeven over de stopmotionserie, die in de maak is bij Netflix. Check de video gauw hieronder.

Netflix kent al een langere trend van het opkopen van auteursrechten om nieuwe content uit te krijgen. Zo maakte de streamingdienst al meerdere liveactionseries, gebaseerd op bekende animeseries, en kocht het bedrijf de Roald Dahl Story Company op in 2021.

Met het overnemen van de Roald Dahl Story Company kreeg Netflix tevens alle rechten in handen van de boeken, waardoor ze een nieuwe remake konden maken van de klassieker Mathilda. Tevens is de nieuwe uitgave van de boeken aan Netflix te danken, waar 'sensitieve onderwerpen' uit zijn verwijderd.

Wat staat Pokémon te wachten bij Netflix?


Het is nu de grote vraag hoe de geliefde animatieserie van Pokémon Netflix zal overleven. De serie kent een lange geschidenis van 27 jaar met de nodige controverese, bijvoorbeeld over de Pokémon Jynx met racistische trekjes.

De nieuwe animatieserie zal Pokémon Concierge komen te heten en introduceert een nieuw verhaal. In welke mate er flinke veranderingen zijn aangebracht is nog niet duidelijk te zien in de trailer. Gelukkig is wel Psyduck onschuldig genoeg om mee te nemen naar een nieuwe serie.

Is het verhaal al bekend van Pokémon Concierge?


Naar verluidt zal de animatieserie gaan over Haru, een conciërge in het Pokémon Resort en haar interacties met de Pokémon en hun eigenaren die als gasten langskomen. De serie is gemaakt door Dwarf Studios en krijgt een volledig nieuwe stijl, die volstrekt verschilt van wat we gewend zijn van de originele serie.

Minyoung Kim, Vice President van Netflix Content in Azië, zei over de serie: "Netflix kijkt ernaar uit om fans in Japan en de rest van de wereld te verblijden met 'Pokémon Concierge', een geheel nieuwe visuele en verhalende ervaring met baanbrekende stopmotionanimatie die zich afspeelt in de wereld van Pokémon in nauwe samenwerking met The Pokémon Company."

Een exacte releasedatum heeft Netflix helaas nog niet gedeeld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen