James Spader verklaart waarom 'The Blacklist' nu moet stoppen

Waarom 'The Blacklist' nu moet stoppen

De hoofdrolspeler legt uit waarom het goed is dat 'The Blacklist' nu eindigt.

Valeria Milic, 13 maart 2023 21:57

Hoofdrolspeler James Spader heeft veel lof ontvangen voor zijn rol als Raymond Reddington. Tevens is The Blacklist door de jaren heen positief beoordeeld en was stabiel wat de kijkcijfers betreft.
Een kijkje op Rotten Tomatoes leert ons dat de serie een score heeft van 91%. Desondanks gaf de acteur in een interview met NBC aan dat het goed is om nu te stoppen. Hieronder lees je waarom.

Vormvrije serie

The Blacklist kende geen strakke formule. Spader: "Qua toon was de serie erg gevarieerd. Per aflevering verschilt het al, en persoonlijk vind ik dat het verhaal al een paar keer een aparte richting is ingeslagen". Deze aanpak houdt kijkers begrijpelijkerwijs geboeid, maar je kunt zomaar met een totaal onherkenbare serie eindigen. "Als we nog veel langer waren doorgegaan, dan had ik de serie uiteindelijk niet meer herkend," licht de acteur toe.

Drastische verandering

The Blacklist veranderde vrij drastisch na seizoen 8, toen Liz (Megan Boone) omkwam. Tot die tijd was de relatie tussen de Red en Liz het grootste raadsel, en werden de nodige hints gedropt door de jaren heen.

Vanaf seizoen 9 richt het verhaal zich op Red's zwarte lijst en het aanpakken van de figuren die hier op staan. In seizoen 10 is dit een oude bekende uit het eerste seizoen. Qua einde zal The Blacklist dus zeker herkenbaar blijven.

Kijk The Blacklist op Netflix.


Lees meer over: The Blacklist, James Spader, Diego Klattenhoff, Hisham Tawfiq, Anya Banerjee, Harry Lennix

Informatie over de serie: The Blacklist

Populair nieuws