search

Ons nieuws van zaterdag 18 maart 2023

Recensie Disney+-serie 'Big Sky' seizoen 3
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Big Sky' seizoen 3

Seizoen drie van de cowboyserie is het drukste tot nu toe.

Regie: Jeff T. Thomas, Ben Hernandez Bray, Lisa Leone, e.a. | Cast: Katheryn Winnick (Jenny Hoyt), Kylie Bunbury (Cassie Dewell), Dedee Pfeifer (Denise Brisbane), J. Anthony Pena (Deputy Mo Poppernak), Brian Geraghty (Ronald Pergman), e.a. | Aantal afleveringen: 13 | Speelduur: 44-45 minuten | Jaar: 2022-2023

De verhaalstructuur van de op een boekenreeks gebaseerde serie Big Sky is behoorlijk chaotisch: het lijkt of ieder seizoen anderhalf boek verwerkt, met een grote breuk in verhaal en cast halverwege de afleveringen. Toch blijkt de serie populair genoeg voor een tweede en nu zelfs derde seizoen. Amerikanen houden nu eenmaal veel van countrydrama in Fargo-stijl. Niets Amerikaanser dan zware accenten, cowboyhoeden en brute moorden.

De verfilming C.J. Box' boekenreeks The Highway wordt in hoog tempo afgewerkt. Tenminste twee verhalen worden aan elkaar geplakt, het een met een duidelijk einde en soms zelfs verandering van cast en uiterlijk, en het ander gaat dan weer met een cliffhanger over in het volgende seizoen. Uniek is het wel. Maar in het nieuwe seizoen van Big Sky wordt er zowaar nog een schepje bovenop gedaan.

Aan de twee á drie simultaan lopende lange verhaallijnen, die elkaar al dan niet kruisen, wordt ook nog eens een politiezaak per aflevering toegevoegd. En dan krijgen zowel Jenny als Cassie ook nog een nieuwe love interest, beide geheel naar Amerikaanse standaard (een tikkeltje ruig, maar niet te erg). Knap hoe de makers deze puzzel in elkaar weten te krijgen, maar de serie wordt er niet beter bekijkbaar op.

Toch is er te midden van de overvloed aan moordzaken spanning voelbaar en kan de kijker een favoriet personage kiezen om voor te duimen. Bijvoorbeeld nieuwkomer Emily, de vindingrijke dochter van de nieuwe knappe sheriff. Of Gigi, de eigenzinnige moeder van Jenny, die met een zeer pijnlijke moeder-dochter-relatie haar dochter van diepgang voorziet. En dat heeft ze nodig om zich niet vooral als blonde stoot door het verhaal heen te schieten.

Van enkele geliefde personages moeten we dit seizoen helaas afscheid nemen. Jerry was net bezig nader tot haar ouders te komen, maar is in het nieuwe seizoen afwezig. Ook moeten we de stijlvolle drugsdealer Ren missen, die een seizoen eerder liet zien dat zelfs de drugsindustrie een glazen plafond kent. Gelukkig zijn Olivia en haar Donno met zijn aandoenlijke Shrek-charme gebleven om ons te vermaken met hun geklungel. En geen irritant onrealistische personages met dito acteerwerk zoals de drugs en geldtassen stelende tieners van (de eerste helft) van seizoen twee.

Het voordeel van alle verschillende verhalen is dat er altijd wel iets tussen zit dat de moeite waard is. Zelfs liefhebbers van countrymuziek komen aan hun trekken met een grote rol voor de beroemde countryzangeres Reba McEntire die ook regelmatig aan het zingen is. De oplettende kijker zal ook Lyle Lovett herkennen in een kleine bijrol. En wie het allemaal bij kan houden, al dan niet met notitieboekje, kan zich opmaken voor een spannende finale met weinig losse eindjes. Na drie seizoenen mag het duidelijk zijn dat er geen misdaaddrama zoals country bestaat, hoe chaotisch ook.

★★☆☆☆

Big Sky is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Knetterende vonken in Prime Video-fantasyserie 'The Power'
Series / Trailer

Knetterende vonken in Prime Video-fantasyserie 'The Power'

NIeuwe fantasyserie naar Naomi Alderman's bestseller komt met een knetterende trailer.

De Britse Alderman schrijft niet alleen fictie maar ontwikkelt ook games. Zij heeft Margaret Atwood als mentor gehad, waardoor haar verhaal doet denken aan The Handmaid's Tale, alleen heeft De Macht een andere boodschap dan Atwood's boek.

De nieuwe trailer toont het begin van het verhaal, en de implicaties zijn duidelijk. 'Power' kan per slot van rekening zowel op electrische lading wijzen als op macht.

Stoten uitdelen


Jonge meisjes kunnen opeens letterlijk electriciteit opwekken. Dit kan gebruikt worden om genezing mee teweeg te brengen, maar net zo goed om verwoesting aan te richten. De initiële fascinatie slaat op een bepaald moment natuurlijk om.

De stroomstoten beginnen grootse vormen aan te nemen. Dit is zowel letterlijk als figuurlijk, daar de pubermeisjes prima snappen dat ze met dingen weg kunnen komen waar dat vroeger niet lukte. Dit wekt een zucht naar macht op, helemaal wanneer het vermogen ook in volwassen vrouwen gegenereerd wordt.

Het eerste seizoen bestaat uit negen afleveringen, en The Power gaat op 31 maart aanstaande van start op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is hoe Gabriel Luna zich heeft voorbereid op 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Dit is hoe Gabriel Luna zich heeft voorbereid op 'The Last of Us'

Gabriel Luna bereidde zich op de leukste manier voor op The Last of Us.

Alle acteurs moeten zich voorbereiden wanneer ze een nieuwe rol gaan spelen. Iedereen heeft hier een eigen manier voor en voor Gabriel Luna was de game van The Last of Us heel erg belangrijk.

Het volledige The Last of Us-gameverhaal heeft Luna heel erg geholpen om zich voor te bereiden op zijn personage Tommy. En misschien is zijn manier wel de leukste manier om je voor te bereiden op je werk.

Luna heeft namelijk The Last of Us Part I en Part II helemaal uitgespeeld als voorbereiding. Dit hielp hem heel erg om meer informatie te krijgen over wie Tommy precies was.

Eén groot verhaal


Luna speelde de twee games meteen achter elkaar en daarom is het voor hem één groot verhaal. Zo heeft hij een voorsprong op de rest van de cast, aangezien hij nu al weet wat er met zijn personage gaat gebeuren in seizoen 2.

Lees hieronder een gedeelte van Lunas quote:
"Er zijn veel pieken en er zijn enkele diepe, diepe dalen. Hoezeer Tommy ook een geëvolueerd persoon is, er is zeker een de-evolutie die plaatsvindt in Part II."

Bekijk hieronder het moment dat Tommy en Joel elkaar weer zien en stream The Last of Us op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowjackets' seizoen 2 krijgt een perfecte score op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

'Yellowjackets' seizoen 2 krijgt een perfecte score op Rotten Tomatoes

Na best wat kritiek wist Yellowjackets een score van 100% te bemachtigen.

Seizoen 2 van Yellowjackets is afgelopen maand in première gegaan. De serie kreeg in het begin heel wat kritiek op het tweede seizoen, maar dat hebben ze goed weg weten te werken.

Het tweede seizoen begint in 1996. Een team scholieren vliegt naar Seattle voor een nationaal toernooi, maar dan stort hun vliegtuig neer.

Ze zijn op elkaar aangewezen in de wilde natuur van Canada. De serie laat hun pogingen om te overleven zien en volgt tegelijk ook hun leven in 2021.

De perfecte score


De eerste paar afleveringen van seizoen 2 kregen best wat kritiek, maar uiteindelijk heeft de rest van het seizoen dat zeker wel goed gemaakt. Yellowjackets heeft nu namelijk een score van 100% op Rotten Tomatoes.

Dit staat er in de officiële vermelding van Rotten Tomatoe: Yellowjackets heeft al een verrassende eerste indruk gemaakt en rolt zichzelf op in een tweede seizoen ter voorbereiding op de lange termijn - gelukkig zijn de uitstekende prestaties en hypnotiserende sfeer prima vervangers voor snelle antwoorden.

Bekijk hieronder de trailer en stream Yellowjackets op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkers duiken massaal op grote fantasy-serie Netflix
Series / Nieuws

Kijkers duiken massaal op grote fantasy-serie Netflix

Het tweede seizoen van de fantasy-serie 'Shadow and Bone' komt gelijk binnen op nummer 1 van de meest bekeken series van Netflix.

Het tweede seizoen van de zeer succesvolle fantasy-serie Shadow and Bone staat nog maar een paar dagen op Netflix maar wordt gelijk geweldig goed bekeken. De serie staat gelijk op de eerste plek van de meest bekeken series op Netflix.

Seizoen 2


De serie is na twee jaar dus weer terug op Netflix. Het eerste seizoen van de verfilming van de gelijknamige boeken stamt uit 2021. De serie speelt zich af in een door oorlog verscheurde wereld waarin een aantal mensen bijzondere krachten hebben.

Gebaseerd op boekenreeks


De serie is gebaseerd op de boekenreeks van Leigh Bardugo. Zij publiceerde drie boeken over de 'Grishaverse'. De eerste daarvan heette Shadow and Bone.

Sturmhond


In het nieuwe seizoen maken we kennis met Sturmhond, het alter ego van Nikolai (Patrick Gibson). The Darkling (Ben Barnes) en Alina (Jessie Mei Li) zullen opnieuw een grote rol spelen. Verder maken we dit nieuwe seizoen kennis met Sturmhond, het alter ego van Nikolai (Patrick Gibson).

Kijk de serie op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo zien prins William en Kate Middleton eruit in het zesde seizoen van 'The Crown'
Series / Foto's

Zo zien prins William en Kate Middleton eruit in het zesde seizoen van 'The Crown'

Lijken de acteurs voor William en Kate in 'The Crown' een beetje op hun echte tegenhangers?

Terwijl de productie van het laatste hoofdstuk van de serie aan de gang is, is er een setfoto van seizoen 6 van The Crown opgedoken waarop de jonge prins William en Kate Middleton onthuld worden. De twee lijken zo erg dat het bijna eng wordt…

In het nieuwe seizoen van The Crown zullen we onder andere een kijkje krijgen in het studentenleven van prins William, waar hij zijn toekomstige vrouw Kate Middleton ontmoet. De nieuwe afbeeldingen bieden de eerste blik op Meg Bellamy als de jonge Kate Middleton en Ed McVey als de jonge prins William.

Twee acteurs voor William


Het vorige seizoen van The Crown ontving gemengde reacties door de manier waarop werd omgegaan met historische gebeurtenissen. Toch wordt The Crown grotendeels geprezen vanwege de cast, die over het algemeen sterke acteurs bevat die een opvallende gelijkenis vertonen met hun echte tegenhangers.

Nu The Crown in de 21e eeuw is aangekomen, zullen we zien tot hoe ver de Netflix-serie de relatie tussen William en Kate zal verkennen. Eerder werd al gemeld dat de jonge prins zal worden gespeeld door twee verschillende nieuwe acteurs, wat erop wijst dat we meer van zijn jeugd te zien krijgen. Of wel door middel van flashbacks, of door de aanloop naar zijn studententijd weer te geven.

The Crown seizoen 6 is waarschijnlijk eind dit jaar te zien op Netflix. Hieronder zie je de setfoto.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'Friends' boos op psycholoog die toxisch gedrag van Ross aan de kaak stelt
Series / Nieuws

Fans van 'Friends' boos op psycholoog die toxisch gedrag van Ross aan de kaak stelt

Was het gedrag van Ross in 'Friends' problematisch of zat Rachel net zo goed fout?

Kijkers van Friends zijn op Twitter in een verhitte discussie beland, nadat een psycholoog benadrukte hoe toxisch het gedrag van Ross eigenlijk wel niet is. Sommige fans zijn het ermee eens noemen zijn gedrag problematisch, terwijl andere fans het maar onzin vinden.

Als een van de hoofdpersonages van de iconische sitcom heeft Ross zich binnen tien jaar veel ontwikkeld, maar zijn meest memorabele verhaallijn was zijn knipperlichtrelatie met Rachel. Dat is dan ook onderwerp van de discussie, waarbij sommigen zijn gedrag ronduit problematisch noemen.

Red flags


De discussie wordt aangewakkerd wanneer psycholoog Dr. Nicole LePera de "red flags" van Ross tijdens zijn relatie met Rachel in Friends citeert, waarbij sommigen het volledig eens zijn met haar mening, terwijl anderen haar tegenspreken. Hieronder zie je een aantal van de tweets:Beide kanten maken een aantal goede punten. Degenen die op Ross zijn afgeknapt, wijzen op zijn neiging om Rachel te gaslighten en te manipuleren. Fans van de andere kant benadrukken echter dat het tweerichtingsverkeer is, wat betekent dat Rachel tijdens haar relatie met Ross in Friends ook behoorlijk wat fouten heeft gemaakt.

Friends wordt als een van de meest memorabele sitcoms aller tijden wel vaker bekritiseerd om zijn problematische stijlfiguren, waarbij Ross vaak wordt genoemd.

Toen Ross en Rachel officieel werden, werd zijn gedrag volgens veel mensen twijfelachtig, zo niet ronduit verkeerd. LePera haalt enkele voorbeelden aan in haar tweet, waaronder zijn pogingen om alle aspecten van haar leven te beheersen.

Friends is te zien op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emotionele rollercoaster 'Waves' kun je nu zien bij Netflix
Films / Nieuws

Emotionele rollercoaster 'Waves' kun je nu zien bij Netflix

Deze fillmhuisfilm wordt omschreven als intens, emotioneel, prachtig en als een film die je hart aan stukken scheurt.

Vanaf vandaag kan je filmhuisfilm 'Waves' streamen bij Netflix. Dit is er eentje die je gezien moet hebben.

Lovende woorden


De film pakt op IMDB een mooie 7.5/10. Op Rotten Tomatoes doet de film het ook erg goed. Onder de recensenten 84% en onder het publiek 81%.

"Het is het gevoel en de gevoelens die via de film op de kijker worden overgebracht, dat is gewoonweg subliem."

"Een van de meest brutale en mooiste film van het jaar."

Synopsis


Tyler Williams is een populaire laatstejaarsstudent in het worstelteam. Buiten school feest hij met zijn vrienden en brengt hij tijd door met zijn vriendin, Alexis Lopez. Hij wordt routinematig gepusht door zijn dominante vader Ronald, zowel fysiek als mentaal om beter te worden met allerlei gevolgen van dien.

Regie en cast


Deze film is geregisseerd door Trey Edward Shults, hij heeft ook films It Comes at Night en Krisha als regisseur op zijn naam staan.
Kelvin Harrison Jr., ook wel bekend van Elvis speelt één van de grootste rollen. Hij wordt onder andere vergezeld door Taylor Russell, Alexa Demie, Bill Wise en David Garelik.

Nu op Netflix


De film kan je dus vanaf vandaag streamen bij Netflix. Voor een indruk van de intensiteit van de film, kan je hier de trailer bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online van o.a de megahit 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online van o.a de megahit 'Star Trek: Picard'

Naast de reguliere series is er deze week ruimte voor absurditeit en hilariteit van Nederlandse bodem.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Panduloria (seizoen 1)Verschijnt op: 22 maart
Genre: Avontuur / Fantasie / Komedie


Synopsis: De Nederlandse fantasyserie Panduloria is vanaf 22 maart 2023 te zien op Prime Video. Elke aflevering komt een gezelschap van bijzondere avonturiers en wezens uit het land Panduloria samen om te vergaderen over een spannende missie naar een ver gebergte, moeras of bos om te zoeken naar magische objecten of legendarische schatten.

Star Trek: Picard (seizoen 3 - aflevering 6)Verschijnt op: 24 maart
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Prime Video

Synopsis: Dit vervolg op de bekende series uit het Star Trek universum draait volledig om Jean-Luc Picard in het volgende hoofdstuk van zijn leven.


Daisy Jones & The Six (seizoen 1 - aflevering 9-10)Verschijnt op: 24 maart
Genre: Drama / Muziek
Kijk op Prime Video

Synopsis: Deze serie gaat over de glorietijden van rockband Daisy Jones and The Six gedurende de muziekwereld van Los Angeles in de jaren 70 en hun tocht naar een wereldwijde iconische status.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'The Mandalorian' over de problemen bij de naam Grogu
Series / Nieuws

Makers 'The Mandalorian' over de problemen bij de naam Grogu

Het schattige wezentje kan maar niet afkomen van de door fans gegeven naam.

Al hebben mensen de serie The Mandalorian niet eens gezien, zullen ze vast bekend zijn met het ontzettend schattige wezentje Grogu. Showrunners Jon Favreau en Dave Filoni vertellen over het gedoe dat kwam kijken bij het benoemen van Grogu.

Toen de serie The Mandalorian uitkwam in 2019 werd vrijwel iedereen die de serie zag verliefd op het groene wezentje dat al snel de naam 'Baby Yoda' kreeg. Aanvankelijk werd er naar het wezentje gerefereerd met de naam 'The Child' maar 'Baby Yoda' bleef zodanig hangen dat het zelfs na bekendmaking van de naam Grogu moeilijk was om af te leren.

Deels hondje, deels menselijk en deels reptiel


Jon Favreau vertelt over Grogu "Ja dat is het ding met Grogu, hij is echt een grote mix van alles. En ook naarmate hij ouder wordt zal hij de naam niet ontgroeien. Het is niet een schattig naampje en weet je, stel hij is zo oud als Yoda maar heeft dan nog steeds zo'n rare schattige naam. Je wilt bijvoorbeeld niet dat hij 'Sparky' heet en 600 jaar oud is."

Favreau voegde er ook aan toe dat hij met het verhaal en Grogu vooral eer wou doen aan het universum en de fans. Hij vindt Grogu schattig, maar een beetje lelijk. Grogu is aandoenlijk omdat hij niet perfect is. In eerdere ontwerpen bleek Grogu nog veel schattiger te zijn maar het voelde niet goed. Het was te zoet. De balans is gevonden, aldus Favreau.

Kijk elke week een nieuwe aflevering van The Mandalorian op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shadow and Bone' seizoen 2 ontraadseld door Ilya Morozova
Series / Nieuws

'Shadow and Bone' seizoen 2 ontraadseld door Ilya Morozova

Alina gaat op zoek naar de 'amplifiers' en Ilya Morozova speelt hierin een grote rol.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Shadow and Bone is gebaseerd op het Grishaverse van de Israëlisch-Amerikaanse schrijfster Leigh Bardugo. We hebben al kennisgemaakt met de Grisha Alina Starkov (Jessie Mei Li). Een Grisha is iemand met magische vermogens, en Alina moet haar magie gebruiken om het rijk Ravka te redden.

Hiervoor is Alina op zoek naar de drie 'amplifiers' (versterkers), bijgestaan door haar goede viend Mal (Archie Renaux). De geheimzinnige Ilya Morozova en zijn familiegeschiedenis blijken de sleutel tot de vondst te bevatten.

Morozova familiegeheim


Morozova is een aantal malen terloops genoemd voor we er achter komen wie deze 'gekke wetenschapper' was. Hij was ook wel bekend als Sankt Ilya in Chains en blijkt één van de eerste Grisha te zijn geweest. Morozova genas mensen in zijn dorp en experimenteerde uitgebreid met zijn magische vermogens. Ook waagde hij zich aan merzost, oftewel duistere magie.

Onmogelijke prijs


Baghra (Zoe Wanamaker) doet een schokkende onthulling, namelijk dat Morozova haar vader was. De derde amplifier is niet zozeer een magisch dier. Het gaat om de Morozova-bloedlijn, een afstammeling van Ilya is de derde amplifier. In eerste instantie was dit Baghra's zus, en uitgerekend Mal stamt rechtstreeks van haar af. Hij heeft dus Morozova-bloed en dit maakt hem tot de derde amplifier.

Alina ziet zich voor een onmogelijke keuze geplaatst, aangezien de magie die zij zo hard nodig heeft een onmogelijke prijs heeft.

Wil je weten hoe dit afloopt, kijk Shadow and Bone op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shazam'-ster Zachary Levi vertelt dat 'Chuck'- film er nu echt aankomt
Series / Nieuws

'Shazam'-ster Zachary Levi vertelt dat 'Chuck'- film er nu echt aankomt

De hilarische serie is al een tijdje van de buis maar is zeker nog vatbaar voor een film.

Veel mensen zullen hem inmiddels kennen van de bioscoophit Shazam! maar van 2007 tot 2012 speelde Zachary Levi in Chuck de gelijknamige stuntelige 'held'. Volgens hem gaat er nu echt een versie van de serie komen naar het witte doek.

Momenteel is Levi bezig met de promotie voor zijn nieuwe film Shazam!: Fury of the Gods en tijdens een van de interviews die hij deed vertelde hij meer over een aankomend filmproject over de serie Chuck. Er wordt namelijk al jarenlang gesproken over een film omdat niet iedereen, inclusief acteurs, erg blij waren met hoe de serie is geëindigd.

Chuck fans zijn de beste in de wereld


In het interview vertelt Levi: "Chuck fans zijn een van mijn favoriete mensen in de wereld. Ze zijn zo lang onderdeel van mijn carrière geweest en ze blijven maar groeien. We zijn inmiddels al op zoveel streamingdiensten geweest en mensen blijven het vinden. Dit is ook een van de redenen waarom ik probeer die dekselse Chuck-film te maken."

Levi is blijkbaar al bezig met het maken van een film over de serie toen Chuck zelf nog gemaakt werd. Hij zag in de ontwikkelingen van streamingdiensten en crowdfunding dat er duidelijk een bepaalde honger bij het publiek te vinden was. Veel mensen zien graag allerlei projecten rondom hun favoriete film of serie. De fans, Chucksters genoemd, zijn dus ook zo.

Kijk alle afleveringen van Chuck op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Tetris'-film van Apple TV+ krijgt eerste beoordelingen
Films / Nieuws

'Tetris'-film van Apple TV+ krijgt eerste beoordelingen

Apple TV+ released de film 'Tetris' met Taron Egerton op 31 maart. We kunnen allemaal al genieten van een trailer, sommige hebben echter de film zelf al kunnen zien.

De film van Jon S. Baird komt vanaf 31 maart naar Apple TV+. Nog even wachten voor we Taron Egerton, Toby Jones, Sofya Lebedeva en velen anderen kunnen zien. Sommige hadden mazzel en hebben de film al gezien.

Het verhaal van 'Tetris'


Geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van hoe een man zijn leven riskeerde om de KGB te slim af te zijn en Tetris samen met Nintendo's Gameboy tot een wereldwijde sensatie te maken.

De eerste beoordelingen


Op Rotten Tomatoes hebben de eerste recensenten hun mening mogen uiten. Het zijn nog niet heel veel beoordelingen dus wat de film uiteindelijk gaat doen, moeten we nog even afwachten. Voor nu scoort hij echter een goede 79%.

"Het goed geproduceerde Tetris combineert een spionagethriller met een onwaarschijnlijke directiekamer-drama en is een solide film die wordt verankerd door sterke uitvoeringen."

"De filmische blokken vallen gewoon niet op hun plaats."

"Nee, niet alle stukjes passen in elkaar en het versnelt zeker niet naarmate het spel vordert (iets wat het misschien goed had gedaan om uit het spel zelf na te bootsen). De film heeft spelers die het waard zijn om voor te juigen en een verhaal dat omhoog blijft nivelleren."

"De creatie van Tetris en de wereldwijde verspreiding ervan is een geweldig verhaal maar de complexiteit van de netelige rechtenkwesties en rechtszaken passen niet bij de cartoonschurk en de zware dramatisering."Onder het kleine groepje mensen wat de film al heeft gezien, lopen de meningen erg uiteen. Wel geeft het ons wat meer beeld over de komende film.

31 maart


Nog twee weken wachten en dan is de film te streamen bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Red's nieuwe collega in 'The Blacklist' is geïnspireerd op een echte boef
Series / Nieuws

Red's nieuwe collega in 'The Blacklist' is geïnspireerd op een echte boef

Red's nieuwe collega in de 200e aflevering komt niet helemaal uit de lucht vallen.

Binnenkort zien we de 200e aflevering van The Blacklist. Hierin gaat Red aan de slag met zijn oude mentor Robert Vesco (Stacy Keach). Hoewel Vesco weinig in de serie te zien is geweest, was zijn invloed op Red enorm.

In seizoen 6 zagen we dat Vesco een oplichter is, en de enige die er ooit in is geslaagd om Red een grote som geld te ontfutselen. Het is minder bekend dat de fictieve Robert Vesco geïnspireerd is op een echte boef, genaamd......Robert Vesco.

Naam en verhaallijn


Deze Robert Vesco was een Amerikaanse investeerder die op grote schaal geld had verduisterd. Om aan gerechtelijke vervolging te ontkomen, vluchtte hij onder andere naar het Carribische gebied, totdat hij uiteindelijk in Cuba werd gearresteerd. Vesco is naar verluidt overleden in een Cubaanse gevangenis in 2007, maar er doen tot op heden verhalen de ronde dat hij zijn dood in scène heeft gezet.

Kenners van The Blacklist zullen hierin duidelijk overeenkomsten zien met Red's mentor Robert Vesco. In het laatste seizoen werken Red en zijn mentor weer samen om een misdrijf te voorkomen, tenzij Vesco er natuurlijk met de pegels vandoor gaat.

Kijk The Blacklist op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zangeres Billie Eilish maakt haar acteerdebuut in deze psychologische thrillerserie
Series / Nieuws

Zangeres Billie Eilish maakt haar acteerdebuut in deze psychologische thrillerserie

De zangeres in een toepasselijke serie over fans die werkelijk alles doen voor hun idool.

Vanaf vandaag kun je Swarm bekijken, een psychologische thriller met de nodige duistere humor. Het hoofdpersonage daalt langzaam maar zeker af in de duistere krochten van haar eigen geest. Op een gegeven moment ontmoet ze Eva, gespeeld door Billie Eilish.

Dre (Dominique Fishback) is een 'stan', een ongezond fanatieke en behoorlijk creepy fan. Stans moeten zo ongeveer de nachtmerrie zijn van een artiest, in Swarm wordt duidelijk waarom.

Debuut als sekteleidster


De zeven afleveringen van seizoen 1 staan vanaf vandaag op Prime Video. Dre is fan van popster Ni'jah (Nirine S. Brown), een fictieve zangeres gebaseerd op Beyoncé. Zangeres Billie Eilish maakt haar acteerdebuut in de serie, maar ze speelt geen zangeres.

Blijkens de clip, die je hieronder kunt bekijken, kennen Dre en Eva elkaar. Aubtu bericht dat Eilish' rol die van sekteleidster is. Naast het leiden van een groep bizarre dames biedt Eva ook therapie aan. Wanneer je naar de clip kijkt is het echter behoorlijk lastig om onderscheid te maken tussen de verwarde Dre en haar griezelige 'hulpverleenster'.

Wie zin heeft om mee te stannen, kijk Swarm op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Willow'-showrunner uitgesproken op Twitter: "De serie is NIET gecanceld"
Series / Nieuws

'Willow'-showrunner uitgesproken op Twitter: "De serie is NIET gecanceld"

Schrijver en showrunner Jonathan Kasdan zet wat zaken recht met betrekking tot fantasyserie 'Willow'.

Onlangs bereikte ons het telerustellende bericht dat de fantasyserie Willow gecanceld zou zijn. Showrunner Jonathan Kasdan ziet het toch echt anders. Middels een uitgebreid bericht op Twitter wil hij één en ander graag corrigeren.

De schrijver en producent van de serie uit zijn dankbaarheid voor alle positieve reacties die hij heeft ontvangen. Hoewel Kasdan zeker geen opzet vermoedt, is hij zeer uitgesproken. Willow is niet gecanceld.

Seizoen 2 ontwikkeld, geen opnames


Kasdan vervolgt zijn bericht door te vertellen wat er wél besproken is: "We hebben de hoofdrolspelers van hun contractuele verplichtingen onthefd. In een tijd waarin er zoveel tv-series en films gemaakt worden, was dit de eerlijkste beslissing".

De filmmaker is ook concreet over de context van dit besluit. Het tweede seizoen is er, maar de komende 12 maanden vinden er geen opnames plaats. "Het feit dat we niet in pre-productie gaan betekent echter niet dat dit tweede seizoen er niet gaat komen," aldus Kasdan.

Streaming op lager pitje


In de gehele entertainmentindustrie wordt de komende tijd het streamen op een lager pitje gezet. Met andere woorden, het gaat hier om beslissingen die films en series in het algemeen betreffen en niet alleen Willow.

Kasdan noemt tot slot een aantal voorbeelden van series waarvan het letterlijk een aantal jaren duurde voor de vervolgseizoenen er kwamen. Ze kwamen er echter wel degelijk, zoals bijvoorbeeld Curb Your Enthusiasm.

Het Twitter-bericht laat aan duidelijkheid niets te wensen over, het doek voor Willow en co is zeker nog niet gevallen.

Kijk Willow op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.