Disney+ cancelt grote fantasyserie al na een seizoen

Ook populaire fantasyserie gecanceld door Disney+

Na prima kritieken is er toch één factor doorslaggevender voor de mediagigant.

Glenn Walsh, 16 maart 2023 08:41

Veel fans van de film Willow uit 1988 waren verheugd toen ze hoorde dat de door Ron Howard geregisseerde film een serie zou krijgen op Disney+. De vreugde blijkt echter niet van lange duur omdat Disney nu bekend maakt een punt te zetten achter de serie.
Toen de film uitkwam was het gelijk een hit en had het een flinke culturele impact. Dit is bij de serie echter niet echt het geval geweest.

Goed ontvangen
Hoewel de serie Willow als vervolg op de film prima ontvangen werd bij zowel het publiek als de recensenten is het de zoveelste serie die in de afgelopen tijd geannuleerd wordt door de grote streamingdiensten. De reden laat zich al raden.

Niet winstgevend

Niet alleen bij Disney+ maar ook bij andere streamingdiensten is het namelijk een trend aan het worden dat men kijkt of een serie wel winstgevend genoeg is.

Zo werd het mysterieuze 1899 van Netflix recentelijk geannuleerd omdat het volgens een formule niet rendabel genoeg zou zijn om door te laten gaan. Ondanks dat de serie bij velen geliefd was.

Warwick Davis
Helaas geldt dit voor Willow dus ook. De serie draait om de wereld waarin trollen, tovenaars en andere magische figuren floreren. Een onwaarschijnlijke groep helden gaat een gevaarlijk avontuur aan naar plaatsen ver van hun huis en waar ze samen moeten komen om de wereld te redden. Aangevoerd door Willow Ufgood, wederom gespeeld door Warwick Davis.

Kijk alle afleveringen van Willow op Disney+.

Lees meer over: Willow, Ron Howard, 1899, Warwick Davis, Netflix, Disney, Disney Plus

Populair nieuws