search
Gaaf gedaan: 'Family Guy' als een echte jaren 80 tv-serie gaat viraal
Series / Video/clip/featurette

Gaaf gedaan: 'Family Guy' als een echte jaren 80 tv-serie gaat viraal

AI begint terrein te winnen op social media, en 'Family Guy' is een recente kandidaat.

In het verleden zijn animatieseries wel eens als live-action films vormgegeven. The Flintstones is hier een voorbeeld van. Met ChatGPT and andere AI-programma's kunnen mensen echter zelf creatief aan de slag gaan.

Recentelijk heeft Youtuber Lyrical Realms Family Guy omgetoverd tot een komedieserie. De stijl is die van de jaren 80, toen dit soort series erg populair was. Het filmpje is inmiddels meer dan 5 miljoen keer bekeken.

Afwijkende details


Vergezeld van een passend deuntje zien we alle leden van het Griffin-huishouden. Het AI-programma heeft er duidelijk wat leuks van gemaakt. Stewie lijkt niet echt op de animatieversie, maar de verhoudingen van het gezichtje maken dat hij desondanks opvalt.

Wel zijn er afwijkende details te zien. Zoals meerdere commentaren onder het filmpje aangeven, worstelt het programma met vingers: Peter heeft er acht, Stewie weliswaar vijf maar met veel te lange vingers. Ook is AI gul met het uitdelen van tanden. De personages hebben er teveel, waardoor hun brede lach ietwat ongemakkelijk overkomt.

AI zal in de toekomst waarschijnlijk een grotere rol gaan spelen. Dit zal uiteraard ook de nodige grappige bewerkingen van bekende series en films met zich meebrengen.

Kijk Family Guy op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen