'Shadow and Bone' seizoen 2 ontraadseld door Ilya Morozova

Ilya Morozova in 'Shadow and Bone' seizoen 2

Alina gaat op zoek naar de 'amplifiers' en Ilya Morozova speelt hierin een grote rol.

Valeria Milic, 18 maart 2023 11:06

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Shadow and Bone is gebaseerd op het Grishaverse van de Israëlisch-Amerikaanse schrijfster Leigh Bardugo. We hebben al kennisgemaakt met de Grisha Alina Starkov (Jessie Mei Li). Een Grisha is iemand met magische vermogens, en Alina moet haar magie gebruiken om het rijk Ravka te redden.
Hiervoor is Alina op zoek naar de drie 'amplifiers' (versterkers), bijgestaan door haar goede viend Mal (Archie Renaux). De geheimzinnige Ilya Morozova en zijn familiegeschiedenis blijken de sleutel tot de vondst te bevatten.

Morozova familiegeheim

Morozova is een aantal malen terloops genoemd voor we er achter komen wie deze 'gekke wetenschapper' was. Hij was ook wel bekend als Sankt Ilya in Chains en blijkt één van de eerste Grisha te zijn geweest. Morozova genas mensen in zijn dorp en experimenteerde uitgebreid met zijn magische vermogens. Ook waagde hij zich aan merzost, oftewel duistere magie.

Onmogelijke prijs

Baghra (Zoe Wanamaker) doet een schokkende onthulling, namelijk dat Morozova haar vader was. De derde amplifier is niet zozeer een magisch dier. Het gaat om de Morozova-bloedlijn, een afstammeling van Ilya is de derde amplifier. In eerste instantie was dit Baghra's zus, en uitgerekend Mal stamt rechtstreeks van haar af. Hij heeft dus Morozova-bloed en dit maakt hem tot de derde amplifier.

Alina ziet zich voor een onmogelijke keuze geplaatst, aangezien de magie die zij zo hard nodig heeft een onmogelijke prijs heeft.

Wil je weten hoe dit afloopt, kijk Shadow and Bone op Netflix.
Lees meer over: Shadow and Bone, Jessie Mei Li, Archie Renaux, Ben Barnes, Zoe Wanamaker

Populair nieuws