search
Herdenking van de gestorven Maeve uit 'The Boys' í  la filmpje in Oscars-stijl
Series / Video/clip/featurette

Herdenking van de gestorven Maeve uit 'The Boys' í  la filmpje in Oscars-stijl

Het satirische 'The Boys' parodieert de Oscars-uitreiking met een Maeve-herdenking.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Queen Maeve (Dominique McElligott) heeft aan het einde van seizoen 3 haar eigen dood in scène gezet. Ze raakte haar vermogens kwijt en besloot om met haar vriendin Elena (Nicola Correia-Damude) elders een nieuw leven te beginnen.

Het fictieve Twitter-account van Vought heeft een In Memoriam-filmpje gepost. Dit soort filmpjes zijn te zien bij de jaarlijkse Oscar-uitreiking. Het filmpje is duidelijk een parodie gezien de portrettering van Queen Maeve.

Verzonnen persoon


Je kunt de In Memoriam onderaan bekijken. Deze toont een montage van Maeve's leven. Dit is echter niet een weergave van wie zij was, maar eerder een verzonnen persoon. Vought wil zichzelf op die manier als altruïstisch en sociaal bewogen neerzetten.

Maeve wordt neergezet als een Supe die voor samenwerking met het leger is, tevens is zij een zogeheten 'trotse lesbiënne'. In werkelijkheid had Maeve een halfslachtige relatie met The Seven, ook was zij biseksueel in plaats van lesbisch. Op deze manier wordt Hollywood op de hak genomen, gezien de neiging van de laatstgenoemde om luidkeels stelling te nemen in maatschappelijke kwesties, onder andere via films.

Of Maeve terugkeert in seizoen 4 is momenteel niet bekend. De mogelijkheid is uiteraard daar aangezien je als kijker weet dat ze nog steeds ergens rondloopt.

Kijk The Boys op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen