'The Wire'-ster Lance Reddick overleden op 60-jarige leeftijd

Lance Reddick overleden op 60-jarige leeftijd

De bij velen geliefde acteur werd vanochtend levenloos in zijn huis gevonden.

Glenn Walsh, 17 maart 2023 21:29

De charismatische Amerikaanse acteur Lance Reddick die in veel rollen vaak een autoritair personage speelde en in veel hitseries te zien was is vanochtend dood gevonden in zijn huis in Studio City, Los Angeles. Hij werd 60 jaar oud.
Het is niet precies bekend waaraan Reddick is overleden maar zijn vertegenwoordiging laat weten dat zijn dood in ieder geval een natuurlijke oorzaak had. Hij was op het moment bezig met een perstour ter promotie van zijn film John Wick: Chapter 4 met Keanu Reeves in de hoofdrol en waarin hij de rol van Charon speelt, de conciërge van het Continental Hotel.

Gelauwerd acteur uit grote series

Reddick was onder andere te zien als de strenge maar rechtvaardige politiechef Cedric Daniels in HBO's hitserie The Wire. Daarnaast speelde hij in maar liefst 90 afleveringen de rol van FBI-baas Philip Broyles in ook een enorme hit Fringe van FOX.

Zijn eerste grote rol in een TV-serie kreeg hij in het vierde seizoen van HBO's dramaserie Oz in 2000. Hij speelde de rol van detective Johnny Basil, een agent die undercover gaat om een drugshandel te stoppen maar al gauw zelf verslaafd raakt. Binnenkort is hij ook te zien in het aankomende Percy Jackson and the Olympians als de Griekse god Zeus.

Kijk nog eens naar Lance Reddick in HBO's The Wire of in FOX's Fringe.


Lees meer over: Lance Reddick, Keanu Reeves, John Wick, Fringe, The Wire, HBO, FOX

Informatie over de serie: The Wire

Populair nieuws