search
Fan van Idris Elba in 'Luther: The Fallen Sun', kijk ook deze films met Elba
Films / Video/clip/featurette

Fan van Idris Elba in 'Luther: The Fallen Sun', kijk ook deze films met Elba

Idris Elba is momenteel te zien in de bikkelharde film van Netflix: 'Luther: The Fallen Sun'. Hier een aantal kijktips als je nog meer films wilt zien met Elba erin.

Elba is al heel wat jaren actief in films en in tv-series. Hier een greep uit de films waarvan je ze toch echt wel moet zien.

The Suicide Squad


Meerdere superschurken (waaronder Elba als Bloodsport) worden bij elkaar gehaald om een mysterieuze vijand te vernietigen. Ondertussen is de Joker bezig met zijn eigen plannen. Je kan de film zien op HBO Max.

Op Rotten Tomatoes scoort deze film uitstekend met 90% onder de recensenten en 82% onder het publiek.

"Zelfs met zijn gebreken heeft de film deze unieke rauwe en chaotische puls en als je er eenmaal mee synchroon loopt, kun je niet anders dan plezier hebben."Mandela: Long Walk to Freedom


Gebaseerd op de autobiografie van Nelson Mandela. Het leven van de Zuid-Afrikaanse advocaat die in de jaren veertig campagne voerde tegen apartheid voordat hij een van de grootste leiders van de twintigste eeuw werd. Elba vertolkt in deze film de rol van Mandela zelf. Al met al scoort de film niet overal evengoed, een recensent van Rotten Tomatoes zegt het volgende.

"De uitvoeringen zijn uitstekend, met als hoogtepunt Idris Elba's krachtig overtuigende weergave van de iconische revolutionair."

Je kan de film bekijken bij Pathé Thuis.Thor


Niet alleen in Thor maar ook Thor: The Dark World, Avengers: Age of Ultron, Thor: Ragnarok en Avengers: Infinity War zien we Elba als Heimdall. We zien hem zelfs nog even kort verschijnen in Thor: Love and Thunder.

Alle films van Marvel en dus ook de films waar Elba in meespeelt zie je op Disney+. Bekijk hier Thor, de eerste film waarin hij te zien is als Heimdall. Hieronder een kort filmpje van Elba in actie als Heimdall.Molly's Game


In deze ijzersterke film zie je Elba samen met hoofdrolspeelster Jessica Chastain. De film scoort op IMDB een mooie 7.4/10. Je kan de film streamen bij Videoland.

Vanwege een blessure eindigt de sportcarrière van skiester Molly. Ze raakt betrokken bij underground pokerwedstrijden en het duurt niet lang voordat ze zelf exclusieve avonden organiseert voor rijke zakenmannen en filmsterren. De toernooien trekken ook de aandacht van de internationale maffia. Als de FBI onderzoek doet naar Molly's pokerwedstrijden, heeft ze heel wat uit te leggen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen