Christian Slater wil dolgraag terugkeren voor seizoen 2 van fantasyserie 'Willow' van Disney+

Christian Slater wil terugkeren in 'Willow'

Christian Slater ziet een terugkeer in een tweede seizoen van 'Willow' helemaal zitten.

Valeria Milic, 23-02-2023 06:36

Het vervolg in serievorm op de fantasy-film Willow heeft zijn publiek gevonden. Op Rotten Tomatoes is een score van 85% te zien, en cast en crew zijn helemaal klaar voor een vervolg. Dit geldt ook voor Christian Slater, die een gastrol had in seizoen 1.
Slater is een Hollywood-oudgediende. Hij was ondermeer te zien in de cultfilm Heathers. Recentelijk speelde hij in Mr. Robot met Rami Malek, en in Willow speelde hij Allagash.

Oude bekende

Wat de serie goed heeft aangepakt is dat oude personages terugkeren zonder teveel te willen voortborduren op de film. Slater's rol is hiervan een goed voorbeeld. Allagash is een oude vriend van Madmartigan (Val Kilmer), en zij vochten zij aan zij in hun tijd als ridders. Allagash is in aflevering 6 te zien, en de kijker weet vooralsnog niet of en zo ja hij weer zijn opwachting maakt.

Ideeën gedeeld

"Ik zou dolgraag wat dieper in het personage duiken," vertelt Slater in een interview met Lucasfilm. De acteur vervolgt: "Ik heb al de nodige ideeën voorgelegd aan Jon (Jonathan Kasdan, de showrunner) over mogelijke verhaallijnen voor Allagash en zijn verdere avonturen".

Ondanks het risico op "twee blauwe ogen" is de acteur erg enthousiast over Willow. De fysiek vrij intense rol zal hem er dus niet van weerhouden verder te gaan waar het eerste seizoen ophield.

Bijzondere tijden

In een interview met Radio Times gaf showrunner Jonathan Kasdan te kennen dat hogerhand zeker openstaat voor meer Willow Ufgood. "Wel zijn het rare, onvoorspelbare tijden in Hollywood," zegt Kasdan. Er is momenteel dus geen nieuws bekend.

Aan de makers en het publiek zal het zeker niet liggen: de goed gemaakte serie met een nostalgisch tintje wordt door velen een vervolg gegund.

Kijk Willow op Disney+.
Lees meer over: Willow, Warwick Davis, Ruby Cruz, Christian Slater

Populair nieuws