Tijdslijn van 'The Walking Dead' wordt nog meer een rommeltje

Tijdslijn van 'The Walking Dead' wordt rommeltje

De tijdlijn van 'The Walking Dead' was al een rommel, maar het wordt alleen maar erger.

Nina Beerendonk, 19 maart 2023 00:24

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Plannen voor de toekomst van The Walking Dead suggereren dat de tijdlijn op het punt staat wel erg rommelig te worden. Zelfs nu de originele serie afgelopen is, is het met de vele spin-offs drukker dan ooit.
Fear the Walking Dead staat op het punt om de originele serie in te halen, aangezien een tijdsprong van zeven jaar in de tweede helft van seizoen 8 is bevestigd. Het lijkt er echter op dat er meer verwarring gecreëerd gaat worden in 2023.

Tijdsprong

Wat we tot nu toe weten over de avonturen van Maggie en Negan, bevestigt dat ongeacht de tijdsprong in FTWD, de tijdlijnen niet op één lijn zullen komen. Zoals blijkt uit de leeftijd van Herschel in de marketing, zal Dead City zich jaren later afspelen, wat betekent dat de verhalen van Negan en Maggie in ieder geval ver vooruit zullen lopen op FTWD.

De tijdsprong van zeven jaar in FTWD heeft er misschien voor gezorgd dat de serie dichterbij The Walking Dead in de tijdlijn is geduwd, waardoor de meeste van de spin-offs samen hadden kunnen werken, maar Dead City verhindert dit.

Rick & Michonne

De serie over Rick en Michonne maakt het nog erger, aangezien hun cameo in de finale suggereert dat hun spin-off zich gedeeltelijk in het verleden zal afspelen.

De scène van Rick speelde zich af kort voor het vertrek van Michonne in seizoen 10, wat een hint geeft naar het startpunt van de serie. Maar aangezien er zoveel is om op in te gaan met betrekking tot wat Rick allemaal gedaan heeft, is de kans groot dat de serie beide tijdsperioden zal moeten verkennen.

Daryl Dixon

Ten slotte is er de vraag waar de serie van Daryl past in de puinhoop van een tijdlijn waar The Walking Dead momenteel mee bezig is. Tenzij hij op de een of andere manier onmiddellijk nadat hij wegkomt uit Alexandrië zijn weg naar Frankrijk vindt, zou er enige tijd moeten verstrijken voordat zijn spin-off begint.

Dat hij Judith en RJ jarenlang achter zich laat, is moeilijk voor te stellen, en daarom moet zijn spin-off het vóór Dead City worden geplaatst. Maar als dat het geval is, zou The Walking Dead het risico lopen dat geen van de vier series overeenkomen met elkaar.

The Walking Dead is te zien op Disney+.


Lees meer over: The Walking Dead, Fear The Walking Dead, Rick Grimes, Daryl Dixon, Disney, Disney Plus

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws