search
Deze 4 'hidden gems' op Netflix hebben welverdiende Emmy op hun naam staan
Series / Featured

Deze 4 'hidden gems' op Netflix hebben welverdiende Emmy op hun naam staan

Ondanks de prestigieuze oorkonde zijn de series wereldwijd nooit erg bekend geworden.

Soms kunnen ijzersterke series op Netflix voor altijd onder de radar blijven vliegen. Hieronder zijn 4 tips te vinden voor steengoede Netflix-series, die zijn beloond met een Emmy maar desalniettemin een verborgen pareltje zijn gebleven.

When They See Us | Netflix | 8 afleveringenDe dramaserie toont het waargebeurde verhaal van de Central Park Five, vijf zwarte en Latino-tieners die in 1989 werden beschuldigd van de verkrachting van een blanke vrouw in Central Park te New York. De serie volgt hun arrestatie, onrechtmatige veroordeling en de impact die het had op hun leven en dat van hun families.

De serie werd genomineerd voor zestien Emmy Awards en won in twee categorieën: Outstanding Casting for a Limited Series, Movie, or Special en Outstanding Lead Actor in a Limited Series or Movie voor Jharrel Jerome.Bloodline | Netflix | 3 seizoenenIn de dramaserie volgt de kijker het verhaal van de Rayburn-familie in Florida Keys, waar ze een familiehotel runnen. Wanneer hun oudste zoon Danny terugkeert, brengt hij geheimen uit het verleden naar boven die de familie dreigen te verscheuren.

Kyle Chandler won in 2016 de Emmy voor Best Actor in a Drama Series voor zijn rol als John Rayburn.Russian Doll | Netflix | 2 seizoenenNadia is een New Yorkse vrouw die gevangen zit in een tijdlus. Elke keer als ze sterft, wordt ze teruggebracht naar dezelfde dag op hetzelfde moment. Ze moet proberen uit te zoeken waarom dit gebeurt en hoe ze kan ontsnappen aan deze nachtmerrie.

De serie won 3 Emmy Awards in 2019, waaronder Outstanding Cinematography for a Single-Camera Series (Half-Hour), Outstanding Production Design for a Narrative Program (Half-Hour) en Outstanding Sound Editing for a Comedy or Drama Series (Half-Hour) and Animation.Godless | Netflix | 7 afleveringenIn het Wilde Westen verlaat crimineel Roy Goode zijn bende en vlucht hij naar New Mexico. In een mijnstadje, bevolkt door enkel vrouwen, wordt hij overvallen door zijn voormalige mentor en diens handlangers, die vastbesloten zijn om wraak te nemen op Roy voor zijn verraad.

De serie won in totaal 7 Emmy Awards, waaronder Outstanding Supporting Actor in a Limited Series or Movie, Outstanding Cinematography, Outstanding Production Design, Outstanding Music Composition, Outstanding Sound Editing, Outstanding Single-Camera Picture Editing en Outstanding Special Visual Effects.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen