Dit kan je verwachten van de aankomende 'Doctor Who'-spinoff

Dit wordt de eerste installatie voor de Whoniverse, gebaseerd op de bekende MCU.

Mitchell van Vuren, 16-03-2023 07:20

In een parallel universum zetten de avonturen uit Doctor Who zich voort. In de spin-off van de iconische serie zal Jemma Redgrave de hoofdrol op zich nemen en het hoofd van de militaire onderzoeksorganisatie UNIT spelen.
De oudere fans van de Britse scifi-serie kunnen UNIT nog kennen uit de jaren zestig toen de organisatie werd geïntroduceerd in de serie. Jemma Redgrave zal haar rol als Kate Stewart voorzetten en op 58-jarige leeftijd de directeur van UNIT spelen.

Met de spin-off wordt de nieuwe samenwerking tussen de BBC en Disney+ afgetrapt om de Whoniverse, oftewel het universum van Doctor Who, uit te breiden met nieuwe spin-offs. De lange scifi-serie kan nu dus rekenen op de Marvel-behandeling, die de serie aantrekkelijk moet maken voor een jonger publiek.Waar komt UNIT vandaan?

UNIT, de afkorting van Unified Intelligence Taskforce, verscheen voor het eerst in beeld in 1968 onder de tweede Doctor Patrick Troughton. De organisatie is een belangrijk onderdeel uit de canon van de serie en staat bekend als een onderzoeksinstituut naar paranormale en buitenaardse bedreigingen voor de aarde.

UNIT kwam na de herstart in 2005 nog kort langs, en zal nu dus een grotere rol gaan spelen met een eigen serie. Ook een andere spin-off staat op de planning, die naar verluidt zal gaan over de monsterlijke vijanden van de Doctor.De rol van Jemma Redgrave

De rol van Stewart is niet nieuw voor Redgrave. Ze speelde in tien afleveringen al eerder de rol sinds 2012 bij verschillende Doctors. Ze zal bij de kerstspecial dit jaar waarschijnlijk weer de rol op zich nemen.

Een releasedatum heeft de serie helaas nog niet gekregen.


Lees meer over: doctor who, spinoff, unit, kate stewart, jemma redgrave, bbc, whoniverse, disney plus

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in