search
Makers 'The Mandalorian' over de problemen bij de naam Grogu
Series / Nieuws

Makers 'The Mandalorian' over de problemen bij de naam Grogu

Het schattige wezentje kan maar niet afkomen van de door fans gegeven naam.

Al hebben mensen de serie The Mandalorian niet eens gezien, zullen ze vast bekend zijn met het ontzettend schattige wezentje Grogu. Showrunners Jon Favreau en Dave Filoni vertellen over het gedoe dat kwam kijken bij het benoemen van Grogu.

Toen de serie The Mandalorian uitkwam in 2019 werd vrijwel iedereen die de serie zag verliefd op het groene wezentje dat al snel de naam 'Baby Yoda' kreeg. Aanvankelijk werd er naar het wezentje gerefereerd met de naam 'The Child' maar 'Baby Yoda' bleef zodanig hangen dat het zelfs na bekendmaking van de naam Grogu moeilijk was om af te leren.

Deels hondje, deels menselijk en deels reptiel


Jon Favreau vertelt over Grogu "Ja dat is het ding met Grogu, hij is echt een grote mix van alles. En ook naarmate hij ouder wordt zal hij de naam niet ontgroeien. Het is niet een schattig naampje en weet je, stel hij is zo oud als Yoda maar heeft dan nog steeds zo'n rare schattige naam. Je wilt bijvoorbeeld niet dat hij 'Sparky' heet en 600 jaar oud is."

Favreau voegde er ook aan toe dat hij met het verhaal en Grogu vooral eer wou doen aan het universum en de fans. Hij vindt Grogu schattig, maar een beetje lelijk. Grogu is aandoenlijk omdat hij niet perfect is. In eerdere ontwerpen bleek Grogu nog veel schattiger te zijn maar het voelde niet goed. Het was te zoet. De balans is gevonden, aldus Favreau.

Kijk elke week een nieuwe aflevering van The Mandalorian op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen